Typhoon Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Μας έφαγαν τα αυτιά πόσο διαδεδομένη είναι η χρήση κάρτας στις δυτικές χώρες και ότι αν πας με μετρητά σε κοιτάζουν περίεργα. Εκτός εάν ο φίλος μιλούσε γενικά για το μέλλον να απαγορευτεί πλήρως το μετρητο. Διαφέρει πολύ από χώρα σε χώρα. Στις ΗΠΑ όντως μπορείς να πληρώσεις τα πάντα με κάρτα και πολύς κόσμος το κάνει, ακόμα και για ένα καφέ ή για κάτι μικρό από το 7/11. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίζουν μετρά απλώς είναι πολύ σπάνια συγκριτικά με την Ευρώπη. Στην οποία πάλι τα μετρητά είναι γενικά πιο σπάνια από ότι στην Ελλάδα, αλλά πιο συνηθισμένα από ότι στις ΗΠΑ. Από την άλλη αυτές τις φοβίες που έχει ο Έλληνας (και οι οποίες διατυπώνονται και εδώ μέσα από γενικά νέους ανθρώπους) δεν τις έχω ακούσει σχεδόν από κανέναν Ευρωπαίο (βασικά από κανέναν αλλά σίγουρα θα υπάρχουν κάποιοι κάπου). Και παρεπιμπτώντος και στην Ελλάδα με τα μετρητά σε κοιτάνε περίεργα. Ειδικά προ κρίσης είχε καταντήσει γελοίο το θέμα. Έπαιρνες coca-colaμε 5ευρώ στο περίπτερο και σε κοίταγε στραβά ο περιπτεράς και σου έλεγε "Φιλαράκι τίποτε πιο ψιλό δεν έχεις;" Ευτυχώς σχεδόν εξαφανίστικε αυτό το φαινόμενο τώρα τελευταία.
mikelamar Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Θα πω κάτι τελευταίο και θα κλείσω δίνοντας μια συμβουλή. Όσο έχετε μετρητά, να πληρώνεται με αυτά γιατί με αυτό τον τροπο ούτε χάνεις τον έλεγχο ούτε δημιουργείς χρέος. Πληρώνει κάποιος με κάρτα υπό την προϋπόθεση ότι εχει δουλειά με σταθερό εισόδημα. Τι θα συμβεί αν σταματήσει να αυτό! Όταν δεν έχετε μετρητά μην αγοράζετε. Κάντε υπομονή. Η προπληρωμένη κάρτα ειναι σαν να πληρώνετε με μετρητά. Δεν μπορεί να χρεωθεί με παραπάνω χρήματα από αυτά που εσείς της βάζετε. Ειναι η ασφαλέστερη λύση για το διαδίκτυο μετά την αντικαταβολή. Και να σας την κλέψουν ή να τη χάσετε η ζημιά θα ειναι ίση με το ποσό που βάλατε μέσα. Sent from my iPhone using Insomnia 2
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Και παρεπιμπτώντος και στην Ελλάδα με τα μετρητά σε κοιτάνε περίεργα. Ειδικά προ κρίσης είχε καταντήσει γελοίο το θέμα. Έπαιρνες coca-colaμε 5ευρώ στο περίπτερο και σε κοίταγε στραβά ο περιπτεράς και σου έλεγε "Φιλαράκι τίποτε πιο ψιλό δεν έχεις;" Ευτυχώς σχεδόν εξαφανίστικε αυτό το φαινόμενο τώρα τελευταία. Το κάνανε αυτό επειδή το βλέπανε ως 'βάρος'/αγγαρεία να δώσουν ρέστα απο 5ευρω. Στο κάτω κάτω αυτή είναι η δουλειά τους Λες ότι τώρα εξαφανίστηκε. Φαντάζομαι γίνεται λόγω της κρίσης αφού το κίνητρο των περισσότερων για να κάνουν μια δουλειά είναι το coercion. Θα πω κάτι τελευταίο και θα κλείσω δίνοντας μια συμβουλή. Όσο έχετε μετρητά, να πληρώνεται με αυτά γιατί με αυτό τον τροπο ούτε χάνεις τον έλεγχο ούτε δημιουργείς χρέος. Πληρώνει κάποιος με κάρτα υπό την προϋπόθεση ότι εχει δουλειά με σταθερό εισόδημα. Τι θα συμβεί αν σταματήσει να αυτό! Όταν δεν έχετε μετρητά μην αγοράζετε. Κάντε υπομονή. Η προπληρωμένη κάρτα ειναι σαν να πληρώνετε με μετρητά. Δεν μπορεί να χρεωθεί με παραπάνω χρήματα από αυτά που εσείς της βάζετε. Ειναι η ασφαλέστερη λύση για το διαδίκτυο μετά την αντικαταβολή. Και να σας την κλέψουν ή να τη χάσετε η ζημιά θα ειναι ίση με το ποσό που βάλατε μέσα. Sent from my iPhone using Insomnia Υπάρχουν άπειρα προϊόντα από προπληρωμενες κάρτες που βάζεις εσύ το ποσό, μέχρι πιστωσεις/δανεισμό υψηλών ποσών. Η πιστωση (δηλαδή αγοράζω σήμερα - πληρώνω αύριο) Έχει το θετικό ότι σου δίνει επιλογές και ελευθερία. Περιπτώσεις οπως: - δεν έχω το κεφάλαιο να ανοίξω μαγαζι - ξεμείνα λόγω έκτακτου υγείας και δεν θα έχω αρκετά λεφτά να φάω για 2 μερες. Η επόμενη πληρωμή μου είναι μετά από τέσσερις μέρες. - δεν θέλω να ζητήσω δανεικά πάλι από τον συγγενή που μου ζαλιζει τον έρωτα. Λύνονται όλες με την κεντρική ιδέα της πίστωσης. Από θέματα ασφαλειας τώρα. Προσωπικά στην Ελλάδα χρησιμοποιώ μετρητά επειδή τα μαγαζιά (δηλαδή τα σουβλατζιδικα) σπάνια δέχονται καρτα Στην Αγγλία αγοράζω τα πάντα με debit card. Εύκολα, γρήγορα και απλά!
Porg Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2014 10% βαρεμάρα 90% κάποια στιγμή τα ψιλά τελειώνουν αν σου έρχονται όλοι με χαρτονομίσματα
ZAKKWYLDE Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Προσωπικά ψωνίζω πάντα με χρεωστική κάρτα όταν πάω στα μαγαζιά. Απο Amazon-Ebay κτλ πάλι με τη χρεωστική. Όμως πλέον δεν εμπιστεύομαι Ελληνικά ηλεκτρονικά καταστήματα γιατί όσες φορές το έχω κάνει βρίσκομαι προ εκπλήξεως, εκτός αν είναι κάποιο πολύ γνωστό.
Επισκέπτης Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 10% βαρεμάρα 90% κάποια στιγμή τα ψιλά τελειώνουν αν σου έρχονται όλοι με χαρτονομίσματα 90% Βαρεμάρα Γιατί αν συνέχεια σου τελειώνουν τα ψιλά επειδή έρχονται όλοι με χαρτονομίσματα σημαίνει πως αδιαφόρησες για το τι γίνεται στην επιχείρηση σου και δεν προμηθεύτηκες παραπάνω ψιλά που τα χρειάζεσαι για τις ανάγκες των πελατών σου. Με δυο λέξεις. Έλλειψη προετοιμασίας
Porg Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Δημοσ. 25 Οκτωβρίου 2014 Έχω εικόνα και απο περίπτρο τη χρυσή εποχή που τα 5Ε ήταν για χαρτομάντηλα, δεν είναι τόσο εύκολο ούτε πρακτικό να βρίσκεις συνέχεια ψιλά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα