Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια όλο να ακούω για τους κακούς εβραίους το Ισραήλ κτλ. Δεν καταλαβαίνω γιατί τόσο κόλλημα ή μίσος για τους εβραίους. Επειδή απλά πιστεύουν σε κάτι άλλο; Μήπως μερικοί διαβάζουν πολύ Λιακόπουλο; Μήπως αρκετοί τους κράζουν επειδή και καλά αρκετοί βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις της διεθνούς σκακιέρας σε πολλούς τομείς όπως τις τράπεζες και τα οικονομικά;...

Μήπως η εκτέλεση παλαιστινιακου αμαχου πληθυσμού είναι ντροπή για την ανθρωπότητα;

• Like 2
  • Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

να και ενα σοβαρο ποστ του hopelesscase, δυστυχως πολυ χαμηλο το επίπεδο του φορουμ στα κοινωνικα-πολιτκα ζητηματα, μπήκαν όλοι αμέσως να υπερασπιστουν την ελληνικότητα..

Λυπαμαι Silenzio αλλα διατυπωνεις ακραια αποψη εσυ.Ποιος ειδες και με πιο post συγκεκριμενα να υπερασπιζεται την Ελληνικοτητα?Περιμενω quote με συγκεκριμενη φραση η προταση.

Μηπως διαβαζουμε αλλα πραγματα? Αλλο να υπερασπιζεσαι την αληθεια και αλλο την εθνικοτητα σου,κατι που μεχρι στιγμης,κανενας δεν ειδα να κανει σε αυτο το νημα.

Στην Γερμανια για παραδειγμα,υπαρχει πολυ περισσοτερος αντισημιτισμος απο οτι στην Ελλαδα.Στις ΗΠΑ το ιδιο και οχι μονο απο λευκες φασιστικες ,ρατσιστικες οργανωσεις αλλα και απο ακραιες μαυρες και μιλαμε για φονους.

Τα ίδια λέγαμε πριν από μερικά χρόνια για την ακροδεξιά... ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα, ο Έλληνας είναι φιλόξενος και αγαπάει τους μετανάστες... και να που ξαφνικά βλέπουμε ένα 15% Χ.Α στις εκλογές.

Η Χ.Α. πηρε το ποσοστο της λογω του ρατσισμου των Ελληνων και οχι για αλλους,ηλιθιους μεν,αλλα διαφορετικους λογους? Λαθος κανεις. Ο ρατσισμος ειναι ο τελευταιος λογος που μερικοι ανοητοι συμπολιτες μας ψηφισαν Χ.Α. Δεν παει ενα,οχι κομμα, αλλα οργανωση ηλιθιων σε αυτο το ποσοστο απο το 2010 και μετα γιατι μεσα σε 4 χρονια εγιναν οι Ελληνες ρατσιστες και το ξερεις.Οι λογοι ειναι καθαρα οικονομικοι και κοινωνικοι και τιποτε αλλο.

Να προσθεσω οτι δεν εχω προβλημα να διαβασω σοβαρη κριτικη λαθος αντιληψεων του Ελληνικου λαου με εγκριτο τροπο απο το εξωτερικο γιατι υπαρχουν πολλα που πρεπει να διορθωσουμε,αλλα να ειναι για υπαρκτα προβληματα,οπως ας πουμε, η διαφθορα που οντως υπαρχει και σαν πραξη και σαν νοοτροπια σε μεγαλο μερος του λαου.Οι λαθος νοοτροπιες και αλλα σχετικα.

Τελος να πω με ιστορικη διαθεση ,οτι το να κατηγορεις εναν λαο για αντισημιτισμο οταν δεν ειναι,ισοπεδωτικα μαλιστα,ειναι ο καλυτερος τροπος να πετυχεις να τους κανεις αυτο για το οποιο τους κατηγορεις,οποτε  μαλλον το βρισκω προβοκατορικο.(Δεν αναφερομαι στα παιδια που γραφουν εδω,αλλα σε αυτους που εκαναν την ερευνα.Για μενα ειναι πρωτης ταξης γκαφατζηδες και ανιδεοι.)

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να καταλάβουμε αν υπάρχει αρνητική προκατάληψη σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εναντίον μιας εθνότητας ή κοινωνικής ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν περιστατικά βίας για να στοιχειοθετηθεί ρατσισμός/αντισημιτισμός/μίσος/προκατάληψη. Αν η προκατάληψη είναι ριζωμένη σε μια κοινωνία, χρειάζεται απλά μια αφορμή για να εκδηλωθεί ως βία (πχ οικονομική κρίση).

Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι που προτείνω;

1.Να σκεφτούμε αν υπάρχει πιθανότητα να βγει "βρώμα" για κάποιο δημόσιο πρόσωπο σχετικά με το υπό εξέταση χαρακτηριστικό, με σκόπο -ή συνέπεια- να πληγεί η δημόσια εικόνα του, το ήθος ή το κύρος του. Παραδείγματα:

Θεωρείται "βρώμα" για κάποιον (πολιτικό πχ) αν βγει ότι είναι ομοφυλόφιλος; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι ομοφοβική.

Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Εβραία; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι αντισημιτική.

Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Σλοβένα; ΟΧΙ, γιατί δεν υπάρχει ρατσισμός/μίσος/προκατάληψη εναντίον των Σλοβένων.

Θεωρείται "βρώμα" αν ακουστεί ότι είναι άθεος; ΝΑΙ, γιατί υπάρχει προκατάληψη εναντίον των μη χριστιανών.

2. Αν θεωρείται βρισιά ή προσβολή να σε αποκαλέσουν με τον υπό εξέταση χαρακτηρισμό.

Παραδείγματα: "φέρθηκε σαν πούστης", "βρωμάει σαν αράπης", "δεν είσαι άντρας" (υπονοεί ότι οι γυναίκες μειονεκτούν), "'έκανε γυφτιά", "πού πας ρε βλάχο" κτλ.

Σκεφτείτε πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάει κανείς στην ελληνική του καθημερινότητα και ξανασυζητάμε αν η ελληνική κοινωνία έχει προβλήματα ρατσισμού/μίσους ή όχι. Ειδικά για τους Εβραίους, αλλά κυρίως γενικότερα.

• Like 9
Δημοσ.

Πειτε της κυριας merscxzjhgf να παει να μαμηθει.

Θα μας εξηγησει ο οργανισμος Anti Defamation Leaque πως γινεται η χωρα μας να εχει το υψηλοτερο ποσοστο αντισημιτισμου στην Ευρωπη με 69% και να εχει στην Ελληνικη βουλη σε μεγαλυτερο ποσοστο Εβραιους στην καταγωγη πολιτικους ?
Η τελευταια χωρα στον κοσμο που εχει πραγματικα ρατσιστικες διαθεσεις ειναι η χωρα μας,τουλαχιστον στην πραξη και οποιαδηποτε σχολια τετοιου τυπου απο οπου και αν προερχονται, ειναι τουλαχιστον κακοπροαιρετα και δειχνουν το μεγεθος του πολεμου λασπης που δεχεται εδω και αρκετα χρονια η χωρα μας.

Τα κακομοιρα τα σαπουν...εεεεε τα Εβραιόπουλα , είναι τα αδικημένα πλάσματα της Ιστορίας......

Τι άλλο θα βρουνε για να πολεμήσουνε την Ελλάδα πραγματικα.....Αφου μας έχουνε βγάλει ρατσιστές γιατ΄ιδεν θέλουμε να κάνουμε τζαμί στην Αθήνα για να μαζεύονται αυτοι που αποκεφαλίζουνε μια γυναίκα αν μιλήσει με χριστιανό , τώρα μας βγάζουνε και ρατσιστές εναντίον των Εβραίων.

Να δω τι ακολουθεί , σε λίγο θα βγάλουνε σικέ δημοσκόπηση ότι πάμε στις τράπεζες και ήμαστε αγενής , οπότε πρέπει να μας μαμάνε οι τράπεζες και να λέμε και ευχαριστώ.

Στα διαλα.

ΥΓ: Όχι , δεν είμαι αυτό που σκέφτεσαι ότι μπορεί να είμαι

Ότι να ναι με αυτές τις έρευνες...πραγματικά ότι να ναι...άκουσε εκεί 69%!!

Και κάθεται η άλλη και τα πιστεύει και μας βρίζει? λολ... Δεν έχω λόγια...

ορίστε μερικά ποστ, αν και ειναι τα περισσότερα στο ίδιο ύφος, δε νομίζω να έχω χάσει την κριτική μου σκέψη και άλλα να διαβάζω εγω και άλλα να εννοειτε εσεις ? είδατε μια έρευνα (που ποσως με απασχολει εμενα προσωπικα) και τρεξατε να προασπίσετε την ηθική των ελλήνων, και σε κάθε θέμα αυτο θα κάνατε κοινωνικου-πολιτικου περιεχομένου..

το βρίσκω αρκετα παιδιάστικο και ανώριμο να παρασέρνεται κάποιος για εθνικούς λόγους όταν όλοι γνωρίζουμε στην ουσία τι ειναι τα έθνη-κράτη και σε τι αποσκοπούν, όποιος θεωρεί οτι ειναι προαιώνια και δημιουργημένα απο θεους κλπ έιναι ευήθης κατα τη γνώμη μου πάντα.

η αλήθεια ειναι οτι φούντωσα διαβάζοντας αυτά τα σχόλια (όχι αυτά που παρέθεσα μονο) και γι αυτό για μια ακόμη φορα δε συγκρατήθηκα ενω έχω πει στον εαυτό μου να μην ασχολούμαι, γιατι κακό στον εαυτό μου κάνω.

• Like 3
Δημοσ.

ορίστε μερικά ποστ, αν και ειναι τα περισσότερα στο ίδιο ύφος, δε νομίζω να έχω χάσει την κριτική μου σκέψη και άλλα να διαβάζω εγω και άλλα να εννοειτε εσεις ? είδατε μια έρευνα (που ποσως με απασχολει εμενα προσωπικα) και τρεξατε να προασπίσετε την ηθική των ελλήνων, και σε κάθε θέμα αυτο θα κάνατε κοινωνικου-πολιτικου περιεχομένου..

το βρίσκω αρκετα παιδιάστικο και ανώριμο να παρασέρνεται κάποιος για εθνικούς λόγους όταν όλοι γνωρίζουμε στην ουσία τι ειναι τα έθνη-κράτη και σε τι αποσκοπούν, όποιος θεωρεί οτι ειναι προαιώνια και δημιουργημένα απο θεους κλπ έιναι ευήθης κατα τη γνώμη μου πάντα.

η αλήθεια ειναι οτι φούντωσα διαβάζοντας αυτά τα σχόλια (όχι αυτά που παρέθεσα μονο) και γι αυτό για μια ακόμη φορα δε συγκρατήθηκα ενω έχω πει στον εαυτό μου να μην ασχολούμαι, γιατι κακό στον εαυτό μου κάνω.

Για το post του liqiud troll εχεις δικιο,συγνωμη. Δεν το προσεξα,φταιει η ζαλαδα που παιζω σκακι πολυ σημερα. Τα αλλα ειναι ανωριμα λιγο,αλλα οχι υπερασπιστικα της εθνικοτητας μας. :)

Καλα η βρισια ισοπωδετικα προς ολους τους Ελληνες απο την ξενη κυρια,ειναι γελοια και ακρως ρατσιστικη συμπεριφορα ετσι?

Δημοσ.

Δεν ειμαι ειδημων στη ιστορια αλλα οι γνωσεις μου γενικα ειναι θεωρω καλες,αν αναφερστε σε εμενα.Πολυ καλυτερες του μεσου ορου.

Στο post σας αναφερεστε κανοντας quote την φραση μου τα τελευταια 50 χρονια σε γεγονοτα που αφενος μεν εχουν ελαχιστη συμμετοχη του Ελληνικου λαου και το ποιο παλιο ειναι απο το 2009. Δηλαδη στην ουσια με επιβεβαιωνετε η κανω λαθος?

Αν πιασω τωρα και σας παραθεσω link σοβαρων ενεργειων αντισημιτισμου απο αλλες ευρωπαικες χωρες οπως δολοφονιες,ας πουμε,τα γεγονοτα θα ειναι πολυ πιο σοβαρα και χρονικα αναλογικα τα τελευταια 50 χρονια.

1-Το σχολιο για την αδιαβασια δεν πηγαινε σε σενα benign, αλλα στο 90% των συμμετεχοντων στο εν λογω θρεντ

2- (οχι δεν σε επιβεβαιωνω καθολου) Το γκουγκλαρισμα ηταν προχειρο και τα παραθεματα ενδεικτικα οπως τονισα οταν τα ποσταρα.

Τη μεθοδολογια της εν λογω ερευνας δεν μπηκα εδω μεσα για να την υπερασπιστω, οποτε δεν με νοιαζει και τι ειπαν οι ελληνες εβραιοι φιλοι σου -και γω ειδα πριν 5 χρονια εναν αλβανο στην τιβι να λεει σε ρεπορταζ του δρομου οτι οι ελληνες ειναι γαματοι, φιλοξενοι και καθολου ρατσιστες. Αλιμονο αν δεν ειχα χρησιμοποιησει και αλλα δεδομενα της πραγματικοτητας για να σχηματισω αποψη.

Μην εισαι σε αρνηση. 

"Συμμετοχη του ελληνικου λαου" πως το εννοεις; Απο ποσα ατομα και πανω συγκροτουν κρισιμη μαζα; Γιατι εγω πιστευω οτι εχουμε ξεφυγει απο καιρο στα νουμερα. Δεν ειναι μονο κανα-δυο 17χρονα που ετσι για τη φαση χαλαρα μετα τις μπιρες βανδαλιζουν και μια συναγωγη η ενα εβρ.νεκροταφειο μωρε, ειναι και η οργανωμενη πολιτικη ταση με τους οπαδους της, και ειναι τελος η σιωπηρη και συνενοχη πλειοψηφια των ελληνων -και οσο πιο κατω πας στις κοινωνικες ταξεις, τοσο περισσοτερο- που σε οποιο καφενειο πολης η επαρχιας αν κατσεις να ανοιξεις κουβεντα, ιστοριες για εβραιομασωνικη συνωμοσια και δικαιολογιες για το "ψεμα του ολοκαυτωματος" θα ακουσεις. Και η νεοτερη γενια απλα παπαγαλιζει τις προηγουμενες. Τωρα να σε προλαβω, για το οτι "τα λενε αλλα δεν βλεπω κανενα κινδυνο --->

3- Πραγματι, σε αλλες χωρες γινονται τερατα (και τα παιδακια στην αφρικη πεινανε). Αφου ο Μπρειβικ στη νορβηγια σκοτωσε 70 ατομα μεσα σε ενα απογευμα, και αφου στην ελλαδα ακομα δεν εχει γινει κατι τετοιο, αρα στην ελλαδα δεν εχουμε φασιστες. Αυτο βγαινει με τη δικη σου λογικη.

Η ανερχομενη πολιτικη ταση στις προσφατες ευρωεκλογες θα προσεξες ποια ειναι. Αλλα και εμεις σαν "ελληνικος λαος" το βαλαμε το λιθαρακι μας σ' αυτη την ταση, η δεν το βαλαμε; Και επισης, προτεινεις να εφησυχαστω και να παρω μπρος μονο οταν αρχισουν οι δολοφονιες απλων πολιτων εβραικης καταγωγης; Κατι τετοια δεν ελεγαν /ελεγες πιθανον πριν 10-15 χρονια για τον ρατσισμο εναντια σε πακιστανους κλπ. πριν αρχισουν να πεφτουν οι μαχαιριες;

Η αρνηση ειναι ανικητος ψυχολογικος μηχανισμος, οταν σπευδει να υπερασπιστει θεμελιωδεις ταυτοτητες του εγω (στην προκειμενη, την πλανη περι αγνης και καλοκαγαθης ελληνικης ψυχης)*

*edit μολις με επιβεβαιωσες σε αυτο με τη φραση σου

Για το post του liqiud troll εχεις δικιο,συγνωμη. Δεν το προσεξα,φταιει η ζαλαδα που παιζω σκακι πολυ σημερα. Τα αλλα ειναι ανωριμα λιγο,αλλα οχι υπερασπιστικα της εθνικοτητας μας. :)

• Like 4
Δημοσ.

Δηλαδή δεν καταλαβαίνετε ότι τα 'statements' του ADL είναι αμφίσημα (πχ λέει Jews μπλα μπλα... δεν λέει όλοι ή κάποιοι ή λίγοι) όπως και οι απαντήσεις πχ "probably true" σε πολλές περιπτώσεις, απ'την πλευρά αυτού που απαντάει, μπορεί να μην έχει μεγάλη διαφορά από το "probably false".

Και φυσικά πρέπει να λάβετε υπόψιν την διαφορά μεταξύ αντισημιτισμού και αντισιωνισμού, εδώ πιστεύουν πολλοί ότι μας ψεκάζουνε, σε λεπτομέρειες τύπου "Είναι αυθεντικά τα πρωτόκολλα των σοφών της Σιών" θα κολλήσει ο άλλος; Σίγουρα δεν μας τιμά που τα πιστεύουν τόσοι πολλοί αυτά, αλλά η μετάφραση αυτού σε ρατσισμό κατά των Εβραίων είναι μάλλον λάθος για να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα της έρευνας του ADL :P

Δημοσ.

Οι Εβραίοι που ζούνε σήμερα στην Ελλάδα συνολικά είναι 3000-4000. Λογικό είναι να μην υπάρχουν επιθέσεις εναντίον τους, μιλάμε για μια απειροελάχιστη ομάδα που δεν έχει γκετοποιηθεί.

Δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπάρχει ρατσισμός, πάντως προκατάληψη υπάρχει σίγουρα.

Δημοσ.

, "'έκανε γυφτιά", "πού πας ρε βλάχο" κτλ.

Aυτα λεω και γω, ειμαι ρατσιστης δλδ;

Είναι τιμητικό να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους.

Κάθε φορά που μια λέξη απαγορεύεται, αφαιρείς μια πέτρα απ'το βάθρο της δημοκρατίας.
Η κοινωνία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα, απλά αφαιρεί
λέξεις απ'τη γλώσσα μας.

Έχουμε αποθεώσει αυτούς που λένε το σωστό αλλά εννοούν το λάθος και παραγκωνίσαμε αυτούς που μιλάνε λάθος αλλά λένε το σωστό.

Kαι άσε να ξέρω κατι παραπάνω για τους γύφτους ,αθίγγανους, ρωμα και τι κανουν...
Για το βλάχο δεν το συζητώ, για πλάκα το λεω συνήθως για εναν που δεν ξερει να χρησιμοποιησει το google σωστά.
Δλδ το search bar...

Δημοσ.

1-Το σχολιο για την αδιαβασια δεν πηγαινε σε σενα benign, αλλα στο 90% των συμμετεχοντων στο εν λογω θρεντ

2- (οχι δεν σε επιβεβαιωνω καθολου) Το γκουγκλαρισμα ηταν προχειρο και τα παραθεματα ενδεικτικα οπως τονισα οταν τα ποσταρα.

Τη μεθοδολογια της εν λογω ερευνας δεν μπηκα εδω μεσα για να την υπερασπιστω, οποτε δεν με νοιαζει και τι ειπαν οι ελληνες εβραιοι φιλοι σου -και γω ειδα πριν 5 χρονια εναν αλβανο στην τιβι να λεει σε ρεπορταζ του δρομου οτι οι ελληνες ειναι γαματοι, φιλοξενοι και καθολου ρατσιστες. Αλιμονο αν δεν ειχα χρησιμοποιησει και αλλα δεδομενα της πραγματικοτητας για να σχηματισω αποψη.

Μην εισαι σε αρνηση. 

"Συμμετοχη του ελληνικου λαου" πως το εννοεις; Απο ποσα ατομα και πανω συγκροτουν κρισιμη μαζα; Γιατι εγω πιστευω οτι εχουμε ξεφυγει απο καιρο στα νουμερα. Δεν ειναι μονο κανα-δυο 17χρονα που ετσι για τη φαση χαλαρα μετα τις μπιρες βανδαλιζουν και μια συναγωγη η ενα εβρ.νεκροταφειο μωρε, ειναι και η οργανωμενη πολιτικη ταση με τους οπαδους της, και ειναι τελος η σιωπηρη και συνενοχη πλειοψηφια των ελληνων -και οσο πιο κατω πας στις κοινωνικες ταξεις, τοσο περισσοτερο- που σε οποιο καφενειο πολης η επαρχιας αν κατσεις να ανοιξεις κουβεντα, ιστοριες για εβραιομασωνικη συνωμοσια και δικαιολογιες για το "ψεμα του ολοκαυτωματος" θα ακουσεις. Και η νεοτερη γενια απλα παπαγαλιζει τις προηγουμενες. Τωρα να σε προλαβω, για το οτι "τα λενε αλλα δεν βλεπω κανενα κινδυνο --->

3- Πραγματι, σε αλλες χωρες γινονται τερατα (και τα παιδακια στην αφρικη πεινανε). Αφου ο Μπρειβικ στη νορβηγια σκοτωσε 70 ατομα μεσα σε ενα απογευμα, και αφου στην ελλαδα ακομα δεν εχει γινει κατι τετοιο, αρα στην ελλαδα δεν εχουμε φασιστες. Αυτο βγαινει με τη δικη σου λογικη.

Η ανερχομενη πολιτικη ταση στις προσφατες ευρωεκλογες θα προσεξες ποια ειναι. Αλλα και εμεις σαν "ελληνικος λαος" το βαλαμε το λιθαρακι μας σ' αυτη την ταση, η δεν το βαλαμε; Και επισης, προτεινεις να εφησυχαστω και να παρω μπρος μονο οταν αρχισουν οι δολοφονιες απλων πολιτων εβραικης καταγωγης; Κατι τετοια δεν ελεγαν /ελεγες πιθανον πριν 10-15 χρονια για τον ρατσισμο εναντια σε πακιστανους κλπ. πριν αρχισουν να πεφτουν οι μαχαιριες;

Η αρνηση ειναι ανικητος ψυχολογικος μηχανισμος, οταν σπευδει να υπερασπιστει θεμελιωδεις ταυτοτητες του εγω (στην προκειμενη, την πλανη περι αγνης και καλοκαγαθης ελληνικης ψυχης)*

*edit μολις με επιβεβαιωσες σε αυτο με τη φραση σου

Ο βανδαλισμος των νεκροταφειων ειναι ποταπη πραξη που θα επρεπε να τιμωρηθει παραδειγματικα.

Κοιτα, δεν λεω οτι δεν υπαρχουν ασχημες τασεις αυτην την περιοδο αλλα προσωπικα τις αποδιδω στην οικονομικη κριση.Ιστορικα καποιες πολιτικες δυναμεις και προσωπα,οπως ξερεις,σε ολη την διαρκεια της ιστοριας κατηγορησαν τους Εβραιους,η αλλους λαους,αναιτια,σαν εξιλαστηρια θυματα για να τους αρπαξουν την περιουσια η για αλλους λογους.

Και ειναι αληθεια οτι στα χαμηλοτερα μορφωτικα/κοινωνικα στρωματα του λαου υπαρχουν προκαταληψεις η αρνητικα στερεοτυπα και ειδικα σε περιοδους κρισης βγαινουν στην επιφανεια και καποιες πολιτικες δυναμεις τις εκμεταλευονται.Αυτο ισχυει για ολους τους λαους της Ευρωπης,αλλους λιγοτερο,αλλους περισσοτερο και οχι μονο για τους Ελληνες.

Πρεπει να παρθουν μετρα αμεσα για να χτυπηθει το κακο στην ριζα του?Αναμφιβολα και δεν εφυσυχαζω η εχω αρνηση,ετσι πιστευω τουλαχιστον,αλλα θεωρω λαθος το ποσοστο του 69% της ''ερευνας'' και για να απαντησω στην ερωτηση σου συγκεκριμενα,ποσο ποσοστο συμμετοχης ενος λαου θεωρω επικινδυνο, και 2 % το θεωρω αλλα μονο αν συμμετεχει ενεργα σε αυτες τις αποτροπαιες πραξεις που ανεφερες.  Ειμαι σιγουρος οτι το 99,999 των ανθρωπων στην  Ελλαδα δεν θα συμμετειχε ποτε σε πραξεις βιας απενταντι σε μειονοτητες. Τα καθαρματα που εκαναν την βεβηλωση του νεκροταφειου ηταν οργανωμενοι αλητες. Δεν ενηργησε παρορμητικα ας πουμε μερος του Ελληνικου λαου.

Δυστυχως τις προκαταληψεις τις εχουν ολοι οι λαοι γιατι ακομη το μεγαλυτερο ποσοστο συνεπαιρεται απο καποια μεσα ''ενημερωσης'' και απο συγκεκριμενες ιστορικες και κοινωνικες συνθηκες.Ξερεις,για παραδειγμα τι βιωσαν οι μουσουλμανοι των ΗΠΑ μετα τους twin towers ;

• Like 2
Δημοσ.

Η Χ.Α. πηρε το ποσοστο της λογω του ρατσισμου των Ελληνων και οχι για αλλους,ηλιθιους μεν,αλλα διαφορετικους λογους? Λαθος κανεις. Ο ρατσισμος ειναι ο τελευταιος λογος που μερικοι ανοητοι συμπολιτες μας ψηφισαν Χ.Α. Δεν παει ενα,οχι κομμα, αλλα οργανωση ηλιθιων σε αυτο το ποσοστο απο το 2010 και μετα γιατι μεσα σε 4 χρονια εγιναν οι Ελληνες ρατσιστες και το ξερεις.Οι λογοι ειναι καθαρα οικονομικοι και κοινωνικοι και τιποτε αλλο.

Αυτοί οι άνθρωποι που ψήφισαν Χ.Α κυκλοφορούσαν ανάμεσα μας και από πριν απλά εμείς αδιαφορούσαμε και τους αγνοούσαμε. Τότε ψήφιζαν διαφορετικά κόμματα.

Αρκετοί από αυτούς είναι συνειδητοποιημένοι, πρώην βασιλικοί, χουντικοί, ακροδεξιοί, πατριώτες και ταλιμπαν χριστιανοί. Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό που ψηφίζει από αντίδραση ή άγνοια αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας.

Παλιότερα αρκετοί ψηφοφόροι δεν ήξεραν τι είναι η Χ.Α, σήμερα είναι ξεκάθαρα ναζιστικό και φιλοχιτλερικό κόμμα και δεν υπάρχει κανένα άλλοθι.

Στις δύσκολες περιόδους φαίνεται ο πραγματικός χαρακτήρας ενός ανθρώπου. Στα εύκολα όλοι είναι φίλοι...

• Like 2
Δημοσ.

Aυτα λεω και γω, ειμαι ρατσιστης δλδ;

Είναι τιμητικό να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους.
Κάθε φορά που μια λέξη απαγορεύεται, αφαιρείς μια πέτρα απ'το βάθρο της δημοκρατίας.
Η κοινωνία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα, απλά αφαιρεί
λέξεις απ'τη γλώσσα μας.
Έχουμε αποθεώσει αυτούς που λένε το σωστό αλλά εννοούν το λάθος και παραγκωνίσαμε αυτούς που μιλάνε λάθος αλλά λένε το σωστό.

Kαι άσε να ξέρω κατι παραπάνω για τους γύφτους ,αθίγγανους, ρωμα και τι κανουν...

Μπα οχι δεν εισαι ρατσιστης και σιγουρα θα εχεις ακλονητα επιχειρηματα οταν δεις να επαναλαμβανεται κατι τετοιο

eur72110.gif

"Mιλανε λαθος αλλα λενε το σωστο" τάδε έφη aris1986

80720-hitler-was-german-football-coach-4

• Like 1
Δημοσ.

Στα Χανιά, που είχαν συλλάβει Άγγλους και Αμερικάνους, για την πυρπόληση της συναγωγής, τελικά τι έγινε;

• Like 1
Δημοσ.

Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να καταλάβουμε αν υπάρχει αρνητική προκατάληψη σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εναντίον μιας εθνότητας ή κοινωνικής ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν περιστατικά βίας για να στοιχειοθετηθεί ρατσισμός/αντισημιτισμός/μίσος/προκατάληψη. Αν η προκατάληψη είναι ριζωμένη σε μια κοινωνία, χρειάζεται απλά μια αφορμή για να εκδηλωθεί ως βία (πχ οικονομική κρίση).

Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι που προτείνω;

1.Να σκεφτούμε αν υπάρχει πιθανότητα να βγει "βρώμα" για κάποιο δημόσιο πρόσωπο σχετικά με το υπό εξέταση χαρακτηριστικό, με σκόπο -ή συνέπεια- να πληγεί η δημόσια εικόνα του, το ήθος ή το κύρος του. Παραδείγματα:

Θεωρείται "βρώμα" για κάποιον (πολιτικό πχ) αν βγει ότι είναι ομοφυλόφιλος; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι ομοφοβική.

Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Εβραία; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι αντισημιτική.

Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Σλοβένα; ΟΧΙ, γιατί δεν υπάρχει ρατσισμός/μίσος/προκατάληψη εναντίον των Σλοβένων.

Θεωρείται "βρώμα" αν ακουστεί ότι είναι άθεος; ΝΑΙ, γιατί υπάρχει προκατάληψη εναντίον των μη χριστιανών.

2. Αν θεωρείται βρισιά ή προσβολή να σε αποκαλέσουν με τον υπό εξέταση χαρακτηρισμό.

Παραδείγματα: "φέρθηκε σαν πούστης", "βρωμάει σαν αράπης", "δεν είσαι άντρας" (υπονοεί ότι οι γυναίκες μειονεκτούν), "'έκανε γυφτιά", "πού πας ρε βλάχο" κτλ.

Σκεφτείτε πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάει κανείς στην ελληνική του καθημερινότητα και ξανασυζητάμε αν η ελληνική κοινωνία έχει προβλήματα ρατσισμού/μίσους ή όχι. Ειδικά για τους Εβραίους, αλλά κυρίως γενικότερα.

Σε ολους τους λαους υπαρχουν αυτα. Στην Αγγλια βριζουν πολλες αλλες εθνοτητες απο τους Ιρλανδους που τους αποδιδουν βλακεια μεχρι τους Πακιστανους.Παντα στους χαμηλοτερους μορφωτικα ,κυριως. Ειναι η Ελλαδα πιστευεις στην πρωτη θεση?Και ειναι στο 69% του ανισημιτισμου?

Και στο προσωπικο,κοινωνικο,επαγγελματικο μου περιβαλλον που ειδικα στο τελευταιο νταλαβεριζομουν με εκατονταδες γονεις και παιδια,ουτε μια φορα δεν ακουσα η ειδα τετοιες αποψεις κατα των Εβραιων. Μονο καποια αστεια για τους ομοφυλοφιλους ακουσα που μερικες φορες τα ελεγαν ομοφυλοφιλοι μαθητες μου. :)

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...