Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μπορεις να παρεις πιο οικονομικα

μεχρι το ποσο των 100 ευρω οσα δωσεις τοσα θα παρεις απο τα 100 και πανω τα επιβαρυνεσαι εσυ.

παντως ειμαι της αποψης να προσπαθησεις να εξαντλησεις το 100αρικο της παροχης μιας και αν κανεις μια δαπανη της ταξεως των 70 ευρω πχ τα αλλα 30 χανονται

μωρέ κι εγώ κάτι πιο όμορφο θα ήθελα να πάρω, εννοείται. απλά, τελευταία μου έπεσαν τόσα πολλά που σκέφτομαι ακόμα και να πάω απλά να βάλω φακούς σε κάτι παλιά γυαλιά που έχω, γιατί δεν θα έχω καν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία που λέει ότι πρέπει να κάνω τη διαδικασία με τον εοππυ. :/ 

• Απαντ. 134
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

μωρέ κι εγώ κάτι πιο όμορφο θα ήθελα να πάρω, εννοείται. απλά, τελευταία μου έπεσαν τόσα πολλά που σκέφτομαι ακόμα και να πάω απλά να βάλω φακούς σε κάτι παλιά γυαλιά που έχω, γιατί δεν θα έχω καν πληρωθεί μέχρι την ημερομηνία που λέει ότι πρέπει να κάνω τη διαδικασία με τον εοππυ. :/ 

αν μπορεις καθυστερησε το λιγο αν ληξει η συνταγη δεν χανεις την παροχη απλα θα ταλαιπωρηθεις ως προς τη διαδικασια γιατι θα πρεπει να ζητησεις απ το γιατρο να στην επανεκτυπωσει

• Like 1
Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι ακόμα χαζό ίσως; 

μπορώ να πάρω και γυαλιά από οπτικά τύπου mark aalen? τόσα χρόνια έπαιρνα από συνοικιακά οπότε δεν ξέρω. 
Αυτοί φτιάχνουν φακούς κτλ με τον εοππυ ή όχι; 
αν είναι χαζή η ερώτηση, sorry, απλά δεν ξέρω καθόλου. 
Είδα κάποια πολύ όμορφα και στο συνοικιακό ζητάει τα διπλά :P 

Δημοσ.

να ρωτήσω κάτι ακόμα χαζό ίσως; 

μπορώ να πάρω και γυαλιά από οπτικά τύπου mark aalen? τόσα χρόνια έπαιρνα από συνοικιακά οπότε δεν ξέρω. 

Αυτοί φτιάχνουν φακούς κτλ με τον εοππυ ή όχι; 

αν είναι χαζή η ερώτηση, sorry, απλά δεν ξέρω καθόλου. 

Είδα κάποια πολύ όμορφα και στο συνοικιακό ζητάει τα διπλά :P

Για μυωπια φυσικα και μπορεις .Εκει πηρα της κορης μου .

• Like 1
Δημοσ.

φιλε μου αυτο που λες δεν ισχυει

για ποιο λογο ο οπτικος να πληρωσει επιπλεον εφορια και φπα για ενα ποσο το οποιο δεν εισεπραξε;;;

Ολα γινονται,αρκει να υπαρχουν τα μεσα.

Δημοσ.

Ολα γινονται,αρκει να υπαρχουν τα μεσα.

αρα δεν μιλαμε για κατι που συμβαινει συνηθως αλλα για κατι που ισως συμβει κατ εξαιρεση

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Επειδη δεν εχω καταλαβει...που καταθετουμε τα δικαιολογητικα;;;σε οποιοδηποτε ικα ανηκουμε;;;σε καποιο τμημα συγκεκριμενκ;;;γτ απο κερατσινι μου ειπαν τα καταθετεις πειραια..ξερει κανεις;;

Δημοσ.

Αν δεν υπάρχει τμήμα παροχών στο Κερατσίνι, λογικά ναι, Πειραιά θα πας. Αν έτσι σου είπαν (ποιοί, δεν ξέρω), έτσι θα είναι.

Λογικά αν ρωτήσεις σε κάποιο ΚΕΠ, θα σου πουν πού ν' απευθυνθείς (η μόνη δημόσια υπηρεσία που πλέον δίνει πληροφορίες, σηκώνει τηλέφωνα, κλπκλπ...).

Αν όντως πας Πειραιά, είναι (ήταν έστω πριν 2 χρόνια) κάπου στην Λαμπράκη, ευθεία πάνω από την Αlpha πίσω από την Αγ. Τριάδα (σε μια τρύπα, κάπου στον 4ο ή 5ο όροφο). Είχα πάει για να δώσω τα χαρτιά για την πεθερά μου (από Καμίνια και συνταξιούχα από ΝΑΤ/ΕΟΠΥΥ). Τα λεφτά (το κατοστάευρω) είχε μπει μετά από 2-4 μήνες. Με το που πας ζητάς να πάρεις/συμπληρώσεις έντυπο αίτησης, αλλιώς περιμένεις ουρά γκισέ για να σε στείλουν να το συμπληρώσεις και να...ξαναμπείς ουρά για να το καταθέσεις μαζί με τα λοιπά χαρτιά. Παίζει μάλιστα να είχε μικρό χρονικό περιθώριο λειτουργίας η υπηρεσία, τύπου 9 με 12. Προσπάθα να βρεις τηλ. τους (από ΚΕΠ) για να επικοινωνήσεις και να ρωτήσεις για ωράρια/διεύθυνση/τί χαρτιά χρειάζεσαι κλπ για να μην τραβιέσαι  άδικα (είχα φάει το πακέτο του πήγαιν'-έλα εις διπλούν, θυμάμαι, σε μια περιοχή που για να παρκάρεις θες βύσμα από μητροπολίτη και πάνω). 

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έκανα την διαδικασία με νέες προϋποθέσεις για γυαλιά οράσεως κλείνεις ραντεβού στο ΙΚΑ της περιοχής σου γίνεται εξέταση από των γιατρό σφραγίζεται εκείνη την στιγμή από τον ελεγκτή του ΙΚΑ επιλέγεις έναν οπτικό που εκτελεί συνταγές του ΙΚΑ αγοράζεις γυαλιά μέχρι το ποσό των 100 ευρώ που καλύπτει το ΙΚΑ βέβαια πληρώνουμε όλο το πόσο από την τσέπη μας και μετά κάνουμε τον σταυρό μας να μας επιστραφούν τα χρήματα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα από το ΙΚΑ 

Τι χαρτιά χρειάζονται για να πάρεις τα λεφτά σου πίσω.

1) Φωτοτυπία ταυτότητας.

2)Φωτοτυπία IBAN λογαριασμού τραπέζης που να φαίνεται το ονοματεπώνυμο του δικαιούχου.

3)Αίτηση για το ΙΚΑ την οποία σας την δίνη ο οπτικός να την συμπληρώσετε.

4) όταν πάτε στο ΙΚΑ να καταθέσετε τα δικαιολογητικά  πρέπει να έχετε μαζί σας και το βιβλιάριο ασθενείας.

Η διεύθυνση που καταθέτουμε τα δικαιλογητικά  έχει αλλάξει παλιά τα πηγαίναμε  στο ΙΚΑ της περιοχής από φέτος καταθέτουμε τα δικαιολογητικά   ΑΧΑΡΝΏΝ 96 Αθήνα.

Εγώ πάντως ήμουν τυχερός στο κατάστημα που αγόρασα τα γυαλιά αναλαμβάνει  για λογαριασμό των πελατών του την κατάθεση των δικαιλογητικών χωρίς καμία επιβάρυνση. 

• Like 1
  • Confused 1
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα. Αγόρασα γυαλιά πέρυσι τέτοια εποχή αλλά ακόμα δεν μου έχουν βάλει τα χρήματα. Μπορώ να απευθυνθώ κάπου μήπως με έχουν ξεχάσει ή να απλά να κάνω κι άλλο υπομονή;

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Η διαδικασία έχει ως εξής:

1) Πας σε γιατρό και σου γράφει τη συνταγή

2) Πας σε ελεγκτη ιατρο του ΙΚΑ με τη συνταγή

3) Πας σε κατάστημα οπτικών και

Η επιδότηση είναι 100 ευρώ και σε αντίθεση με αυτά που λέν οι από πάνω, εγώ πήρα τα χρήματα σε λιγότερο από 15 μέρες. Γύρω στις 20-22 Μαΐου είχα καταθέσει τα χαρτιά, όπου με ενημέρωσαν ότι τα χρήματα θα έμπαιναν στο λογαριασμό μου στις 3 Ιουνίου. Δεν τους πίστεψα γιατί ξέρω ότι το δημόσιο δεν πληρώνει τόσο γρήγορα, αλλά πράγματι στις 3 Ιουνίου μπήκαν τα χρήματα στο λογαριασμό μου.

Αδερφέ, μήπως εντελώς συμπτωματικα βρεθήκατε να είστε συγχωριανοι με τον ταμια του εοπυ;

Να, όπως ο κύριος με τον οπτικό του:

Συνηθως οι οπτικοι σου κοβουν αποδειξη,δηλαδη εαν τα παρεις 70 μπορει να σου κοψει 100 ωστε θα παρεις και ενα 30αρι

Δημοσ.

Καλησπέρα. Αγόρασα γυαλιά πέρυσι τέτοια εποχή αλλά ακόμα δεν μου έχουν βάλει τα χρήματα. Μπορώ να απευθυνθώ κάπου μήπως με έχουν ξεχάσει ή να απλά να κάνω κι άλλο υπομονή;

Ευχαριστώ!

Αγόρασα γυαλιά μυωπίας πέρυσι αρχές Αυγούστου. Τα 100€ μου δόθηκαν 1.5-2 μήνες αργότερα. Αν δεν σας τα έδωσαν εδώ και τόσο καιρό ίσως να υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τα χαρτιά σας. Θα έλεγα να πάτε από εκεί μια βολτα να μάθετε τι και πώς.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...