Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το πρόβλημα και τις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία, απλά να σας αναφέρω ότι στο Πανεπιστήμιο της αδελφής μου σπουδάζει άτομο με αυτισμό που κατάφερε μόνο του να διαβάσει και να περάσει (μάλιστα να περάσει και εξεταστικές στο Πανεπιστήμιο κτλ). Επαναλαμβάνω: με αυτισμό, ούτε καν με δυσλεξία. κατ αρχην καθε προβλημα ειναι διαφορετικο αλλο δυσλεξια αλλο αυτισμος κλπ. απο εκει και περα μαγκια του και μπραβο του εγω ομως ειμαι διαφορετικη περιπτωση και εχω θεμα με τα γραπτα. Ο ΑΣΕΠ πολλαπλής επιλογής δεν είναι? εχει και πολλαπλης εχει και αναπτηξης αν σε ρωτησουν πχ ποιες ειναι οι χωρες της ευρωπσικης ενωσης και του γραψεις τις πολεις χωρες με ορθρογραφικα την εκατσες.
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Ο αυτισμός δεν είναι το ίδιο σε όλους. Sent from my GT-I9305 using Insomnia κατ αρχην καθε προβλημα ειναι διαφορετικο αλλο δυσλεξια αλλο αυτισμος κλπ. απο εκει και περα μαγκια του και μπραβο του εγω ομως ειμαι διαφορετικη περιπτωση και εχω θεμα με τα γραπτα. Δεν είπα ότι ο αυτισμός είναι ίδιος για όλους, ούτε μίλησα συγκεκριμένα για τον Ανόρυμους, απλά γενικά μιλώντας, ο μέσος δυσλεκτικός άνθρωπος βρίσκεται σε σαφώς ΠΟΛΥ καλύτερη θέση από τον μέσο αυτιστικό, και όταν ο δεύτερος περνάει σε Πανεπιστήμιο χωρίς προφορικά στις Πανελλαδικές και διάφορα τέτοια, εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι μάλλον ο μέσος δυσλεκτικός άνθρωπος ψάχνει να βρει διεξόδους να τα καταφέρει μέσω των νομοθεσιών περί δυσλεκτικών, και δεν καταβάλει αρκετά μεγάλη προσπάθεια λόγω του ότι έχει επαναπαυτεί πάνω σε αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν απευθύνομαι ούτε στον Ανόρυμους, αλλά ούτε και στο όποιο ποσοστό δυσλεκτικών πραγματικά ρίχνει ιδρώτα για να τα καταφέρει, απλά μέσα από τη μικρή μου εμπειρία από το σχολείο, σχεδόν το 100% των δυσλεκτικών που έχουμε, τα έχει όλα γραμμένα στα αρχίδια του διότι ξέρει ότι θα βοηθηθεί υπερβολικά πάρα πολύ από το όλο σύστημα και τους καθηγητές, με αποτέλεσμα να μην προσπαθεί αρκετά, κάτι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να τον βοηθήσει και με το πρόβλημά του.
Anorymous Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν είπα ότι ο αυτισμός είναι ίδιος για όλους, ούτε μίλησα συγκεκριμένα για τον Ανόρυμους, απλά γενικά μιλώντας, ο μέσος δυσλεκτικός άνθρωπος βρίσκεται σε σαφώς ΠΟΛΥ καλύτερη θέση από τον μέσο αυτιστικό, και όταν ο δεύτερος περνάει σε Πανεπιστήμιο χωρίς προφορικά στις Πανελλαδικές και διάφορα τέτοια, εμένα προσωπικά μου δείχνει ότι μάλλον ο μέσος δυσλεκτικός άνθρωπος ψάχνει να βρει διεξόδους να τα καταφέρει μέσω των νομοθεσιών περί δυσλεκτικών, και δεν καταβάλει αρκετά μεγάλη προσπάθεια λόγω του ότι έχει επαναπαυτεί πάνω σε αυτό. Επαναλαμβάνω ότι δεν απευθύνομαι ούτε στον Ανόρυμους, αλλά ούτε και στο όποιο ποσοστό δυσλεκτικών πραγματικά ρίχνει ιδρώτα για να τα καταφέρει, απλά μέσα από τη μικρή μου εμπειρία από το σχολείο, σχεδόν το 100% των δυσλεκτικών που έχουμε, τα έχει όλα γραμμένα στα αρχίδια του διότι ξέρει ότι θα βοηθηθεί υπερβολικά πάρα πολύ από το όλο σύστημα και τους καθηγητές, με αποτέλεσμα να μην προσπαθεί αρκετά, κάτι το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να τον βοηθήσει και με το πρόβλημά του. ναι στο σχολειο αυτος που λες ισχυει και αυτοι που εχουν ντρεπονται να το πουν πχ εμενα η μανα μου μου ειχε πει οταν της ειπα τι εχω απο εναν φιλολογο οτι θα κανει παραπονα στον διευθηντη... Αλλα μες τους ενηλλικες ειναι αλλη φαση τωρα εγω 30 χρονων γαιδουρι να παιζω θεατρο στον εξαταστη ε ειναι λιγο τραβηγμενο ασε που αν εχεις δυσλεξια μπορει να φας και ακυρο επειδη πιθανον δεν εχεις την φυσικη καταλληλοτητα για την δουλεια οποτε δεν παιζεις με αυτα.
Bspus Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δεν θέλω σε καμία περίπτωση να μειώσω το πρόβλημα και τις ανάγκες των ατόμων με δυσλεξία, απλά να σας αναφέρω ότι στο Πανεπιστήμιο της αδελφής μου σπουδάζει άτομο με αυτισμό που κατάφερε μόνο του να διαβάσει και να περάσει (μάλιστα να περάσει και εξεταστικές στο Πανεπιστήμιο κτλ). Επαναλαμβάνω: με αυτισμό, ούτε καν με δυσλεξία. Τι ειδος αυτισμου? Γιατι αν εχει πχ apsberger's που και αυτο ανηκει στο φασμα του αυτισμου χαιρω πολυ. 1
Cossutius. Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τι ειδος αυτισμου? Γιατι αν εχει πχ apsberger's που και αυτο ανηκει στο φασμα του αυτισμου χαιρω πολυ. Και μόλις αυτο θα έγραφα
mathsrule Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 19 Ιουνίου 2014 Τι ειδος αυτισμου? Γιατι αν εχει πχ apsberger's που και αυτο ανηκει στο φασμα του αυτισμου χαιρω πολυ. Και μόλις αυτο θα έγραφα Δεν γνωρίζω ακριβώς, το μόνο που γνωρίζω είναι ότι παρευρίσκεται στα αμφιθέατρα και στις τάξεις πάντα με την συνοδεία μίας κυρίας.
Anorymous Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Απο οτι ξερω τα παιδια με αυτισμο ειναι genius απλα δεν ειναι πολυ κοινωνικα ενω εμεις το αντιθετο στο περιπου.
DrLo Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Γιατί θεωρείτε ότι θα πρέπει το ΑΣΕΠ να καλύπτει την δυσλεξία. Αντε και πέρασες το ΑΣΕΠκαι μπαίνεις σε μια υπηρεσία που είναι η δουλεία σου να "παράγεις" και γραπτό, τι θα κάνεις ? Θα ζητήσεις οι άλλες υπηρεσίες που θα πρέπει να συνεργάζονται με τη δική σου ή οι πολίτες να αρκο΄νυται στο προφορικό? Μπαίνεις ξερωγώ σαν μηχανικός ΤΕ στη τεχινκή υπηρεσία του Δήμου/Νομαρχίας και πρέπει να συντάσεις κείμενα επί καιμένων, κατεβατά, τεχνικές προδιαγραφές, όρους διαγωνισμών, πρωτόκολλα παραλλαβής, εισηγητικές εκθέσεις, αναφορές, διαβιβαστικά, εκθέσεις αυτοψίας κλπ κλπ κλπ Θα τα κάνεις αυτά προφορικά ή θα ζητήσεις να σου φέρουν έναν υπάλληλο να του υπαγορευεις ?
Iris_89 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Ο αυτισμός και το σύνδρομο Asperger έχουν μεγάλες διαφορές, αλλά το Aspergers ουσιαστικά είναι μια ήπια μορφή αυτισμού. Έχω και ξέρω. Sent from my GT-I9305 using Insomnia
mathsrule Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Απο οτι ξερω τα παιδια με αυτισμο ειναι genius απλα δεν ειναι πολυ κοινωνικα ενω εμεις το αντιθετο στο περιπου. Δηλαδή λες ότι οι αυτιστικοί είναι έξυπνοι, ενώ οι δυσλεκτικοί χαζοί; Εάν είναι έτσι, τότε γιατί να δίνουν χαζά (κατά τα λεγόμενά σου άτομα) εξετάσεις για να μπουν στο δημόσιο; Δεν θέλω χαζά άτομα να πληρώνω, θέλω έξυπνα.
Cossutius. Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Οχι. Επ ουδενι δεν ισχυει οτι οσοι ανηκουν στο φασμα του αυτισμου ειναι παραλληλα περισσοτερο εξυπνοι. Νσι μπορει να αναδειξουν κάποιο ταλεντο ως μεθοδο επικοινωνίας αλλα δεν ισχυει για ολους. Ασπεργκερ μπορει να εχει και ο εκνετριστικος με την ταξη κολλητος σας που θελει οι καλτσες του πχ να ειναι τακτοποιημενες ανα ζευγαρι και αδυνατει να κοιμηθει με τη σκέψη και μόνο οτι κάποιος τις μετακινησε (ενα απλο παραδειγμα ειπα)
Bspus Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Νομιζω οτι το παραπανω χαρακτηριζει πιο πολυ OCD (obsessive compulsive disorder) παρα aspberger's. Αν και δεν αποκλειεται να εμφανιζονται συχνα μαζι Γνωριζω φοιτητη που εχει διαγνωστει με apsberger's και εχει καταφερει να πεισει το πανεπιστημιο να τον εξεταζουν προφορικα. Τωρα τι πλατες ειχε απο πισω και κατα ποσο μπορουν να τον εξετασουν σοβαρα στα μαθηματικα που σπουδαζει με προφορικη εξεταση δεν ξερω. Παντως αν και ομολογουμενως ειναι λιγο κοινωνικα απροσαρμοστος, το εχει βελτιωσει αισθητα με τα χρονια. Και σε καμια περιπτωση δεν χριζει ειδικης μεταχειρισης
Iris_89 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Νομιζω οτι το παραπανω χαρακτηριζει πιο πολυ OCD (obsessive compulsive disorder) παρα aspberger's. Αν και δεν αποκλειεται να εμφανιζονται συχνα μαζι Γνωριζω φοιτητη που εχει διαγνωστει με apsberger's και εχει καταφερει να πεισει το πανεπιστημιο να τον εξεταζουν προφορικα. Τωρα τι πλατες ειχε απο πισω και κατα ποσο μπορουν να τον εξετασουν σοβαρα στα μαθηματικα που σπουδαζει με προφορικη εξεταση δεν ξερω. Παντως αν και ομολογουμενως ειναι λιγο κοινωνικα απροσαρμοστος, το εχει βελτιωσει αισθητα με τα χρονια. Και σε καμια περιπτωση δεν χριζει ειδικης μεταχειρισης *Asperger's. Συγγνώμη, αλλά μου κεντρίζει τα νεύρα.
Pa0ki Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Οχι. Επ ουδενι δεν ισχυει οτι οσοι ανηκουν στο φασμα του αυτισμου ειναι παραλληλα περισσοτερο εξυπνοι. Νσι μπορει να αναδειξουν κάποιο ταλεντο ως μεθοδο επικοινωνίας αλλα δεν ισχυει για ολους. Ασπεργκερ μπορει να εχει και ο εκνετριστικος με την ταξη κολλητος σας που θελει οι καλτσες του πχ να ειναι τακτοποιημενες ανα ζευγαρι και αδυνατει να κοιμηθει με τη σκέψη και μόνο οτι κάποιος τις μετακινησε (ενα απλο παραδειγμα ειπα)
Speculoos Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 20 Ιουνίου 2014 Έλεος ρε σεις, η δυσλεξία δεν είναι νοητική ασθένεια που βάζετε λινκς για ΑΜΕΑ και μιλάτε για αυτισμούς. Μαθησιακή δυσκολία είναι. Στο αρχικό ερώτημα τώρα άμεση απάντηση δεν έχω μιας και δε ζω στην Ελλάδα, στις αντίστοιχες εξετάσεις όμως για την Κομισιόν, οι δυσλεκτικοί (με χαρτί φυσικά και όχι κατά δήλωση) έχουν περισσότερο χρόνο από τους υπόλοιπους και τα θέματα είναι με χαρτί και μολύβι (είναι τέτοια η φύση του διαγωνισμού που απαιτεί μόνο χρήση υπολογιστή). Στα ελληνικά πανεπιστήμια εφόσον υπάρχουν πάλι τα δικαιολογητικά για δυσλεξία, τότε ο καθηγητής δεν πρέπει να λαμβάνει υπόψη τυχόν ορθογραφικά και γραμματικά λάθη. Προφορική εξέταση σε μάθημα που εξετάζεται κανονικά γραπτά είναι λύση ανάγκης και μόνο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα