Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως μπορω να βρω το ολοκληρωμα αυτο ρε παιδες; το παλευω μια ωρα!

ολοκληρωμα απο 0 εως 2 του x*e^(-3x^2)

Δημοσ.

Η παράγωγος του e^(-3x^2) ως προς x είναι -6x*e^(-3x^2), δηλαδή η ολοκληρωτέα ποσότητα γράφεται σαν:

x*e^(-3x^2) = -1/6 * d/dx {e^(-3x^2)}

To -1/6 βγαίνει έξω απο το ολοκλκήρωμα, το ολοκλήρωμα με την παράγωγο φεύγουν και μενει απλά το e^(-3x^2) με τα όρια που θές.

Δημοσ.

Η παράγωγος του e^(-3x^2) ως προς x είναι -6x*e^(-3x^2), δηλαδή η ολοκληρωτέα ποσότητα γράφεται σαν:

x*e^(-3x^2) = -1/6 * d/dx {e^(-3x^2)}

To -1/6 βγαίνει έξω απο το ολοκλκήρωμα, το ολοκλήρωμα με την παράγωγο φεύγουν και μενει απλά το e^(-3x^2) με τα όρια που θές.

ναι σαι καλα.

Ονομάζεται Wolfram Alpha και κάνει παπάδες

εχω το mathematica που ειναι υπερπληρες αλλα το αποτελεσμα μοναχα δεν μου λεει τπτ.

Δημοσ.

πως μπορω να βρω το ολοκληρωμα αυτο ρε παιδες; το παλευω μια ωρα!

ολοκληρωμα απο 0 εως 2 του x*e^(-3x^2)

θα ακολουθήσεις αυτόν το τύπο imgB3_20.jpg και μετά θα κάνεις αντικατάσταση τα όρια.

Στην περίπτωση σου θα πεις ότι (e^x)' μας κάνει e^x οπότε εσύ έχεις x*(e^(-3x^2))'

Δημοσ.

θα ακολουθήσεις αυτόν το τύπο imgB3_20.jpg και μετά θα κάνεις αντικατάσταση τα όρια.

Στην περίπτωση σου θα πεις ότι (e^x)' μας κάνει e^x οπότε εσύ έχεις x*(e^(-3x^2))'

Δεν χρειάζεται.

Μπορεί να το κάνει πιο εύκολα με αντικατάσταση.

u = -3x^2

du/dx = -6x

dx = du/-6x

integral(x e^u du/-6x) -> -1/6 integral(e^u) => -1/6 * e^-3x^2 -> |(0,2) => -e^-12/6 - (-1/6)

Insomnia αν είναι ευκολο βάλτε MathJax

• Like 1
Δημοσ.

Δεν χρειάζεται.

Μπορεί να το κάνει πιο εύκολα με αντικατάσταση.

u = -3x^2

du/dx = -6x

dx = du/-6x

integral(x e^u du/-6x) -> -1/6 integral(e^u) => -1/6 * e^-3x^2 -> |(0,2) => -e^-12/6 - (-1/6)

Insomnia αν είναι ευκολο βάλτε MathJax

Ναι έχεις δίκιο απλά εγώ του είπα τον γενικό τύπο για γινόμενο σε ολοκλήρωμα.

Άσχετο όταν έχεις μια παραγωγο όπως τώρα που δεν είναι σχετη δηλαδή αντι για e^x έχεις e^-3x^2 δεν γίνεται η παραγωγό που θα είχες κανονικά επι την παραγωγο της διαφορας δηλαδή (e^-3x^2)*(3x^2)'.

Έχω καιρό να ασχοληθώ και θέλω να δω αν τα θημαμε καθόλου.

Δημοσ.

ναι σαι καλα.

εχω το mathematica που ειναι υπερπληρες αλλα το αποτελεσμα μοναχα δεν μου λεει τπτ.

Μα δε σου βγάζει μόνο το αποτέλεσμα αλλά βήμα βήμα την επίλυση συν τη μεθοδολογία.

• Like 1
Δημοσ.

Ένας μαθηματικός στην σχολή μας έλεγε ότι και η γιαγιά του ξέρει να χρησιμοποιεί το mathematica αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ξέρει και  μαθηματικά :devil:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...