Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το ερώτημα είναι: Γιατί ο Έλληνας δεν αγοράζει με κάρτες και γιατί φοβάται τις αγορές μέσω internet;

Στο εξωτερικό ακόμα και οι γιαγιάδες αγοράζουν παπούτσια μέσω internet. Όλες οι φίλες μου αγοράζουν τα καλλυντικά μέσω internet και όλοι οι φίλοι μου αγοράζουν μέχρι και τα προφυλακτικά μέσω internet. 

Επίσης, χρησιμοποιούν καθολικά στις αγορές τους κάρτα και όχι μετρητά. 

Στη Ελλάδα γιατί άτομα 20-25 ετών προτιμούν την αντικαταβολή και όχι αγορά με κάρτα (με την όποια προστασία δίνει αυτή με τη δυνατότητα αμφισβήτησης συναλλαγής, paypal κλπ). 

Επίσης, γιατί ο κόσμος προτιμά να δώσει λεφτά με κατάθεση από το να δώσει τα στοιχεία χρέωσης της κάρτας σε μία φόρμα;

Έξω αγοράζουν με touchless συναλλαγές και nfc και εδώ τους λες πλήρωσε με κάρτα και σου λένε ΤΙ ΛΕ ΡΕ πλάκα με κάνεις; Θα πάω στη τράπεζα και θα στα βάλω στο λογαριασμό. 

Συνέπεια αυτού για πολλές επιχειρήσεις είναι ότι ο online όγκος πωλήσεων τους είναι μικρός μέσω paypal/cc έναντι του πόσο θα ήταν στο εξωτερικό. 

Γενικά ο Έλληνας γιατί έχει πάρει διαζύγιο με το online σε απλά πράγματα; 

• Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Το θεμα ειναι πολυπλευρο,θα πιασω μονο το εξης :

Kαρτα=καταναλωτικο δανειο=υψηλα επιτοκια + ψιλα γραμματα=ξεσκιμα

Δεν λεω τι ισχυει, λεω πως το βλεπει μια σεβαστη αριθμητικα πιστευω μεριδα

Και το after sales support και η πολιτικη επιστροφων εχει σημασια.

Στην τελικη ολα ειναι θεμα εμπιστοσυνης.Εδω δεν λεω αλλα για να μην γινω ισοπεδωτικος.. :rolleyes:

• Like 1
Δημοσ.

το ρευστο ειναι ο αρχηγος των συναλλαγων :)

ειναι κυριως ψυχολογικο...ο αλλος νοιωθει πιο ασφαλης οταν πληρωνει εδω και τωρα ντουκου (εφοσον τα χει)

επισης καποιοι ανθρωποι καποιων παλιοτερων εποχων ζησανε με αλλη νοοτροπια που εχουν ακομα και τωρα.

οι γονεις μου προτιμουν να στηθουν στην τραπεζα ή οπουδηποτε τελοσπαντων μπορουν να πληρωσουν εναν λογαριασμο παρα να τους τον πληρωσω με e-banking...δεν νοιωθουν ανετα..θελουν τον λογαριασμο στο χερι..την αποδειξη πληρωμης στο χερι..να δωσουν τα λεφτα στο ταμειο...ετσι εμαθαν ετσι νοιωθουν καλυτερα...

απο κει και περα...αυτοι οι ανθρωποι (γενικα μιλαω οχι μονο για τους γονεις μου) επειδη λειτουργουσαν και λειτουργουν με αυτον τον τροπο..δεν μαθανε ποτε να χρωστανε..ξοδευανε μονο οταν ειχανε λεφτα..πραγμα που δεν μπορεις να πεις  το ιδιο για εναν μεγαλο αριθμο καταναλωτων που ψωνιζει οπως λες ονλαιν..και οι πιστωτικες ειναι παντα χρεωμενες.

προφανως και οι ονλαιν αγορες βολευουν πολλες φορες (αγορες απο εξωτερικο , απο e-shops κλπ) αλλα λιγοι μπορουν να κουμανταρουν τις καρτες τους.. και στην τελικη το να αγοραζεις το προφυλακτικο απο το ιντερνετ αντι να πεταχτεις μεχρι το σουπερ , περισσοτερο αποξενωνει τους ανθρωπους (μια εν γενει τετοια συμπεριφορα) παρα βοηθαει τις ζωες μας.

• Like 15
Δημοσ.

Γιατί οι περισσότεροι ταυτίζουν την αγορά με κάρτα αποκλειστικά με πιστωτική. Χρεωστική ντεν καταλαβαίνει.

• Like 27
Δημοσ.

Μιλάω και για αγορές με χρεωστική ή προπληρωμένη. Δεν υποστηρίζω απόλυτα ότι όλες οι αγορές πρέπει να γίνονται μέσω internet. Αλλά δεν γίνεται έξω να γίνεται το 50-60% των αγορών έτσι και εδώ να ιδρώνουμε για το 10% και σε αυτές να ζητάνε αντικαταβολή. Κάνεις συνέταιρο την Γενική ή την ACS για την πλάκα και βγαίνει το προϊόν πιο ακριβό στον πελάτη. 

Επίσης, οι παππούδες έξω έχουν ΟΛΟΙ κάρτα. Γιατί δεν χρησιμοποιούν και οι δικοί μας τη κάρτα τους; Βλέπω πχ τι γίνεται σε ΕΛΤΑ και τράπεζες τις μέρες των συντάξεων και φρίττω. 

Το θεμα ειναι πολυπλευρο,θα πιασω μονο το εξης :

Kαρτα=καταναλωτικο δανειο=υψηλα επιτοκια + ψιλα γραμματα=ξεσκιμα

Δεν λεω τι ισχυει, λεω πως το βλεπει μια σεβαστη αριθμητικα πιστευω μεριδα

Και το after sales support και η πολιτικη επιστροφων εχει σημασια.

Στην τελικη ολα ειναι θεμα εμπιστοσυνης.Εδω δεν λεω αλλα για να μην γινω ισοπεδωτικος.. :rolleyes:

Μήπως απλά ο Έλληνας δεν έμαθε να καταναλώνει με κάρτα; Δεν έμαθε ότι πρέπει να πληρώνει; Και στην τελική πρέπει να καταλάβει ο κόσμος ότι υπάρχει και χρεωστική και προπληρωμένη και pay safe κλπ κλπ. 

Το κράτος αν έβαζε ένα όριο συναλλαγών χωρίς κάρτα/κατάθεση πχ 150Ε θα είχε σκοτώσει τη φοροδιαφυγή αυτόματα. 

Προφανώς και πρέπει και οι ελληνικές επιχειρήσεις να υπάγονται σε μια τέτοια νομοθεσία επιστροφής όπως υπάρχει στις ΗΠΑ. Αν δε το θες το παίρνω πίσω και κάνω μόκο φάση. 

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.

Kαρτα=καταναλωτικο δανειο

Με ποιόν τρόπο ισχύει αυτό, έτσι γενικά κι αόριστα; Κάρτα δεν σημαίνει απαραίτητα πιστωτική (που και πάλι δεν ισχύει η ισοδυναμία).

Πώς μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι η χρεωστική κάρτα είναι ίση με καταναλωτικό δάνειο;

• Like 1
Δημοσ.

Ούτε η πιστωτική σημαίνει καταναλωτικό δάνειο. Μια καλά χρησιμοποιούμενη πιστωτική σημαίνει διευκολύνσεις, δόσεις, bonus. Φτάνει να την πληρώνεις στην ώρα της. 

Απλά δεν ξέρω αν ταιριάζει στο ταπεραμέντο μας αυτό. Το να πληρώνουμε στην ώρα μας. 

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάλι εχω διαφορετική άποψη. Αυξάνεται ολοένα και περισσότερο ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν κάρτες και το Internet για αγορές.

Ειδικά για αγορές μέσω Internet η αύξηση ειναι κατακόρυφη. Αυτο οφείλεται και στην κρίση εν μέρει....λόγω και της τεράστιας διαφοράς στην τιμή.

Προσωπικά εδω και χρόνια στο πορτοφόλι μου εχω 10 άντε 20€ βαριά βαριά και όλες οι συναλλαγές μου γίνονται με κάρτα. Ακόμα και στο σούπερ πχ κάρτα χρησιμοποιώ. Το παν ειναι να ξέρεις ποσά έχεις στην χρεωστική σου και να κινείσαι ανάλογα.

Και φυσικά ebanking για τις πληρωμές. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να σπαταλάω χρόνο περιμένοντας σε ουρές όταν μπορω μέσα σε 1 λεπτό να κανω την δουλειά μου από το σπίτι.

• Like 1
Δημοσ.

Και εγω εχω 2 χρονια τωραωπου χρησιμοποιώ χρεωστική για αγορες (οχι για λογαριασμους).

Για χαζομαρες απο το eBay και κυρίως οταν παω για να ψωνίσω ρούχα κλπ . Και αυτό καθαρα για λόγους ασφαλείας , μην μου κλεψουν το πορτοφολι , μην βγάζω ματσω τα λεφτα μπροστα στον κοσμο να μετραω ποσα να δωσω κλπ κλπ

Χρεωστική , βαζεις pin και εφυγες.

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Ναι αλλά εδώ μιλάμε σε ένα τεχνολογικό φόρουμ. Δεν είστε παρά μικρό μέρος του δείγματος. Εγώ σου λέω ότι ένας μπάρμπας από ένα κωλοχώρι της Αϊόβα αγοράζει με κάρτα. Στα πιο πολλά ελληνικά χωριά δεν δέχονται καν κάρτα στα μαγαζιά (δε μιλάω για ταβέρνες, εκεί ήθελαν δεν ήθελαν έβαλαν μηχανάκι). 

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω με τον chill. Δεν είναι μόνο το θέμα των online αγορών που ακολουθούμε με διαφορά φάσης τις «αναπτυγμένες» χώρες εξάλλου.

Τα ζητήματα είναι δύο, αν κατάλαβα καλά. Γιατί ο κόσμος δε χρησιμοποιεί κάρτες και γιατί ο κόσμος δεν αγοράζει online πολλά πράγματα.

Για το πρώτο, όπως τα είπαν, είναι λίγο καρτοφοβία κι επιπλέον αρκετοί θεωρούν πως είναι πιο εύκολο να τους κλέψουν τα στοιχεία μιας κάρτας απ ότι το πορτοφόλι. Στην δεύτερη περίπτωση χάνεις μόνο ότι έχεις μέσα ενώ στην πρώτη πιθανόν περισσότερα.

Τώρα γενικότερα για online αγορές, υπάρχει άλλη αίσθηση όταν είσαι πρόσωπο με πρόσωπο με τον πωλητή, πιάνεις με τα χέρια το μπλουζάκι που θες ν αγοράσεις, το δοκιμάζεις και βλέπεις ότι σου κάνει κι άλλη όταν αυτά γίνονται online. Στα μείον βάλε και τη χαμηλή εμπιστοσύνη που υπάρχει για ταχυδρομεία και μεταφορικές και το γεγονός ότι είναι λίγο παίδεμα/άγχος η διεύθυνση παραλαβής για κάποιους, πχ δε θέλω να μείνει κάτω στην πολυκατοικία δέμα γιατί δεν ξέρω τι κατάληξη θα χει, αλλά επειδή δουλεύω 8-8 κατά πάσα πιθανότητα κάτι τέτοιο θα γίνει. Αλλά ακόμα και ταχυδρομείο να πάει, δεν ξέρω πότε θα μπορέσω να πάω να παραλάβω.

Δημοσ.

Επίσης, οι παππούδες έξω έχουν ΟΛΟΙ κάρτα. Γιατί δεν χρησιμοποιούν και οι δικοί μας τη κάρτα τους;

Μήπως γιατί είμαστε λίγο πίσω σε σχέση με "έξω"?

Η γιαγιά μου δεν έβγαλε το δημοτικό, λες να την παλέψει με χρεωστικές?

• Like 6
Δημοσ.

... ή τους υπολογιστές;

Δημοσ.

φίλε ξεχνάς και κάτι άλλο.

αγοράζοντας με κάρτες είναι πιο εύκολο για το κράτος να σε φακελώσει και να σε τσεκουρώσει.

κι αν είχαμε σοβαρό κράτος αυτό δε θα ήταν πρόβλημα. επειδή όμως δεν έχουμε, είναι.

αρκετοί έχουν και αυτό υπ οψην

Δημοσ.

Προτιμάς η γιαγιά σου να στέκεται σε μια ουρά δύο φορές τον μήνα για 3-4 ώρες ή να της μάθεις απλά κι ωραία να βγάζει λεφτά από το ATM; ΄Η απλά να δίνει την καρτούλα αντί για μετρητά;

φίλε ξεχνάς και κάτι άλλο.

αγοράζοντας με κάρτες είναι πιο εύκολο για το κράτος να σε φακελώσει και να σε τσεκουρώσει.

κι αν είχαμε σοβαρό κράτος αυτό δε θα ήταν πρόβλημα. επειδή όμως δεν έχουμε, είναι.

αρκετοί έχουν και αυτό υπ οψην

Αυτό είναι συζήτηση του τύπου γέννησε η κότα το αβγό ή το αβγό την κότα. Επίσης, δεν αποδέχομαι τη λογική ότι θα σε φακελώσει. Θα πατάξει τη φοροδιαφυγή και άρα θα μειώσει τους φόρους γιατί θα εισπράττει παραπάνω. Ειδικά δε αν εφαρμόσει αυτό που ισχύει σε πολλές χώρες, ο φόρος να εισπράττεται κατά τη συναλλαγή, τότε θα εισπράττει 10πλάσια από τώρα. Δηλαδή προτιμάς το 26% από το πρώτο Ε; Μάλλον δεν έχεις επιχείρηση. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...