fylatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Επίσης εδώ να επισημάνω ότι υπάρχει ένα ακόμα τρελό. Οι νέοι μπαίνουν δίνουν τα στοιχεία τους στο site αλλά δεν τα δίνουν στο paypal και προτιμούν την αντικαταβολή ακόμα κι αν αυτή κοστίζει πχ 5Ε επιπλέον.
Adon1s Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ξαναλέω μιλάς για τον εαυτό σου και για ένα τεχνολογικό φόρουμ. Δεν είναι έτσι. Πάνε στο χωριό σου και ρώτα αν έχουν paysafe στο περίπτερο. Βασικά τι λέω, πήγαινε οπουδήποτε και πιάσε 10 νέα άτομα (κάτω των 45) και ρώτα αν ξέρουν τι είναι το paypal και δώσε μας αριθμό. Εκτός αν εννοείς τους 18-25 που δεν έχουν λεφτά έτσι κι αλλιώς για αγορές και γι'αυτό το ψάχνουν. Αν περιμένουμε παιδιά να μεγαλώσουμε όλοι οι νέοι για να γίνουν αυτές οι αλλαγές bye bye. Δεν μιλάω για το φόρουμ αλλά για τον κύκλο γνωστών μου. Όσοι έχουν έστω μια μικρή επαφή με την τεχνολογία μια χαρά ψωνίζουν!(πλέον pc, Internet και κινητό έχουν όλοι, ακόμα και αυτοί που βόσκουν πρόβατα στο χωριό, μιλάω για τους πιο νέους σε ηλικία πάντα) Σε πληροφορω παρα παρα πολυ κτηνοτρόφοι εχουν κινητα και βγαζουν φωτογραφίες τα ζωα τους και μαλιστα τα δειχνουν με καμαρι σε αντιστοιχα group στο fbΚαι μιλάω για μεσο ορο ηλικιας τα 45-50 Sent from my iPhone using Insomnia 1
torq Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Αυτό είναι κάτι που το πιστεύεις ή απλά μεταφέρεις αυτό που κάποιοι πιστεύουν ; Κλαίω,ειλικρινά Sent from my iPhone using Insomnia όχι. απλά το έχω ακούσει. εγώ είμαι το άλλο άκρο. προσωπικά κυκλοφορώ με λίγα μετρητά (~20€, μπορεί και λιγότερα) και 1-2 χρεωστικές. οι πληρωμές μου γίνονται Online. μου φαίνεται ανόητο να περιμένω έστω και 5 λεπτά στις ουρές. πάντως αν και έχω πολύ καιρό να παραγγείλω κάτι με αντικαταβολή, αν παρέχεται (χωρίς εξτρα χρέωση) θα την προτιμήσω. ο λόγος: είχα παραγγείλει κάτι απο ελληνικό κατάστημα και πλήρωσα με κάρτα. το αντικείμενο όμως είχε εξαντληθεί όπως με ενημερώσαν αργότερα. έκανα περίπου 1 μήνα να πάρω τα λεφτά μου πίσω, αφού τους πήρα τηλέφωνο και τους έστειλα και μεηλ. και το κακό ήταν ότι ήθελα να το αγοράσω απο αλλού και δεν είχα λεφτά στο λογαριασμό και έπρεπε να πάω να κάνω κατάθεση στο λογαριασμό μου. το ίδιο θέμα έχω διαβάσει και από άλλους. η αλήθεια είναι πάντως ότι οι έλληνες έχουν ελάχιστη επαφή με την τεχνολογία. δε μιλάω για μεγάλες ηλικίες. κοινώς δε ξερουν τι τους γίνεται. το μόνο που ξέρουν είναι πως θα μπούνε στο φβ και θα δούνε κανένα video στο youtube. μη παίρνετε σαν δείγμα το τι γίνεται στο κάθε τεχνολογικό φορουμ, όπως εδώ. υπάρχει απίστευτη τεχνολογική άγνοια. φανταστείτε ότι φίλος μου με "κορόιδευε" που πληρώνω τους λογαριασμούς online. και όταν προσφέρθηκα να του πληρώσω τη ΔΕΗ που θα έληγε αρνήθηκε και προτίμησε να στηθεί στην ουρά. ο ίδιος φίλος βέβαια, πρώτη μούρη με το galaxy. γιατί πως να το κάνουμε, είμαστε τεχνολογικά μπροστά. ασχέτως αν δε ξέρουμε που παν τα 3. 2
Praetorianos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δηλαδή η γιαγιά σου είναι πιο χαζή από του Γερμανού, του Αυστραλού, την ελληνίδα γιαγιά του ελληνοαμερικανού, την Σουηδέζα. Μήπως απλά δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία; Γιατί δεν χρησιμοποιούν τόσο νέοι και γέροι την κάρτα όσο στο εξωτερικό Η πρώτη πιστωτική κάρτα στο UK ήρθε το 1966. Το 1966 ο παππούς μου ακόμα αντάλλαζε κότες με χοχλιούς πάνω σε τάβλες. Οι Άγγλοι κάνουν contactless payments 3 χρόνια τώρα, σε μια εποχή που ακόμα παλεύουμε να βάλουμε μηχανάκια απλής chip&pin σε καφετέριες. Να γκρινιάζουμε ρε παιδιά αλλα, ντάξει Επίσης πρέπει να λάβετε υπόψιν και τις χρεώσεις. Το TESCO ας πούμε (από τα μεγαλύτερα supermarket της Αγγλίας) σου επιτρέπει να χρησιμοποιήσεις κάρτα ακόμα και για αγορά μισής τσίχλας, γιατί κάνει τόσες χιλιάδες συναλλαγές κάθε ώρα, που δεν το νοιάζει να μπει σε ορισμένες μέσα. Αν πας σε κανα μαγαζί που κάνει 10 συναλλαγές τη μέρα ή σε κανα περίπτερο, θα σου πει ότι το μηχανάκι είναι χαλασμένο και τελείωσε. Κι εδώ σε ορισμένες καφετέριες δεν σε αφήνουν να χρησιμοποιήσεις κάρτα κάτω από αγορές 5 λιρών. Προσωπικά δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ήταν η τελευταία φορά που χρησιμοποίησα λεφτά εδώ στο England. Σιγά μην κάθομαι να κουδουνίζω μονόπενα και δίπενα σε κάθε συναλλαγή. Είτε μπουκαλάκι με νερό από το δρόμο, είτε ΔΕΗ/ΟΤΕ είτε εισιτήρια τραίνου/λεωφορείου, εστιατόρια, ρούχα, έπιπλα, όλα στην κάρτα (επειδή υπάρχει η υποδομή). Κι όταν θέλω να δω τι ξόδεψα, μπαίνω online και βλέπω μέχρι και το πόσα tips άφησα ποια ώρα, ποια μέρα ποιο μήνα. Πολύ βολικό. Όταν κατέβω στην Ελλάδα αντιθέτως, ακόμα κι εγώ που είμαι πλήρως εξοικειωμένος, και νέος και in στην τεχνολογία και χαλαρός και άνετος και άπλας και τρέντουλας, γυρνάω στον πατροπαράδοτο πάκο στην κωλότσεπη. Θέλω να πω, δεν είναι μόνο θέμα τεχνοφοβίας όπως υπονοείται (αν και ευθύνεται κι αυτό). 7
Pa0ki Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 γυρνάω στον πατροπαράδοτο πάκο στην κωλότσεπη Τα λεφτά πάντα δίπλα στα @@, νόμος και γω βέβαια το πορτοφόλι πάντα στην κωλότσεπη το έχω, μέχρι να με κλέψουν να βάλω μυαλό 2
torq Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 πρωτίστως είναι θέμα τεχνοφοβίας. το βλέπω στο φιλικό μου κύκλο. όλοι μαγκια-φιγούρα, καινούρια κινητά, tablet... αλλά από ουσία 0. μένουν χωρίς κάρτα στο κινητό και κατεβαίνουν βραδιάτικα να βρουν ανοιχτό περίπτερο να κάνουν ανανέωση ενω μπορεί να γίνει online. τι συζητάμε ρε παιδιά; είμαστε πίσω. με τον καιρο θα αλλάξει...
N3k21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 1) Γενικότερη τεχνολογική αμορφωσιά, ειδικά σε μεγαλύτερης ηλικίας άτομα. Εδώ υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας, όπου ελάχιστα σπίτια έχουν Η/Υ - πόσο μάλλον σύνδεση στο internet, περιμένουμε αυτοί οι άνθρωποι να είναι εξοικειωμένοι με e-commerce πρακτικές; Αν ο άλλος δεν ξέρει ούτε καν πως να ψάξει για κάποιο προϊόν στο διαδίκτυο, είναι προφανές πως δεν αναμένεται να αγοράσει και κάτι κατ' αυτό τον τρόπο. 2) Έλλειψη εμπιστοσύνης, λόγω τραυματικών εμπειριών (βλέπε π.χ. taxisnet), σε οτιδήποτε "ηλεκτρονικό". Όταν το ίδιο το κράτος αδυνατεί να στήσει εδώ και τρία χρόνια μια σωστή πλατφόρμα παροχής ηλεκτρονικών υπηρεσιών, ειδικά για μια διαδικασία στην οποία υποχρεώνει τους πολίτες να προχωρήσουν, πως να εμπιστευτεί μετά κάποιος ξανά τα "μπλιμπλίκια"; 3) Έλλειψη εμπιστοσύνης στις ελληνικές επιχειρήσεις (άθλιες πολιτικές RMA ή επισκευών, λαμογιά κ.λ.π.) Προτιμώ αντικαταβολή ώστε να ελέγξω το όποιο προϊόν πριν το αποδεχτώ. Ή προτιμώ να ψωνίσω από ένα κατάστημα όπου έχω εξυπηρετηθεί άψογα στο παρελθόν και ενδεχομένως διατηρώ σχέσεις με το προσωπικό, ακόμα και αν οι τιμές τους είναι μεγαλύτερες απ' αυτές που προσφέρει ο ανταγωνισμός. 4) Αδυναμία χρήσης πιστωτικών, ή συχνά και χρεωστικών, καρτών π.χ. λόγω ανεργίας ή περιστασιακής φύσης απασχόλησης. Προσωπικά, ακόμα και σε κάποιες περιπτώσεις όπου χρειάστηκε να ψωνίσω από εξωτερικό, προτίμησα την λύση της κατάθεσης του ποσού σε τραπεζικό λογαριασμό. Δεν έχω πιστωτική λόγω οικονομικής αδυναμίας, την θεωρώ ρίσκο για την περίπτωσή μου. Την χρεωστική πάλι, όπως και κάρτες paysafe, τις χρησιμοποιώ για σχετικά "risk free" αγορές, όπως π.χ. για μικροποσά και γενικότερα non critical/essential αγορές (software licences, steam games, συνδρομές σε MMO κ.λ.π.) 4
fylatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ξέρεις ότι η κατάθεση έναντι της πιστωτικής είναι εντελώς μα εντελώς επικίνδυνη λύση; Η χρεωστική/πιστωτική έχει αμφισβήτηση, στην κατάθεση bye bye.
Razor_7 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 φίλε ξεχνάς και κάτι άλλο. αγοράζοντας με κάρτες είναι πιο εύκολο για το κράτος να σε φακελώσει και να σε τσεκουρώσει. κι αν είχαμε σοβαρό κράτος αυτό δε θα ήταν πρόβλημα. επειδή όμως δεν έχουμε, είναι. αρκετοί έχουν και αυτό υπ οψην Αυτό ακριβώς. Όταν έχεις έστω και εκατό ευρώ στην τράπεζα και έρχεται το μπουρδέλο το κράτος και σου λέει "όοοχι θα δώσεις 300Ε γιατί τόσα μου λείπουν" Όταν δηλαδή είτε έχεις 1 είτε 200 είτε 3000Ε τα ίδια θα δώσεις τότε σίγουρα θα το σκεφτείς να βάλεις λεφτά στο λογαριασμό που συνδέεται με τη χρεωστική σου, γιατί θα πας για μαλλί και θα βγεις κουρεμένος (http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63988625) Και πολλά άλλα.Πάντως σίγουρα είναι ηλίθιο πλέον να στέκεσε σε ουρές στην τράπεζα/ΔΕΚΟ για δουλειές που μπορείς να κάνεις από ATM/ebanking.
fylatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Και πριν την κρίση και τα τεκμήρια και το φορομπήξιμο και το 2004 ακόμα που γινόταν πανικός με κάρτες ο Έλληνας στηνόταν στις ουρές.
Gtr34 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Οι τραπεζες σοβαρευτηκαν επιτελους και δεν δινουν καρτες με την ιδια ευκολια οπως παλια. Πριν λιγα χρονια μπορουσες να βγαλεις πιστωτικη χωρις να ικανοποιουνται οι απαιτησεις που η ιδια η τραπεζα ειχε θεσπισει. Ναι, για τοσο λαμογια μιλαμε,αρκουσε μια υπογραφη και σε καφετερια που σε εβρισκαν τα τσιρακια τους.
fylatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ρε σεις παίζουμε τώρα ή συζητάμε; Χρεωστικές δεν υπάρχουν; Προπληρωμένες; Αυτές δεν απαιτούν τίποτα, μόνο τα χαρτιά σου για να ανοίξεις λογαριασμό ή ούτε καν αυτά αν αγοράσεις προφορτωμένη κάρτα.
man of steel Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Βρε άνοιξες το θέμα για τις γιαγιάδες.Εγώ λοιπόν που έχω την μητέρα μου 75 χρονών και εντελώς γερή(το πρωί έσκαβε το κήπο με την τσάπα μέχρι να την πάρω χαμπάρι και να την αγριέψω)το μεγαλύτερο της πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει καλά!Επιχείρησα να της δείξω πως να κάνει συναλλαγές με κάρτα αλλά μου πάτησε δύο διαδοχικές φορές λάθος pin.Επειδή γενικά είναι ατσίδα κατάλαβε με την πρώτη τι πρέπει να κάνει αλλά δεν βλέπει!Όχι ότι είναι τυφλή αλλά σε πράγματα που απαιτούν εστίαση δυσκολεύεται.Ακόμα λοιπόν ένας αποτρεπτικός παράγοντας για τους ηλικιωμένους
fylatos Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Όχι και οι νέοι δεν κάνουν συναλλαγές όχι μόνο οι γιαγιάδες. http://www.kathimerini.gr/771578/article/texnologia/thlefwnia/e-portofolia-ta-smartphone-sthn-ellada-apo-to-2016
N3k21 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 14 Ιουνίου 2014 Ξέρεις ότι η κατάθεση έναντι της πιστωτικής είναι εντελώς μα εντελώς επικίνδυνη λύση; Η χρεωστική/πιστωτική έχει αμφισβήτηση, στην κατάθεση bye bye. Μα δεν διαφωνώ. Εξηγούμαι, διότι δεν εκφράστηκα με την απαραίτητη σαφήνεια παραπάνω: 1) Η συγκεκριμένη αγορά πραγματοποιήθηκε σε πασίγνωστο και έμπιστο γερμανικό online store, από το οποίο είχαν ψωνίσει γνωστοί μου χωρίς κανένα πρόβλημα. 2) Πιστωτική, όπως είπα νωρίτερα, δεν έχω, δεν είχα ποτέ. 3) Προκειμένου να χρησιμοποιήσω την χρεωστική μου της τότε Τράπεζας Κύπρου, έπρεπε να μεταφέρω στον εκεί λογαριασμό, χρήματα από άλλον στην Εθνική Τράπεζα, στον οποίο καταθέτονταν οι μισθοί μου. Λίγο λοιπόν η φοβία μου, λίγο το ότι έτσι κι αλλιώς δεν έπαιζε να αποφύγω την βόλτα απ' την τράπεζα, κατέληξα να λειτουργήσω έτσι. Anyway, αυτό που προσπαθώ να επισημάνω, είναι ακριβώς το ότι, παρά την εμπιστοσύνη μου στο εν λόγω κατάστημα και παρά την επαφή μου με την τεχνολογία, θες από καπρίτσιο, θες από φόβο, σκάλωσα. Ε, αν τρώω εγώ τέτοιες φρίκες, πως να μην φάει και ο μεγαλύτερος π.χ. σε ηλικία. That's my point.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα