FilipposMD Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Aυτα λεω και γω, ειμαι ρατσιστης δλδ; Είναι τιμητικό να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους. Κάθε φορά που μια λέξη απαγορεύεται, αφαιρείς μια πέτρα απ'το βάθρο της δημοκρατίας. Η κοινωνία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα, απλά αφαιρεί λέξεις απ'τη γλώσσα μας. Έχουμε αποθεώσει αυτούς που λένε το σωστό αλλά εννοούν το λάθος και παραγκωνίσαμε αυτούς που μιλάνε λάθος αλλά λένε το σωστό. Kαι άσε να ξέρω κατι παραπάνω για τους γύφτους ,αθίγγανους, ρωμα και τι κανουν... Για το βλάχο δεν το συζητώ, για πλάκα το λεω συνήθως για εναν που δεν ξερει να χρησιμοποιησει το google σωστά. Δλδ το search bar... Πρόσεξε, δεν λέω ότι όποιος λέει κάτι από αυτά είναι τύπος που θα υποστηρίξει πχ μια γενοκτονία των Ρομά ή των ομοφυλόφιλων. Ξέρω ανθρώπους που πιστεύουν ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι ανώμαλοι, αλλά αν γινόταν διώξεις ομοφυλοφίλων, θα έτρωγαν ξύλο για να τους υπερασπιστούν. Οι ακρότητες ξεκινάνε από λίγους, αλλά βασίζονται στην αποδοχή/συνενοχή των πολλών. Αν το 50% πιστεύει ότι οι Εβραίοι (ή οι Ρομά ή οι μαύροι) κάνουν κακό στην κοινωνία μας, το 10% θα ανεχόταν να τους δει να τρώνε ξύλο, το 2% θα ανεχόταν δολοφονίες και το 0.1% θα σκότωνε. Το 0.1% σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστιο ποσοστό παρεμπιπτόντως. Αν όμως μόνο το 5% πιστεύει ότι οι Εβραίοι φταίνε για διάφορα, δεν πρόκειται να υπάρξει η κρίσιμη μάζα για να εκδηλωθεί βία. Σε ολους τους λαους υπαρχουν αυτα. Στην Αγγλια βριζουν πολλες αλλες εθνοτητες απο τους Ιρλανδους που τους αποδιδουν βλακεια μεχρι τους Πακιστανους.Παντα στους χαμηλοτερους μορφωτικα ,κυριως. Ειναι η Ελλαδα πιστευεις στην πρωτη θεση?Και ειναι στο 69% του ανισημιτισμου? Και στο προσωπικο,κοινωνικο,επαγγελματικο μου περιβαλλον που ειδικα στο τελευταιο νταλαβεριζομουν με εκατονταδες γονεις και παιδια,ουτε μια φορα δεν ακουσα η ειδα τετοιες αποψεις κατα των Εβραιων. Μονο καποια αστεια για τους ομοφυλοφιλους ακουσα που μερικες φορες τα ελεγαν ομοφυλοφυλοι μαθητες μου. Προφανώς υπάρχουν σε όλους τους λαούς σε άλλοτε άλλο βαθμό. Και όπως είπα, το 69% είναι ενδεικτικό, δεν έχει σημασία το ποσοστό, αλλά η σύγκριση με τις άλλες χώρες. Όταν στη Σουηδία το αντίστοιχο ποσοστό είναι 4%, κάτι λέει αυτό. Κι εκεί τις ίδιες ερωτήσεις έκαναν. 7
N3k21 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Σημασία έχει και ποιός το λέει ρε Gt34. Αν στο πει δηλαδή η κάθε τυχάρπαστη αρθρογράφος της Sun και εσύ κάτσεις και ασχοληθείς τι καταφέρνεις; Να επιβεβαιώσεις το γνωμικό περί διαφωνίας με έναν ηλίθιο; Το πρόβλημα σε τέτοιες περιπτώσεις akpe είναι πως ακόμα και η τυχάρπαστη αρθρογράφος της Sun, όπως αντίστοιχα και οι ρατσιστές πατριδοκάπηλοι Έλληνες bloggers, έχουν -λόγω της ισχύος που παρέχουν τα ΜΜΕ- επιρροή στην κοινή γνώμη. Ο αφελής δεν είναι απαραίτητα και εξ' αρχής ρατσιστής. Κάποιος εκμεταλλεύεται αυτή του την αφέλεια, προκειμένου έτσι να τον μετατρέψει σε υποχείριό του, σε οπαδό του, προκειμένου να τον κάνει να συνταχθεί μαζί του ενάντια σε κάποια κοινωνική ομάδα. Ακόμα χειρότερα, κάποιος μπορεί να μετατρέψει κάποιον άλλο σε ρατσιστή κατά λάθος! Εν προκειμένω, μιας και ήδη συζητήθηκε, αυτό το "fuck you Greece, γιατί είστε ρατσιστές", είναι αντίστοιχο του "fuck you Israel, γιατί ισοπεδώσατε την Παλαιστίνη". Δεν νομίζω δηλαδή πως ο μέσος Έλληνας πολίτης, απλά μισεί π.