Kostandino Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Καλησπέρα παιδιά. Πριν από αρκετά χρόνια (1998) πήγα στην Αγγλία για σπουδές.. Για διευκόλυνση, οι τράπεζες τότε έδιναν το overdraft σε φοιτητές και πιστωτικές.. Όταν ολοκλήρωσα τις σπουδές, είχα κάποια υπόλοιπα σε πιστωτικές κάρτες και στην τράπεζα με το overdraft, τα οποία όμως δεν κάλυψα.. μπορεί να ήταν 1,500 λίρες το overdraft, και από 1,000 λίρες μια ή δυο πιστωτικές.. Οι άλλοι φοιτητές μου έλεγαν, ότι δεν είναι σημαντικά ποσά, ας το ξεχάσω κτλ.. Έτσι, επέστρεψα Ελλάδα, πήγα φαντάρος, και δεν έλαβα κάποια ενημέρωση από τράπεζα.. Υπόψιν, ότι δεν είχα χρέη στο πανεπιστήμιο, στην εφορία εκεί, και σε φόρους γενικά.. Έχω διαβάσει, ότι εάν έχει κάποιος χρέη στην Αγγλία, κάποτε γίνεται δικαστήριο, όπου σε καλούν να δώσεις εξηγήσεις κτλ.. Και εάν δεν εμφανιστείς, θα εκδόσουν ένταλμα σύλληψης κα.. Δεν γνωρίζω: - Εάν έχουν κάνει οι τράπεζα ή πιστωτικές κάρτες δικαστήριο. - Εάν εκδόθηκε ένταλμα, επειδή δεν εμφανίστηκα στο δικαστήριο.. ---------------------------------------------------------------------------------- Έχουν περάσει 11 χρόνια από όταν έφυγα από την Αγγλία, και ίσως ξαναπάω για επίσκεψη την επόμενη εβδομάδα.. Γνωρίζει κάποιος, εάν θα υπάρχει κάποιος έλεγχος στο αεροδρόμιο, με πιθανόν ένταλμα για χρέη σε κάρτες ή για μη-παρουσία σε δικαστήριο? Έχω τώρα πια καινούργιο διαβατήριο, με ελαφρώς διαφορετικά στοιχεία στο πρώτο όνομα {στην πιστωτική κάρτα εκεί, έλεγε το όνομα μου με συντομογραφία}.. Αλλά δεν ξέρω τι ισχύει, και ούτε εάν υπάρχει ένταλμα...
michael92 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Θα σε κάνουν λατζέρη στο παλάτι της Ελισάβετ μέχρι να ξεχρεώσεις. Σοβαρά τώρα, δεν νομίζω να υπάρχει προσωποκράτηση για ιδιωτικό χρέος ειδικά τόσο μικρού ποσού. Ρίσκαρε το και αν γίνει κάτι επικοινωνείς με την πρεσβεία να σε ξελασπώσει. 3
Kostandino Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Σε ευχαριστώ michael, ναι θα το ρισκάρω.. έχω άλλο διαβατήριο τώρα, με νεο αριθμό νομίζω.. το παλιό έληξε.. και με γνωρίζουν στην αγγλία ως Kostas όχι ως Konstantinos που γράφει το διαβατήριο..
epp Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 3.500+ λιρες προ 11ετιας με επιτοκια πιστωτικής (και το overdraft απο ενα σημειο και μετα αφου δεν το καλυπτεις τρεχει με παρομοια επιτοκια) να τρεχουν απο τοτε ειναι σημερα μαλλον αρκετα σημαντικα ποσα 2
ParhsG Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 3.500+ λιρες προ 11ετιας με επιτοκια πιστωτικής (και το overdraft απο ενα σημειο και μετα αφου δεν το καλυπτεις τρεχει με παρομοια επιτοκια) να τρεχουν απο τοτε ειναι σημερα μαλλον αρκετα σημαντικα ποσα Εντάξει αλλα απο οτι δειχνει δεν έχει προβλημα.Εχει και θάρρος και το ρισκαρει. Εγω θα φοβομουν.Θα τον εχουν ξεχασει.
itsgosu Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Φαντάζομαι είχες δώσει ελληνικες διευθήνσεις πριν το ανοίξεις. Αν δεν σου έχει ερθει κάπιο γράμμα στις διευθήνσεις που είχες δηλώσει τότε δεν έχεις νομίζω να φοβάσαι κάτι.Σε εμένα είχε γινει ένα λάθος σε λογαριασμό προ 6-7 ετών, και μου δώσανε 50Λίρες + στο λογαριασμο και μου στειλανε κανονικα γράμμα στην ελλάδα.
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 το μεγαλυτερο ποσοστο αυτες τις μαλακιες εκανε τοτε και μετα απο λιγα χρονια το σταματησαν... θεωρω οτι εχουν διαγραφει..
gigisoni Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Φαντάζομαι είχες δώσει ελληνικες διευθήνσεις πριν το ανοίξεις. Αν δεν σου έχει ερθει κάπιο γράμμα στις διευθήνσεις που είχες δηλώσει τότε δεν έχεις νομίζω να φοβάσαι κάτι. Σε εμένα είχε γινει ένα λάθος σε λογαριασμό προ 6-7 ετών, και μου δώσανε 50Λίρες + στο λογαριασμο και μου στειλανε κανονικα γράμμα στην ελλάδα. Δεν ισχύει πάντα. Έχει γίνει δικαστήριο εν ερήμην μου εδώ στο Βέλγιο, δεν με βρίσκανε γιατί δεν είχα δώσει την καινούργια διεύθυνση για 2 χρόνια, και όταν με βρήκαν πλήρωσα πρόστιμο και μάλιστα δεν μου εξήγησαν για ποιο λόγο ήταν το δικαστήριο (για το αμάξι σίγουρα, αλλά συγκεκριμένα τι από τις 3 εκδοχές που έχω υπόψιν δεν ξέρω, έπρεπε να πληρώσω δικηγόρο να ψάξει τα δικαστικά χαρτιά και δεν ήθελα να δώσω και άλλα). Στην Ελλάδα δεν ενημέρωσαν τίποτα, παρόλο που είχαν διευθύνσεις.
defacer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Βαθύς αναστεναγμός. Τρως λεφτά που δε σου ανήκουν; Δεν πειράζει Έλληνα. Αρκεί να μη σε πιάσουν. 15
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 το καναν ολοι τοτε καθε εθνικοτητας.. το παραπανω το γραφω για να ξεφυγουμε λιγο απο την γνωστη καραμελα.ελλαδα,ελληνες λαμογια κτλ ΠΑΝΤΟΥ γινονται αυτα 2
leonidas_fs Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 ΠΑΝΤΟΥ γινονται αυτα Ε δεν πάει να πει όμως οτι είναι φυσιολογικό όμως αυτό που έγινε! Με ποιά λογική κάποιος -οποιασδήποτε εθνικότητας- να πάρει χρήματα απο τράπεζα και να ΜΗΝ τα δώσει;; Μετά η τράπεζα θα έφταιγε αν του έπερνε το σπίτι όπως έχει γίνει εδω στην Ελλάδα άπειρες φορές και φτάσαμε σε σημείο να λέμε οτι οι τράπεζες φταίγαν που διναν διακοπο-δάνειο!! 3
defacer Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 το καναν ολοι τοτε καθε εθνικοτητας.. το παραπανω το γραφω για να ξεφυγουμε λιγο απο την γνωστη καραμελα.ελλαδα,ελληνες λαμογια κτλ ΠΑΝΤΟΥ γινονται αυτα Δε θέλω να κάνουμε hijack το νήμα, δεν έχει και καμία σημασία εξάλλου, αλλά: μπορεί να το έκαναν πολλοί (δεν ξέρω να πω την αλήθεια), όμως το φάγωμα δεν ήταν για όλους αυτούς η διεθνής έκδοση της νοοτροπίας που επικρατούσε στη χώρα τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά που ρωτούσα ένα μεγαλύτερο γνωστό μου ο οποίος είχε ήδη ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο των μεταπτυχιακών του σπουδών στην Αγγλία, και μέσα στην κουβέντα έκανα τις αναμενόμενες (για Έλληνα) ερωτήσεις "και τι γίνεται αν εσύ...". Κι αφού μου απαντούσε ότι π.χ. παίζει να μη γίνει και τίποτα απολύτως κι εγώ έλεγα "είναι δυνατόν; τότε θα το έκαναν αυτό όλοι ανεξαιρέτως!", συμπλήρωνε λέγοντας "πρέπει να καταλάβεις όμως ότι αυτές τις ερωτήσεις που μου κάνεις μόνο Έλληνας θα τις έκανε -- εκεί που εσύ ρωτάς ναι όμως αν, ο Γερμανός θα έλεγε απλά ΟΚ κατάλαβα". Η αλήθεια είναι μάλλον κάπου στη μέση. PS: Επειδή (αναγκαστικά) είχα αναλάβει ο ίδιος να καλύψω το κόστος της δικής μου παραμονής στην Αγγλία σχεδόν εξ' ολοκλήρου, και επειδή όσο και να το προσπαθήσεις τα λεφτά έχουν την τάση να φεύγουν εκεί που δεν το υπολόγιζες: για να τη βγάλω μέχρι το τέλος αναγκάστηκα να δανειστώ 1.5Κ από την τότε κοπέλα μου. Overdraft όμως δεν πήρα ούτε 1p. 2
viper2005 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Μόνο οι ελληνες ειναι τυπικοι στην κριτική τους σε θέματα που αφορούν απορίες ή βοηθεια in general. Θα εχω να το λέω. 1
kage Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 οχι παιδια ηρεμηστε παντου γινονται αυτα.Προφανως μιλησες με noob ή καθως πρεπει.ακομη και οι ιδιοι οι αγγλοι κλεβουν "νομιμα"το κρατος με διαφορους τροπους για να μην εχουν τοσο μεγαλη φορολογια.-η οποια φορολογια ειναι μικροτερη απο ελλαδα- Κατι απλο ,ψαξτε τι γινεται με το tv licence 150λιρες ανα ετος δηλ.κανα 190ε.που κρυβουν κεραιες ή εχουν μονο pc... καθε τι που τιμολογειτε σε επιχειρηση εχει μεσα εξτρα ποσο για να καλυπτει κλοπες/καταστροφες κτλ. τελος να υπενθυμισω οτι οπως και εδω σιγουρα και εκει υπαρχει ενα min ποσο για να περασει αυτοφωρο...
michael92 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2014 Βαθύς αναστεναγμός. Τρως λεφτά που δε σου ανήκουν; Δεν πειράζει Έλληνα. Αρκεί να μη σε πιάσουν. Δεν έφαγε λεφτά που δεν του ανήκουν. Από τη στιγμή που παίρνεις δάνειο τα λεφτά ΣΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ. Αυτό που έκανε είναι να μην είναι συνεπής στην αποπληρωμή του δανείου με ότι ευθύνες/ επιπτώσεις έχει αυτό (τοκισμός, δικαστικά έξοδα/ πρόστιμα αν τον κυνηγήσουν κλπ).
Προτεινόμενες αναρτήσεις