Luxx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Αναφερομαι σε οποιοδηποτε λαχανο, ασπρο,κοκκινο, iceberg. Θελει πλυσιμο, ή απλα βγαζουμε τις εξωτερικες στρωσεις, κα μετα ειναι ετοιμο; Εχω εφαρμοσει και τους δυο τροπους, αλλα δε ξερω ποιος ειναι ο σωστος.. Παντως το iceberg οταν το επλυνα και το εκοψα και το εβαλα στο ψυγειο, μετα απο 2 ημερες ( ουτε καν 48 ωρες ) πηρε καφετι χρωμα σχεδον ολο.. Το ασπρο λαχανο που ποτε δε το πλενω, διατηρειται κομμενο στο ψυγειο, αρκετες ημερες.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
arc Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Το λάχανο (όλα τα είδη) το πλένεις και το ψιλοκόβεις πριν το φας. Πλένεις κάθε φύλλο ξεχωριστά αφου το αφαιρέσεις απο «τη μπάλα». Κατά περιπτωση μπορείς να το ψιλοκόψεις 1-2 ώρες πριν το σερβίρεις αλλά δεν βάζεις λάδι-ξύδι παρα μόνο λίγο πριν το σερβίρεις. Σκέτα φύλλα (οχι ψιλοκομμένα) μπορούν να διατηρηθούν παραπάνω ώρες αλλά οχι 48. Γενικά πλένεις τα πάντα και πολύ καλα για να μη τρως χώματα και το κυριότερο φυτοφάρμακα. Το λάχανο δεν φυτρώνει έτοιμο σαν μπάλα που το αγοράζεις. Οι στρώσεις γίνονται σιγα-σιγά οπότε όλα τα φύλλα ειναι εκτεθειμένα σε σκόνες/φυτοφάρμακα με μειούμενο ρυθμό απο έξω προς τα μέσα. Τέλος το άσπρο λάχανο είναι πιο ανθεκτικό από τα πράσινα αλλά και πάλι οξειδώνεται γρήγορα. Δεν μαυρίζει ωστε να κάνει μπαμ οτι εχει οξειδωθεί, αλλά κιτρινίζει και σε ξεγελά. Αν θες να τρως τα λαχανικα οσο πιο φρέσκα γίνεται, τα πλένεις πριν τα φας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Συμφωνω με τον arc, το λαχανο/μαρουλι θελει προσεκτικο πλυσιμο, καθε φυλλο ξεχωριστα. Μαλιστα καπου ειχα διαβασει οτι οσο πιο πολυ τριψεις με ζεστο νερο, τοσα πιο πολλα μικροβια θα αφαιρεσεις... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Παντως εαν δεν το κοψω, διατηρειται στο ψυγειο καποιες ημερες.. Οποτε θα κοβω μερικα φυλλα, θα τα πλενω και θα τρωω. Εαν κοψω τη βαση απο το λαχανο, υπαρχει προβλημα να χαλαει πιο γρηγορα; Θελω να την κοψω, ωστε να βγαζω τα φυλλα ενα-ενα μετα και πιο ευκολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Φυσικα και διατηρειται στο ψυγειο καποιες μερες. Τη βαση τη κοβω κι εγω οταν ειναι για να το πλυνω για να το φαω. Βαζω στο ψυγειο οσο δε φαω. Τωρα να κοπει η βαση πρωτου πλυθει, δε το εχω κανει ποτε. Αφου το κοψεις φιλε το ασπρο λαχανο και το βαζεις στο μπωλ, μετα τι κανεις για να το μαλακωσεις? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Οι στρώσεις γίνονται σιγα-σιγά οπότε όλα τα φύλλα ειναι εκτεθειμένα σε σκόνες/φυτοφάρμακα με μειούμενο ρυθμό απο έξω προς τα μέσα. Παντως δε μου στεκει αυτο που λες... Απλα φουσκωνει με τον καιρο, δε δημιουργουνται νεες στρωσεις απο μονες τους.. Οποτε λογικο ειναι που βλεπω να μη το πλενουν. Και σε βιντεο που βλεπω στο youtube και μερικοι γνωστοι μου. Παντως οσες φορες το εφαγα ετσι, δεν επαθα κατι.. Αναφερομαι συγκεκριμενα στο λαχανο. Ολα τα υπολοιπα λαχανικα, εννοειται θελουν πολυ καλο πλυσιμο! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mouxaxa Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Θεωρητικά οι εσωτερικές στρώσεις του λάχανου δεν πρέπει να έχουν προσβληθεί από τίποτα εκτός της περίπτωσης όπου έχει τραυματιστεί. Αν βγάλεις δύο-τρεις στρώσεις εξωτερικών φύλλων και μετά το πλύνεις αφού το κόψεις είσαι οκ. Το λάχανο μεγαλώνει από μέσα προς τα έξω. Έτσι οι εσωτερικές στρώσεις δεν έρχονται σε επαφή με το βρώμικο περιβάλλον αλλά πάντα για καλό και για κακό το πλένουμε. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
silverado Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 9 Ιουνίου 2014 Αφαιρεση των εξωτερικων φυλλων μονο,αλλα προσεκτικη επιλογη παντα στο λαχανο που θα αγορασεις. Το πλυσιμο στο λαχανο δεν ειναι κατι που το ακολουθει το μεγαλυτερο μερος του πληθυσμου. Το like στον mouxaxa μονο για το : Έτσι οι εσωτερικές στρώσεις δεν έρχονται σε επαφή με το βρώμικο περιβάλλον. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, και επειδη στο google δεν βρηκα κατι σχετικο. Το φινοκιο χρειαζεται πλυσιμο; Απλα κοβω τις ριζες και το πανω μερος, και βγαζω την πρωτη εξωτερικη στρωση. Παρατηρω οτι οταν το πλενω, χανει λιγο απο την χαρακτηριστικη γευση ουζο που εχει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Για να μην ανοιγω καινουριο θεμα, και επειδη στο google δεν βρηκα κατι σχετικο. Το φινοκιο χρειαζεται πλυσιμο; Ο μαραθος λες? Ετσι οπως το γραψες νομιζα οτι μιλαγες για το πινοκιο. Βασικα λεγεται φοινοκιο και προφανως χρειαζεται πλυσιμο οπως ολα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Το λεμονι το πλενετε; Αν ναι, γιατι; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
rus Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Το λεμονι το πλενετε; Αν ναι, γιατι; Εγω ναι, η μανα μου οχι Δε μπορει να καταλαβει πως οταν το κοψεις για να το στυψεις, οτι κωλοβακτηριδια υπαρχουν στην επιφανεια θα πανε στη λεμοναδα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
zynif Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Όχι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 11 Ιουνίου 2014 Καλα οσο και να πλενουμε, αφου δε παθαινουμε τιποτα απο αυτα που τρωμε στα εστιατορια, δε θα παθουμε ποτε! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Luxx Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Μέλος Share Δημοσ. 12 Ιουνίου 2014 Επισης, τα μανιταρια απο κονσερβα χρειαζονται ψησιμο; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα