Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Προτιμάς η γιαγιά σου να στέκεται σε μια ουρά δύο φορές τον μήνα για 3-4 ώρες ή να της μάθεις απλά κι ωραία να βγάζει λεφτά από το ATM; ΄Η απλά να δίνει την καρτούλα αντί για μετρητά;

μα δεν στεκεται.

Περνει την σειρα του νεου ή τις κανει εξυπηρετηση ο τοπικος teller.

True story

• Like 1
  • Απαντ. 141
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε συ έχεις πάει στην τράπεζα ημέρα συντάξεων; Είναι 200 παππούδες σε κάθε ταμείο. Το ίδιο και στα ΕΛΤΑ. Ποιού νέου; Κάνουν κατάταξη τα παππούδια μεταξύ τους και βγάζουν σειρά;

• Like 1
Δημοσ.

<p>φίλε ξεχνάς και κάτι άλλο.</p> <p>αγοράζοντας με κάρτες είναι πιο εύκολο για το κράτος να σε φακελώσει και να σε τσεκουρώσει.</p> <p>κι αν είχαμε σοβαρό κράτος αυτό δε θα ήταν πρόβλημα. επειδή όμως δεν έχουμε, είναι.</p> <p>αρκετοί έχουν και αυτό υπ οψην</p>

Αυτό είναι κάτι που το πιστεύεις ή απλά μεταφέρεις αυτό που κάποιοι πιστεύουν ;

Κλαίω,ειλικρινά

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 1
Δημοσ.

Προτιμάς η γιαγιά σου να στέκεται σε μια ουρά δύο φορές τον μήνα για 3-4 ώρες ή να της μάθεις απλά κι ωραία να βγάζει λεφτά από το ATM; ΄Η απλά να δίνει την καρτούλα αντί για μετρητά;

Το θέμα δεν είναι τι προτιμάω εγώ

Ακόμη και να ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία(που δεν), απλά δε θα την πάλευε

Στα 70φεύγα δε μαθαίνεις έτσι εύκολα

Όταν γίνουμε εμείς και οι λίγο μεγαλύτεροι παππούδες, τότε θα αλλάξει η κατάσταση

• Like 4
Δημοσ.

Το θέμα δεν είναι τι προτιμάω εγώ

Ακόμη και να ήθελε να μπει σε αυτή τη διαδικασία(που δεν), απλά δε θα την πάλευε

Στα 70φεύγα δε μαθαίνεις έτσι εύκολα

Όταν γίνουμε εμείς και οι λίγο μεγαλύτεροι παππούδες, τότε θα αλλάξει η κατάσταση

Δηλαδή η γιαγιά σου είναι πιο χαζή από του Γερμανού, του Αυστραλού, την ελληνίδα γιαγιά του ελληνοαμερικανού, την Σουηδέζα. 

Μήπως απλά δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία; Το θέτω ξανά ως ερώτημα; Γιατί δεν χρησιμοποιούν τόσο νέοι και γέροι την κάρτα όσο στο εξωτερικό και γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν τόσο online όσο έξω. 

Εγώ ας πούμε συμφωνώ ότι τα ταχυδρομεία στην Ελλάδα και οι courier είναι ανεπάγγελτα. 

Δημοσ.

Ρε συ έχεις πάει στην τράπεζα ημέρα συντάξεων; Είναι 200 παππούδες σε κάθε ταμείο. Το ίδιο και στα ΕΛΤΑ. Ποιού νέου; Κάνουν κατάταξη τα παππούδια μεταξύ τους και βγάζουν σειρά;

τσου. δεν ξερω ποια μερα ειναι αυτη.

• Like 1
Δημοσ.

Υποτιματε την δυναμη της συνηθειας και της ανατροφης

Εχουν μεγαλωσει ειδικα οι προηγουμενες γενεες και οχι οσοι "μεγαλωσαμε" τελη 80ς και στα 90ς που αρχισε ο κοσμος να καταλαβαινει απο τεχνολογια με καποιους φοβους, ολα στηριζονται στον φοβο

Ειμαστε λαος του "καλλιο 5 και στο χερι" και του "οποιος φυλαει τα ρουχα του εχει τα μισα"

- Φοβος οτι με online αγορα θα σε κοροιδεψουν. Οτι θα δωσεις καποια χρηματα και αυτο που θα παραλαβεις δεν ειναι αυτο που ηθελες (ενω σε κανονικο καταστημα το βλεπεις και το πιανεις)

- Φοβος οτι θα σε κλεψουν. Μια πιστωτικη ή μια χρεωστικη φοβασαι οτι θα σου κλεψουν τα στοιχεια και εκει που εδωσες 50€ για μια μπλουζα online, θα δεις να σου σηκωνουν 30.000€ απο τις καταθεσεις ή να κανουν 10.000€ αγορες με Mastercard

- Φοβος του καινουριου. Οποιος ειναι ανω των 50 αυτη τη στιγμη δεν εχει μεγαλωσει με τοσο εξοικειωση με την τεχνολογια. Και οταν ενας λαος βλεπεις οτι επι 40 χρονια γκρινιαζει για την πολιτικη και στις εκλογες ψηφιζει αυτους για τους οποιους γκρινιαζει, σκεψου ποσο δυσκολο ειναι να αλλαξει συνηθειες οταν αφορα τα χρηματα του

- Φοβος οτι θα παρασυρθεις. Οτι αν δεν το "πονας" το χρημα βλεποντας το, θα ξοδεψεις 10χ πιο πολυ χρημα, 10χ πιο ευκολα

Γενικα ο μεσος Ελληνας - σε αντιθεση με το προτυπο του ψαγμενου που εχουν και καλα περασει - αρεσκεται να μενει σε οσα ξερει. Γι'αυτο οταν καποιος ξεφευγει, γινεται θεμα, γιατι γενικα ο Ελληνας ειναι "κατσε στα αυγα σου"

• Like 6
Δημοσ.

Είναι και θέμα οργάνωσης της αγοράς.Όταν στην Ελλάδα,σε επαρχία,δεν δέχονται κάρτες τι να κάνει ο άλλος;

Επίσης οι Έλληνες είναι λίγο καχύποπτοι με τα "φακελωμένα" μέσα πληρωμής.Καλύτερα λέει να έχω το μετρητό στο χέρι να ξέρω τι πληρώνω και που δίχως να υπάρχει πουθενά αλλού.

Από εκεί και πέρα είναι θέμα γούστου.

Δεν είναι πανάκεια ούτε οι χρεωστικές(όπως έμαθα κάποιους μήνες πριν με ένα τρελό μπέρδεμα της κωλοχρεωστικής όταν έπρεπε να έχω δώσει τα χρήματα ASAP και αναγκαστικά να κάνω έμβασμα)ούτε το κλασσικό ρευστό.

Καθένα με τα πλεονεκτήματα του.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή η γιαγιά σου είναι πιο χαζή από του Γερμανού, του Αυστραλού, την ελληνίδα γιαγιά του ελληνοαμερικανού, την Σουηδέζα. 

Μήπως απλά δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία; Το θέτω ξανά ως ερώτημα; Γιατί δεν χρησιμοποιούν τόσο νέοι και γέροι την κάρτα όσο στο εξωτερικό και γιατί οι νέοι δεν αγοράζουν τόσο online όσο έξω. 

Εγώ ας πούμε συμφωνώ ότι τα ταχυδρομεία στην Ελλάδα και οι courier είναι ανεπάγγελτα. 

Η σημερινή γιαγιά Σουηδέζα δε νομίζω να μεγάλωσε π.χ. σε χωριό με μία βρύση από όπου έπαιρναν όλοι νερό

Όλες οι "εξελίξεις" μπήκαν πιο γρήγορα στη ζωή της, έζησε σε πιο ανεπτυγμένο περιβάλλον και  φυσικά τώρα είναι σε θέση να είναι πιο έξυπνη από τη γιαγιά μου

Στην Ελλάδα είμαστε αρκετά πίσω σε σχέση με τις πιο ανεπτυγμένες ευρωπαϊκές χώρες, όλα έρχονται με χρονοκαθυστέρηση

• Like 3
Δημοσ.

Είναι και θέμα οργάνωσης της αγοράς.Όταν στην Ελλάδα,σε επαρχία,δεν δέχονται κάρτες τι να κάνει ο άλλος;

Ακριβως

Μεγαλο ρολο παιζει οτι για το 30% των Ελληνων που ζει εκτος αστικων κεντρων αλλα και για τους υπολοιπους που πανε εκδρομες, δεν υπαρχει ΠΑΝΤΟΥ η δυνατοτητα για καρτα

Για μενα μακαρι ολα να γινονταν με καρτα, γιατι δεν θα υπηρχε φοροδιαφυγη.

Ομως επειδη ενα λαθος σε καρτα μπορει να προκαλεσει μεγαλυτερα προβληματα απο ενα λαθος σε ρευστο, θελει πολυ οργανωση

Δημοσ.

Τη διαφορά με το εξωτερικό την κάνουν οι προηγούμενες γενιές, οι πιο νέοι Έλληνες νομίζω μια χαρά ψωνίζουν από το Internet με χρεωστικές - πιστωτικές - paypal - paysafe κλπ

• Like 1
Δημοσ.

Ας ανακοινωθεί οριστική διακοπή σύνταξης σε όποιον πάει στο γκισέ και θα σας πω εγώ πόσο εύκολα θα πάνε στα ΑΤΜ τα παππούδια.

Βέβαια τότε θα έχει ουρές στα ΑΤΜ. Μέσος χρόνος διεκπεραίωσης της ανάληψης 5 λεπτά :P

Δημοσ.

Τη διαφορά με το εξωτερικό την κάνουν οι προηγούμενες γενιές, οι πιο νέοι Έλληνες νομίζω μια χαρά ψωνίζουν από το Internet με χρεωστικές - πιστωτικές - paypal - paysafe κλπ

Ξαναλέω μιλάς για τον εαυτό σου και για ένα τεχνολογικό φόρουμ. Δεν είναι έτσι. Πάνε στο χωριό σου και ρώτα αν έχουν paysafe στο περίπτερο. Βασικά τι λέω, πήγαινε οπουδήποτε και πιάσε 10 νέα άτομα (κάτω των 45) και ρώτα αν ξέρουν τι είναι το paypal και δώσε μας αριθμό. Εκτός αν εννοείς τους 18-25 που δεν έχουν λεφτά έτσι κι αλλιώς για αγορές και γι'αυτό το ψάχνουν. Αν περιμένουμε παιδιά να μεγαλώσουμε όλοι οι νέοι για να γίνουν αυτές οι αλλαγές bye bye. 

Δημοσ.

Ξαναλέω μιλάς για τον εαυτό σου και για ένα τεχνολογικό φόρουμ. Δεν είναι έτσι. Πάνε στο χωριό σου και ρώτα αν έχουν paysafe στο περίπτερο. Βασικά τι λέω, πήγαινε οπουδήποτε και πιάσε 10 νέα άτομα (κάτω των 45) και ρώτα αν ξέρουν τι είναι το paypal και δώσε μας αριθμό. Εκτός αν εννοείς τους 18-25 που δεν έχουν λεφτά έτσι κι αλλιώς για αγορές και γι'αυτό το ψάχνουν. Αν περιμένουμε παιδιά να μεγαλώσουμε όλοι οι νέοι για να γίνουν αυτές οι αλλαγές bye bye. 

Δεν μιλάω για το φόρουμ αλλά για τον κύκλο γνωστών μου. Όσοι έχουν έστω μια μικρή επαφή με την τεχνολογία  μια χαρά ψωνίζουν!(πλέον pc, Internet και κινητό έχουν όλοι, ακόμα και αυτοί που βόσκουν πρόβατα στο χωριό, μιλάω για τους πιο νέους σε ηλικία πάντα)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...