Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τα φρουτα δε χρειαζεται να μπαινουν ολα στο ψυγειο, τα μηλα πχ. τα κραταω εξω. Οι τοματες δεν ειναι φρουτα.

Τωρα το οτι δε μπαινουν στο ψυγειο, ποιος ξερει απο ποιο μουρλο το ακουσες.

Το κρεμμυδι θελει ψυγειο εφοσον το κοψεις. Εκει θα κρατησει 1-2 μερες. Χαλαρωμενος ειμαι, θα ελεγα οτι εσυ ακουγεσαι τσιτωμενος.

Εαν αφησεις εξω φρουτα-λαχανικα, μετα απο μερικες μερες ή ακομα και μες τη μερα θα αρχισουν να σαπιζουν. Κανε μια δοκιμη και θα το διαπιστωσεις.

Τρως συχνα φρουτα & λαχανικα?

Δημοσ.

Φιλε μου δε ξερεις τι σου γινεται. Ανοιξε αμεσως το google και ξεκινα διαβασμα. Η τοματα εννοειται πως ειναι φρουτο, αυτο το ξερω απο μικρο παιδι προσωπικα.. Και εννοειται πως δε μπαινει ψυγειο.

Τι δοκιμη να κανω; Τοσα χρονια τις μπανανες εξω τις εχω και δε παθαινουν τιποτα. Οποτε τις εβαζα στο ψυγειο χαλουσαν. Υπαρχει επιστημονικη εξηγηση για αυτο, σχετικα με μια ουσια που βγαζουν.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν μπαίνουν στο ψυγείο ή όχι (προσωπικά πάντα τις έβαζα, γιατί μου αρέσουν δροσερές), αλλά οι ντομάτες όντως ανήκουν στα φρούτα.

Δημοσ.

<p>Φιλε μου δε ξερεις τι σου γινεται. Ανοιξε αμεσως το google και ξεκινα διαβασμα. Η τοματα εννοειται πως ειναι φρουτο, αυτο το ξερω απο μικρο παιδι προσωπικα.. Και εννοειται πως δε μπαινει ψυγειο.</p> <p> </p> <p>Τι δοκιμη να κανω; Τοσα χρονια τις μπανανες εξω τις εχω και δε παθαινουν τιποτα. Οποτε τις εβαζα στο ψυγειο χαλουσαν. Υπαρχει επιστημονικη εξηγηση για αυτο, σχετικα με μια ουσια που βγαζουν.</p>

Επειδη με ενδιαφερει , ποια ουσια ειναι αυτη ; (link)

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Για να κρατάνε πιο πολύ τα ψιλοκομμένα λάχανα, μαρούλια κλπ.. Βάλτε τα σε ένα μπόλ με λίγο νερό και 2-3 φέτες λεμόνι και σκεπάστε τα με μια μεβράνη.

Και για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες τυλίχτε πολύ καλά τα κοτσάνια τους με μεμβράνη..

Δοκιμασμένα όλα.

• Like 1
Δημοσ.

Και εννοειται πως δε μπαινει ψυγειο.

Τι δοκιμη να κανω; Τοσα χρονια τις μπανανες εξω τις εχω και δε παθαινουν τιποτα. Οποτε τις εβαζα στο ψυγειο χαλουσαν. Υπαρχει επιστημονικη εξηγηση για αυτο, σχετικα με μια ουσια που βγαζουν.

Οι μπανάνες δεν μπαίνουν στο ψυγείο γιατί μαυρίζουν. Είναι θέμα εμφανισης γιατί αλλιως στο ψυγείο διατηρούνται καλύτερα. 

Τα φρουτα (ΚΑΙ τις τομάτες) τα βάζουμε στο ψυγείο οταν η εξωτερική θερμοκρασία ειναι υψηλή. Αυτό γιατί η υψηλή εξωτερική θερμοκρασία επιταχύνει της εξάχνωση των υγρών οπότε «σταφιδιάζουν» πιο γρήγορα. Επίσης η υψηλή θερμοκρασία ειναι έμμεσος καταλύτης που επιταχύνει το σάπισμα. Όλα αυτά βασίζονται σε φυσική-χημεία γυμνασίου και στην κοινή λογική.

Συμπέρασμα: Το χειμώνα που η θερμοκρασία δωματίου ειναι 15-20 δεν υπάρχει πρόβλημα να αφήσεις τις ντομάτες στο ψυγείο εκτός ψυγείου, ενω το καλοκαίρι ειναι κουτό να τις αφήσεις έξω ΕΚΤΟΣ αν αγοράζεις μικρες ποσότητες και τις τρως πολύ γρήγορα. Κάνε μόνος σου το πείραμα να πάρεις 2 τομάτες και 2 αγγουρια. Βαλε απο ενα στο ψυγείο και τα αλλα εκτός ψυγείου και παρατήρησε σε πόσες μέρες χανεται η υγρασία και η φρεσκάδα τους. 

• Like 1
Δημοσ.

ψυγείο την πλειοψηφία της μαναβικής εκτός αν στο σπίτι έχεις κελάρι με σταθερή υγρασία/θερμοκρασία κλπ (που είναι κάτι σαν ψυγείο).Καλά, ο luxx από ότι έχω δει στα θέματά του δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη και τα ξέρει τα πράγματα, μην αντιμιλάς. Γεια σας

• Like 1
Δημοσ.

Δεν φταιει ο Luxx. οι περισσοτεροι παραγωγοι στις λαικες λενε στον κοσμο οτι πρεπει τις ντοματες να τις κρατας εκτος ψυγειου γιατι μαλακωνουν στο ψυγειο,πραγμα που ειναι λαθος για τον λογο που ειπε ο arc.

Επειδη οι παραγωγοι μαζευουν πολλα απο τα προιοντα τους πολυ αγουρα για να αντεξουν περισσοτερες μερες εχει μια βαση η τακτικη τους αυτη.Παλι ομως αλλο ειναι η φυσικη ωριμανση πανω στο φυτο που επρεπε να ειναι ο κανονας γιατι θα εδινε επιπλεον πολυτιμα θρεπτικα συστατικα στο προιοντα και αλλο η ωριμανση λογο φθορας που προτεινουν οι παραγωγοι με την διατηρηση των προιοντων εκτος ψυγειου.Για να ειναι σιγουροι οι παραγωγοι οτι θα μπορεσουν να διαθεσουν χωρις απωλειες το προιον τους, μας προσφερουν ενα κατωτερο προιον σε μια υψηλοτερη τιμη,γιατι οταν εχεις μεγαλυτερο χρονικο περιθωριο για την διαθεση του προιοντος ειναι βεβαιο οτι θα μπορεσεις να κρατησεις την τιμη του σε ψηλοτερα επιπεδα.

• Like 1
Δημοσ.

Οι μπανάνες δεν μπαίνουν στο ψυγείο γιατί μαυρίζουν. Είναι θέμα εμφανισης γιατί αλλιως στο ψυγείο διατηρούνται καλύτερα. 

δεν ειναι μονο θεμα εμφανισης , εχουν γινει μελετες προσφατα και ειπαν να μη τρωμε τις μαυρες γιατι ειναι καρκινογονες !

βεβαια εγω θυμαμαι παλιοτερα να μας λενε οτι η μαυρισμενη μπανανα ειναι πιο υγιεινη , απο  ερευνες οσες θελεις , να φαν και οι κοτες , αυτο που μας λενε σημερα οτι ειναι ασπρο ,αυριο μπορει να μας πουνε οτιειναι μαυρο !

επειδη βλεπω εδω τρωτε φρουτα και λαχανικα παρτε ενα κολπακι οσοι δε το ξερετε !

οταν τα αγοραζετε να κοβετε αμεσως το κοτσανι ! ο λογος ?

το φρουτο για να ''επιβιωσει'' τραβαει απο το κοτσανι τα θρεπτικα συστατικα του ! επισης η περιοχη γυρω απο το κοτσανι θελει το καλυτερο και πιο προσεκτικο πλυσιμο !εγω προσωπικα ντοματες αγγουρια κτλ τα πλενω ως εξης !

τα αφηνω μεσα στην σακουλα του μαναβη η του σ.μαρκετ , τους ριχνω ελαχιστο υγρο απο αυτο που πλενω τα πιατα να κανει σαπουναδα , τα τριβα καλα μεσα στην σακουλα  , πολυ καλα , μετα τα ξεβγαζω με αφθονο νερο στο σουρωτηρι ! 

επισης καποιοι τα λαχανικα μετα το πλυσιμο τα πλενουν κ με ξυδι για ασπιδα απεναντι στα μικροβια ! ισχυει , αλλα γινομαστε πολυ ψυρες περναμε σε αλλα επιπεδα μετα ..

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι μονο θεμα εμφανισης , εχουν γινει μελετες προσφατα και ειπαν να μη τρωμε τις μαυρες γιατι ειναι καρκινογονες !

βεβαια εγω θυμαμαι παλιοτερα να μας λενε οτι η μαυρισμενη μπανανα ειναι πιο υγιεινη , απο ερευνες οσες θελεις , να φαν και οι κοτες , αυτο που μας λενε σημερα οτι ειναι ασπρο ,αυριο μπορει να μας πουνε οτιειναι μαυρο !

επειδη βλεπω εδω τρωτε φρουτα και λαχανικα παρτε ενα κολπακι οσοι δε το ξερετε !

οταν τα αγοραζετε να κοβετε αμεσως το κοτσανι ! ο λογος ?

το φρουτο για να ''επιβιωσει'' τραβαει απο το κοτσανι τα θρεπτικα συστατικα του ! επισης η περιοχη γυρω απο το κοτσανι θελει το καλυτερο και πιο προσεκτικο πλυσιμο !εγω προσωπικα ντοματες αγγουρια κτλ τα πλενω ως εξης !

τα αφηνω μεσα στην σακουλα του μαναβη η του σ.μαρκετ , τους ριχνω ελαχιστο υγρο απο αυτο που πλενω τα πιατα να κανει σαπουναδα , τα τριβα καλα μεσα στην σακουλα , πολυ καλα , μετα τα ξεβγαζω με αφθονο νερο στο σουρωτηρι !

επισης καποιοι τα λαχανικα μετα το πλυσιμο τα πλενουν κ με ξυδι για ασπιδα απεναντι στα μικροβια ! ισχυει , αλλα γινομαστε πολυ ψυρες περναμε σε αλλα επιπεδα μετα ..

Μου στελνεις ενα λινκ ή ,αν οχι λινκ, το πού ενημερώθηκες ή άκουσεα σχετικά με την μαυρισμένγ μπανάνα και την καρκινογένεση ; Sent from my iPhone using Insomnia
Δημοσ.

δε το διαβασα στο νετ αλλα σε περιοδικο νομιζω το vita και βασιζοταν σε πολυ προσφατες ερευνες ,θα βρω το περιοδικο κ θα σου πω το τευχος !

εγω παλιοτερα ηξερα αυτο

http://www.fimes.gr/2013/12/orimes-mpananes/

γι αυτο και ειπα για ασπρο και για μαυρο  ..

αυτο που κανω εγω - επειδη τρωω παρα πολλες μπανανες - βρισκεται καπου στην μεση !

τια καταμαυρες δηλαδη  αυτες που εχουν λιωσει τελειως τις πεταω ...

• Like 1
Δημοσ.

...και ειπαν να μη τρωμε τις μαυρες γιατι ειναι καρκινογονες !

Γενικά να ξέρεις οτι τα περισσότερα περιοδικά παρουσιάζουν τα αποτελέσματα ερευνών με υπερβολικά εντυπωσιακό τρόπο για να πουλάνε. Δεν αντιλέγω (δεν εχω έρευνα- βαριέμαι να το ψάξω) οτι μπορεί να παράγεται μια καρκινογόνα ουσία αλλά αν αυτή είναι σε ποσότητα 1 μgr ανα Kg ποσότητας τότε ειναι αστείο να ασχοληθώ με την έρευνα.

Εννοείται οτι τα περιοδικά δεν θα γράψουν «παράγονται καρκινογόνες ουσίες που αν φάτε 18Κg σε μια μέρα υπάρχει κάποια πιθανότητα να πάθετε καρκίνο» (ρε παπάρα αν φάω αν φάω 18Kg σε μια μέρα θα χάσω το μισό μου έντερο απο τσιρλιό, λες να με νοιάζει η κωλο-ουσία; ). Επισης τέτοιες αναρτήσεις σε περιοδικά-blogs μιλάνε για ακραια σενάρια αλλά δεν αναφέρουν αλλους κινδύνους. Π.χ. η ποσότητα ενεργών φυτοφαρμάκων γύρω απο τη βάση του κοτσανιού ειναι απείρως μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη για καρκινογεννέσεις. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο μέσος χρήστης (πχ ο Luxx Που ρωτούσε) να λεει «είναι κακό να τρώμε τις μπανάνες απο ψυγείο» αλλά απο την αλλή «το λάχανο δεν το πλένω γιατί δε χρειάζεται».

Edit: Ξέρω ελάχιστους που πλένουν σχολαστικά τις μπανάνες πριν τις καθαρίσουν να τις φάνε. Πιάνουν με τα γυμνά τους χεράκια τη φλούδα που ειναι τιγκα στο φυτοφάρμακο (στις χώρες της Αμερικής που παράγονται μαζικά τις ψεκάζουν με αεροπλάνα) και μετά πιάνουν με τα ίδια χεράκια το εσωτερικό του φρουτου. 

• Like 2
Δημοσ.

Φιλε μου δε ξερεις τι σου γινεται. Ανοιξε αμεσως το google και ξεκινα διαβασμα. Η τοματα εννοειται πως ειναι φρουτο, αυτο το ξερω απο μικρο παιδι προσωπικα.. Και εννοειται πως δε μπαινει ψυγειο.

Δε ξερω τι μου γινεται, σε τι ακριβως?

Εγραψες οτι οι τοματες θεωρουνται φρουτα, το ξεχασες κιολας? στη προηγουμενη σελιδα ειναι.

Σαφως και σε ολο το κοσμο οι τοματες μπαινουν στο ψυγειο για να διατηρηθουν.

Παντα ζεστη τοματοσαλατα τρως?

Εχεις τις μπανανες εξω και δε σου χαλασαν ποτε ε?

Ειπαμε να ευθυμησουμε αλλα η φαντασια σου ειναι τοσο ζωηρη που φτανει την επιστημονικη :)

Οταν αγοραζεις μπανανες(σπανια, φανταζομαι) τις τρως παντα μεσα σε δυο μερες?

Και για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες τυλίχτε πολύ καλά τα κοτσάνια τους με μεμβράνη..

Εντος ή εκτος ψυγειου?

Εχεις προσεξει ομως οτι ενω η φλουδα μαυριζει, εσωτερικα παραμενουν ασπρες και αναλλοιωτες?

Edit: Ξέρω ελάχιστους που πλένουν σχολαστικά τις μπανάνες πριν τις καθαρίσουν να τις φάνε. Πιάνουν με τα γυμνά τους χεράκια τη φλούδα που ειναι τιγκα στο φυτοφάρμακο (στις χώρες της Αμερικής που παράγονται μαζικά τις ψεκάζουν με αεροπλάνα) και μετά πιάνουν με τα ίδια χεράκια το εσωτερικό του φρουτου. 

Η μπανανα δε χρειαζεται πλυσιμο, ουτε και να πιανεις το εσωτερικο του φρουτου χρειαζεται... Ξεφλουδιζεις και τρως, γιατι να τη πιασεις κιολας?

Δημοσ.

Ξαναλέω, οι ντομάτες είναι φρούτα. Όντως δεν ξέρει τι του γίνεται ο Luxx/lazaros, αλλά σε αυτό έχει δίκιο.

Δημοσ.

Καλα που το ξαναπες, ωστε να το εμπεδωσουμε. Ειναι μια καλη ιδεα να τα λεμε παντα ολα εις διπλουν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...