Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω, για να είναι έτσι κάπου θα πρέπει να υπήρχε και ο πιλότος. Παρ' όλα αυτά γιατί έχουν τα χρυσά φτερά στο στήθος (σήμα κατατεθέν πιλότου) και λαμβάνουν στην ΣΙΡ πτητική εκπαίδευση (η οποία παρεμπιπτόντως δεν παρέχεται ούτε στους Τεχνικούς, ούτε στους Μηχανικούς παρά μόνο στους Χειριστές);

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω, για να είναι έτσι κάπου θα πρέπει να υπήρχε και ο πιλότος. Παρ' όλα αυτά γιατί έχουν τα χρυσά φτερά στο στήθος (σήμα κατατεθέν πιλότου) και λαμβάνουν στην ΣΙΡ πτητική εκπαίδευση (η οποία παρεμπιπτόντως δεν παρέχεται ούτε στους Τεχνικούς, ούτε στους Μηχανικούς παρά μόνο στους Χειριστές);

Ίσως γιατί είναι Ιπτάμενοι (= πλήρωμα αεροπλάνου).

Δε σημαίνει κατ' ανάγκην ότι πετάνε το αεροπλάνο.

• Like 1
Δημοσ.

Ίσως γιατί είναι Ιπτάμενοι (= πλήρωμα αεροπλάνου).

Δε σημαίνει κατ' ανάγκην ότι πετάνε το αεροπλάνο.

Και πολλοί μηχανικοί (Ιπτάμενοι μηχανικοί) πετάνε επίσης. Δεν έχουν όμως τα χρυσά φτερά στο αριστερό στήθος.

Δημοσ.

Δεν υπάρχουν και κάποια όρια ύψους-βάρους για τους ιπτάμενους ή κάνω λάθος?

Για όλες τις Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές υπάρχουν.

• Like 1
Δημοσ.

Οι Ραδιοναύτιλοι είναι τόσο ιπτάμενοι, όσο καπετάνιοι είναι και οι ναυτίλοι του εμπορικού ναυτικού. Εν ολίγοις πρόκειται για ακριβώς το ίδιο πράγμα, μόνο που οι απόφοιτοι της ΣΙΡ πετάνε σκάφη υποστήριξης και μεταφορών.

Όταν είχα πετάξει με το Hercules, Ραδιοναυτιλος το πέταξε. Επισμηνίας, πως το λένε.

Και πολλοί μηχανικοί (Ιπτάμενοι μηχανικοί) πετάνε επίσης. Δεν έχουν όμως τα χρυσά φτερά στο αριστερό στήθος.

Θα σε ρωτησω κατι και εάν θες μου απαντας...εχεις εστω και στο ελαχιστο  καμμια σχεση με την Π.Α?

Από αυτά που γραφεις προσωπικα συμπεραίνω ΚΑΜΜΙΑ...

Άλλο καπετανιος άλλο πιλοτος άλλο ραδιοναυτιλος....

Να ειχες πεταξει με C-130 και να το πεταξε ΣΙΡιτης    Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι....εκτος και εάν ειχαν σκοτωθεί οι δυο πιλοτοι.....που και παλι το συζητάμε....

Φερουν πουλαδα γιατι είναι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ Ραδιοναυτιλοι.....thats all no more.

Και οι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ μηχανικοι εχουν πουλαδα......

Οποτε όπως καταλαβαίνεις εχεις μπερδεψει πολλα πραγματα μεταξυ τους....και θα σε ξαναρωτησω...εχεις εστω και στο ελαχιστο  καμμια σχεση με την Π.Α?

• Like 2
Δημοσ.

Θα σε ρωτησω κατι και εάν θες μου απαντας...εχεις εστω και στο ελαχιστο  καμμια σχεση με την Π.Α?

Από αυτά που γραφεις προσωπικα συμπεραίνω ΚΑΜΜΙΑ...

Άλλο καπετανιος άλλο πιλοτος άλλο ραδιοναυτιλος....

Να ειχες πεταξει με C-130 και να το πεταξε ΣΙΡιτης    Α Π Ο Κ Λ Ε Ι Ε Τ Α Ι....εκτος και εάν ειχαν σκοτωθεί οι δυο πιλοτοι.....που και παλι το συζητάμε....

Φερουν πουλαδα γιατι είναι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ Ραδιοναυτιλοι.....thats all no more.

Και οι ΙΠΤΑΜΕΝΟΙ μηχανικοι εχουν πουλαδα......

Οποτε όπως καταλαβαίνεις εχεις μπερδεψει πολλα πραγματα μεταξυ τους....και θα σε ξαναρωτησω...εχεις εστω και στο ελαχιστο  καμμια σχεση με την Π.Α?

Εγώ όχι. Στενοί συγγενείς μου όμως ναι (ο οποίος ήταν άλλωστε και ο λόγος που πέταξα με C-130). 

Όσο βρισκόμουν στο κόκπιτ ήταν 3 άτομα μέσα, ένας επισμηνίας που το χειριζόταν, ένας που καθόταν στην πλάγια θέση σε έναν υπολογιστή και ένας Σμηναγός εάν θυμάμαι καλά που απλά με είχε συνοδεύσει μέσα στο κόκπιτ και μου μίλαγε (πριν καθόταν πίσω μαζί μας). Το να ήταν ο Σμηναγός χειριστής και να είχε αφήσει τον επισμηνία να το πετάει ενώ αυτός μας μίλαγε πίσω, δεν το θεωρώ πιθανό.

Εσύ τι σχέση έχεις με την ΠΑ; (Ρωτάω απλά και μόνο για να ικανοποιήσω την απορία μου)

Δημοσ.

Για όλες τις Στρατιωτικές/Αστυνομικές Σχολές υπάρχουν.

Ας το δει κι αυτό ο φίλος που άνοιξε το τόπικ μήπως αρχίσει και διαβάζει τζάμπα! :-)

Δημοσ.

ειναι πολύ δυσκολο να μπεις και ακομα δυσκολοτερο να βγεις ιπταμενος.

Πρεπει να εχεις απολυτως αριστη οραση και εχω ακουσει και ακομα για ατομα που θεωρουσαν οτι δεν ειχαν προβλημα και τους βρηκαν προβλημα στις ειδικες οφθαλμιατρικες εξετασεις  της ικαρων. Να μην σε τρομαξω αλλα σου βαζουν ενα φαρμακο που ανοιγει τελειως την κορη για να ελεγξουν ολο το θολο του ματιου.

Το κανουν και στις οφθαλμιατρικες κλινικες δεν ειναι κατι τρελο αλλα ειναι επιπονο γιατι για καμποσες ωρες πρεπει να προσεχεις και ο ηλιος σου ποναει τα ματια.

αφου μπεις το διαβασμα που απαιτειται ειναι πολυ απαιτητικό σε επιπεδο πανεπιστημιου να φανταστεις.

Ακομα και αν προχωρησεις και μπεις στο προγραμμα της ικαρων μπορει να κοπεις αργοτερα και να μη γινεις ιπταμενος.

Και εγω καποτε το ειχα ονειρο αλλα δεν επιασα τα μορια που σε πληροφορω οτι και πριν 15 χρονια με δεσμες παλι στο 19+ επαιζαν. Συνηθως μαζι με κατι σχολες καλων τεχνων πολυτεχνειακες και την Σ.Α.Σ (σχολη αξιωματικων σωματων) ηταν τα απλησιαστα ονειρα για πολλους τοτε.

Καλο διαβασμα σε πρωτη φαση. Και αν ειναι να γενεί θε να γενει

Και ετσι για να προετοιμαζεσαι καλου κακου, η σχολη ικαρων ειναι στη δεκελεια (σ.α τατοιου) 10 λεπτα με τον προαστιακο απο σταθμο λαρισης. ο συρμος σταματαει 30 μετρα απο την πυλη. Ελπιζω καποτε να σου χρειαστει.

• Like 2
Δημοσ.

Εγώ όχι. Στενοί συγγενείς μου όμως ναι (ο οποίος ήταν άλλωστε και ο λόγος που πέταξα με C-130). 

Όσο βρισκόμουν στο κόκπιτ ήταν 3 άτομα μέσα, ένας επισμηνίας που το χειριζόταν, ένας που καθόταν στην πλάγια θέση σε έναν υπολογιστή και ένας Σμηναγός εάν θυμάμαι καλά που απλά με είχε συνοδεύσει μέσα στο κόκπιτ και μου μίλαγε (πριν καθόταν πίσω μαζί μας). Το να ήταν ο Σμηναγός χειριστής και να είχε αφήσει τον επισμηνία να το πετάει ενώ αυτός μας μίλαγε πίσω, δεν το θεωρώ πιθανό.

Εσύ τι σχέση έχεις με την ΠΑ; (Ρωτάω απλά και μόνο για να ικανοποιήσω την απορία μου)

Στο θέμα με τον στρατό δεν έλεγες οτι έχεις συγγενείς στο πολεμικό ναυτικό και κάτι τέτοια; Τί γίνεται, όλος ο στρατός της Ελλάδας αποτελείται απο συγγενείς σου;

Δημοσ.

Στο θέμα με τον στρατό δεν έλεγες οτι έχεις συγγενείς στο πολεμικό ναυτικό και κάτι τέτοια; Τί γίνεται, όλος ο στρατός της Ελλάδας αποτελείται απο συγγενείς σου;

Ένας Υποναύαρχος στο ΠΝ, ένας Υπολοχαγός στον ΣΞ ένας Σμήναρχος στην ΠΑ. Μετά πάμε σε πιο μακρινά ξαδέλφια.

Γενικά είμαστε μιλιταριστικό σόι.

Δημοσ.

Θα σου πω οτι φιλικα, στενα ΚΑΙ πολυ στενα συγγενικα μου προσωπα εχουν τελειωσει ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και Σ.Ι.

Ένας Υποναύαρχος στο ΠΝ, ένας Υπολοχαγός στον ΣΞ ένας Σμήναρχος στην ΠΑ. Μετά πάμε σε πιο μακρινά ξαδέλφια.

Γενικά είμαστε μιλιταριστικό σόι.

Εαν εχεις εστω και ενα απο αυτα και μαλιστα το τελευταιο απορω πως σε "αφηνουν" και γραφεις αυτες τις ........ ας μην τις χαρακτηρισω.....Ρωτα λοιπον τον κ. Σμηναρχο ο ΟΠΟΙΟΣ ΣΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ (ανεξαρτητου Σχολης) ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ, εαν καποιος προερχομενος απο ΣΙΡ κανει τιποτα απο ολα αυτα που γραφεις......επισης ρωτα τον και για την ΥΠΕΡΤΑΤΗ κοτσανα που εγραψες περι Υπξκων πιλοτων μεταφορικων αφων......ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ παρα πολυ να μας γραψεις τι σου ειπε.....

Ειλικρινα τωρα...το Link Που σου παρεθεσα το διαβασες? Εαν οχι πιστεψε με αυτα που εχεις μπερδεμενα μεσα στο μυαλο σου θα λυθουν με τη μια.....

Και για να μην κουραζεσαι παμε αλλη μια φορα...(ολες μαζι τωρα οι Σχολες και ο "ρολος" τους για να μην κουραζεσαι να ψαχνεις...)

Σ.Ι -->http://www.haf.gr/el/career/academies/si/

ΣΤΥΑ -->http://www.haf.gr/el/career/academies/stya/

ΣΥΔ -->http://www.haf.gr/el/career/academies/syd/

ΣΙΡ -->http://www.haf.gr/el/career/academies/sir/

• Like 1
Δημοσ.

Θα σου πω οτι φιλικα, στενα ΚΑΙ πολυ στενα συγγενικα μου προσωπα εχουν τελειωσει ΣΤΥΑ, ΣΥΔ και Σ.Ι.

Εαν εχεις εστω και ενα απο αυτα και μαλιστα το τελευταιο απορω πως σε "αφηνουν" και γραφεις αυτες τις ........ ας μην τις χαρακτηρισω.....ρωτα λοιπον τον κ. Σμηναρχο εαν καποιος προερχομενος απο ΣΙΡ κανει τιποτα απο ολα αυτα που γραφεις......επισης ρωτα τον και για την ΥΠΕΡΤΑΤΗ κοτσανα που εγραψες περι Υπξκων πιλοτων μεταφορικων αφων.......ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ παρα πολυ να μας γραψεις τι σου ειπε.....

Αρχικά δεν κατάλαβες καν τι έγραφα πριν στην προσπάθειά μου να εξηγήσω στο άλλο παιδί για την ΣΙΡ, οπότε το αφήνω εδώ. Επεξεργάσου το με την ησυχία σου, και μετά τα ξανασυζητάμε από την αρχή. Καληνύχτες από εμένα, αν και μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά (με τόσους στενούς συγγενείς Αεροπόρους που έχεις, υποθέτω θα κατάλαβες τι εννοώ με την τελευταία μου φράση. Και όχι, δεν εννοώ το γνωστό εμβατήριο του ΣΞ).

Δημοσ.

Μαλλον εσυ δεν ηξερες τι ηθελες να γραψεις...εγω καταλαβα πολυ καλα το τι ασυναρτησιες εγραψες!! τωρα εαν εσυ δεν θες να καταλαβεις οτι ειναι ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ οι πληροφοριες που εδωσες περι ΣΙΡ δεν θα κατσω να παιξω την κολοκυθια......και οχι με το μαυρη ειναι η νυχτα στα βουνα δεν καταλαβαινω τι εννοεις!!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...