χ. τους Ισραηλίτες. Αντιπαθεί ωστόσο την πολιτική της ηγεσίας του συγκεκριμένου κράτους και το εκφράζει με γενικευμένο και συχνά άστοχο τρόπο. Για να κλείσω, τέτοιες απόψεις -όπως αυτή της εν λόγω κυρίας- είναι επικίνδυνες και borderline φασίζουσες, ακόμα και αν στόχος της ήταν πράγματι να πλήξει τον ρατσισμό. Αντίφαση. 2. Αν θεωρείται βρισιά ή προσβολή να σε αποκαλέσουν με τον υπό εξέταση χαρακτηρισμό. Παραδείγματα: "φέρθηκε σαν πούστης", "βρωμάει σαν αράπης", "δεν είσαι άντρας" (υπονοεί ότι οι γυναίκες μειονεκτούν), "'έκανε γυφτιά", "πού πας ρε βλάχο" κτλ. Σκεφτείτε πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάει κανείς στην ελληνική του καθημερινότητα και ξανασυζητάμε αν η ελληνική κοινωνία έχει προβλήματα ρατσισμού/μίσους ή όχι. Ειδικά για τους Εβραίους, αλλά κυρίως γενικότερα. Φίλιππε στο #1 συμφωνώ, έχεις δίκιο. Πράγματι, στην Ελλάδα υπάρχει ρατσισμός και αυτό δε μπορεί να αμφισβητηθεί. Το θέμα είναι όμως -και εδώ σχολιάζω και το #2- το κατά πόσο αυτή η τάση είναι γενικότερη, καθώς και το αν τα όποια ποσοστά παρουσιάζονται κατά καιρούς (αυτό το 69% μου φαίνεται περίεργο), υποδεικνύουν το πραγματικό μέγεθος αυτής. Οι εκφράσεις π.χ. που αναφέρεις παραπάνω, χρησιμοποιούνται εδώ και χρόνια στην ελληνική καθομιλουμένη, οι χρήστες όμως αυτών δεν είναι απαραίτητα σεξιστές ή ρατσιστές. Κατά πόσο θεωρείς πως μπορείς να συσχετίσεις με ασφάλεια τέτοιες εκφράσεις λοιπόν, με ποσοστά και κοινωνικά φαινόμενα; Ιδανικά θα έπρεπε και αυτές να εκλείψουν, έτσι ώστε ακόμα και αυτός ο σπόρος ρατσισμού να καταστραφεί πριν κάποιος επιτήδειος τον καλλιεργήσει. Μην κάνουμε όμως και την τρίχα τριχιά. Αντίστοιχες εκφράσεις και στερεότυπα συναντώνται και σε άλλες γλώσσες και λαούς. Μάνι μάνι σχεδόν για κάθε μια απ' όσες αναφέρεις, υπάρχει αντίστοιχη (σχεδόν ακριβής μετάφραση μάλιστα) στην Αγγλική γλώσσα. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, ας ασχοληθούμε πρώτα με άλλες, σημαντικότερες αιτίες του προβλήματος. 4
FilipposMD Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μην κάνουμε όμως και την τρίχα τριχιά. Αντίστοιχες εκφράσεις και στερεότυπα συναντώνται και σε άλλες γλώσσες και λαούς. Μάνι μάνι σχεδόν για κάθε μια απ' όσες αναφέρεις, υπάρχει αντίστοιχη (σχεδόν ακριβής μετάφραση μάλιστα) στην Αγγλική γλώσσα. Αλλά μέχρι να φτάσουμε εκεί, ας ασχοληθούμε πρώτα με άλλες, σημαντικότερες αιτίες του προβλήματος. Φυσικά υπάρχουν και σε άλλες γλώσσες. Και νομίζω συμφωνείς κι εσύ ότι έχουν προκύψει από βαθιά ριζωμένες προκαταλήψεις σε κάθε έναν από αυτούς τους λαούς. Οι εκφράσεις αυτές δημιουργούν υποσυνείδητα ρατσισμό. Πόσοι Έλληνες ξέρουν οτιδήποτε για την Ουγκάντα ή την έχουν επισκεφθεί; Όλοι λένε όμως "ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται αυτά". σκέψου τώρα να έρθει κάποιος από την Ουγκάντα για να σπουδάσει ή να κάνει εμπόριο στην Ελλάδα. Θα αντιμετωπίσει -υποβόσκουσα έστω- προκατάληψη ή όχι; Ασφαλώς ναι λέω εγώ. Άρα καλά θα κάνουμε, όσοι αντιλαμβανόμαστε τη ρίζα αυτών των εκφράσεων, να τις εξαλείψουμε από την καθημερινότητα. Μόνο κακό κάνουν. 1
aris1986 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μπα οχι δεν εισαι ρατσιστης και σιγουρα θα εχεις ακλονητα επιχειρηματα οταν δεις να επαναλαμβανεται κατι τετοιο "Mιλανε λαθος αλλα λενε το σωστο" τάδε έφη aris1986 To τερμάτισες εσυ το κοντερ! Για συζητηση δεν εισαι, εισαι σαν το powerpoint, εικονα, διαγραμματα χαρτες και παρουσιαση. Προσκυνω μου βαλες και τον Χιτλερ και με κανες χωμα! Δεν καταλαβες μαλλον γιατι μιλησα οποτε σαν φοβισμενος και προκατηλειμενος που σαι μου ριξες το βαρυ πυροβολικο σου Τον fuhrer! Kλαίω... Την καλύτερη απαντηση την εδωσε ο filipposMD φαινεται οτι κουβαλαει μορφωση ενω εσυ...
silverado Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Μην κολλάτε στο 69%. Στην έρευνα έκαναν 11 ερωτήσεις και έβαλαν τον όριο στις 6. Αν δηλαδή συμφωνείς σε 6 τουλάχιστον από τις 11 αρνητικές απόψεις για τους Εβραίους, σε βγάζουν αντισημίτη. Θα μπορούσε να είναι 8/11 ή 3/11, οπότε θα άλλαζε και το ποσοστό. Το θέμα είναι η σύγκριση με άλλες χώρες και εκεί φαίνεται το τραγικό του πράγματος, καθότι έχουμε πολλαπλάσιο ποσοστό σε σχέση με τους άλλους Ευρωπαίους, οι οποίοι μάλλον είναι βλάκες και δεν έχουν καταλάβει ότι οι Εβραίοι κυβερνάνε τον κόσμο, ενώ εδώ όλα τα γατόνια το ξέρουν. Οι Εβραίοι θα διαβάζουν το ποσοστό και θα σοκάρονται βέβαια, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι αντισημιτισμός αυτό. Είναι κόμπλεξ και γενικότερος ρατσισμός του μέσου Έλληνα εναντίον οποιουδήποτε άλλου. Αν κάνεις τις ίδιες ή παρόμοιες ερωτήσεις και αντικαταστήσεις τη λέξη Εβραίοι με διάφορες άλλες, όπως "Αμερικανοί", "μασώνοι", "Ιλουμινάτι", "Γερμανοί", "Τούρκοι", "μαύροι", "μυστικές υπηρεσίες", "τεχνοκράτες", "μετανάστες", "ομοφυλόφιλοι", "μουσουλμάνοι" κτλ. τα ίδια αποτελέσματα θα πάρεις νομίζω. Εισαι λαθος που τα πιστευεις αυτα. Η οποια δυσφορια απεναντι στους αλλους προηλθε απολυτα δικαιολογημενα σαν αντιδραση προς τις επαναλαμβανομενα αδικες πραξεις τους.Τουλαχιστον θα επρεπε να καταλαβαινεις οτι η ανεκτικοτητα των Ελληνων ειναι τεραστια ,αλλα οπως και το καθετι εχει και αυτη τα ορια της.Δεν ξυπνησαμε ενα πρωι και ειπαμε τι κακη που ειναι η ηγεσια της Αμερικης ή της Γερμανιας, την φωλια τους την εχουν λερωμενη πατοκορφα,οσο και αν θελουμε να κανουμε τα στραβα ματια, επειδη ειμαστε εκ καπιταλιστικης ανατροφης φιλοαμερικανοι και φιλογερμανοι.Παλι ομως αυτη η απολυτα δικαιολογημενη δυσφορια στρεφεται κατα των ηγεσιων των χωρων αυτων και οχι κατα του απλου λαου. Δεν υπαρχει ουτε κομπλεξ ουτε γενικοτερος ρατσισμος του μεσου Ελληνα εναντιον του οπουδηποτε αλλου,αντιθετα υπαρχει τεραστιος ρατσισμος αυτων που αισθανονται οτι εκαναν την υπερβαση και θεωρουν οτι ειναι κατι το διαφορετικο απο την Ελληνικη φυση τους και δεν χανουν την ευκαιρια παντου να βλεπουν κακους,μοχθηρους,διεφθαρμενους,τεμπεληδες,Ελληνες. Ο Γενιτσαρισμος ζει και βασιλευει στην συγχρονη Ελλαδα,αρα οποιος ρατσισμος υπαρχει στην Ελλαδα ειναι καθαρο προιον των Γενιτσαρων και στρεφεται αποκλειστικα εναντιων των ιδιων των Ελληνων. 1
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Κοιτα, δεν λεω οτι δεν υπαρχουν ασχημες τασεις αυτην την περιοδο αλλα προσωπικα τις αποδιδω στην οικονομικη κριση. Αυτη ειναι η βασικη μας διαφωνια, οποτε ας πορευθει ο καθεις με τα εργαλεια που διαθετει. Εδω θα πω μονο υπαινικτικα οτι γεγονοτα τυπου "πυροβολησε τον αλλοδαπο γιατι του εκλεψε ενα καρπουζι απο το μποστανι" η "αλυσοδεσε αλλοδαπο που ζητουσε τα δεδουλευμενα στο ντατσουν και εκανε γυρο του θριαμβου στο χουριο" δεν εχουν καποια σχεση με την κριση. (παρεμπιπτοντως ο τυπος αφεθηκε ελευθερος, ο αλλοδαπος βεβαια απελαθηκε απληρωτος) Μ αυτο σου λεω απλως "We have to go deeper" γιατι πιστευω οτι η κριση πατησε τη σκανδαλη αλλα the gun was loaded long before (βλ. ιστορικες ριζες του αντισημιτισμου στον ελληνικο χωρο στο προκειμενο θεμα, ΑΛΛΑ και το πως ο καθε ειδους ρατσισμος απορρεει αναποφευκτα απο τη συγκροτηση συμπαγων εθνικων ταυτοτητων, ποσο μαλλον ο νεοελληνικος που εκπορευεται απο ιδεολογικες πεποιθησεις βασιζομενες στο δικαιο του αιματος και του χωματος, ακριβως οπως και ο γερμανικος ρατσισμος που απογειωθηκε τη δεκαετια του '30 (Ναι μιλαω για τους πολιτες και οχι τον χιτλερ. Ως γνωστον καποιοι τον ψηφισαν)---> και δω περναω στο αλλο σημειο της διαφωνιας μας ποσο ποσοστο συμμετοχης ενος λαου θεωρω επικινδυνο, και 2 % το θεωρω αλλα μονο αν συμμετεχει ενεργα σε αυτες τις αποτροπαιες πραξεις που ανεφερες. Ειμαι σιγουρος οτι το 99,999 των ανθρωπων στην Ελλαδα δεν θα συμμετειχε ποτε σε πραξεις βιας απενταντι σε μειονοτητες. Τα καθαρματα που εκαναν την βεβηλωση του νεκροταφειου ηταν οργανωμενοι αλητες. Δεν ενηργησε παρορμητικα ας πουμε μερος του Ελληνικου λαου. Απαξ και βγηκε ο Χιτλερ με τη νομιμη ψηφο του "αθωου γερμανικου λαου", μεσα σε λιγους μηνες φιλε μου αφου συγκεντρωσε ολη την εξουσια πανω στο προσωπο του αλλαζοντας τις κυβερνητικες δομες, ξεκινησαν τα σκληρα κοινωνικα φαινομενα που ισως εχουμε ακουστα, οπως τα πογκρομ, οι δολοφονιες κλπ. ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΑΥΤΑ, ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΕ Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΚΑΙ Η ΣΥΜΠΡΑΞΗ αυτων που εσυ χαρακτηριζεις απλο και παραπλανημενο λαο, και μεχρι τοτε φαινονταν σιωπηλοι και φιλησυχοι και οτι δεν θα πειραζαν κουνουπι. Για να φτασουν καποιοι ανθρωποι να συναινεσουν και να συμπραξουν στην ιδια τους την απανθρωποποιηση δια των φρικαλεοτητων που γνωριζουμε εστω περιληπτικα,(η εκταση και ενταση των οποιων ομως σιγουρα διαφευγει σε οποιον δεν εχει ανοιξει και κανενα βιβλιο), η κινητηριος δυναμη προφανως υπηρξε πολυ ΒΑΘΙΑ και δεν εξηγειται απλως με εναν αφορισμο περι οικονομικης κρισης. Η κριση εδωσε ωθηση στο να πολωθουν οι κοινωνικες συγκρουσεις που ΕΝΥΠΗΡΧΑΝ και ηταν θεμελιωμενες στην εθνικοφυλετικη κατα βαση ταυτοτητα, και καθοριζαν ιδεολογικα (εν πολλοις αορατα, "ενστικτωδως" οπως κανει ο απλος λαος) ποιος δικαιουται να ζησει και ποιος οχι. Ακριβως οπως γινεται και τωρα. ΑΛΙΜΟΝΟ αν περιμενουμε να παρουν μεγαλυτερη κλιμακα ολα αυτα. Αν και κατα την ταπεινη μου αποψη εχουμε ηδη αρχισει να επαναλαμβανουμε την ιστορια, και μιλαω για ολη την ευρωπη. Τεσπα αυτα εχουν γραφτει πολλακις, οποιος θελει βρισκει πηγες, ακομα και αντικρουομενες, και σκυβει μεσα να κατανοησει. Στα υπολοιπα σημεια του ποστ σου δεν διαφωνω. To τερμάτισες εσυ το κοντερ! Για συζητηση δεν εισαι, εισαι σαν το powerpoint, εικονα, διαγραμματα χαρτες και παρουσιαση. Προσκυνω μου βαλες και τον Χιτλερ και με κανες χωμα! Δεν καταλαβες μαλλον γιατι μιλησα οποτε σαν φοβισμενος και προκατηλειμενος που σαι μου ριξες το βαρυ πυροβολικο σου Τον fuhrer! Kλαίω... Την καλύτερη απαντηση την εδωσε ο filipposMD φαινεται οτι κουβαλαει μορφωση ενω εσυ... Εγω κανω συζητηση εδω και αρκετη ωρα, εσυ; Περιμενω να μου εξηγησεις "γιατι μιλησες", αφου νομιζεις οτι δεν καταλαβα. Ναι, οντως ο Φιλιππος ΜΔ κουβαλαει μορφωση. Να παιρνεις παραδειγμα. 1
The_Judas Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δεν υπαρχει ουτε κομπλεξ ουτε γενικοτερος ρατσισμος του μεσου Ελληνα εναντιον του οπουδηποτε αλλου,αντιθετα υπαρχει τεραστιος ρατσισμος αυτων που αισθανονται οτι εκαναν την υπερβαση και θεωρουν οτι ειναι κατι το διαφορετικο απο την Ελληνικη φυση τους και δεν χανουν την ευκαιρια παντου να βλεπουν κακους,μοχθηρους,διεφθαρμενους,τεμπεληδες,Ελληνες. Ο Γενιτσαρισμος ζει και βασιλευει στην συγχρονη Ελλαδα,αρα οποιος ρατσισμος υπαρχει στην Ελλαδα ειναι καθαρο προιον των Γενιτσαρων και στρεφεται αποκλειστικα εναντιων των ιδιων των Ελληνων. Η απόκρυψη της αλήθειας είναι αντιπατριωτική γιατί οδηγεί την χώρα σε καταστροφή, αμορφωσιά και άγνοια. Η αλήθεια λυτρώνει και οδηγεί στη πρόοδο. Η μισαλλοδοξία και η πατριδοκαπηλεία οδηγούν στην ταλιμπανοποίηση της Ελλάδας. Το πρόβλημα της Ελλάδας και αυτό που την εμποδίζει να ορθοποδήσει δεν είναι οι Αλβανοί, οι Τούρκοι, οι Εβραίοι και οι Πακιστανοί. . 1
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Οι ακρότητες ξεκινάνε από λίγους, αλλά βασίζονται στην αποδοχή/συνενοχή των πολλών. Αν το 50% πιστεύει ότι οι Εβραίοι (ή οι Ρομά ή οι μαύροι) κάνουν κακό στην κοινωνία μας, το 10% θα ανεχόταν να τους δει να τρώνε ξύλο, το 2% θα ανεχόταν δολοφονίες και το 0.1% θα σκότωνε. Το 0.1% σε αυτή την περίπτωση είναι τεράστιο ποσοστό παρεμπιπτόντως. Αν όμως μόνο το 5% πιστεύει ότι οι Εβραίοι φταίνε για διάφορα, δεν πρόκειται να υπάρξει η κρίσιμη μάζα για να εκδηλωθεί βία. "Δεν προκειται" --> σιγουρα η πλειοψηφια πριν το 1933 στη γερμανια πιστευε το ιδιο με σενα. Κι ομως ακομα και μικρα παιδια στα σχολεια, μεσα σε 4 μηνες απο την ανοδο του ακατονομαστου στην εξουσια, εκδηλωναν αντισημιτισμο ("δεν καθομαι διπλα σ' αυτο το παιδακι, ειναι εβραιος") Ειναι πραγματικα συνταρακτικο να διαβασει κανεις πως εγινε μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα αυτη η εκρηξη που εβγαλε στην επιφανεια τη χειροτερη πλευρα του ανθρωπου. Εχω απαντησει πανω στο θεμα και στον benign, στο προηγουμενο ποστ μου, στην πρωτη παραθεση.
aris1986 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Εγω κανω συζητηση εδω και αρκετη ωρα, εσυ; Kαι τι να λεει αυτο; Ειμαι υποχρεομενος να διαβαζω τις χυδιαοτητες του; Ή το εννοεις επειδη αρχισες να γραφεις νωριτερα απο μενα εχεις και παραπανω δικαιώματα...; Περιμενω να μου εξηγησεις "γιατι μιλησες", αφου νομιζεις οτι δεν καταλαβα. Αστο, με ανθρωπο που πεταει σε εικονα τον "boss" fuhrer απο το 1ο level ¨επικοινωνιας μας, κατι μου λεει οτι εισαι προκατειλημμένος, οπως η Ελενη Λουκά. Ναι, οντως ο Φιλιππος ΜΔ κουβαλαει μορφωση. Να παιρνεις παραδειγμα. και οι οι 2 μας "σύντροφε". Αλλιώς δεν θα γραφες και θα ποσταρες εικονες ετσι και οποιον παρει ο χαρος... Btw υπαρχη ηδη η παθογενια που χεις...Mου το βρηκε ο γουγλης γραψε: i use comparisons to hitler to win arguments on the internet at the drop of a hat
Papakaliati Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Υπάρχουν δύο πολύ απλοί τρόποι για να καταλάβουμε αν υπάρχει αρνητική προκατάληψη σε ένα σημαντικό τμήμα της ελληνικής κοινωνίας εναντίον μιας εθνότητας ή κοινωνικής ομάδας. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι απαραίτητο να υπάρχουν περιστατικά βίας για να στοιχειοθετηθεί ρατσισμός/αντισημιτισμός/μίσος/προκατάληψη. Αν η προκατάληψη είναι ριζωμένη σε μια κοινωνία, χρειάζεται απλά μια αφορμή για να εκδηλωθεί ως βία (πχ οικονομική κρίση). Ποιοί είναι αυτοί οι τρόποι που προτείνω; 1.Να σκεφτούμε αν υπάρχει πιθανότητα να βγει "βρώμα" για κάποιο δημόσιο πρόσωπο σχετικά με το υπό εξέταση χαρακτηριστικό, με σκόπο -ή συνέπεια- να πληγεί η δημόσια εικόνα του, το ήθος ή το κύρος του. Παραδείγματα: Θεωρείται "βρώμα" για κάποιον (πολιτικό πχ) αν βγει ότι είναι ομοφυλόφιλος; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι ομοφοβική. Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Εβραία; ΝΑΙ, γιατί η ελληνική κοινωνία είναι αντισημιτική. Θεωρείται "βρώμα" αν βγει ότι η μαμά του ήταν Σλοβένα; ΟΧΙ, γιατί δεν υπάρχει ρατσισμός/μίσος/προκατάληψη εναντίον των Σλοβένων. Θεωρείται "βρώμα" αν ακουστεί ότι είναι άθεος; ΝΑΙ, γιατί υπάρχει προκατάληψη εναντίον των μη χριστιανών. 2. Αν θεωρείται βρισιά ή προσβολή να σε αποκαλέσουν με τον υπό εξέταση χαρακτηρισμό. Παραδείγματα: "φέρθηκε σαν πούστης", "βρωμάει σαν αράπης", "δεν είσαι άντρας" (υπονοεί ότι οι γυναίκες μειονεκτούν), "'έκανε γυφτιά", "πού πας ρε βλάχο" κτλ. Σκεφτείτε πόσα τέτοια παραδείγματα συναντάει κανείς στην ελληνική του καθημερινότητα και ξανασυζητάμε αν η ελληνική κοινωνία έχει προβλήματα ρατσισμού/μίσους ή όχι. Ειδικά για τους Εβραίους, αλλά κυρίως γενικότερα. Για μερικα συμφωνω , πχ για τον ομοφιλοφιλο πολιτικο, αλλα για το μανα Εβραια πχ δεν το εχω ακουσει ποτε να λεει καποιος τον αλλο σαν προσβολη. Αυτο που λεμε ειναι εβραιους τους τσιγγουνιδες, αλλα ειναι στο ιδιο μηκος κυματος με το να λεω καποιον βλαχο ειτε για πλακα ειτε αμα με εχει εκνευρισει πχ οταν οδηγω, χωρις ομως να εχω κατι κακο στο μυαλο μου για τους βλαχους, ειμαι και εγω αλλωστε... Και σε οσα ατομα ξερω, το να πω και καλα σαν προσβολη η μανα σου ειναι Εβραια, ειναι περιπου το ιδιο με το να τους ελεγα η μανα σου ειναι Ελβετιδα...
Cossutius. Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Η Χ.Α. πηρε το ποσοστο της λογω του ρατσισμου των Ελληνων και οχι για αλλους,ηλιθιους μεν,αλλα διαφορετικους λογους? Λαθος κανεις. Ο ρατσισμος ειναι ο τελευταιος λογος που μερικοι ανοητοι συμπολιτες μας ψηφισαν Χ.Α. Δεν παει ενα,οχι κομμα, αλλα οργανωση ηλιθιων σε αυτο το ποσοστο απο το 2010 και μετα γιατι μεσα σε 4 χρονια εγιναν οι Ελληνες ρατσιστες και το ξερεις.Οι λογοι ειναι καθαρα οικονομικοι και κοινωνικοι και τιποτε αλλο. Να προσθεσω οτι δεν εχω προβλημα να διαβασω σοβαρη κριτικη λαθος αντιληψεων του Ελληνικου λαου με εγκριτο τροπο απο το εξωτερικο γιατι υπαρχουν πολλα που πρεπει να διορθωσουμε,αλλα να ειναι για υπαρκτα προβληματα,οπως ας πουμε, η διαφθορα που οντως υπαρχει και σαν πραξη και σαν νοοτροπια σε μεγαλο μερος του λαου.Οι λαθος νοοτροπιες και αλλα σχετικα. Τελος να πω με ιστορικη διαθεση ,οτι το να κατηγορεις εναν λαο για αντισημιτισμο οταν δεν ειναι,ισοπεδωτικα μαλιστα,ειναι ο καλυτερος τροπος να πετυχεις να τους κανεις αυτο για το οποιο τους κατηγορεις,οποτε μαλλον το βρισκω προβοκατορικο.(Δεν αναφερομαι στα παιδια που γραφουν εδω,αλλα σε αυτους που εκαναν την ερευνα.Για μενα ειναι πρωτης ταξης γκαφατζηδες και ανιδεοι.) Τα συγχαρητήρια μου για το εξαίρετικό ποστ. Eπί του θέματος, τα είπατε νομίζω όλα. Και γενικά θρεντς που σχολιάζουν οι Φιλιππος, N2k21, benign, The Judas και άλλα παιδιά που ξέρουν να συζητάνε σωστά δεν γίνεται να μην καλυφθείς
_hopelesscase_ Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Kαι τι να λεει αυτο; Ειμαι υποχρεομενος να διαβαζω τις χυδιαοτητες του; Ή το εννοεις επειδη αρχισες να γραφεις νωριτερα απο μενα εχεις και παραπανω δικαιώματα...; Αστο, με ανθρωπο που πεταει σε εικονα τον "boss" fuhrer απο το 1ο level ¨επικοινωνιας μας, κατι μου λεει οτι εισαι προκατειλημμένος, οπως η Ελενη Λουκά. και οι οι 2 μας "σύντροφε". Αλλιώς δεν θα γραφες και θα ποσταρες εικονες ετσι και οποιον παρει ο χαρος... Btw υπαρχη ηδη η παθογενια που χεις...Mου το βρηκε ο γουγλης γραψε: i use comparisons to hitler to win arguments on the internet at the drop of a hat Το χρονο που σπαταλησες για να βρεις το λινκ -που δεν δουλευει- και να μου κανεις τον ψυχιατρο, θα μπορουσες να διαβασεις καποια πραγματα που εγραψα αναλυτικα απαντωντας σε σοβαρους συνομιλητες εδω μεσα. Οσο για σενα περιμενω να μου εξηγησεις τι εννοεις με το Aυτα λεω και γω, ειμαι ρατσιστης δλδ;Είναι τιμητικό να λέμε τα πράγματα με τ'όνομά τους.Κάθε φορά που μια λέξη απαγορεύεται, αφαιρείς μια πέτρα απ'το βάθρο της δημοκρατίας. Η κοινωνία αδυνατώντας να αντιμετωπίσει κάποια σοβαρά προβλήματα, απλά αφαιρεί λέξεις απ'τη γλώσσα μας. Έχουμε αποθεώσει αυτούς που λένε το σωστό αλλά εννοούν το λάθος και παραγκωνίσαμε αυτούς που μιλάνε λάθος αλλά λένε το σωστό. Kαι άσε να ξέρω κατι παραπάνω για τους γύφτους ,αθίγγανους, ρωμα και τι κανουν... οπως για παραδειγμα ποιο ειναι το λαθος και το σωστο που υπαινισσεσαι, ποια ειναι τα πραγματα που πρεπει να λεμε με τ ονομα τους, και τι ειναι αυτο το κατι παραπανω που ξερεις για τους γυφτους, αθιγγανους, ρομα. Αλλιως καληνυχτα.
benign Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 "Δεν προκειται" --> σιγουρα η πλειοψηφια πριν το 1933 στη γερμανια πιστευε το ιδιο με σενα. Κι ομως ακομα και μικρα παιδια στα σχολεια, μεσα σε 4 μηνες απο την ανοδο του ακατονομαστου στην εξουσια, εκδηλωναν αντισημιτισμο ("δεν καθομαι διπλα σ' αυτο το παιδακι, ειναι εβραιος") Ειναι πραγματικα συνταρακτικο να διαβασει κανεις πως εγινε μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα αυτη η εκρηξη που εβγαλε στην επιφανεια τη χειροτερη πλευρα του ανθρωπου. Εχω απαντησει πανω στο θεμα και στον benign, στο προηγουμενο ποστ μου, στην πρωτη παραθεση. Εδω, ειναι βαθυτερο το προβλημα.Ο ανθρωπος γενικα σαν ον,αργει να μαθει απο τα λαθη του και μετα απο χιλιετιες,ακομη κουβαλα κτηνωδια,αναλγησια,φονικοτητα, μεσα του. Η πολιτιστικη και ηθικη μας εξελιξη αποδεικνυεται πιο αργη απο την βιολογικη. Το διαβασμα της ιστοριας και τα γεγονοτα που αναφερεις με εχουν κανει πολυ απαισιοδοξο για το ειδος μας.
Zein Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Ενα 10% με τους ελληνες νεοναζι (<--τραγελαφικη λεξη) σιγουρα. Τωρα για 69% πολυ χλωμο.
FilipposMD Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 15 Ιουνίου 2014 "Δεν προκειται" --> σιγουρα η πλειοψηφια πριν το 1933 στη γερμανια πιστευε το ιδιο με σενα. Κι ομως ακομα και μικρα παιδια στα σχολεια, μεσα σε 4 μηνες απο την ανοδο του ακατονομαστου στην εξουσια, εκδηλωναν αντισημιτισμο ("δεν καθομαι διπλα σ' αυτο το παιδακι, ειναι εβραιος") Ειναι πραγματικα συνταρακτικο να διαβασει κανεις πως εγινε μεσα σε λιγο χρονικο διαστημα αυτη η εκρηξη που εβγαλε στην επιφανεια τη χειροτερη πλευρα του ανθρωπου. Εχω απαντησει πανω στο θεμα και στον benign, στο προηγουμενο ποστ μου, στην πρωτη παραθεση. Στη Γερμανία προφανώς υπήρχε καχυποψία εναντίον των Εβραίων και πριν τον Χίτλερ. Αυτό που έγινε με τους Εβραίους και τους Ρομά δεν ξεκίνησε το 1933. Η προκατάληψη προϋπήρχε και πάνω σε αυτή πάτησε ο Χίτλερ και ανέπτυξε το συστηματοποιημένο μίσος και τη βία. Σε πιο πρόσφατα γεγονότα, στη Ρουάντα υπήρχε προκατάληψη μεταξύ Χούτου και Τούτσι και εκεί βασίστηκε η γενοκτονία. Αν βγει ένας χαρισματικός και λαοπλάνος πολιτικός στην Ελλάδα κι αρχίσει να λέει "ντου και ξύλο στους Φιλιππινέζους", δε θα συμβεί τίποτα, γιατί το ποσοστό των Ελλήνων που αντιπαθούν τους Φιλιππινέζους είναι μικρό. Αν βγει και πει "ντου και ξύλο στους γύφτους", θα υπάρξει εκτεταμένη βία εναντίον τους, γιατί υπάρχει η σιωπηρή πλειοψηφία που τους αντιπαθεί ή τους υποτιμά ήδη. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις