Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας,

σήμερα ο υπολογιστής μου άρχισε να σβήνει μόνος του χωρίς λόγο και χωρίς αιτία.

Είναι ο υπολογιστής της υπογραφής μου. Μόλις ανοίγω το MSI Extreme Tunning Utility,

βλέπω κάτι θερμοκρασίες απερίγραπτες, έχουν ως εξής:

Intel Core i5-4670K δεν το έχω κάνει OverClock ακόμα stock είναι.
Οι θερμοκρασίες είναι σε Idle δεν έχω κάτι που να το επιβαρύνει.

Core 0:  36°C - 42°C

Core 1:  37°C - 43°C

Core 2:  40°C - 46°C

Core 3:  38°C - 50°C

Άλλες φορές οι θερμοκρασίες πάνε και στους 60°C!
Έχω aftermarket ψύκτρα να έλεγα οτι φταίει η εργοστασιακή ψύκτρα.

GPU: 34°C - 37°C
Βαθμοί του συστήματος: 31°C σταθερά.

Επίσης να αναφέρω οτι έχω βάλει θερμοαγωγική πάστα Artic Silver 5.

Παρακολούθησα τις διεργασίες αλλά τρέχουν μόνο οι υπηρεσίες των Windows και ο Chrome.
Έχω συνδεμένες τις εξής συσκευές USB: USB Stick x1, Mouse, Keyboard, WiFi Adapter.

Επίσης γύρισα την κάρτα γραφικών στις εργοστασιακές ρυθμίσεις.

Καμιά ιδέα που μπορεί να βοηθήσει ?

• Απαντ. 35
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

κατεβασε το occt και κανε ενα psu stress test.

αν σβησει μαλλον βρηκες τον ενοχο.

Εχεις να δοκιμασεις το τροφοδοτικο σου σε κανενα φιλο κλπ;

Δημοσ.

Κατέβασα το σε λίγο θα σας πω τα αποτελέσματα.

Όχι, οι φίλοι μου έχουν laptops. Περίεργο και το τροφοδοτικό έγινε αντικατάσταση πριν 3 μέρες.

Δημοσ.

Τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα έσκασε μέσα στις φλόγες το τροφοδοτικό.

Και αυτό σε υπολογιστή που δούλευε μια χαρά χωρίς κολλήματα.

Έκτοτε το απεγκατέστησα και δεν ξαναέτρεξα stress test γενικότερα.

Το νου σου...

Δημοσ.

Δεν ξέρω να το χρεισιμοποιώ το πρόγραμμα οπότε το άφησα στην άκρη, ψαχνω στο internet πιθανές αιτίες να δω.

Δημοσ.

ΔΕΝ φταίει το πρόγραμμα, τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου. Προφανώς το τροφοδοτικό ήταν ωρολογιακή βόμβα και γι'αυτό έσκασε. Φίλε μου κάνε το πρόγραμμα να δούμε αν θα κλείσει. Με το να ψάχνεις μια βδομάδα δε θα βγάλεις κάτι. Μόνο αν δοκιμάσεις θα δεις αν φταίει το τροφοδοτικό. Μην ακούς τον yiannis_1...

• Like 2
Δημοσ.

Τελευταία φορά που το χρησιμοποίησα έσκασε μέσα στις φλόγες το τροφοδοτικό.

Και αυτό σε υπολογιστή που δούλευε μια χαρά χωρίς κολλήματα.

Έκτοτε το απεγκατέστησα και δεν ξαναέτρεξα stress test γενικότερα.

Το νου σου...

Οντως stress test σε φτηνο hardware δεν ειναι φρονιμο.

Αλλα αν ακαποιος αγορασει ακριβο υλικο πρεπει να το τεσταρει για να δει αν λειτουργει σωστα.

Δημοσ.

Δοκιμασε να τρεξεις το προγραμμα που λενε τα παιδια ξαδερφε! εφ ωσον ο Benign ειπε για το ακριβο υλικο και το πσ σου δν ειναι φτηνο χαχα!!

Δημοσ.

Δοκιμασε να τρεξεις το προγραμμα που λενε τα παιδια ξαδερφε! εφ ωσον ο Benign ειπε για το ακριβο υλικο και το πσ σου δν ειναι φτηνο χαχα!!

Ενταξει αν αγορασω ενα φτηνο pc για δευτερο,για να τρεχω linux και εχω ενα φτηνο τροφοδοτικο των 30 ευρω προφανως δεν εχει νοημα να τρεξω stress test γιατι το συστημα αυτο θα κανει απλες εργασιες και τοτε παω γυρευοντας.

Αλλα αν αγορασω ακριβο τροφοδοτικο αξιας,τοτε πρεπει να ειμαι σιγουρος οτι δεν μου ετυχε ελαττωματικο κομματι. :)

• Like 2
Δημοσ.

δευτερο ελαττωματικο κομματι λες? χαχα ! πριν 3 μερες το ειχαμε αλλαξει το πρωτο!! θα τρελαθω αν ειναι και το δευτερο ελαττωματικο χαχαχα!!

Δημοσ.

δευτερο ελαττωματικο κομματι λες? χαχα ! πριν 3 μερες το ειχαμε αλλαξει το πρωτο!! θα τρελαθω αν ειναι και το δευτερο ελαττωματικο χαχαχα!!

Α ωστε εδω εχουμε ιστορικο?Ειχατε αγορασει καλο τροφοδοτικο και πριν 3 μερες τα τιναξε? Υποπτο! Ειναι ενταξει τα ηλεκτρολογικα του σπιτιου? Εχει ξανασυμβει κατι τετοιο στο προσφατο παρελθον?

Δημοσ.

το ιδιο ακριβος τροφοδοτικο ηταν! εννοω μαρκα και ετσι ακριβος το ιδιο μοντελο !! τιποτα τετοιο δν νομιζω να υπηρχε παλια αλλα δε ξερω χαχα

Δημοσ.

ΔΕΝ φταίει το πρόγραμμα, τι άλλο θα ακούσουμε θεέ μου. Προφανώς το τροφοδοτικό ήταν ωρολογιακή βόμβα και γι'αυτό έσκασε. Φίλε μου κάνε το πρόγραμμα να δούμε αν θα κλείσει. Με το να ψάχνεις μια βδομάδα δε θα βγάλεις κάτι. Μόνο αν δοκιμάσεις θα δεις αν φταίει το τροφοδοτικό. Μην ακούς τον yiannis_1...

ΟΚ, Το θέμα μου είναι οτι δεν γνωρίζω να χρεισιμοποιώ το OCCT θα χρειαστώ λίγη βοήθεια!

Οντως stress test σε φτηνο hardware δεν ειναι φρονιμο.

Αλλα αν ακαποιος αγορασει ακριβο υλικο πρεπει να το τεσταρει για να δει αν λειτουργει σωστα.

Τροφοδοτικό των 100€ είναι, έλεος.... Συμφωνώ μαζί σου!

Ρε Θάνο δεν το ξέρω, κάποιος μπορεί να μου δώσει οδηγείες χρήσης  :huh:

Ενταξει αν αγορασω ενα φτηνο pc για δευτερο,για να τρεχω linux και εχω ενα φτηνο τροφοδοτικο των 30 ευρω προφανως δεν εχει νοημα να τρεξω stress test γιατι το συστημα αυτο θα κανει απλες εργασιες και τοτε παω γυρευοντας.

Αλλα αν αγορασω ακριβο τροφοδοτικο αξιας,τοτε πρεπει να ειμαι σιγουρος οτι δεν μου ετυχε ελαττωματικο κομματι. :)

Και αν σου τύχει πέρνει και φωτιά!!!  :D

Α ωστε εδω εχουμε ιστορικο?Ειχατε αγορασει καλο τροφοδοτικο και πριν 3 μερες τα τιναξε? Υποπτο! Ειναι ενταξει τα ηλεκτρολογικα του σπιτιου? Εχει ξανασυμβει κατι τετοιο στο προσφατο παρελθον?

Ακριβώς, ναι το ίδιο Corsair CX750M +80 Bronze, βασικά έτσι και έφτανε πάνω από τα 453W σε χρήση τσίριζε!!! Ύποπτο δεν λες τίποτα και μου είπε το παλικάρι στο Πλαίσιο από το τεχνικό τμήμα οτι ίσως ακόμα και το ίδιο να βάλω πιθανως να αντιμετωπίσω τα ίδια προβλήματα.... Τα ηλεκτρολογικά του σπιτιού είναι ΟΚ, ήρθε τεχνικός και τα κοίταξε πριν κανα μήνα. Όχι δεν είχα κάτι τέτοιο ποιο παλιά αν και τότε είχα Laptop.

το ιδιο ακριβος τροφοδοτικο ηταν! εννοω μαρκα και ετσι ακριβος το ιδιο μοντελο !! τιποτα τετοιο δν νομιζω να υπηρχε παλια αλλα δε ξερω χαχα

:rolleyes:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...