Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατί θεωρείτε ότι θα πρέπει το ΑΣΕΠ να καλύπτει την δυσλεξία.

Αντε και πέρασες το ΑΣΕΠκαι μπαίνεις σε μια υπηρεσία που είναι η δουλεία σου να "παράγεις" και γραπτό, τι θα κάνεις ?

Θα ζητήσεις οι άλλες υπηρεσίες που θα πρέπει να συνεργάζονται με τη δική σου ή οι πολίτες να αρκο΄νυται στο προφορικό?

Μπαίνεις ξερωγώ σαν μηχανικός ΤΕ στη τεχινκή υπηρεσία του Δήμου/Νομαρχίας και πρέπει να συντάσεις κείμενα επί καιμένων, κατεβατά, τεχνικές προδιαγραφές, όρους διαγωνισμών, πρωτόκολλα παραλλαβής, εισηγητικές εκθέσεις, αναφορές, διαβιβαστικά, εκθέσεις αυτοψίας κλπ κλπ κλπ

Θα τα κάνεις αυτά προφορικά ή θα ζητήσεις να σου φέρουν έναν υπάλληλο να του υπαγορευεις ?

Θα τα κάνω μέσω υπολογιστή σε κάλυψα ?

Δηλαδή λες ότι οι αυτιστικοί είναι έξυπνοι, ενώ οι δυσλεκτικοί χαζοί; Εάν είναι έτσι, τότε γιατί να δίνουν χαζά  (κατά τα λεγόμενά σου άτομα) εξετάσεις για να μπουν στο δημόσιο; Δεν θέλω χαζά άτομα να πληρώνω, θέλω έξυπνα.

δεν ειπα οτι ειναι χαζοι ειπα οτι δεν ειναι ευφυιες ειμαστε σαν τους αλλους απλα εχουμε αλλο "κωδικα" ενω οι αυτιστικοι ειναι πολυ πολυ εξυπνοι σε σχεση με ενα απλο μυαλο.

Έλεος ρε σεις, η δυσλεξία δεν είναι νοητική ασθένεια που βάζετε λινκς για ΑΜΕΑ και μιλάτε για αυτισμούς. Μαθησιακή δυσκολία είναι.

Δεν ειναι μονο θεμα μαθησης στον ενηλικα επιρεαζει γενικα την ζωη του πχ δεν μπορει να συμπληρωσει μια φορμα χωρις να κανει εστω ενα λαθακι, επισης δεν μπορει να πει ακριβως αυτο που θελει να πει και βρισκει παρεμφερεις λεξεις. 

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Θα τα κάνω μέσω υπολογιστή σε κάλυψα ?

δεν ειπα οτι ειναι χαζοι ειπα οτι δεν ειναι ευφυιες ειμαστε σαν τους αλλους απλα εχουμε αλλο "κωδικα" ενω οι αυτιστικοι ειναι πολυ πολυ εξυπνοι σε σχεση με ενα απλο μυαλο.

Δεν ειναι μονο θεμα μαθησης στον ενηλικα επιρεαζει γενικα την ζωη του πχ δεν μπορει να συμπληρωσει μια φορμα χωρις να κανει εστω ενα λαθακι, επισης δεν μπορει να πει ακριβως αυτο που θελει να πει και βρισκει παρεμφερεις λεξεις.

Θεωρείς πιο έξυπνο δηλαδή τον Kim Peek από εσένα.

Μην το συνεχίζεις, το έχεις ήδη σκοτώσει κατά πολύ.

Δημοσ.

Διοτι ενας σωστος εργοδοτης και ειδικα ενα κοινωνικό κρατος πρεπει να δινει την ευκαιρία σε ολους να αποδείξουν την αξία τους βρισκοντας απλα τον σωστο τροπο για να τους χρησιμοποιησει και να τους αξιολογησει.

Στα εξωτερικα που κάποιοι τοσο αγαπανε (ΗΠΑ) γινονται ειδικες εξετασεις.

Ασχετο αλλα ο καλυτερος τεχνικος υπολογιστικων συστηματων που ξέρω δεν ειναι απλα δυσλεκτικος αλλα εχει και σοβαρο θεμα με το τροπο ομιλιας του. Αυτο δεν εμποδισε την εταιρια να τον εχει ως ομαδαρχη των τεχνικων. Σε ολα τα μειλ απαντάει με ενα ναι η ενα όχι.

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρείς πιο έξυπνο δηλαδή τον Kim Peek από εσένα.

Μην το συνεχίζεις, το έχεις ήδη σκοτώσει κατά πολύ.

δεν ειναι ολοι το ιδιο απλα αν ειχα πολυ σοβαρο προβλημα που δεν θα με αφηνε να εργαστω τοτε θα επαιρνα επιδομα αναπηριας, καθε προβλημα για καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικο.

Όχι.

Γιατι οχι ?

Οταν κανω την μελετη θα την κανω σε η/υ μεσω καποιου προγραμματος πχ matlab, autocad, protel κλπ κλπ αναλογα το ειδος .

Οταν θα χρειασθει να γραψω κειμενο παλι θα γινει μεσω υπολογιστη που θα εχει ορθογραφικο ελεγχο εξαλλου ετσι εκανα και την πτυχιακη μου που ηταν 100+ σελιδες και την παρουσιαση σε powerpoint.

Δημοσ.

δεν ειναι ολοι το ιδιο απλα αν ειχα πολυ σοβαρο προβλημα που δεν θα με αφηνε να εργαστω τοτε θα επαιρνα επιδομα αναπηριας, καθε προβλημα για καθε ανθρωπο ειναι διαφορετικο.

Γιατι οχι ?

Οταν κανω την μελετη θα την κανω σε η/υ μεσω καποιου προγραμματος πχ matlab, autocad, protel κλπ κλπ αναλογα το ειδος .

Οταν θα χρειασθει να γραψω κειμενο παλι θα γινει μεσω υπολογιστη που θα εχει ορθογραφικο ελεγχο εξαλλου ετσι εκανα και την πτυχιακη μου που ηταν 100+ σελιδες και την παρουσιαση σε powerpoint.

Συνεχίζεις να επιμένεις. Όπως γουστάρεις, τα δικά σου γραφόμενα προκαλούν γέλιο, keep on!

Δημοσ.

Συνεχίζεις να επιμένεις. Όπως γουστάρεις, τα δικά σου γραφόμενα προκαλούν γέλιο, keep on!

τι ακριβως σου φαινεται αστειο ?

Δημοσ.

Το ότι επιμένεις ότι τα άτομα με αυτισμό είναι έξυπνοι, και μάλιστα κατά πολύ εξυπνότεροι ατόμων με δυσλεξία.

Μπορεί να είναι η πιο γελοία φράση που έχω ακούσει εδώ και βδομάδες.

Δημοσ.

Το ότι επιμένεις ότι τα άτομα με αυτισμό είναι έξυπνοι, και μάλιστα κατά πολύ εξυπνότεροι ατόμων με δυσλεξία.

Μπορεί να είναι η πιο γελοία φράση που έχω ακούσει εδώ και βδομάδες.

καλα κανε ενα διαλημα απο το γελια και δες αυτο ....

https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=OR36jrx_L44

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή έχω και εγώ κάποια προβλήματα υγείας και έχω ψάξει το θέμα σχετικά με "πόσα μόρια παραπάνω μπορεί να πάρει κάποιος με προβλήματα υγείας σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ" έχω να πώ τα εξής:

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι διαγωνισμοί στο ΑΣΕΠ οι οποίοι να προορίζονται αποκλειστικα για άτομα με προβλήματα υγείας ή αναπηρία, το μόνο που υπάρχει είναι διαγωνισμός στον οποίον να προβλέπεται απ' την προκύρηξη κάποιος αριθμός θέσεων σε άτομα με τέτοια προβλήματα επί του συνολικού αριθμού. Επίσης δεν υπάρχει διαγωνισμός να μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας λ.χ δυσλεξία αλλά για ποσοστό αναπηρίας που προκύπτει από το εκάστοτε πρόβλημα. Συμπερασματικά λοιπόν για να δείς αν θα πάρεις μόρια αν θα προσληφθείς κάπου και πως αυτά καθορίζονται, ισχύουν τα εξής:

1η προύπόθεση. Η προκύρηξη για τον διαγωνισμό που θα γίνει, θα πρέπει να το αναγράφει επάνω οτι προβλέπεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων για άτομα με αναπηρία από έναν ελάχιστο βαθμό και πάνω π.χ 67%. Από οτι έχω ρωτήσει, σχεδόν μια φορά κάθε 4-5 χρόνια προβλέπονται τέτοιες θέσεις σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

2η προϋπόθεση. Ο πάσχων από οποιοδήποτε πρόβλημα να ξεπερνάει το ποσοστό αναπηρίας που αναγράφεται στην προκύρηξη. Η κάθε προκύρηξη από τις ελάχιστες που θα βγούν μπορεί να λέει το ποσοστό που επιθυμεί ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός, μπορεί να είναι 67%, 80% κοκ.

3η προϋπόθεση. Τι δικαιολογητικά και τι διαδικασίες θα απαιτεί η κάθε προκύρηξη για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας που προκύπτει από το κάθε πρόβλημα για τον κάθε υποψήφιο. Το ποιό σύνηθες είναι να απαιτούν χαρτί από ΚΕΠΑ (κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας). Υπήρχε και διαγωνισμός όμως πρίν χρόνια που όριζαν ξεχωριστή δική τους υγειονομική επιτροπή.

4η προϋπόθεση. Το ΚΕΠΑ με βάση συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει θα πρέπει να σου δώσει πιστοποιητικό για την δυσλεξία το στο οποίο ο βαθμός αναπηρίας που θα προκύψει με βάση το πρόβλημά σου να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από αυτόν που αναγράφει η προκύρηξη του ΑΣΕΠ, αν δεν είναι ίδιος μπορείς να κάνεις και ένσταση, αυτό θα πάρει μήνες και εως τότε μπορεί να μην προλάβεις τον διαγωνισμό. Αν τώρα η προκύρηξη απαιτεί συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή εκεί δεν μπορείς να ξέρεις καθόλου τι βαθμό θα σου βγάλουνε.

5η προϋπόθεση. Το πρόβλημα που έχεις να συμπεριλαμβάνεται στον νόμο που καθορίζει τα ποσοστά αναπηρίας. Αυτόν τον νόμο κοιτάζουν και οι γιατροί του ΚΕΠΑ και θα σου βγάλουν τον Β.Α. Στον νέο νόμο που βγήκε έχουνε αφαιρέσει αρκετά προβλήματα και νοσήματα. Αν θές να κοιτάξεις αν συμπεριλαμβάνεται η δυσλεξία, με πολύ πολύ υπομονή ψάξε στο παρακάτω pdf.

https://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/FEK_1506_B_4-5-2012.pdf

Ο ts ας ρωτήσει και δικό του γιατρό να του πεί αν μπορεί να πάρει κάποιο ποσοστό αναπηρίας από το πρόβλημά του. Τις διαδικασίες για να πάς σε ΚΕΠΑ και να σε εξετάσουν ψάξε τις στο google.

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Δεν κάθισα να διαβάσω όλα τα post, επειδή έχω και εγώ κάποια προβλήματα υγείας και έχω ψάξει το θέμα σχετικά με "πόσα μόρια παραπάνω μπορεί να πάρει κάποιος με προβλήματα υγείας σε τυχόν διαγωνισμό ΑΣΕΠ" έχω να πώ τα εξής:

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένοι διαγωνισμοί στο ΑΣΕΠ οι οποίοι να προορίζονται αποκλειστικα για άτομα με προβλήματα υγείας ή αναπηρία, το μόνο που υπάρχει είναι διαγωνισμός στον οποίον να προβλέπεται απ' την προκύρηξη κάποιος αριθμός θέσεων σε άτομα με τέτοια προβλήματα επί του συνολικού αριθμού. Επίσης δεν υπάρχει διαγωνισμός να μιλάει για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας λ.χ δυσλεξία αλλά για ποσοστό αναπηρίας που προκύπτει από το εκάστοτε πρόβλημα. Συμπερασματικά λοιπόν για να δείς αν θα πάρεις μόρια αν θα προσληφθείς κάπου και πως αυτά καθορίζονται, ισχύουν τα εξής:

1η προύπόθεση. Η προκύρηξη για τον διαγωνισμό που θα γίνει, θα πρέπει να το αναγράφει επάνω οτι προβλέπεται ένα συγκεκριμένο ποσοστό θέσεων για άτομα με αναπηρία από έναν ελάχιστο βαθμό και πάνω π.χ 67%. Από οτι έχω ρωτήσει, σχεδόν μια φορά κάθε 4-5 χρόνια προβλέπονται τέτοιες θέσεις σε διαγωνισμούς ΑΣΕΠ.

2η προϋπόθεση. Ο πάσχων από οποιοδήποτε πρόβλημα να ξεπερνάει το ποσοστό αναπηρίας που αναγράφεται στην προκύρηξη. Η κάθε προκύρηξη από τις ελάχιστες που θα βγούν μπορεί να λέει το ποσοστό που επιθυμεί ο εκάστοτε αρμόδιος υπουργός, μπορεί να είναι 67%, 80% κοκ.

3η προϋπόθεση. Τι δικαιολογητικά και τι διαδικασίες θα απαιτεί η κάθε προκύρηξη για την πιστοποίηση του βαθμού αναπηρίας που προκύπτει από το κάθε πρόβλημα για τον κάθε υποψήφιο. Το ποιό σύνηθες είναι να απαιτούν χαρτί από ΚΕΠΑ (κέντρο πιστοποίησης αναπηρίας). Υπήρχε και διαγωνισμός όμως πρίν χρόνια που όριζαν ξεχωριστή δική τους υγειονομική επιτροπή.

4η προϋπόθεση. Το ΚΕΠΑ με βάση συγκεκριμένο νόμο που υπάρχει θα πρέπει να σου δώσει πιστοποιητικό για την δυσλεξία το στο οποίο ο βαθμός αναπηρίας που θα προκύψει με βάση το πρόβλημά σου να είναι ίσος ή μεγαλύτερος από αυτόν που αναγράφει η προκύρηξη του ΑΣΕΠ, αν δεν είναι ίδιος μπορείς να κάνεις και ένσταση, αυτό θα πάρει μήνες και εως τότε μπορεί να μην προλάβεις τον διαγωνισμό. Αν τώρα η προκύρηξη απαιτεί συγκεκριμένη υγειονομική επιτροπή εκεί δεν μπορείς να ξέρεις καθόλου τι βαθμό θα σου βγάλουνε.

5η προϋπόθεση. Το πρόβλημα που έχεις να συμπεριλαμβάνεται στον νόμο που καθορίζει τα ποσοστά αναπηρίας. Αυτόν τον νόμο κοιτάζουν και οι γιατροί του ΚΕΠΑ και θα σου βγάλουν τον Β.Α. Στον νέο νόμο που βγήκε έχουνε αφαιρέσει αρκετά προβλήματα και νοσήματα. Αν θές να κοιτάξεις αν συμπεριλαμβάνεται η δυσλεξία, με πολύ πολύ υπομονή ψάξε στο παρακάτω pdf.

https://www.ika.gr/gr/infopages/kepa/FEK_1506_B_4-5-2012.pdf

Ο ts ας ρωτήσει και δικό του γιατρό να του πεί αν μπορεί να πάρει κάποιο ποσοστό αναπηρίας από το πρόβλημά του. Τις διαδικασίες για να πάς σε ΚΕΠΑ και να σε εξετάσουν ψάξε τις στο google.

μην μπερδευσαι με τα ΑΜΕΑ οσοι εχουν δυσλεξια δεν ειναι ΑΜΕΑ

Γνωρίζεις τη διαφορά της εξαίρεσης από τον κανόνα;

Ή κι εδώ φροντιστήριο χρειάζεσαι;

δεν ειναι ο μονος υπαρχουν παρα πολλοι οπως ειπαν τα παιδια και οσοι εχουν ασπεργκερ αυτιστικοι ειναι αλλα ειναι πανεξυπνοι

Δημοσ.

δεν ειναι ο μονος υπαρχουν παρα πολλοι οπως ειπαν τα παιδια και οσοι εχουν ασπεργκερ αυτιστικοι ειναι αλλα ειναι πανεξυπνοι

Το βίντεο που παράθεσες το είδες καθόλου; Για ρίξτο μια ματιά, ιδίως γύρω στο 8ο-10ο λεπτό και τα ξαναλέμε.

Επίσης, ο Αινστάιν δυσλεκτικός ήταν, άρα όλοι οι δυσλεκτικοί έχουν μυαλό Αινστάιν και απλά μας τρολάρεις τόσο καιρό.

Και σταματώ τη συζήτηση μαζί σου μια που ποτέ δεν έχεις κάνει σοβαρή συζήτηση. Συνέχισε τον χαβά σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...