Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Απαντ. 82
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σκοπευες να τα φας ωμα?

Δε γραφει κατι στην κονσερβα. Οταν ημουν μικρος, εαν θυμαμαι καλα, ετσι τα ετρωγα οπως ηταν.. Οπως δε ψηνουμε και τιποτα αλλο που βρισκεται στις κονσερβες.. Δεν ειναι ετοιμα για βρωση ολα;

Δημοσ.

Τελικα θελουν κατι ή τα τρωμε οπως ειναι; Οπως κανουμε με το καλαμποκι, τα κοκκινα φασολια και ο,τι αλλο βρισκεται σε κονσερβα.

Δημοσ.

Δε γραφει κατι στην κονσερβα. Οταν ημουν μικρος, εαν θυμαμαι καλα, ετσι τα ετρωγα οπως ηταν.. Οπως δε ψηνουμε και τιποτα αλλο που βρισκεται στις κονσερβες.. Δεν ειναι ετοιμα για βρωση ολα;

 

Δε ξερω αν ειναι ασφαλες να φαγωθουν οπως ειναι, αλλα υποθετω οτι αν τα φας ετσι θα ειναι αγευστα και αμασητα.

Δημοσ.

Εγω παλι πιστευω οτι ειναι προμαγειρεμενα..

 

Δλδ το καλαμποκι και το τονο απο κονσερβες, τα μεγειρευετε; Εγω οχι, και ειμαι μια χαρα εδω και χρονια.

Δημοσ.

Εγω παλι πιστευω οτι ειναι προμαγειρεμενα..

 

Δλδ το καλαμποκι και το τονο απο κονσερβες, τα μεγειρευετε; Εγω οχι, και ειμαι μια χαρα εδω και χρονια.

 

Yπαρχει καλαμποκι που ειναι μεσα σε κονσερβες τονου, υπαρχει και καλαμποκι που πωλειται σκετο.

Το σκετο καλαμποκι συνηθιζεται να βραζεται για να ειναι πιο ευγευστο. Εγω το βαζω απευθειας στις σαλατες μου. Αφου ειναι ετσι κι αλλιως κατεψυγμενο.

 

Στο μεταξυ το καλαμποκι "Μπαρμπα Σταθης" (προιον Ουγγαριας, οπως αναφερει πανω η γνωστη φιρμα με τα προιοντα απο τη μανα γη...) το βλεπω στο Καρφουρ με 2,55€  ενω στο Βεροπουλο το βλεπω με 2,80€.

Οποτε αγοραζω το καλαμποκι "Καρφουρ" που στην ιδια ποσοτητα κανει μονο 0,80€.

Δημοσ.

Να ρωτησω λιγο για το μπροκολο. Τοσο καιρο επαιρνα 3,4 μπροκολα, τα μαγειρευα στον ατμο και τα εβαζα στο ψυγειο σε μεγαλο ταπερ. Καθε ημερα ετρωγα και απο λιγο. Ειναι σωστο;

 

Καπου ειδα οτι τα πλενεις ( βαζουν και ξυδι στο νερο ), μετα τα βαζεις σε ταπερ στο ψυγειο για συντηρηση. Και οποτε θελεις να φας, παιρνεις μερικα και τα μαγειρευεις.

 

Δλδ το αντιθετο απο αυτο που εκανα..

 

Ειναι ομως το σωστο; Γιατι τα φρουτα λενε οτι δε πρεπει να τα πλενουμε και να τα βαζουμε στο ψυγειο. Τι γινεται ομως με το μπροκολο; Πλυμενο και ωμο ή μαγειρεμενο στο ψυγειο; Ή τιποτα απο τα δυο;

Δημοσ.

Ποσο καιρο σου διατηρειται στο ψυγειο το μαγειρεμενο μπροκολο? Δυο μερες το αφηνω εγω, το πολυ. Μετα λογικα θ αρχισει να χαλαει οπως ολα.

Δημοσ.

Εχω φαει και μετα απο 5 ημερες. Ομως δε ξερω εαν ειναι υγιεινο.. Για αυτο ρωταω.

 

Μπανανες συνηθιζα να τις βαζω στο ψυγειο, ομως διαβασα οτι δε πρεπει.

 

Το ιδιο και για τις ντοματες.

 

Κατι που δεν ηξερα και μου εκανε εντυπωση. Για να συντηρηθει ο φρεσκος μαιντανος,δυοσμος κτλ.. Κοβεις λιγο απο το κορμο τους και τα βαζεις ορθια μεσα σε ενα ποτηρι με λιγο νερο.. Κραταει 1,2 ημερες.

Δημοσ.

Εχω φαει και μετα απο 5 ημερες. Ομως δε ξερω εαν ειναι υγιεινο.. Για αυτο ρωταω.

 

Μπανανες συνηθιζα να τις βαζω στο ψυγειο, ομως διαβασα οτι δε πρεπει.

 

Το ιδιο και για τις ντοματες.

 

 

Μετα απο 5 ημερες δε σου ειχε χαλασει? Ητανε ακομα σε αψογη κατασταση? Δε μυριζε?

 

Οι μπανανες στο ψυγειο διατηρουνται. Μαυριζει η φλουδα αλλα μεσα ειναι ok. Γιατι δε πρεπει? 

 

Τις ντοματες λες δε πρεπει εαν τις κοψεις ή και ακοφτες?

Ποια αλλα φρουτα/λαχανικα δε πρεπει, συμφωνα με τις πηγες σου?

Δηλαδη τα αφηνεις εξω να σαπισουν αντι να τα βαλεις στο ψυγειο?

Δημοσ.

Φρουτα ολα στο ψυγειο, εκτος απο μπανανες και ντοματες ( θεωρουνται φρουτα ). Για τις ντοματες και τις μπανανες δε το λεω εγω, το λενε ΟΛΟΙ. Ψαξε λιγο στο ιντερνετ.

 

Ολα τα υπολοιπα στο ψυγειο φιλε μου. Χαλαρωσε. Εκτος απο πατατες,κρεμμυδια, σκορδα και συναφη.

 

Τιποτα απολυτως δε σαπιζει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...