Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δύο αρκετά αξιόπιστες πηγές, αυτή του Reuters και της Wall Street Journal, δημοσιεύουν αυτές τις ημέρες περισσότερες πληροφορίες γύρω από τη νέα προϊοντική κατηγορία στην οποία θα εισέλθει η Apple φέτος, αυτή των smartwatches.Σε χθεσινό δημοσίευμα του, το Reuters αναφέρει αρχικά ότι το smartwatch της Apple θα διαθέτει οθόνη 2.5 ιντσών καθώς και έναν αισθητήρα μέτρησης καρδιακών παλμών, με το Nikkei να προσθέτει ότι η οθόνη θα στηρίζεται στην τεχνολογία OLED και θα είναι κυρτή όπως στο Gear Fit. Η Wall Street Journal γίνεται πιο συγκεκριμένη αναφέροντας ότι το smartwatch της Apple θα διαθέτει συνολικά 10 αισθητήρες, μερικοί από τους οποίους θα χρησιμοποιηθούν για την παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης του κατόχου του.

Μάλιστα οι πληροφορίες της WSJ αναφέρουν ότι η Apple θα κυκλοφορήσει το δικό της έξυπνο ρολόι με διαφορετικά σχέδια και με διαφορετικά μεγέθη οθόνης, φιλοδοξόντας να διαθέσει στην αγορά 10 με 15 εκατομμύρια τεμάχια. Ο στόχος αυτός είναι αρκετά φιλόδοξος δεδομένου ότι και οι δύο πηγές συμφωνούν ότι τα αποκαλυπτήρια του iWatch όπως μπορεί να είναι η πιθανή ονομασία του, θα γίνει τον προσεχή Οκτώβριο.

Η Nike παίζει σημαντικό ρόλο στα σχέδια της Apple, συνεισφέροντας στον τομέα του λογισμικού και έχοντας αποφασίσει να αποσυρθεί σταδιακά από την κατασκευή των FuelBand, των ειδικών wristband που μετράνε τις επιδόσεις κατά τη γυμναστική και γενικά για τη φυσική κατάσταση. Ένα πρώτο βήμα προς αυτή την κατεύθυνση άλλωστε έχει κάνει και η ίδια η Apple με την παρουσίαση του HealthKit στο iOS 8 μέσω του οποίου επιτρέπει τη συλλογή πληροφοριών σε ένα μέρος από εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών που έχουν σχέση με τη γυμναστική.

Link.png Site: Reuters

Link.png Site: WSJ

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Hal9000, καλά που δεν έβαλες καμία concept φωτογραφία του ρολογιού, γιατί μετά θα άρχιζαν διάφοροι να τη σχολιάζουν, χωρίς καν να έχουν διαβάσει το άρθρο: "είναι fail ο σχεδιασμός", "πολύ μπροστά η Apple με το design", και άλλα όμοια! Τα γνωστά... 

• Like 5
Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση; Για να παρει κανεις το iWatch "πρεπει" να εχει και iphone η τιποτα τετοιο για να το αξιοποιησει; Σκεφτομαι δηλαδη εγω αν οντως αξιζει να το παρω αλλα δεν μπορω να παρω μαζι και iphone :P Θα υπαρχει δυνατοτητα "συγχρονισμου" με ενα sony android smartphone η ακομα καλυτερα η εισαγωγη καρτας sim? (Καλα πολλα ρωταω, ακομα δεν υπαρχουν πληροφοριες, αλλα μπορει καποιος να ξερει κατι παραπανω απο μενα :) )

Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση; Για να παρει κανεις το iWatch "πρεπει" να εχει και iphone η τιποτα τετοιο για να το αξιοποιησει; Σκεφτομαι δηλαδη εγω αν οντως αξιζει να το παρω αλλα δεν μπορω να παρω μαζι και iphone :P Θα υπαρχει δυνατοτητα "συγχρονισμου" με ενα sony android smartphone η ακομα καλυτερα η εισαγωγη καρτας sd? (Καλα πολλα ρωταω, ακομα δεν υπαρχουν πληροφοριες, αλλα μπορει καποιος να ξερει κατι παραπανω απο μενα :) )

Φαντάζομαι δεν θα το απαιτεί, αλλά θα έχεις πολύ λιγότερες δυνατότητες χωρίς watch - smartphone pair.

Και εγώ το ψήνω για iwatch, αν είναι σοβαρή σαν πρόταση.

Δημοσ.

Είδατε κάπου φωτογραφία ή render του προϊόντος ρε παιδιά ? γιατί μέχρι στιγμής μόνο φήμες και photoshopιες έχω δει...

Και κρίνοντας από το 360, το θεωρώ ήδη πολύ ωραίο σαν ρολόϊ, πρέπει να κάνει θαύματα η Apple για να βγάλει πιο ωραία συσκευή....

Δημοσ.

10 αισθητηρες?

Θα προσπαθησω να τους μετρησω

Τα σιγουρα πρωτα

1. καρδιακοι παλμοι

2. φωτεινότητας χωρου, για να ρυθμιζει την φωτεινότητα της οθονης

3. γυροσκοπιο

4. accelerometer

5. πυξιδα

6. bluetooth

παμε στα οχι και τοσο σιγουρα

gps?

camera?

υγρασια?

υψομετρο?

βαρομετρο?

πιεσομετρο? (το μαμησα και γω, ακου πιεσομετρο..)

WiFi?

Θα εχει μεσα τον co-processor M7 της Apple που η δουλεια του ειναι αποκλειστικα να χειριζεται τους αισθητηρες για να μην κουραζεται ο επεξεργαστης.

Παρουσιαστηκε για πρωτη φορα μαζι με τον Α7 64bit 

• Like 5
Δημοσ.

Το σημαντικότερο πιστεύω είναι η μπαταρία. Αν έχει διάρκεια μιας ημέρας και δεν ξέρω εγώ τι και θα θέλει συχνή φόρτιση, τότε μετά θα καθόμαστε να φορτίζουμε κινητά, tablets και ρολόγια!?!?!

Λογικά θα έχει πολλές δυνατότητες αλλά το θέμα είναι να σου κρατάει χρόνια ή και μήνες για να μην εξαρτιώμαστε όλη την ώρα με το ρεύμα.

Και αν πάει κάποιος στο εξωτερικό και δεν βρίσκει πρίζα ή δεν έχει το κατάλληλο βύσμα για τη δική τους τοπική πρίζα, τι γίνεται; ...

Πρακτικά θέματα που συναντιώνται σε όλα τα smart ρολόγια.

• Like 2
Δημοσ.

Να κανω μια ερωτηση; Για να παρει κανεις το iWatch "πρεπει" να εχει και iphone η τιποτα τετοιο για να το αξιοποιησει; Σκεφτομαι δηλαδη εγω αν οντως αξιζει να το παρω αλλα δεν μπορω να παρω μαζι και iphone :P Θα υπαρχει δυνατοτητα "συγχρονισμου" με ενα sony android smartphone η ακομα καλυτερα η εισαγωγη καρτας sim? (Καλα πολλα ρωταω, ακομα δεν υπαρχουν πληροφοριες, αλλα μπορει καποιος να ξερει κατι παραπανω απο μενα :) )

Να μην ανησυχείς. Θα φροντίσει η Apple να διαθέσει το iWatch σε τέτοια τιμή που θα εξασφαλίσει ότι θα έχεις τα χρήματα και για iPhone. Με την κακή έννοια.

Δημοσ.

2.5ιντσες μονο???
Θα περιμενω να βγαλουν τα android 6ιντσες να μπορω να σερφαρω ανετα κ να βλεπω κ τις ταινιες μου

• Like 11
Δημοσ.

Περιμένω να δω τι θα γράψουν ξάδερφοι του Λιακόπουλου που λέγαν ότι η καταραμένη Google συλλέγει πληροφορίες και παραβιάζει την ιδιωτικότητα. Ή αυτά δεν ισχύουν στη περίπτωση της Apple που το κάνει για το καλό των καταναλωτών και μόνο;

Aπάντηση απο συνομοσιολόγους οπαδούς του μήλου:

Ρε παιδιά θα κρατάει τα δεδομένα στη τεράστια μνήμη του το Smartwatch. Δεν θα τα στέλνει στο cloud. Σιγά τα δεδομένα που θα παίρνει απο δέκα αισθητήρες...

hB2DBB90D

10 αισθητήρες λέμε...

• Like 1
Δημοσ.
2.5ιντσες μονο???

Θα περιμενω να βγαλουν τα android 6ιντσες να μπορω να σερφαρω ανετα κ να βλεπω κ τις ταινιες μου

Και στη συνέχεια να βγάλουν smart δαχτυλίδι, για να έχουμε και κάτι μικρότερο, και πάει λέγοντας....

Δημοσ.

Πραγματικά άχρηστη κατηγορία τα ρολόγια. 

Λες και αν δε μου έρθει το notification από το ότι να ναι διαφημιστικό email ή αν κάθε φορά που κοιτάω το ρολόι δεν βλέπω και πόση θερμοκρασία - υγρασία - μποφόρ έχει εκεί στη καφετέρια που πίνω τη φράπα μου δεν μπορώ να ζήσω....

Ναι το ξέρω ότι εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ και μπαίνω εδώ γιατί πραγματικά μου αρέσει η τεχνολογία αλλά δεν μπορώ να μην κοροιδέψω και την υπερβολή.

Πάνε να μας πλασάρουν κατηγορία προιόντων που ΟΧΙ δεν χρειαζόμαστε. Το κινητό υπήρχε και εξελίχθηκε. Το smartwatch γιατί υπάρχει επειδή βαριέσαι να βγάζεις το κινητό από τη τσέπη;

Δείτε εδώ βίντεο με πόση προσπάθεια προσπαθεί να μας πείσει η google για τα smartwatches. Μιλάμε για πολύ προσπάθεια!!!

• Like 3
Δημοσ.

Πραγματικά άχρηστη κατηγορία τα ρολόγια. 

Λες και αν δε μου έρθει το notification από το ότι να ναι διαφημιστικό email ή αν κάθε φορά που κοιτάω το ρολόι δεν βλέπω και πόση θερμοκρασία - υγρασία - μποφόρ έχει εκεί στη καφετέρια που πίνω τη φράπα μου δεν μπορώ να ζήσω....

Ναι το ξέρω ότι εδώ είναι τεχνολογικό φόρουμ και μπαίνω εδώ γιατί πραγματικά μου αρέσει η τεχνολογία αλλά δεν μπορώ να μην κοροιδέψω και την υπερβολή.

Πάνε να μας πλασάρουν κατηγορία προιόντων που ΟΧΙ δεν χρειαζόμαστε. Το κινητό υπήρχε και εξελίχθηκε. Το smartwatch γιατί υπάρχει επειδή βαριέσαι να βγάζεις το κινητό από τη τσέπη;

Δείτε εδώ βίντεο με πόση προσπάθεια προσπαθεί να μας πείσει η google για τα smartwatches. Μιλάμε για πολύ προσπάθεια!!!

Sorry που το λέω, και δεν ξέρω καν αν και τι smartphone έχεις, αλλά τα ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ άκουγα και εν έτει 2002 που είχα από τους πρώτους PDA που έπαιρνε SIM και αμέσως μετά από τα πρώτα Smartphones...μέχρι που το έκανε "μόδα" η apple και πλέον όλοι έπρεπε να έχουν ένα smartphone κρεμασμένο στο αυτί τους.

Το ίδιο και με τα smartwatches: προφανώς κάποιοι έχουν σκεφτεί ότι υπάρχει ανάγκη στην αγορά, έχουν κάνει τις μελέτες τους και βλέπουν ότι όντως υπάρχουν πιθανοί αγοραστές εκεί έξω. το ότι δεν ταιριάζει με το δικό μας life style ή με τις δικές μας ανάγκες στη δουλειά/γραφείο/ζωή, δεν σημαίνει ότι συμβαίνει το ίδιο με όλους.

Αν υπάρχει λοιπόν ανάγκη, τα smartwatches θα την καλύψουν. Αν όχι, θα "απορριφθούν" από την ίδια την αγορά (εμάς δηλαδή) και θα "πεθάνουν"...τόσο απλά....

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...