katz Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Εννοειται ρε φιλε δημοσιο Ειδικα στην κατασταση που ειμαστε τωρα. Συγκρινεται μια ζωη χωρις αγχος απολυσης ή κλεισιματος της εταιριας ή μη επιτευξης στοχων, με μια ζωη στο δημοσιο που θα δουλευεις σαν ανθρωπος και οχι σαν ζωο το 8ωρο σου και θα εχεις της αργιες σου κανονικα? Τι να λεμε τωρα.. Και επισης ειναι θεμα προτεραιοτητων. Αν εισαι απο εκεινους που ζουν για να δουλευουν και δεν εχουν κανενα αλλο ενδιαφερον στη ζωη τους μεινε ιδιωτικο. 3
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 θα παω στο δημοσιο ,θα πληρωσω το κοστος της εκπαιδευσης μου στην εταιρια και τελειωσε το θεμα ,αφησα την προσωπικη μου ζωη στο ελεος του θεου γιατι δεν ειχα χρονο ,ελπιζω οτι τωρα αυτο θα αλλαξει .ευχαριστω για την συμμετοχη στο θεμα ,στη τελικη ισως επρεπε να μην το ανοιξω μια και στοχος μου δεν ηταν να μετατραπει σε vs ιδιωτικου και δημοσιου τομεα Οπως ειπα ο ελευθερος/προσωπικος χρονος δεν εχει τιμη φιλος και σιγουρα αξιζει πολυ περισσοτερο απο ενα εξτρα 20% του ιδιωτικου vs του δημοσιου. Να στο θεσω και διαφορετικα, τι κοστος βαζεις στην υγεια σου? Ψυχικη και σωματικη? Με ποσσα φραγκα μπορει να στα αγορασει καποιος αυτα για να σε καταστρεψει? Ιδιωτικος υπαλληλος ολα μου τα χρονια και μεχρι και σημερα δεν σκεφτηκα ποτε μου μια θεση στο δημοσιο αν και ευκαιριες ειχα πολλες και ολοι μου ελεγαν "κανε τα χαρτια σου για εκει, πηγαινε και δηλωσε εκει" αλλα εγω τιποτα. Πλεον απλα το μετανοιωσα και μακαρι να μπορουσα να γυρισω το χρονο πισω και να αρπαξω αυτην την ευκαιρια (κυριολεκτικα) ποιοτητας ζωης. Προνομοια VS μισθο επιλεγω σιγουρα προνομοια με κλειστα τα ματια. 2
jpaokx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Για να αποφασίσεις, πρέπεις μόνος σου να απαντήσεις μερικά ερωτήματα. 1) Μετά από κάποια χρόνια, θα μπορείς να ζεις εσύ και η οικογένεια σου με τα χρήματα του Δημοσίου; Σε νοιάζουν δηλαδή τα χρήματα; 2) Είσαι άτομο που θέλει επαγγελματική εξέλιξη; 3) Θέλεις να εμβαθύνεις στο αντικείμενο που ασχολείσαι; 4) Θα ήσουν διαθέσιμος να πας στο εξωτερικό σε περίπτωση απόλυσης; 5) Δουλεύεις λίγες υπερωρίες; Ή σχετικά λίγες υπερωρίες; Ή καθόλου; ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Από την στιγμή που η εταιρία, σε έχει "σπουδάσει" - πράγμα σπάνιο για ελληνικά δεδομένα, τότε μείνε εκεί που είσαι! Αν παίρνεις δηλαδή περίπου 1,400 Ευρώ (EDIT: Το διόρθωσα μετά από διευκρίνηση), τότε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά. (Αποτελεί στο περίπου ο υπολογισμός, αφού τα προσόντα αυτά στο δημόσιο θα φέρουν την πιθανή μισθοδοσία σου λογικά κάπου εκεί) Ήμουν στο ελληνικό δημόσιο για 2 χρόνια, και το τί φραπες και ξύσιμο πέφτει δεν περιγράφεται. Βέβαια, εξαρτάται από θέση σε θέση, αλλά προσωπικά σχεδόν κάηκα! Δεν ασχολούμουν καν με πράγματα που ήθελα να ξέρω. Δεν υπάρχει κίνητρο για να μάθεις πιο πολλά αφού πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη. Μετά τα 2 χρόνια, πήρα την απόφαση ότι είναι καιρός να πάω αλλού (εξωτερικό). Αν θες βέβαια, πήγαινε στο δημόσιο και μετά έχεις χρόνο ώστε να δεις για άλλες επιλογές στο εξωτερικό αλλά και αυτό έχει άλλο κόστος. Αν είσαι ικανοποιημένος και με τα λίγα και με το ατέλειωτο ξύσιμο (που πίστεψε με, θα κουραστείς μετά από 1 χρόνο - στην αρχή θα έχει πλάκα), τότε πήγαινε δημοσιο. Προσωπικά, επέλεξα την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό (όπου νιώθεις πιο πλήρης στα επαγγελματικά εφόσον ασχολείσαι εις βάθος με το αντικείμενο σου, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής). Δεν αποτελεί γενικός κανόνας, αλλά νομίζω τα προσόντα ταιριάζουν για κάτι τέτοιο και είναι κρίμα να καείς στο δημόσιο. Επιλογή σου είναι όμως. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ.
militarist Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 <p>Για να αποφασίσεις, πρέπεις μόνος σου να απαντήσεις μερικά ερωτήματα.</p> <p> </p> <p>1) Μετά από κάποια χρόνια, θα μπορείς να ζεις εσύ και η οικογένεια σου με τα χρήματα του Δημοσίου; Σε νοιάζουν δηλαδή τα χρήματα;</p> <p> </p> <p>2) Είσαι άτομο που θέλει επαγγελματική εξέλιξη;</p> <p> </p> <p>3) Θέλεις να εμβαθύνεις στο αντικείμενο που ασχολείσαι;</p> <p> </p> <p>4) Θα ήσουν διαθέσιμος να πας στο εξωτερικό σε περίπτωση απόλυσης;</p> <p> </p> <p>5) Δουλεύεις λίγες υπερωρίες; Ή σχετικά λίγες υπερωρίες; Ή καθόλου;</p> <p> </p> <p> </p> <p>ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Από την στιγμή που η εταιρία, σε έχει "σπουδάσει" - πράγμα σπάνιο για ελληνικά δεδομένα, τότε μείνε εκεί που είσαι! Αν παίρνεις δηλαδή 4000 (που υποθέτω βάσει του 1/5 του μισθού του δημοσίου που ανέφερες), τότε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά.</p> <p> </p> <p>Ήμουν στο ελληνικό δημόσιο για 2 χρόνια, και το τί φραπες και ξύσιμο πέφτει δεν περιγράφεται. