kage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 δηλ.εισαι σε ιδιωτικη που σου σκαει 5χιλ το μηνα ~25ετων?! κυπρο ?
Peleus17 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ε ρε πόσοι "Ελληναρες" μαζεύτηκαν στο thread. Μου αρέσει κιόλας που μετά βρίζουμε τους πάντες γιατί η χώρα πάει κατά διαόλου. 1
pournaras Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Παιδια, δεν ειπε το 1/5, ειπε κατα 1/5 (που σημαινει 20% κατω). Δημοσιο με τη μια. 2 1
forgotten Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 δηλ.εισαι σε ιδιωτικη που σου σκαει 5χιλ το μηνα ~25ετων?! κυπρο ? 29 ετων φιλος και οχι δεν μου σκαει 5χηνες ,μελλοντικα ισως μου εσκαγε τοσα ,η θεση που χω ειναι ιintership μου πληρωνουν το δευτερο πτυχιο και μου δινουν και ενα μισθο με το συμβολαιο μου για εργασια το οποιο αν το σπασω πρεπει να δωσω τα λεφτα των σπουδων. απο οσα διαβαζω και τεινω να πιστευω ο ιδιος θα φυγω απο την εταιρια ,ειμαστε με αυτο το συστημα 5 ατομα και ο ανταγωνισμος με φθειρει με τα deadlines και τις υπερωριες για να βγει η δουλεια. οσο αφορα την ιδεα που εχεις για τους μισθους στη κυπρο να αναφερω οτι εχουν πεσει κατα πολυ ,ατομο που ξερω δουλευω ως manager σε ξενοδοχειο 3500ε τον μηνα 25 ετων και τωρα 4 χρονιια μετα περνει 1300 ,και μιλαμε για ξενοδοχειο 5αστερο κλπ. οι μισθοι ακομα ειναι καλοι σε καποιους τομεις αλλα σε αρκετους περνει κανεις κανα 750αρι που με το κοστος ζωης δωπερα ισα ισα που βγαινεις Ε ρε πόσοι "Ελληναρες" μαζεύτηκαν στο thread. Μου αρέσει κιόλας που μετά βρίζουμε τους πάντες γιατί η χώρα πάει κατά διαόλου. κοιταξε κακα τα ψεματα ,και ο ιδιωτικος τομεας συνεφερε σε αυτο σε πολλες περιπτωσεις φοροι κλπ απληρωτα ,αδηλωτη εργασια και εσοδα ,διασπαθιση χρηματων και αναθεση εργασιων σε ιδιωτες απο το δημοσιο με τετραπλασιο κοστος κλπ ουσιαστικα ελληναρες δεν ειναι ο κοσμος αλλα εκεινοι που βρισκουν ενα μαυρο προβατο και το χρησιμοποιουν για να καλυψουν τα λαθη πολλαπλων ετων ασυντονισμους και παρανομιων 1
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις είναι το προσωπικό σου συμφέρον και τι σου προσφέρει η κάθε δουλειά. Μην ακούς τους πολέμιους του δημοσίου, που και αυτοί στη θέση σου και όχι εκ του ασφαλούς θα άρπαζαν την ευκαιρία. Θα ζυγίσεις τις 2 επιλογές με τα θετικά και τα αρνητικά τους και θα κρίνεις μόνος σου. Αν ο ιδιωτικός τομέας σου προσφέρει κάποια ικανοποίηση ότι προσφέρεις σε κάτι σχετικό με το αντικείμενό σου, και υπάρχει προοπτική για κάτι παραπάνω στο μέλλον πρέπει να το σκεφτείς σοβαρά. Δεν δίνουν όλες οι εταιρείες επιδότηση για 2ο πτυχίο. Από την άλλη το να δουλεύεις για παράδειγμα 12 ώρες τη μέρα και να προτιμάς τις 8 του δημοσίου δεν σημαίνει ότι είσαι βολεμένος. Παράνομος είναι αυτός που σε εκμεταλλεύεται και σε βάζει να κάνεις απλήρωτες υπερωρίες και όχι αυτός που σε βάζει το προβλεπόμενο. Εσύ βέβαια είσαι ο καλύτερος γνώστης των συνθηκών εργασίας που περνάς οπότε τελικά θα επιλέξεις.
Gtr34 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δεν θα έπαιρνα τέτοιο ρίσκο την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε.
benign Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Κακως εβαλες εδω την ερωτηση,ειναι καθαρο προσωπικο πραγμα και τι φιλοδοξιες/προτεραιοτητες εχει καθε ανθρωπος. Ποσο μετραει για αυτον ο ελευθερος του χρονος,οι κοινωνικες σχεσεις κ.τ.λ. Ο μονος που μπορει να αποφασισει εισαι εσυ. Φημολογειται οτι θα γινουν σαρωτικες αλλαγες στο δημοσιο και θα χειροτερεψουν τα πραγματα παντως. 1
forgotten Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Κακως εβαλες εδω την ερωτηση,ειναι καθαρο προσωπικο πραγμα και τι φιλοδοξιες/προτεραιοτητες εχει καθε ανθρωπος. Ποσο μετραει για αυτον ο ελευθερος του χρονος,οι κοινωνικες σχεσεις κ.τ.λ. Ο μονος που μπορει να αποφασισει εισαι εσυ. Φημολογειται οτι θα γινουν σαρωτικες αλλαγες στο δημοσιο και θα χειροτερεψουν τα πραγματα παντως. εχεις δικαιο θα ζητησω να κλεισει το θεμα.
Fotis13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 βρισκομαι σε διλλημα η εταιρια στην οποια εργαζομαι με εχει με συμβολαιο εργοδοτησης ,με σπουδασε με δικα της εξοδα το δευτερο πτυχιο το οποιο τελειωνω τωρα ,αν φυγω πληρωνω το κοστος του πτυχιου περι τα 6-8χιλιαδες ,απο την αλλη περασα στο δημοσιο σε μια θεση η οποια αν και προσφερει λιγοτερο μισθο επι της ουσιας ειναι μονιμη ενω στην εταιρια μπορω να φτασω σε πολυ ψηλοτερα χρηματα αλλα με μεγαλυτερο ρισκο σε λαθη και ενδεχομενη απολυση. γνωριζω την αντιπαθεια απεναντι στο δημοσιο και η συγκεκριμενη θεση που αποκτησα αν εχει φορτο εργασιας σε βαθος χρονου θα χω περισοτερο χρονο να ενασχοληθω με κατι δικο μου . η διαφορα σε μισθο ειναι περιπου το 1/5 του μισθου αλλα με φοβιζει το οτι η εταιρεια που εργαζομαι ειναι υψηλου ανταγωνισμου και αν και τα παω μια χαρα με φθειρει Το διλημμα σου ειναι αστειο και μονο που προβληματιζεσαι στην δικη μου δουλεια θα ηταν αιτια για να σε απολυσω .Συγκρινεις απο την μια το ελληνικο ιδιωτικο τομεα με τις αθλιες πλεον αμοιβες την εργασιακη ανασφαλεια με τον παραδεισο του εργαζομενου που ειναι το ελληνικο δημοσιο με τις εξαιρετικα υψηλες αμοιβες σε σχεση με το ωραριο , την παραγωγικοτητα τους και την οικονομικη κατασταση του εργοδοτη τους που ειναι χρεωκοπημενος . Αν σε αυτο υπολογισεις και το μπονους της αυτοματης μετατροπης σου σε ιερη αγελαδα με την προσληψη σου και την μονιμοτητα την οποια ξεπερνα μονο ο θανατος σε σιγουρια και τιποτα αλλο ,απορω τι το συζηταμε. 5
The_Judas Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Κακως εβαλες εδω την ερωτηση,ειναι καθαρο προσωπικο πραγμα και τι φιλοδοξιες/προτεραιοτητες εχει καθε ανθρωπος. Ποσο μετραει για αυτον ο ελευθερος του χρονος,οι κοινωνικες σχεσεις κ.τ.λ. Ο μονος που μπορει να αποφασισει εισαι εσυ. Φημολογειται οτι θα γινουν σαρωτικες αλλαγες στο δημοσιο και θα χειροτερεψουν τα πραγματα παντως. Σωστό το πρώτο σκέλος. Για το δεύτερο, τα πάντα στη ζωή είναι ένα ρίσκο. Ούτε ο ιδιωτικός τομέας έχει ιδιαίτερα ανθηρές προδιαγραφές. Ούτε καν ακούγονται έστω υποθετικά σενάρια ή σκέψεις για αυξήσεις και μάλλον δεν θα γίνουν για τα επόμενα 10 χρόνια. Στο δημόσιο το μόνο που ακούω τελευταία είναι για μείωση αποδοχών των ΥΕ και ΔΕ , ενώ στους ΤΕ-ΠΕ μπορεί και να αυξηθούν. Οι ένστολοι-δικαστικοί θα έχουν και αυτοί αυξήσεις γιατί τους έχει ανάγκη η εκάστοτε κυβέρνηση. Ίσως να επιστρέψει και ο 13ος μισθός... Αυτά που έλεγαν ότι θα τους αξιολογούν πρωί-βράδυ και θα απολύονται οι μη εργατικοί μόνο στα χαρτιά έμειναν, παρόλο που η απειλή και μόνο αναστάτωσε αρκετούς (μόνο τους ευσυνείδητους φαντάζομαι). Ούτε είδα να πετάει κανένα στο δρόμο το δημόσιο. Σε διαθεσιμότητα με το 80% του μισθού είναι μια χαρά νομίζω. 2
haris_216 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ιδιωτικός υπάλληλος εδώ και 30 χρόνια. Πέρασα από διαφορετικές δουλειές. Δεν μπήκα ποτέ στην διαδικασία να κοιτάξω προς δημόσιο (καλώς ή κακώς). Τους δημοσίους τους έχω στη μπούκα για πολλούς λόγους. Παρά όμως τα παραπάνω θα σου έλεγα να δεις το δημόσιο γιατί αν και απ' ότι λες θα παίρνεις λιγότερα χρήματα, τελειώνοντας καθημερινά το ωράριο σου και πηγαίνοντας σπίτι τα έχεις αφήσει όλα πίσω (στις περισσότερες θέσεις τουλάχιστον). Όσο και να προσπαθήσεις να το κάνεις αυτό στον ιδιωτικό είναι κομματάκι δύσκολο ('εως αδύνατο) αφού οι στόχοι και τα deadlines σε κυνηγάνε θες δεν θες. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να χαλιέται με κάποια αργία μέσα στο μήνα (τέτοια διαστροφή) απλά και μόνο επειδή δεν προάγει τους στόχους που μου έχουν τεθεί (ούτε επιχειρηματίας να ήμουν). Επειδή είσαι νέος άνθρωπος το μόνο που θα κοιτάξεις είναι αν το γεγονός του καθημερινού τέλματος και η ουσιαστική απουσία προσωπικής βελτίωσης και ανόδου (το να γίνεις κάποια στιγμή προϊστάμενος του τμήματος λόγω παλαιότητας δεν το θεωρώ άνοδο) σε ικανοποιεί σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα 1
forgotten Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Το διλημμα σου ειναι αστειο και μονο που προβληματιζεσαι στην δικη μου δουλεια θα ηταν αιτια για να σε απολυσω .Συγκρινεις απο την μια το ελληνικο ιδιωτικο τομεα με τις αθλιες πλεον αμοιβες την εργασιακη ανασφαλεια με τον παραδεισο του εργαζομενου που ειναι το ελληνικο δημοσιο με τις εξαιρετικα υψηλες αμοιβες σε σχεση με το ωραριο , την παραγωγικοτητα τους και την οικονομικη κατασταση του εργοδοτη τους που ειναι χρεωκοπημενος . Αν σε αυτο υπολογισεις και το μπονους της αυτοματης μετατροπης σου σε ιερη αγελαδα με την προσληψη σου και την μονιμοτητα την οποια ξεπερνα μονο ο θανατος σε σιγουρια και τιποτα αλλο ,απορω τι το συζηταμε. μα οι πολυεθνικες δεν ενδιαφερονται για τους προβληματισμους σου ,αν θελεις αναπτυξε και την δικη σου κοσμοθεωρια αν εχεις χρονο ,σε εκπαιδευουν τους πληρωνεις εν μερει την εκπαιδευση με τον μειωμενο σου μισθο και στη πορεια αμα ληξει το συμβολαιο ειτε στο ανανεωνουν και πας ψηλοτερα ειτε σου δειχνουν την πορτα της εξοδου.θα ελεγα οτι το ατυχες ειναι οτι μιλαμε για το κυπριακο δημοσιο ,σε σχεση με τον τομεα που θα με πιασουν οπως ειπα θα χω λιγοτερο μισθο απο τον ιδιωτικο τομεα κατα 1/5 ωστοσο θα χω περισοτερο χρονο και περισοτερη ελευθερια σε κινησεις ,ισως σε βαθος χρονου να μην μου αρεσει αλλα μετα απο 3 ετη σε ετσι θεση το μονο που καταλαβα απο τις πολυεθνικες ειναι οτι πληρωνουν καλα αλλα θελουν ρομποτ ... εν πασει περιπτωση την αποφαση μου την πειρα και ελπιζω να μην μετανιωσω....
Fotis13 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 κοιταξε κακα τα ψεματα ,και ο ιδιωτικος τομεας συνεφερε σε αυτο σε πολλες περιπτωσεις φοροι κλπ απληρωτα ,αδηλωτη εργασια και εσοδα ,διασπαθιση χρηματων και αναθεση εργασιων σε ιδιωτες απο το δημοσιο με τετραπλασιο κοστος κλπ ουσιαστικα ελληναρες δεν ειναι ο κοσμος αλλα εκεινοι που βρισκουν ενα μαυρο προβατο και το χρησιμοποιουν για να καλυψουν τα λαθη πολλαπλων ετων ασυντονισμους και παρανομιων Βεβαιως, με την τεραστια διαφορα πως ο ιδιωτικος τομεας πληρωσε το μεριδιο που του αντιστοιχει στην χρεωκοπια με το πιο σκληρο τροπο που ειναι η ανεργια και με χιλιαδες λουκετα επιχειρησεων, σε αντιθεση με τον δημοσιο τομεα που ηταν αυτος που χρεωκοπησε αρχικα και εχει μηδενικη ανεργια και συζηταμε 5 χρονια αν θα κλεισουμε τον οργανισμο αποξηρανσης Κωπαιδας ,τιποτα αλλο εχεις να πεις ? 4
3DJIN Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημόσιο:με το που μπαίνεις ειναι λες και παίρνεις σύνταξη,κανενα κίνητρο για δουλειά,απειρο ελέυθερο χρόνο,κανέναν παω απο το κεφάλι σου,πληρωμή προκαταβολικά και πάντα....και κάθεσαι και το σκέφτεσαι? Μπορει να μην μ'αρεσουν ολα τα παραπάνω αλλα απο την μικρη εμπειρία μου αυτα εχω γνωρίσει στο δημόσιο και τίποτα αλλο. 1
Star_Light Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ο ιδιος ο ιδιωτικος τομέας δημιουργει την ανεργια οταν παιρνει εναν ανθρωπο για ολες τις δουλειές με σκοπο να τον πληρώσει ψιχουλα και να του βγάζει δουλεια για 2 και 3 υπαλληλους. Οταν κάποιος στο δημοσιο έχασε το 50% του μισθου του και παραπανω ε δεν το λες οτι την πληρωσε μονο ο ιδιωτικος την κριση. Απλα ενταξει ειναι λογικο οι ιδιωτες να τα λενε οπως θέλουν για να ριχνουν λάσπη στο δημοσιο οσο τους ακουω αυτο κανουν δεν κανουν τιποτα αλλο. Προπαγανδα και αγιος ο θεος. Λες και δεν ξέρουμε τις κομπινες τους πιστευετε τωρα εσεις οτι ο ιδιωτης θα κατσει να πληρωσει και να ταισει τους δημοσιους οπως λεει εχουνε βρει φορμουλες να γλιτώνουν λεφτά κάργα. Μια απο αυτες ειναι η ανασφαλιστη εργασια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις