Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ξέρει κανείς πώς γίνεται η όλη διαδικασία; Γνωρίζω πως αφού σε εξετάσει γιατρός συμβεβλημένος με εοπυ και γράψει πόση μυωπία έχεις, το πας το χαρτί στο ικα. Σε ποιο γραφείο το πηγαίνεις; Μετά απ'αυτό, πας στον οπτικό για να διαλέξεις τα γυαλιά; Και ύστερα ξαναπάς στο ικα για να το κόστος των γυαλιών; Πραγματικά δεν γνωρίζω γιατί είναι η πρώτη φορά. Έχω ακούσει πως δεν συνίσταται γιατί έχει πολύ πήαινε-έλα, αλλά συμφέρει αν βρίσκεσαι σε κάπως άσχημη οικονομική κατάσταση.

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πας κάνεις την εξέταση, πας αγοράζεις μόνος σου τα γυαλιά και μετά πας στο ΙΚΑ και δείχνεις την απόδειξη (?) ότι τα έχεις πάρει και πρέπει να σου βάλουν τα λεφτά σε λογαριασμό που θα δώσεις.

ΑΛΛΑ το είχε κάνει η αδερφή μ πριν 1 χρόνο και ακόμα λεφτά δεν...

• Like 1
Δημοσ.

Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, πας κάνεις την εξέταση, πας αγοράζεις μόνος σου τα γυαλιά και μετά πας στο ΙΚΑ και δείχνεις την απόδειξη (?) ότι τα έχεις πάρει και πρέπει να σου βάλουν τα λεφτά σε λογαριασμό που θα δώσεις.

ΑΛΛΑ το είχε κάνει η αδερφή μ πριν 1 χρόνο και ακόμα λεφτά δεν...

Έτσι ακριβώς. Τα αγοράζεις και κάποτε σου επιστρέφουν κάποιο ποσό.

Δημοσ.

Έτσι ακριβώς. Τα αγοράζεις και κάποτε σου επιστρέφουν κάποιο ποσό.

Βασικά μόλις ρώτησα.. Μπήκαν πριν 2 μέρες μετά από 9 μήνες. Φέξε Μάη μ..........

Επισκέπτης
Δημοσ.

ναι αλλά αμέσως πάω και τα αγοράζω; Νομίζω, αν και δν ειμαι σίγουρος, ότι μετά από το γιατρό, πας να σου σφραγίσουν τη συνταγή του γιατρού (βαθμούς μυωπίας) σε ικα ώστε να ειναι αναγνωρισμένο από τον εοπυυ.... κάτι τέτοιο. Σωστό ή βλακειούλες;

Δημοσ.

Σου γράφει ο συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ ιατρός τη συνταγή.

Πηγαίνεις με τη συνταγή σε ελεγκτή ιατρό του ΕΟΠΥΥ.

Έπειτα πηγαίνεις στον οπτικό και αγοράζεις τα γυαλιά. Εκτελεί αυτός τη συνταγή και σου δίνει την απόδειξη αγοράς, μαζί με μια βεβαίωση ότι τα γυαλιά έχουν ce. 

Με όλα αυτά τα έγγραφα πηγαίνεις στο ταμείο σου.

• Like 1
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έπειτα πηγαίνεις στον οπτικό και αγοράζεις τα γυαλιά. Εκτελεί αυτός τη συνταγή και σου δίνει την απόδειξη αγοράς, μαζί με μια βεβαίωση ότι τα γυαλιά έχουν ce. 

Ωραια, σ'ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Πολυ σωστός... Και πηγαίνεις με το ΙΒΑΝ του λογαριασμού που θα στα βάλουν μετα απο 6-9 μηνες... Σε εμενα ηταν μολις 7...

Δημοσ.

Εμείς μετα απο 1,5 χρόνο πήραμε 80€

Στα γράφει ο ΕΟΠΥΥ πας στο μαγαζί τα πληρώνεις κ μετα περιμεεεεεενεις

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Πας σε γιατρό και σου γράφει τη συνταγή

2) Πας σε ελεγκτη ιατρο του ΙΚΑ με τη συνταγή

3) Πας σε κατάστημα οπτικών και διαλέγεις γυαλιά. Ο οπτικός συμπληρώνει ένα χαρτί (δεν ξέρω να σου τι λέει αυτό το χαρτί) και σου κόβει την απόδειξη για τα γυαλιά.

4) Παίρνεις μαζί σου το χαρτι που σου έδοσε ο οπτικός, την απόδειξη αγοράς, την συνταγή του γιατρού, μία φωτοτυπία του βιβλιαρίου της τράπεζας που θα γίνει η κατάθεση στο οποίο θα πρέπει το όνομα σου να είναι πρώτο και μια φωτοτυπία της ταυτότητας σου (δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένη) και πας στο τμήμα παροχών του ΙΚΑ και τα καταθέτεις.

Η επιδότηση είναι 100 ευρώ και σε αντίθεση με αυτά που λέν οι από πάνω, εγώ πήρα τα χρήματα σε λιγότερο από 15 μέρες. Γύρω στις 20-22 Μαΐου είχα καταθέσει τα χαρτιά, όπου με ενημέρωσαν ότι τα χρήματα θα έμπαιναν στο λογαριασμό μου στις 3 Ιουνίου. Δεν τους πίστεψα γιατί ξέρω ότι το δημόσιο δεν πληρώνει τόσο γρήγορα, αλλά πράγματι στις 3 Ιουνίου μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου.

• Like 3
Επισκέπτης
Δημοσ.
4) Παίρνεις μαζί σου το χαρτι που σου έδοσε ο οπτικός, την απόδειξη αγοράς, την συνταγή του γιατρού, μία φωτοτυπία του βιβλιαρίου της τράπεζας που θα γίνει η κατάθεση στο οποίο θα πρέπει το όνομα σου να είναι πρώτο και μια φωτοτυπία της ταυτότητας σου (δεν χρειάζεται να είναι επικυρωμένη) και πας στο τμήμα παροχών του ΙΚΑ και τα καταθέτεις.

Ωχ δηλαδη το ονομα μου πρεπει να ειναι πρωτο αναγκαστικα;; Ειναι τριτο. Οποτε θα εχω προβλημα ε...;

Δημοσ.

Ωχ δηλαδη το ονομα μου πρεπει να ειναι πρωτο αναγκαστικα;; Ειναι τριτο. Οποτε θα εχω προβλημα ε...;

Εμένα μου είχαν πει ότι ή θα πρέπει να είμαι ο μόνος δικαιούχος ή να είναι το όνομα μου πρώτο. Καλύτερα να ρωτήσεις τι γίνεται σε αυτήν την περίπτωση.

• 2 μήνες μετά...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...