41ex Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Στο σαλόνι μας υπάρχουν δυο ανοίγματα χωρίς πόρτες, μόνο η κάσα, ούτε καν μεντεσέδες. Θέλω να βάλω κλιματιστικό και ψάχνω ένα τρόπο να τα κλείσω ώστε να μη φεύγει η δροσιά στα άλλα δωμάτια. Αντιλαμβάνομαι ότι θα υπάρχουν απώλειες απλώς θέλω να τις περιορίσω. Επειδή το σπίτι είναι με νοίκι ψάχνω κάτι προσωρινό, ευκόλως αφαιρούμενο αλλά και να μπορώ να μπαινοβγαίνω στα άλλα δωμάτια. Σκεφτόμουν να κρεμάσω κάποιο ύφασμα όπως κάνανε παλιά στα χωριά (τι υλικό όμως είναι πιο κατάλληλο. Ακούω και άλλες ιδέες.
paylidis Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 κούρτινά; στοράκι υφασματινο; ή κάποιο παραπέτο μοντέρνο απο χοντρο ύφασμα (δε ξερω πως να τα ψαξω για να στα δείξω, τα πουλάνε στην ΙΚΕΑ π.χ. συρόμενα (θελουν στερεωμα) http://www.ua.all.biz/img/ua/catalog/middle/1493870.jpeg?rrr=1 )
leftermann Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Μια φτηνή ράγα-κουρτινόξυλο από ΙΚΕΑ (ή απο κατάστημα με σιδηρικά-χρώματα, έχει κάτι μικρές με αυτοκόλλητες βάσεις και προσαρμοζόμενο μήκος), και μια φτηνή χοντρή κουρτίνα από L.A. (Laiki Agora), κόβουν και ράβουν στα μέτρα που θες. Πιστεύω μια χαρά δουλειά θα γίνει.
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2014 Το καλύτερο ειναι να βάλεις πτυσσόμενο χώρισμα κατι τετοιο δηλαδή http://www.4umarket.gr/p-974/ptussomenes-portes-kai-xorismata-apo-ksulo-kai-pvc.html
41ex Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Οι πτυσσόμενες πόρτες βλέπω έχουν τιμές από 25 ευρώ για πλαστική στο practiker και γύρω στα 60 για mdf. Θα ρωτήσω και για χοντρό ύφασμα, υπολογίζω ότι χρειάζονται 4 τμ. και για τις δυο πόρτες. Μάλλον για να γλιτώσω τα ραπτικά και τα κουρτινόξυλα λέω να κάνω μια πατέντα σαν τις έξυπνες σήτες: δυο κομμάτια ύφασμα να ενώνονται μεταξύ του με βέλκρο αντί για μαγνητάκια και όταν τις θέλω ανοιχτές να τις δένω δεξιά και αριστερά της κάσας. Το ερώτημα είναι αν αυτό το πράγμα θα συγκρατεί καθόλου τη δροσιά!
zio10 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για τις προτάσεις. Οι πτυσσόμενες πόρτες βλέπω έχουν τιμές από 25 ευρώ για πλαστική στο practiker και γύρω στα 60 για mdf. Θα ρωτήσω και για χοντρό ύφασμα, υπολογίζω ότι χρειάζονται 4 τμ. και για τις δυο πόρτες. Μάλλον για να γλιτώσω τα ραπτικά και τα κουρτινόξυλα λέω να κάνω μια πατέντα σαν τις έξυπνες σήτες: δυο κομμάτια ύφασμα να ενώνονται μεταξύ του με βέλκρο αντί για μαγνητάκια και όταν τις θέλω ανοιχτές να τις δένω δεξιά και αριστερά της κάσας. Το ερώτημα είναι αν αυτό το πράγμα θα συγκρατεί καθόλου τη δροσιά! Νομίζω η πτυσσόμενη πόρτα θα κάνει καλύτερη δουλειά από το ύφασμα
leftermann Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 η πτυσόμενη πόρτα θα θέλει και τρύπες-βιδώματα πάνω στην κάσα όμως, οι οποίες τρύπες δεν είναι προσωρινές. 1
sphinxgr Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Στα ψυγεία πάντως βάζουν πλαστικές κουρτίνες. http://www.ampilalis.gr/%CE%BA%CE%BF%CF%85%CF%81%CF%84%CE%AF%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B8%CE%B1%CE%BB%CE%AC%CE%BC%CF%89%CE%BD-c-5.html Δεν ξέρω πόσο έχουν και μάλλον θα είναι σαν νεκροτομείο. Μια κουρτίνα φαντάζομαι απο λαική θα ήταν καλή, έτσι ώστε να κόβει τα ρευματα αερα
paylidis Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 το αισθητικό κομματι δε σε ενδιαφέρει καθόλου; ειτε με τις πορτες ειτε με κουρτινα είτε με βελεντζα θα ειναι σα τσαντιρι... κοιτα αυτό που σου λεω στο πιο απλό του, θέλει μονο μερικές βιδες επανω (ή αν βρεις καλη ταινία διπλής οψης-με προηγούμενο καθαρισμα του σημείου με οινοπνευμα)
NikosKallithea Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2014 Ε τωρα !!! Δεν ειναι και ωραίο μεσα στο σπιτι σου να απλώσεις μια κουρτινα, να το πω ευγενικά είναι λιγο κιτς.
L0rd Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 καποιο διαχωριστικο χωρου σαν τα παλια παραβαν http://www.praktiker.gr/Search-Products.aspx?qs=1&keywords=παραβαν
41ex Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για τις ιδέες, το κλιματιστικό έρχεται αύριο, θα δοκιμάσω αρχικά να στηρίξω πρόχειρα ένα ύφασμα να δω αν κρατάει καθόλου τη δροσιά αλλιώς μάλλον καταλήγω στη πτυσσόμενη πόρτα. Επειδή όντως πρέπει να σκεφτώ και το εικαστικό αλλά και το οικονομικό νομίζω ότι είναι μια μέση λύση. Καλά αυτά τα γιαπωνέζικα παραβάν αλλά ακριβά (θέλω και δυο). @sphinxgr Μακράν η καλύτερη τεχνικά λύση αλλά θα μοιάζει το σαλόνι σα ψαραγορά
gigisoni Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Ευχαριστώ για τις ιδέες, το κλιματιστικό έρχεται αύριο, θα δοκιμάσω αρχικά να στηρίξω πρόχειρα ένα ύφασμα να δω αν κρατάει καθόλου τη δροσιά αλλιώς μάλλον καταλήγω στη πτυσσόμενη πόρτα. Επειδή όντως πρέπει να σκεφτώ και το εικαστικό αλλά και το οικονομικό νομίζω ότι είναι μια μέση λύση. Καλά αυτά τα γιαπωνέζικα παραβάν αλλά ακριβά (θέλω και δυο). @sphinxgr Μακράν η καλύτερη τεχνικά λύση αλλά θα μοιάζει το σαλόνι σα ψαραγορά Φίλε, κράτα μας ενήμερους τι έκανες και τι είδες, αν μπορείς τράβα και καμιά φωτο από όσα βλέπεις, γιατί με ψιλοενδιαφέρει και εμένα το θέμα.
DrLo Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Στο σαλόνι μας υπάρχουν δυο ανοίγματα χωρίς πόρτες, μόνο η κάσα, ούτε καν μεντεσέδες. Από τη στιγμή που υπάρχει η κάσα, το πιο ευκολο είναι .... να βάλεις πόρτα.
xifiassamsung Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2014 μια χαρα κραταει τη δροσια μια κουρτινα/πανι πανω απο τη κασα που λες.οχι οπως μια κανονικη πορτα σε υπνοδωματιο,αλλα το αποτελεσμα ειναι στο 80% περιπου ας πουμε.εχω τυχει σε παρομοια φαση σαν φοιτητης.δοκιμασε το αφοβα κ δεν ειναι αναγκη να κλεινει αεροστεγως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα