Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποτε δεν καταλαβα γιατι η προσωπικη εμπειρια ειναι σημαντικοτερη της γνωμης του ειδικου.

Εδώ στο forum έτσι συνηθίζεται. Οι γιατροί συνήθως είναι "άσχετοι" και "λένε βλακείες"

• Like 2
Δημοσ.

Όταν εκδηλωθηκε για πρώτη φόρα πρίν 4-5 μήνες είχα τρόμαξει τόσο πολύ που νόμιζα ότι είναι εμφραγμα, είχα σηκωθεί να πάω στο νοσοκομείο και δεν μπορούσα να περπατήσω. Πήγα εκεί με είδαν είπαν μυοσκελετικός πόνος και θα περάσει.

Ε δεν πέρασε και είπα να πάω σε καρδιολόγο να είμαι σίγουρος.

Διαφωνω. Θεωρω οτι ειναι σημαντικο να ακουσει μονο το γιατρο του, ή το γιατρο που επελεξε τελος παντων.

Αλλα αν του ιδιου του αρεσει, εμενα σαφως και μου περισσευει.

Απότι καταλαβαίνω το λες αυτό επειδή οι γνώμες των αλλων μπορούν να μας επηρεάσουν και να υποτίμησουμε το πρόβλημα?

Ρώτησα πιο πολύ για να δω αν τα συμπτωματα που έχω, τα έχουν και άλλοι με την ίδια διαγνωση (άγχος).

Τώρα ψήθηκα να μάθω πως διαβάζουν το ECG (for fun) αλλά δεν υπάρχει πολύ υλικό στο net :P

Δημοσ.

Εδώ στο forum έτσι συνηθίζεται. Οι γιατροί συνήθως είναι "άσχετοι" και "λένε βλακείες"

Ουδεις πάντως στο νήμα τούτο είπε κάτι τέτοιο. Τις εμπειρίες μας είπαμε , άλλωστε το παλικάρι είπε ότι

πήγε πρώτα σε γιατρό και του είπε ότι είναι άγχος.

Άλλωστε τι ιατρική γνώμη να ζητήσει σε ένα τεχνολογικό φόρουμ , τις εμπειρίες μας ζήτησε

Δημοσ.

Ειχα παρομοιες καταστασεις  , αφου ο γιατρος ειπε οτι ολα σωματικα ειναι οκ, με το ξεκαθαρισμα στο μυαλο οτι καλυτερα να εισαι σταρχιδιστης και να εχεις την υγεια σου , παρα να τα παιρνεις ολα τις μετρητοις και να φορτωνεσαι με βαρη που προστηθενται καθε μερα και σε κανουν ψυχοσωματικα σκατα! Και τεραστιο ρολο επαιξε το τρεξιμο, σε ενα παραλιακο σημειο  3 φορες την βδομαδα... Επειτα απο 15 μερες ανεπνεα και σκεφτομουν λες και ειχα μπει σε αλλο σωμα... υγειεστατο ..! 

Δημοσ.

Α και μια άλλη τεχνική γαμάτη για άγχος...Πέρνεις ένα μαξιλάρι , το βάζεις στο στόμα σου , και αρχίζεις να ουρλιάζεις.

Μιλάμε μετά τι άγχος , θα νιώσεις 10 κιλά πιο ελαφρής.

• Like 1
Δημοσ.

Τους τελευταιόυς 4 μήνες έχω πόνους στο στήθος στην αριστερή μεριά και μουδιασμάτα στο αριστερό χερί πήγα στο ιατρό κάναμε υπερηχο, τεστ κόπωσης όλα βγήκαν φυσιολογικά μου είπε ότι μάλλον είναι από αγχός ? Έχει συμβεί σε κανενάν αλλό αυτό?

μπορεί το άγχος να τα κάνει αυτά?

Σιγα μην ειναι απο το αγχος 4 μηνες πονος.

Μπορει και να ειναι φυσικα, αλλά προσωπικα δυσπιπτω ΦΟΒΕΡΑ! 4 μηνες πονο και μουδιασματα?? Απο το αγχος? Σε καμια περιπτωση(προσωπικη γνωμη)!!

Και τι ειδους πονο νιωθεις? Πόσο συχνα? Καθε μερα? Ποσες ωρες την ημερα? Τι ειδους πονο? Που ακριβως? Επισης τα μουδιασματα ποσο συχνα?

Επισης νόμος(σχεδον δηλαδη): Ποτέ μην εμπιστευεσαι την διαγνωση ενος ιατρου σε τετοιες περιπτωσεις εφοσον δεν βρει κατι συγκεκριμενο. Ζητα και 2η αποψη(χωρις να αναφερεις τιποτα περι της διαγνωσεως του 1ου ιατρου που πηγες)! Εαν και η 2η διαγνωση ειναι ιδια τοτε ναι μπορεις να ηρεμησεις.

Γνωμη μου, βασικα αυτο που θα εκανα εγω(διοτι πονο στο στηθος και μουδιασματα επι 4 μηνες δεν ειναι καθολου φυσιολογικο και δεν χαβω οτι οφειλεται σε αγχος και πιο πολυ για "δεν μπορεσα να σκεφτω κατι για το προβλημα, αρα απο το αγχος θα ειναι" μου κανει), θα εκανα ενα σπινθηρογραφημα μυοκαρδιου και θα πηγαινα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξανα και σε αλλο γιατρο για 2η γνωμη και θα ξαναεκανα υπερηχογραφημα καρδιας και καρδιογραφημα. Δεν ειναι ενα απλο με ποναει το ποδι για 4 μηνες προβλημα....

• Like 1
Δημοσ.

Ο πόνος στο στήθος μπορει να ειναι άγχος αλλα το μούδιασμα, μου πέφτει βαρύ.

Αν ήμουν στη θέση σου θα ξανά έκανα εξετάσεις στο Ωνασειο

ΥΓ: Πατέρας φίλου μου ειναι δρομέας 40 χρόνια πήγε να κανει κοποσης και όλα βγήκαν ΟΚ αλλα του ειπε ο γιατρός να παει να το δει κι κανεις άλλος. Ο άλλος τον έστειλε σφαίρα για στεφανιογραφημα το οποίο έδειξε 3 αρτηρίες οι οποίες τελικά ηταν 4

Ακομα κυνηγάει το γιατρό που του ειπε οτι ειναι όλα ΟΚ

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

όπως είπε ο posthelper και mikelamar. πηγαινε οπωσδηποτε για δεύτερη γνώμη. σκέψου, πόνος στο στήθος και μούδιασμα στο αριστερό χέρι. εφόσον ο καρδιολόγος σου δώσει πάλι την ίδια απάντηση τότε έχεις ένα σπουδαίο λόγο να ηρεμήσεις πως σωματικώς είσαι καλά. μην το αφήσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά δεν έχει σημασία το διάστημα, υπάρχει κόσμος που έχει τέτοια συμπτώματα χρόνια, προφανώς δεν μιλάμε για κάθε ώρα και στιγμή αλλά συμβαίνει. Και όταν λέμε ψυχολογικό, δεν εννοούμε στα καλά καθούμενα έρχονται τα συμπτώματα αυτά. Μάθε τι είναι ο υπεραερισμός, το fight or flight response για να καταλάβεις τι συμβαίνει στο σώμα σου, είναι το πρώτο πράγμα που θα σου πει ένας ψυχολόγος. Εγώ όταν έπαθα πρώτη φορά κρίση πανικού, όπως λες κι εσυ νόμιζα ότι πάθαινα εγκεφαλικό ή δεν ξέρω και γω τι και το χέρι μου ήταν μουδιασμένο για 2 μέρες.

Δεν σου λέω να μην πας και σε άλλο γιατρό αλλά ειλικρινά δεν θες να καταλήξεις να τρέχεις στους γιατρούς και να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο παρανοϊκό. Κάν'το μόνο για να το αποκλείσεις σαν ενδεχόμενο, όταν καταλάβεις ότι 100% είναι ψυχολογικό, θα έχεις κάνει το μεγαλύτερο βήμα να το ξεπεράσεις. 

Δημοσ.

Σιγα μην ειναι απο το αγχος 4 μηνες πονος.

Μπορει και να ειναι φυσικα, αλλά προσωπικα δυσπιπτω ΦΟΒΕΡΑ! 4 μηνες πονο και μουδιασματα?? Απο το αγχος? Σε καμια περιπτωση(προσωπικη γνωμη)!!

Και τι ειδους πονο νιωθεις? Πόσο συχνα? Καθε μερα? Ποσες ωρες την ημερα? Τι ειδους πονο? Που ακριβως? Επισης τα μουδιασματα ποσο συχνα?

Επισης νόμος(σχεδον δηλαδη): Ποτέ μην εμπιστευεσαι την διαγνωση ενος ιατρου σε τετοιες περιπτωσεις εφοσον δεν βρει κατι συγκεκριμενο. Ζητα και 2η αποψη(χωρις να αναφερεις τιποτα περι της διαγνωσεως του 1ου ιατρου που πηγες)! Εαν και η 2η διαγνωση ειναι ιδια τοτε ναι μπορεις να ηρεμησεις.

Γνωμη μου, βασικα αυτο που θα εκανα εγω(διοτι πονο στο στηθος και μουδιασματα επι 4 μηνες δεν ειναι καθολου φυσιολογικο και δεν χαβω οτι οφειλεται σε αγχος και πιο πολυ για "δεν μπορεσα να σκεφτω κατι για το προβλημα, αρα απο το αγχος θα ειναι" μου κανει), θα εκανα ενα σπινθηρογραφημα μυοκαρδιου και θα πηγαινα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ξανα και σε αλλο γιατρο για 2η γνωμη και θα ξαναεκανα υπερηχογραφημα καρδιας και καρδιογραφημα. Δεν ειναι ενα απλο με ποναει το ποδι για 4 μηνες προβλημα....

Λίγο δύσκολο να περιγράψω τον πόνο επειδή δεν είναι ακριβώς πόνος αλλά κάτι σε ενόχλημα-τσίμπιμα, τώρα για τη συχνότητα θα έλεγα ότι είναι πάντα παρών απλά το ξεχνάω πολλές φορές και δεν δίνω σημασία.

Έχω πάει σε 2 ιατρους, την πρωτη φορά όταν ξεκίνησε μου κάνανε (ΕΚΓ, ακτινογραφία θωρακα, αίμα) αυτό σε νοσοκομείο, και τώρα πρόσφατα πήγα σε ιδιωτικό και αυτός δεν βρήκε τίποτα. Θα πήγαινα σε άλλο ιατρο αν ήμουν μεγάλος σε ηλικία και καπνιστής αλλά τωρά δεν θέλω γιατί είναι πολύ ακριβή διαδικασία.

Δημοσ.

Κι εγώ έχω κάτι παρόμοιο τα τελευταία 3-4 χρονια ανά περιόδους, λόγω άγχους απ ότι λένε οι γιατροί κι απ ότι έχω διαπιστώσει και ο ίδιος.

Δημοσ.

απλα δες μηπως το μουδιασμα ειναι απλα συμπτωση γιατι και ο πατερας μου το ειχε αυτο και φοβηθηκε μηπως ειναι η καρδια του αλλα εντελει προσεξε οτι επειδη δουλευει με υπολογιστη ο καρπος του ακουμπαει συνεχεια στη γωνια του γραφειου με αποτελεσμα να μουδιαζει.Οπως και να εχει πανε σε καποιο γιατρο και πες να σου κανει ολες τις απαραιτητες εξετασεις.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...