Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Απο φίλη Ρωσσίδα που είναι εδώ 15 χρόνια , σας λέω ότι είναι αδύνατον.

Σε στέλνει ο ένας στον άλλον , γιατί πολύ απλά δεν έχει κανένας γνώση.

Δεν υπάρχει μεταναστευτική πολιτική , ούτε πολιτική ιθαγένειας. Δεν υπάρχουνε κριτήρια , ούτε δίνεις κάποιες εξετάσεις.

Ο ένας έψαχνε τους νόμους , δεν έβρισκε τίποτε , ο άλλος της έλεγε δεν ξέρω πήγαινε στον 3ο , ο 3ος στον 2ο κ.ο.κ.

Σας φένεται παράξενο? Κι ομως...

• Απαντ. 71
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους:

"γονεις που εχουν νομιμα εγγραφα παραμονης"

οι οποίοι γονείς όμως κάποτε μπήκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ στη χώρα.

το ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι εδώ με βρίσκεις σύμφωνο, σκέψου όμως ότι αν εφαρμόζοταν, όλοι αυτοί που μπήκαν παράνομα θα παίρναν πούλο και δε θα ήταν τώρα σε θέση να διεκδικούνε ταυτότητες.....

βέβαια τότε βόλευε που δεν εφαρμόζοταν. τώρα δε βολεύει. 

οκ όπως μας συμφέρει.....

"στην Αγγλια θα ειχε παρει 3 φορες αγγλικη ταυτοτητα"

ΑΝ είχε καταφέρει να μπει στη χώρα. πως λέμε.. αν είχε η γιαγιά μου ρουλεμάν.

στην πραγματικότητα θα τον είχαν στείλει πίσω οπότε πάλι 3 θα έπαιρνε αλλά όχι ταυτοτητες.

ίδια λογική με το "χτίζουμε παράνομα και έπειτα απο κάποιο διάστημα πληρώνουμε και ολα οκ".

δεν είναι ομως όλα οκ.

ωραίο.

θα μπορούσε να μπει και στα ανέκδοτα

:-D

Φιλε/Φιλη....εχω συγγενεις που το 1997 με τον εμφυλιο που εγινε στην χωρα μου την Αλβανια ο μονος τροπος να μεταναστευσει ο κοσμος ηταν μονο μη νομιμα. Πηγαν στην Αγγλια, στην Γερμανια, στην Γαλλια, στην Σουηδια....ολοι τους πλεον εχουν τις αντιστοιχες ταυτοτητες. Οποτε αυτο που λες, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η μη νομιμη εισοδος, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει τροπος να γινεις νομιμος. 

Οσο και αν δεν σου αρεσει, η ανθρωποτητα κλεινει προς το να κανει διακριση μεταξυ μη νομιμης εισοδου ανθρωπου, με την μη νομιμη εισοδο αντικειμενων.  

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες,οι αλλοδαποι οταν πανε ζητανε ασυλο.Παραμενουν για κανα 6μηνο χωρις δικαιωμα εργασιας και μετα τους δινουν και βιζα.Τελευταια,εχω ακουσει,παιρνουν πιο δυσκολα ασυλο.

Επισης στις χωρες της κεντρικης και βορειας Ευρωπης,η μαυρη εργασια ειναι πολυ σπανια.

Θα πρεπει να περιμενουν να βγαλουν χαρτια για να μπορεσουν να δουλεψουν.

Σε Ελλαδα-Ιταλια-Ισπανια ειναι πιο ευκολη η μαυρη εργασια,οποτε μεγαλη ευθυνη για αυτα τα προβληματα με τους αλλοδαπους εχουν κυριως οι κατοικοι αυτων των χωρων που δεν δηλωνουν τους αλλοδαπους εργαζομενους.

Οι αλλοδαποι και οι μεταναστες να ξερετε,οταν πανε σε μια χωρα,προσασμοζονται αναλογα με τις συνθηκες που υπαρχουν εκει.

Αν εχεις κανει μπαχαλο μονος σου την χωρα σου και ο μεταναστης θα προσαρμοστει σε αυτο το μπαχαλο.

Αν στην χωρα που πας,υπαρχουν νομοι και κανονες,αναγκαστικα τους ακολουθεις.

Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση του γάμου, παντρεύεσαι Ελληνιδα και μετα απο 5 χρόνια έγγαμου βίου νομίζω αποκτάς Ελληνική ταυτότητα. Στην αμερική είναι "βιομηχανία" οι λευκοί γάμου και μάλλον το βλέπω να γίνεται και εδω.

Δημοσ.

Φιλε/Φιλη....εχω συγγενεις που το 1997 με τον εμφυλιο που εγινε στην χωρα μου την Αλβανια ο μονος τροπος να μεταναστευσει ο κοσμος ηταν μονο μη νομιμα.  

Το νταβαντούρι που γινόταν στις κάμερες των δελτίων των 8 το λέμε "εμφύλιο" τώρα ?

Θα μπορούσες ειλικρινά να το πεις κατάμουτρα σε κανα Ισπανό, ή Σύριο, ή παλαιότερα σε κάνα λατινοαμερικάνο .... ή ακόμα και σε κάνα Έλληνα που έζησε το 46-49 ?

• Like 1
Δημοσ.

Φιλε/Φιλη....εχω συγγενεις που το 1997 με τον εμφυλιο που εγινε στην χωρα μου την Αλβανια ο μονος τροπος να μεταναστευσει ο κοσμος ηταν μονο μη νομιμα. Πηγαν στην Αγγλια, στην Γερμανια, στην Γαλλια, στην Σουηδια....ολοι τους πλεον εχουν τις αντιστοιχες ταυτοτητες. Οποτε αυτο που λες, ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ. Η μη νομιμη εισοδος, δεν σημαινει οτι δεν υπαρχει τροπος να γινεις νομιμος. 

Οσο και αν δεν σου αρεσει, η ανθρωποτητα κλεινει προς το να κανει διακριση μεταξυ μη νομιμης εισοδου ανθρωπου, με την μη νομιμη εισοδο αντικειμενων.  

έχω κι εγώ γνωστούς αλλοδαπούς που μου λένε για τους συγγενείς τους που είναι σε Αγγλία, Νορβηγία... και έχουν πάρει την εκεί "ταυτότητα". οπότε δεν αμφιβάλλω γι αυτό που λες.

και οι ίδιοι κιόλας περιμένουν πως και πως να πάρουν την ταυτότητα εδώ ώστε να μπορέσουν να φύγουν στο εξωτερικό.

το τελευταίο το αναφέρω για το φίλο που λέει πως είναι τιμή μας που θέλουν την ταυτότητα.

δεν είναι καμιά τιμή φίλε.

απλά το συμφέρον τους κοιτάνε.

δεν τους αδικώ γι αυτό, το ίδιο θα έκανα κι εγώ.

αλλά όχι να λέμε ό,τι θέλουμε.

επίσης, δε νομίζω ο αριθμός τον αλλοδαπών που μπήκε και μπαίνει παράνομα στη χώρα να είναι ο ίδιος με τον αριθμό που μπαίνει σε χώρες όπως αυτές που ανέφερες.

όπως καταλαβαίνεις λοιπόν δε γίνεται ο κάθε κακομοίρης που περνάει απο εδώ να του δίνουμε και την ταυτότητα. πάει το κλείσαμε το μαγαζί τότε.

και για να μη παρεξηγηθώ, δε είμαι της άποψης "στο διάολο όλοι" αλλά ούτε και της άποψης "κουτσοί στραβοί στον Αγ. Παντελεήμωνα".

απλά λέω ότι είναι δύσκολο να γίνει αυτό που ζητάει ο TS και εξηγώ γιατί πιστεύω ότι σωστά είναι δύσκολο.

βέβαια κι εμείς είμαστε απαράδεκτοι σε πολλά θέματα αλλά το ένα δεν αναιρεί το άλλο.

έχουμε τόσους χιλιάδες μετανάστες κάθε χρόνο, βλέπεις συνέχεια θέματα στα δελτία ειδήσεων, φαντάσου πόσοι άλλοι είναι που περνάνε έτσι.

δηλαδή σε 5-10 χρόνια πρέπει να εμφανιστούν αυτοί και να πούνε θέλουμε ταυτότητες;

είμασταν τόσα χρόνια εδώ;

Δημοσ.

Θεωρητικα υπαρχουν καποιοι νομοι για να παρεις την ελληνικη ταυτοτητα, αλλα πρακτικα αυτο ειναι σχεδον αδυνατο. Η διαδικασια απο την στιγμη που θα κανεις την αιτηση, και αφου φυσικα πληρης τα κριτηρια...ειναι στην καλυτερη 5 χρονια αναμονης συν ενα παραβολο των 700ΕΥΡΩ. Εδω παιδια μεταναστων γεννημενα εδω απο γονεις που εχουν νομιμα εγγραφα παραμονης και παιδια που εχουν κανει σχολειο, εχουν τελειωσει το πανεπιστημιο και δεν μπορουν.

Το προβλημα δεν ειναι τα κριτηρια, η μεγαλη πλειοψηφια των μεταναστων εδω εχουν πανω απο 15 χρονια.......και τα πιο αυστηρα κριτηρια στο κοσμο να βαλεις, παλι δικαιουνται την ταυτοτητα, το προβλημα ειναι οτι δεν εφαρμοζονται. Ο μεσος μεταναστης στην Ελλαδα, αν ζουσε πχ στην Αγγλια θα ειχε παρει 3 φορες αγγλικη ταυτοτητα.

Εισαι ενας Αλβανος που εχεις εισελθει παρανομα σε μια χωρα δλδ την Ελλαδα και τωρα θελεις να σε επιβραβευσει η χωρα δινοντας σου ιθαγενεια και χαρτια; Αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε οχι μονο για σενα αλλα για ολα τα λαθρο που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χωρα.

Δημοσ.

Το νταβαντούρι που γινόταν στις κάμερες των δελτίων των 8 το λέμε "εμφύλιο" τώρα ?

Θα μπορούσες ειλικρινά να το πεις κατάμουτρα σε κανα Ισπανό, ή Σύριο, ή παλαιότερα σε κάνα λατινοαμερικάνο .... ή ακόμα και σε κάνα Έλληνα που έζησε το 46-49 ?

Δεν εχω εμφυλιομετρο να ξερω ποιος ηταν χειροτερος, ουτε με ενδιαφερει να κατσω συγκρινω εντελως διαφορερικα πραγματα. Αν θες να κανουμε μια τετοια κουβεντα, δεν εχω προβλημα, αλλα δεν νομιζω να ενδιαφερει καποιον σε αυτο το θεμα τι εγινε στον εμφυλιο της Αλβανιας το 1997.
Δημοσ.

Εισαι ενας Αλβανος που εχεις εισελθει παρανομα σε μια χωρα δλδ την Ελλαδα και τωρα θελεις να σε επιβραβευσει η χωρα δινοντας σου ιθαγενεια και χαρτια; Αυτο δεν προκειται να συμβει ποτε οχι μονο για σενα αλλα για ολα τα λαθρο που ειναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ στην χωρα.

...το ότι δεν εφαρμόζονται οι νόμοι εδώ με βρίσκεις σύμφωνο, σκέψου όμως ότι αν εφαρμόζοταν, όλοι αυτοί που μπήκαν παράνομα θα παίρναν πούλο και δε θα ήταν τώρα σε θέση να διεκδικούνε ταυτότητες.....

.... οπότε πάλι 3 θα έπαιρνε αλλά όχι ταυτοτητες.

Αν μη τι άλλο θα έπρεπε να τον επιβραβεύσει δίνοντάς του υπηκοότητα, για να ισοφαρίσει - όσο γίνεται - το ratio αρχαιοπρεπής εξυπνάδας, Πλατωνικού πνεύματος και Ζαμπούνιου πολιτισμού που εκπέμπετε.

Κατα τα άλλα TS ακολούθησε την μέθοδο πολιτογράφησης.   

• Like 3
Δημοσ.

Κι εγώ κάπως έτσι σκεφτόμουν (όχι τόσο εξτρεμιστικά βέβαια), μέχρι που σε ενέδρα στον Έβρο πέτυχα ένα τσούρμο από αυτά τα "λάθρο", ανάμεσά τους και μια έγκυος καθώς και μια μάνα με το κάποιων μηνών μωρό της. Ήταν όλοι τους ξελιγωμένοι απ'την πείνα, καταβρεγμένοι, οι μισοί δεν είχαν παπούτσια καν ή φορούσαν κάποιο λιωμένο και τρύπιο ζευγάρι. 1-2 ήταν ντυμένοι ψιλονορμάλ κι είχαν και κάποια λεφτά πάνω τους, οι υπόλοιποι ήταν με κουρέλια και δεν είχαν τίποτα πάνω τους. Αν έπρεπε να τους συνοψίσω σε μια λέξη, θα έλεγα "οι άθλιοι".

Ήθελα να θυμώσω με αυτούς τους "εισβολείς", που ήμουν σίγουρος, ότι κάποιους τουλάχιστον, θα τους ξαναπετύχω στην Αθήνα σε μερικούς μήνες, αλλά δεν μπόρεσα. Πρέπει κάποιος να μην έχει στάλα ανθρωπιάς για να βγάζει μένος σε ανθρώπους που είναι σε τέτοια κατάσταση, ανθρώπους για τους οποίους η Αθήνα και το Ελλαδιστάν, που βρίζουμε και χλευάζουμε, φαίνεται παράδεισος, ικανός να τους ωθήσει σε τέτοιες Οδύσσειες...

TLDR: Don't shoot the victims.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν εχω εμφυλιομετρο να ξερω ποιος ηταν χειροτερος, ουτε με ενδιαφερει να κατσω συγκρινω εντελως διαφορερικα πραγματα. Αν θες να κανουμε μια τετοια κουβεντα, δεν εχω προβλημα, αλλα δεν νομιζω να ενδιαφερει καποιον σε αυτο το θεμα τι εγινε στον εμφυλιο της Αλβανιας το 1997.

Εμφιλιομετρο δε ξέρω αν εχεις και αν ανοίξεις θέμα όπως λες ευχαριστως να μιλησουμε.

Από την άλλη να βαφτίζουμε "εμφύλιο" μια αναταραχή κάποιων εβδομάδων μδ περισσότερα κωμικες παρά "εμφυλιοπολεμικές" στιγμές και το πως ανθρωποι που βρέθηκαν στη Γαλλία/σουηδία κλπ τις χρησιμοποίησαν για να πολιτογραφήθουν εκεί είναι εξίσου άκυρο θέμα

Δημοσ.

Υπάρχει και η λύση του γάμου, παντρεύεσαι Ελληνιδα και μετα απο 5 χρόνια έγγαμου βίου νομίζω αποκτάς Ελληνική ταυτότητα.

Ενας φιλος μου εχει παντρευτει αλλοδαπη, αλλα δε μου ειπε κατι τετοιο.

Δημοσ.

Στις υπολοιπες ευρωπαικες χωρες,οι αλλοδαποι οταν πανε ζητανε ασυλο.Παραμενουν για κανα 6μηνο χωρις δικαιωμα εργασιας και μετα τους δινουν και βιζα.Τελευταια,εχω ακουσει,παιρνουν πιο δυσκολα ασυλο.

Επισης στις χωρες της κεντρικης και βορειας Ευρωπης,η μαυρη εργασια ειναι πολυ σπανια.

Θα πρεπει να περιμενουν να βγαλουν χαρτια για να μπορεσουν να δουλεψουν.

Σε Ελλαδα-Ιταλια-Ισπανια ειναι πιο ευκολη η μαυρη εργασια,οποτε μεγαλη ευθυνη για αυτα τα προβληματα με τους αλλοδαπους εχουν κυριως οι κατοικοι αυτων των χωρων που δεν δηλωνουν τους αλλοδαπους εργαζομενους.

Οι αλλοδαποι και οι μεταναστες να ξερετε,οταν πανε σε μια χωρα,προσασμοζονται αναλογα με τις συνθηκες που υπαρχουν εκει.

Αν εχεις κανει μπαχαλο μονος σου την χωρα σου και ο μεταναστης θα προσαρμοστει σε αυτο το μπαχαλο.

Αν στην χωρα που πας,υπαρχουν νομοι και κανονες,αναγκαστικα τους ακολουθεις.

Δηλαδή εσύ φίλε, με αυτά που λες θες εμάς τους ελληνες να μας βγάλεις μαλακες επειδή εσείς οι καημένοι Αλβανοί δεν μπορείτε να πάρετε μια ταυτότητα ? Έχω φίλους αλλοδαπούς και δεν είμαι ρατσιστής, αλλά όταν εσείς λέτε πόσο άθλια είναι η χώρα μου με βγάζει εκτός εαυτού. Δεν γουστάρεις ? Φεύγεις! Πολύ απλά τα πράγματα.
Δημοσ.

Ε, όχι, έχω πολύ καλή προσωπική γνώση των Αλβανών που εκείνη την περίοδο έφυγαν από την Αλβανία (περισσότεροι Ελλάδα, λιγότεροι Ιταλία) και παράνομα ξανά μετά "μετανάστευσαν" σε άλλες χώρες και κάποιοι κατέληξαν στο Βέλγιο, που ζω. Ξέρω πολλά άτομα. Όλοι παράνομα εδώ, χρόνια, ακόμα έχει. Όσοι κατάφεραν και ορθοστάτησαν (με παράνομες δουλειές) αλλά την έπιασαν την καλή σιγά σιγά, έπρεπε να αποκτήσουν βέλγικη ταυτότητα (όχι υπηκοότητα, ταυτότητα υπόψιν, η βέλγικη ταυτότητα δίνεται σε όλους όσους κατοικούν στο Βέλγιο και δεν είναι ίδια για όλους, υπάρχει χρονική διάρκεια που λήγει, 6μηνο, χρόνος, κτλ. Πχ όταν πρωτοήρθα εγώ μου έβγαλαν εξάμηνη, μετά ετήσια και μετά την μόνιμη, αλλά διαφορετική από τους Βέλγους υπήκοους γιατί δεν έχω βέλγικη υπηκοότητα, και την μόνιμη την πήρα σύντομα λίγω ΕΕ. Μη κάτοικοι ΕΕ συνεχίζουν να έχουν ταυτότητες που λήγουν). Για να επανέλθω στο θέμα, χωρίς την βέλγικη ταυτότητα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα στο Βέλγιο, ειλικρινά ούτε DVD από το βίντεο κλαμπ δεν μπορείς να νοικιάσεις.

Οι Αλβανοί λοιπόν που ψιλοφτιάχτηκαν εδώ, για να αποκτήσουν την ταυτότητα επειδή ήταν παράνομοι, παντρεύονταν, λευκός γάμος. Ξέρω πολλούς που χώρισαν τις γυναίκες τους για να παντρευτούν είτε βελγίδα/βέλγο είτε άλλο κάτοικο ΕΕ που ζούσε στο Βέλγιο. Λευκός γάμος για 5 χρόνια, μετά διαζύγιο και μετά ξανά γάμος με την πρώτη τους γυναίκα, να νομιμοποιηθεί και αυτή (η οποία τόσα χρόνια συνέχιζε να ζει παράνομα στο Βέλγιο, δεν ήταν στην Αλβανία). Η ταρίφα για λευκό γάμο είναι 10.000 ευρώ.

Το Βέλγιο ΠΟΤΕ δεν έχει νομιμοποιήσει παράνομο μετανάστη που πάτησε το πόδι του στην χώρα. Τουλάχιστον όχι το είδος του μετανάστη που εσύ εννοείς. Απλά οι παράνομοι όταν έχουν το χρήμα, βρίσκουν τρόπους και παραθυράκια να παρακάμψουν το σύστημα και να νομιμοποιηθούν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...