Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Συμφορουμίτες,

Έχω 2 κλιματιστικά yokohama 12άρια από προηγούμενη επιχείρηση, και θέλω να τα τοποθετήσω σε επαγγελματικό χώρο, σε αίθουσες 17τμ χωρισμένες με γυψοσανίδα. Το πρόβλημά μου είναι ότι επιτρέπεται να τα τοποθετήσω στο πίσω μέρος του κτηρίου, ενώ οι αίθουσες είναι μπροστά, με απόσταση 15 μέτρων από το σημείο που μπορώ να βάλω τις εξωτερικές μονάδες.

Έφερα ψυκτικούς (3), και μου είπαν ότι δεν γίνεται να τα τοποθετήσω χωρίς σημαντικές απώλειες (πιο πολύ ρεύμα θα καίνε, παρά θα δουλεύουν και θα χαλάσουν γρήγορα), ενώ αν ήθελα να τα τοποθετήσουν, ο χαλκός κοστίζει 30+ το μέτρο+φπα (η χαμηλότερη τιμή που πήρα) χωρίς τοποθέτηση.

Το μπροστινό μέρος του κτηρίου που βρίσκονται οι αίθουσες, είναι όλο γυάλινο (διπλά φιμέ τζάμια), και δεν μπορώ να βάλω τίποτα εκεί.

Μπαλκόνι δεν έχω πουθενά, ούτε μπροστά ούτε πίσω.

Σκέφτηκα να πάρω φορητά, αλλά ακούω ότι έχουν κακή απόδοση και κάνουν πολύ θόρυβο, ενώ αν τα πάρω, δεν έχω τρόπο να βάλω τους σωλήνες στο μπροστινό μέρος (που είναι οι αίθουσες), γιατί τα τζάμια ανοίγουν από το κάτω μέρος προς τα έξω (αλουμίνια βιομηχανικού τύπου).

Ψευδοροφή δεν μπορώ να βάλω, γιατί έχω ελάχιστο επιτρεπόμενο ύψος στην άδεια λειτουργίας μου, άρα μόνο περιμετρικά μπορώ να καλύψω τους σωλήνες, ίσως με καναλάκια.

Θα ήθελα τις συμβουλές όσων γνωρίζουν.

post-83180-0-95786400-1402752923_thumb.png

Δημοσ.

Το ότι είναι τζαμαρία δε σημαίνει κάτι απαραίτητα.

Δε μπορέις να βάλεις τις εξωτερικές/εξωτρική μονάδα να "πατάει" κάτω?

Εγώ έτσι το είχα στο μαγαζί της μητέρας μου (επίσης τζαμαρία)

Δημοσ.

αν δεν βρεις λυση με τα air-condition που διαθετεις θες καποιο μεσο και για ψυξη και για θερμανση;

γιατι αν θες μονο για ψυξη με 2 επαγγελματικους ανεμιστηρες (τοιχου ακομα καλυτερα και με <80-100€/τεμ) εισαι κομπλε.

τωρα  αν θες και θερμανση τι να πω κατι σε ηλ.καλοριφερ?! :huh:

Δημοσ.

Εναλλακτικά βάζεις το ένα πίσω. Πουλάς το κανονικό και παίρνεις ένα φορητό. Επειδή και εγω ψάχνω μου είπαν ότι κάνουν ελάχιστο παραπάνω θόρυβο απο ένα κανονικό αλλα όχι κάτι ανυπόφορο

Δημοσ.

αν δεν βρεις λυση με τα air-condition που διαθετεις θες καποιο μεσο και για ψυξη και για θερμανση;

γιατι αν θες μονο για ψυξη με 2 επαγγελματικους ανεμιστηρες (τοιχου ακομα καλυτερα και με <80-100€/τεμ) εισαι κομπλε.

τωρα  αν θες και θερμανση τι να πω κατι σε ηλ.καλοριφερ?! :huh:

Έχει αυτόνομη θέρμανση, αλλά δεν θέλουν οι υπόλοιποι επαγγελματίες (είναι όλο επαγγελματικό) να συμμετέχουν στα κοινόχρηστα της συντήρησης. Φέτος την έβγαλα με convectors αλλά πλήρωσα πολύ ρεύμα. Για τους ανεμιστήρες, σκέφτηκα αυτούς με το νερό, αλλά δεν κάνουν τίποτα, έχουν και 140 ευρώ και φοβάμαι για την υγρασία γιατί οι τοίχοι είναι από γυψοσανίδα.

Εναλλακτικά βάζεις το ένα πίσω. Πουλάς το κανονικό και παίρνεις ένα φορητό. Επειδή και εγω ψάχνω μου είπαν ότι κάνουν ελάχιστο παραπάνω θόρυβο απο ένα κανονικό αλλα όχι κάτι ανυπόφορο

Κι εγώ σκέφτηκα να βάλω φορητά αλλά ο σωλήνας είναι πρόβλημα γιατί τα παράθυρα στις αίθουσες ανοίγουν από κάτω προς τα έξω με "σκάλες-δοντάκια". 

Έχω βρει στο Leroy με 200 ευρώ φορητά ψύξης-θέρμανσης Α+. Ο σωλήνας με προβληματίζει. Δεν κάνουν πολύ θόρυβο, γιατί τα είδα να δουλεύουν.

Δημοσ.

Καταρχας για την τιμη, χαλκο ζητησες ή χρυσο; Εγω στο εργο εχω προσφορα 10Ε το μετρο για 240  μετρα υλικα κ' εργασια μαζι τον χαλκο. Αντε εσυ έχεις λιγοτερα μετρα αλλα 30Ε!!! Αυτοι που βρήκες μάλλον ειναι αγιογδυτες, στείλε μια κανονική κατοψη σε μερικες σοβαρές εταιρίες και πάρε προσφορά , εν ανάγκη κάνε κανενα παζάρι. Και να ξέρεις ο χαλκος πάει σαν ζευγος οι σωλήνες και οχι μεμονωμενα.

Τώρα για την απόδωση, αμα μονώσεις καλά τους σωλήνες εγω πιστεύω θα λειτουργήσουν, ξέρω κτίριο που όλα τα γραφεία ζεσταίνονται με κλιματιστικα στην πίσω όψη, και εκεί έχουν κατι 15μετρα σωλήνα αλλα γενικά βάζουν ποιοτικά μηχανήματα πχ daikin. Για τα yokohama δεν γνωρίζω την πιότητα τους, σλιγουρα θα έχεις απώλειες αλλα απο τον κονβεκτορα θα είσαι καλύτερα.

Σε ποιά πόλη είναι το φροντιστήριο;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...