Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μάλλον μας δουλεύουν.

πως το σχολιάζετε;

link

να έλεγαν ότι δε μπορούν να βρουν υπαλλήλους με 10 πτυχία και άλλες τόσες γλώσσες να δουλεύουν 25 ώρες την ημέρα με 100€ να πω οκ.

έχουν δίκιο τα παιδιά.

αλλά σε μια χώρα με τόση ανεργία να μη μπορεί να βρεθεί ο κατάλληλος για μια θέση, είναι κάπως αστείο.

που να είχαμε και τίποτα τρελές βιομηχανίες

• Απαντ. 603
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχύει πάνω απο 100%. Το βλέπω κάθε μέρα στο γραφείο!

Είτε ψάχνουμε για τηλεφωνήτρια είτε για γραμματέα είτε για προγραμματιστή το ιδιο ακριβώς σενάριο. Η αγγελία θα πρέπει να μπει τουλάχιστον 3 φορες, πάρα μα πάρα πολλοί δεν ερχονται κάν στην συνέντευξη ( ενω έχουν κλείσει ραντεβού) και εννοείτε οι περισσότεροι στέλνουν βιογραφικά για να σπαμμάρουν εταιρείες. Τις προάλλες ζητούσαμε System Administrator και μας έστειλε mail άτομο που είχε μονο ECDL! ε LOL δηλαδή!

Πριν κανα μήνα ψάχναμε γραμματεία. Μισθός 700€ καθαρά συν ασφάλιση, ωράριο 40ωρες/βδομάδα ( το κλασσικό). Ηρθε μια την παρασκευή, κανονίσαμε να έρθει απο δευτέρα να ξεκινήσει και κυριακή βράδυ έρχεται ενα μαιλ που λέει βρήκε αλλού δουλειά. Πριν 3 μέρες βάζουμε αγγελία για τηλεφωνήτρια. Ερχεται μια κοπελίτσα (max 23 χρονών) τις λέει ο υπεύθυνος περι τίνος πρόκειται κτλ και όλα οκ. Τις λέεει θα έρθεις αύριο για 1-2 ώρες, να σου δείξει μια παλία το πρόγραμμα, πως δουλεύει, πως ανοίγει πως κλείνει κτλ να πάρεις και 2-3 κλήσεις και αν είσαι οκ τότε μεθαύριο ξεκινάμε κανονικά. Μας παίρνει τηλέφωνο την άλλη μέρα και μας λέει "που να στείλω τα χαρτιά για την πρόσληψη;" Τις λέει ο υπεύθυνος, καλα δεν θα έρθεις πρώτα να δεις το πρόγραμμα πως δουλεύει, να δεις αν μπορείς να ανταπεξέλθεις στον όγκο και την φύση της δουλειάς κτλ; Κατ'ευθειαν πρόσλψη πριν καν έρθεις για 1 ώρα; Και αυτη απαντάει κατάλαβα, είστε απατεώνες κτλ κτλ...

Μακάρι να έλεγα ψέματα! ΜΑΚΑΡΙ!! Δεν ξέρω τι σκατά έχουν πάθει όλοι, αλλα πραγματικά πιστεύω οτι τα ποσοστά ανεργίας είναι τελείως μα τελείως πλασματικά!

• Like 18
Δημοσ.

Μακάρι να έλεγα ψέματα! ΜΑΚΑΡΙ!! Δεν ξέρω τι σκατά έχουν πάθει όλοι, αλλα πραγματικά πιστεύω οτι τα ποσοστά ανεργίας είναι τελείως μα τελείως πλασματικά!

καλά αυτό είναι γνωστό αλλά προσωπικά δυσκολεύομαι να πιστέψω την έρευνα.

Δημοσ.

Παιδιά να μη χαλάσω το party αλλά τι πιστεύετε θα γίνει αν ζητήσεις υπάλληλο με 10 πτυχία κι άλλες τόσες γλώσσες να δουλεύει 8 ώρες τη μέρα με 3000 ευρώ;

Spoiler alert: θα βαρεθείς να διώχνεις κόσμο που θέλει τη θέση αλλά δεν έχει τα προσόντα.

Τις προάλλες πόσταρα ένα θέμα όπου προαναγγέλλω ότι θα ψάχνουμε κάποιον για ν' αναλάβει τα τωρινά μου καθήκοντα. Στα πλαίσια αυτής της φάσης συζητάμε διάφορα με το αφεντικό, ο οποίος μου είπε ότι την προηγούμενη φορά εκτός από το δικό μου είδαν περίπου 100 βιογραφικά ακόμα. Από τους 100 αυτοί που δεν κόβονται μετριούνταν στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Εσείς λοιπόν το < 5% καταλληλότητα πώς θα το χαρακτηρίζατε;

Τη δεύτερη full time δουλειά που έκανα κάποτε, την πληροφορήθηκα από γνωστό επειδή ο εργοδότης είχε ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον δύο φορές και δεν είχε βρει κανέναν κατάλληλο οπότε "στην απελπισία του" άρχισε να ψάχνει στο μιλητό.

Όταν έφυγα από εκείνη τη θέση έγινε πάλι σχετική εκδήλωση ενδιαφέροντος και μίλησα ο ίδιος με κάποιους υποψηφίους που δεν κόπηκαν από βιογραφικό ή στη συνέντευξη. Συγκεκριμένα ήταν δύο, εκ των οποίων η μία είχε τυπικά προσόντα αλλά μηδέν πρακτική εμπειρία και ο άλλος ήταν κατάλληλος στην πράξη αλλά για ΧΥΖ λόγους δε μπορούσε να προσληφθεί επειδή δεν είχε τα τυπικά προσόντα.

Η προσωπική μου άποψη είναι πως τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όταν μιλάμε για θέσεις με απαιτούμενα προσόντα κάποιου επιπέδου. Αν δεν έχετε προσωπική εμπειρία και δε σας έπεισαν τα παραπάνω, θα ξαναρθω σε κανα μήνα να σας πω τι έγινε με τα βιογραφικά αυτή τη φορά.

• Like 3
Δημοσ.

Κατ'ευθειαν πρόσλψη πριν καν έρθεις για 1 ώρα; 

Ε ναι  , να μην κατσει λιγο  τζαμπε  να παρει πρωτα το ''κολαι'' ? Μην παει στραφι και η φοβερη επενδυση σε ανθρωπινο δυναμικο που θελει να κανει ο αφεντικουρας

• Like 10
Δημοσ.

Βασικά και στις δύο πλευρές υπάρχουν λάθη. Απο τη μία οι εργοδότες (κυρίως στον ιδιωτικό τομέα) δίνουν ψίχουλα και ζητάνε τα μαλλιοκέφαλα τους (για να γλυτώσουν τυχον κόστη εκπαίδευσης ή επιπλέον προσωπικού για άλλη θέση) και εμπειρία (5-10 έτη) που εφόσον την εχεις 99% εισαι ήδη σε κάποια άλλη αντίστοιχη θέση. 

Απο την άλλη οι υποψήφιοι εργαζόμενοι (στην Ελλάδα καπως παραπάνω) δεδομένου οτι σε μεγάλο ποσοστό ζουν με/απο την οικογενεια τους δεν εχουν καταλαβει την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και ειναι πολυ επιλεκτικοι (του τύπου δε σπούδαζα 4-5 χρόνια για να πάρω 800-900€ ή σιγά μην πηγαίνω καθε μερα στα Οινοφυτα) και ταυτόχρονα εχουν συνήθως ελλειπή προσόντα (προς θεού δε λέω οτι στο εξωτερικό βγαίνουν ετοιμοι για εργασία απο τα πανεπιστήμια)..

Κοινώς, αυτό που θέλω να πώ, έχοντας αξιολογήσει και μερικά βιογραφικά ειναι ότι η αλήθεια ειναι κάπου στη μέση... Πρέπει όλοι μας να είμαστε αντικειμενικοί και προσγειωμένοι αλλα και οι εργοδότες να επιδεικνύουν την δέουσα σοβαρότητα και να μην πατανε επι πτωμάτων.

υ.γ. για να προλαβω σχετικά σχόλια, ούτε εγω θα πηγαινα για 200€ ημιαπασχόληση (που καταλήγει 6ωρο απληρωτο) να στοιβάζω βρακάκια στην γνωστη αλυσίδα μεταπώλησης κινέζικων προιόντων... Και θεωρώ ΔΕΝ θα πρέπει να πάει κανείς για να αλλαξει μυαλά... Τέλος, αρκει να προσθέσω οτι και εγω αμείβομαι λιγότερο απο οτι πρέπει και "αξίζω"...

• Like 15
Δημοσ.

Ε ναι  , να μην κατσει λιγο  τζαμπε  να παρει πρωτα το ''κολαι'' ? Μην παει στραφι και η φοβερη επενδυση σε ανθρωπινο δυναμικο που θελει να κανει ο αφεντικουρας

Νομίζω ότι πρέπει να σκεφτόμαστε από τη θέση και των δύο πλευρών. Εσύ στη θέση του θα έκανες μια τέτοια πρόσληψη στα τυφλά? Δε μιλάω να τη βάλει να δουλεύει κανά μήνα τζάμπα (δυστυχώς γίνονται κι αυτά) αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι παράλογος πιστεύω!

• Like 3
Δημοσ.

Ε ναι  , να μην λιγο  τζαμπε  να παρει πρωτα το ''κολαι'' ? Μην παει στραφι και η φοβερη επενδυση σε ανθρωπινο δυναμικο που θελει να κανει ο αφεντικουρας

Κατ' αρχήν συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τζάμπα εργασία μ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Αλλά αυτό που φαίνεται από μακριά ότι δεν έχεις υπόψη είναι ότι αυτό γίνεται μόνο στις δουλειές που τα απαιτούμενα προσόντα είναι πολύ χαμηλά, δηλαδή σερβιτόρος κλπ κλπ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθείς σε θέση ευθύνης χωρίς να σε δουν πρώτα τι φρούτο είσαι, γιατί κυκλοφορούν πραγματικά πολλά φρούτα. Αυτό που υπάρχει περίπτωση και όντως γίνεται είναι να πας να δουλέψεις λίγο και τα χαρτιά της πρόσληψής σου (τα οποία δεν γίνονται την ίδια μέρα) θα λένε ότι ξεκίνησες από τη μέρα που πρωτοπήγες και θα την πληρωθείς κανονικά. Απλά δε θα υπογράψεις τίποτα εκείνη τη μέρα.

Anyway το να μη ξέρεις σκέτο δεν είναι κακό, αλλά αν μιλάς χωρίς να ξέρεις το μόνο που γίνεται είναι ότι εκτίθεσαι.

• Like 5
Δημοσ.

Καλα ενταξει.Ζειτε το δικο σας δραμα, υποφερετε πραγματικα απο την ελλειψη ανθρωπινου δυναμικου.

Απάντησα μόνο σε αυτό που είπες για τη συγκεκριμένη περίπτωση που ανέφερε ο leonidas_fs :-)

• Like 1
Δημοσ.

Κατ' αρχήν συμφωνώ ότι υπάρχουν πολλοί εργοδότες οι οποίοι εκμεταλλεύονται τζάμπα εργασία μ' αυτόν ακριβώς τον τρόπο. Αλλά αυτό που φαίνεται από μακριά ότι δεν έχεις υπόψη είναι ότι αυτό γίνεται μόνο στις δουλειές που τα απαιτούμενα προσόντα είναι πολύ χαμηλά, δηλαδή σερβιτόρος κλπ κλπ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να προσληφθείς σε θέση ευθύνης χωρίς να σε δουν πρώτα τι φρούτο είσαι, γιατί κυκλοφορούν πραγματικά πολλά φρούτα. Αυτό που υπάρχει περίπτωση και όντως γίνεται είναι να πας να δουλέψεις λίγο και τα χαρτιά της πρόσληψής σου (τα οποία δεν γίνονται την ίδια μέρα) θα λένε ότι ξεκίνησες από τη μέρα που πρωτοπήγες και θα την πληρωθείς κανονικά. Απλά δε θα υπογράψεις τίποτα εκείνη τη μέρα.

Τηλεφωνητρια λεει...

• Like 1
Δημοσ.

Πάντα έβρισκα αστείο το γεγονός οτι σε τούτη εδώ την μικρή χωρα ζητάνε τα αποκατω:

Να εχεις πολυετή εμπειρία

Να εχεις πτυχία

Να είσαι "εργατικός"

Να εχεις γνωριμίες

Να είσαι "καλο παιδί"

Να είσαι φιλικός με τους έσω

Και να συμφερεις.

Αν δεν ήταν τρελό θα ήταν τουλάχιστον αστείο.

• Like 6
Δημοσ.

Εσύ στη θέση του θα έκανες μια τέτοια πρόσληψη στα τυφλά? 

Οχι δεν θα προσλαμβανα τηλεφωνητρια στα τυφλα.Να κανω λαθος στην σοβαρη αυτη επιχειρηματικη μου κινηση ? Χαχα

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...