benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οι Εβραιοι ειναι η λιγοτερο αντιπαθης μειονοτητα στην χωρα μας. Αν εξαιρεσουμε μερικες ακραιες φασιστικες οργανωσεις που ειναι για το τρελλοκομειο, δεν εχω ακουσει σχεδον ποτε ασχημα λογια για τους Ελληνες πολιτες Εβραικης καταγωγης. Ουτε εχω διαβασει ποτε για ενεργειες εναντιον τους τα τελευταια 50 χρονια. Οντας καθηγητης και κανοντας παρεα με πολλα νεαρα ατομα απο 12 μεχρι 24 ετων,εχω μερικες φορες στιγματισει τον ρατσισμο κατα μερικων μειονοτητων,αλλα ουτε μια φορα δεν μου ειπε κανεις κατι εναντιον των Ελληνων Εβραιων.Η εντυπωση που εχω ειναι οτι τους θεωρουμε ''δικους μας'',συμπολιτες μας σε τετοιο βαθμο που ακομη και η λεξη ''μειονοτητα'' να ξενιζει. Το προβλημα ειναι οτι πολλοι Ελληνες που εχουν φαει την λεγομενη ''αντισιωνιστικη'' προπαγανδα, εννοουν με τον ορο ''Σιωνισμο'' τον Εβραικο εθνικισμο ενω αντιθετα οι Εβραιοι του εξωτερικου κυριως,αντιλαμβανονται τον ορο σαν ''πατριωτισμο'' και εκει ειναι το προβλημα με τον ADL. Παντως οταν ο ιδιος ο πρωην πρωθυπουργος του Ισραηλ(Νετανιαχου) ειπε μεσα στην βουλη τους,οτι '' we own USA'' δεν ειναι αποριας αξιο που πολλες πολιτικες αποχρωσεις και στην Ελλαδα και στο εξωτερικο υποπτευονται Εβραικο επεκτατισμο και συνομωσιες. Παντα ομως αναφερονται σε ισχυρους οικονομικα/πολιτικα ανθρωπους και οχι στον απλο Ισραηλινο πολιτη. Επισης εχω 2 Ελληνες Εβραιους φιλους που τους ξερω πανω απο 20 χρονια, μενουν στην Ελλαδα,την λατρευουν σαν χωρα και χαρακτηρισαν το συγκεκριμενο πορισμα ''μα****ες.'' 4
NewProject Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 https://www.youtube.com/watch?v=0f9dg_ZQ_0M 10
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Το ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα πάντως δεν είναι αναληθές. Τα στερεότυπα αυτά τα έχω ακούσει αρκετές φορές ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός. Αυτός ο αντισημιτισμός έχει προκύψει από την εκκλησία, από εκπομπές γνωστών πωλητών βιβλίων άλλα και από την πολιτική του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ανέβασε λίγο παραπάνω ποσοστό γιατί κάπου έπρεπε να ρίξουμε τις ευθύνες. benign: Οι ελληνική μειονότητα των Εβραίων είναι υπερβολικά μικρή και συνήθως ενσωματωμένη στην κοινωνία. Τα στερεότυπα δεν τα βγάζει από εκεί ο μέσος Έλληνας αλλά από εξωγενείς πηγές. 3
Zaknafein Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Θα αιτιολογούσα κι εγώ τι μλκιες είναι η έρευνα, αλλά με κάλυψε ο benign απόλυτα. 1
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Το ότι υπάρχει αντισημιτισμός στην Ελλάδα πάντως δεν είναι αναληθές. Τα στερεότυπα αυτά τα έχω ακούσει αρκετές φορές ανεξάρτητα των πολιτικών πεποιθήσεων του καθενός. Αυτός ο αντισημιτισμός έχει προκύψει από την εκκλησία, από εκπομπές γνωστών πωλητών βιβλίων άλλα και από την πολιτική του Ισραήλ στη Μ. Ανατολή. Η οικονομική κρίση των τελευταίων ετών ανέβασε λίγο παραπάνω ποσοστό γιατί κάπου έπρεπε να ρίξουμε τις ευθύνες. benign: Οι ελληνική μειονότητα των Εβραίων είναι υπερβολικά μικρή και συνήθως ενσωματωμένη στην κοινωνία. Τα στερεότυπα δεν τα βγάζει από εκεί ο μέσος Έλληνας αλλά από εξωγενείς πηγές. Κανενας νεος ανθρωπος δεν εχει αντισημιτισμο λογω της Καινης Διαθηκης και του Ιουδα.Η Ελληνικη εκκλησια δεν ειναι ρατσιστικη ,καποιες παραθρησκευτικες οργανωσεις που βγαζουν ποτε,ποτε κατι ηλιθια βιβλια που εχουν αντισημτικο περιεχομενο ο μεσος Ελληνας τα εχει για κωλοχαρτο.Εξαλλου μικρες σε αριθμο ακραιες θρησκευτικες οργανωσεις υπαρχουν και στο Ισραηλ και ο μεσος Ισραηλινος τις κοροιδευει σαν γραφικες.Αυτα υπαρχουν παντου. Το πορισμα αυτο,ειναι προιον επιφανειακης και κακης ερευνας κατα την γνωμη μου. 1
gavros10 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Αμφιβαλλω αν ξερουμε τι σημαινει αντισημιτισμος. Το 69% δεν ξερω απο που προκυπτει
Anorymous Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Και εγω δεν τους παω οχι το λαο το κρατος , μονο και μονο για αυτα που εχουν κανει στους παλαιστίνιους φτανει. Και κατι για να γελασουμε και λιγο 2
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια όλο να ακούω για τους κακούς εβραίους το Ισραήλ κτλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο κόλλημα ή μίσος για τους εβραίους. Επειδή απλά πιστεύουν σε κάτι άλλο; Μήπως μερικοί διαβάζουν πολύ Λιακόπουλο; Μήπως αρκετοί τους κράζουν επειδή και καλά αρκετοί βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις της διεθνούς σκακιέρας σε πολλούς τομείς όπως τις τράπεζες και τα οικονομικά; Αυτό δεν μου λέει κάτι, στις ίδιες θέσεις θα μπορούσαν να βρίσκονται και αμερικάνοι π.χ. Επίσης δεν παίζει ρόλο στις απόψεις που διαμορφώνουμε το τι μας λένε στα θρησκευτικά στο δημοτικό. Εμένα προσωπικά δεν με έχουνε επηρεάσει καθόλου στο να έχω αρνητικές σκέψεις για τους εβραίους ούτε θυμάμαι καμιά προπαγάνδα εναντίον τους από τα θρησκευτικά. Περισσότερο κακό κάνουν κάτι άνθρωποι τύπου Λιακόπουλου.
Silenzio Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 η ελληνικη εκκλησια ειναι άκρως ρατσιστικη-φασιστικη οπως και οι οπαδοι της, βέβαια η εκκλησια έχει να καρπώνεται ενώ οι οπαδοί της είναι απλά ευήθεις.. 4
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εντωμεταξύ , ο πλυθησμός των Εβραίων στην Ελλάδα ειναι............Ο Τερενς Κουίκ. Ε τι περιμενες, αφου πρώτα έγινε αυτό και μετά αυτό αλλά τα ελληνικά βιβλία ιστορίας δεν θυμάμαι να ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τέτοιες λεπτομέρειες. Ουτε εχω διαβασει ποτε για ενεργειες εναντιον τους τα τελευταια 50 χρονια. Προχειρο γκουγκλαρισμα θεσ/νικη 2010 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφείου κως 2013 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφειου ιωάννινα 2009 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφείου θεσ/νικη 2014 βανδαλισμός εβραϊκου νεκροταφείου Και να ανοίγουμε κάνα βιβλίο καμιά φορά, γιατί η ανεκδοτολογία-συνωμοσιολογία καφενείου-μπλογκόσφαιρας δεν μας καθιστά γνώστες της ιστορίας. Και όποιος δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την ιστορία, ξέρετε τι είναι καταδικασμένος να κάνει ε; 7
Silenzio Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 να και ενα σοβαρο ποστ του hopelesscase, δυστυχως πολυ χαμηλο το επίπεδο του φορουμ στα κοινωνικα-πολιτκα ζητηματα, μπήκαν όλοι αμέσως να υπερασπιστουν την ελληνικότητα..
Basilhs23___ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 η ελληνικη εκκλησια ειναι άκρως ρατσιστικη-φασιστικη οπως και οι οπαδοι της, βέβαια η εκκλησια έχει να καρπώνεται ενώ οι οπαδοί της είναι απλά ευήθεις.. Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει φασίστας. Άλλος ένας ελληνάρας που έχει άποψη για όλα και κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα.
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μάλλον δεν έχεις ιδέα τι σημαίνει φασίστας. Άλλος ένας ελληνάρας που έχει άποψη για όλα και κατακρίνει τους πάντες και τα πάντα. Τρικυμια εν κρανιω φιλε μου δεν ειναι τιποτα θα σου περασει 3
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Τα ίδια λέγαμε πριν από μερικά χρόνια για την ακροδεξιά... ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ο Έλληνας είναι φιλόξενος και αγαπάει τους μετανάστες... και να που ξαφνικά βλέπουμε ένα 15% Χ.Α στις εκλογές. Δεν αντιλέγω ότι αυτή η έρευνα μπορεί να μην είναι 100% αξιόπιστη, τα στερεότυπα όμως για τους εβραίους τα ακούμε συχνά και όποιος διαφωνεί με αυτό μάλλον εθελοτυφλεί. Μην κοιτάτε μόνο τον δικό σας κύκλο με 10-20 επιλεγμένους φίλους. Υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι εκεί έξω. 2
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ε τι περιμενες, αφου πρώτα έγινε αυτό και μετά αυτό αλλά τα ελληνικά βιβλία ιστορίας δεν θυμάμαι να ασχολήθηκαν ιδιαίτερα με τέτοιες λεπτομέρειες. Προχειρο γκουγκλαρισμα θεσ/νικη 2010 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφείου κως 2013 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφειου ιωάννινα 2009 βανδαλισμος εβραϊκου νεκροταφείου θεσ/νικη 2014 βανδαλισμός εβραϊκου νεκροταφείου Και να ανοίγουμε κάνα βιβλίο καμιά φορά, γιατί η ανεκδοτολογία-συνωμοσιολογία καφενείου-μπλογκόσφαιρας δεν μας καθιστά γνώστες της ιστορίας. Και όποιος δεν είναι σε θέση να κατανοήσει την ιστορία, ξέρετε τι είναι καταδικασμένος να κάνει ε; Δεν ειμαι ειδημων στη ιστορια αλλα οι γνωσεις μου γενικα ειναι θεωρω καλες,αν αναφερεστε σε εμενα.Πολυ καλυτερες του μεσου ορου. Στο post σας αναφερεστε κανοντας quote την φραση μου τα τελευταια 50 χρονια σε γεγονοτα που αφενος μεν εχουν ελαχιστη συμμετοχη του Ελληνικου λαου και το ποιο παλιο ειναι απο το 2009. Δηλαδη στην ουσια με επιβεβαιωνετε η κανω λαθος? Αν πιασω τωρα και σας παραθεσω link σοβαρων ενεργειων αντισημιτισμου απο αλλες ευρωπαικες χωρες οπως δολοφονιες,ας πουμε,τα γεγονοτα θα ειναι πολυ πιο σοβαρα και χρονικα αναλογικα τα τελευταια 50 χρονια. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις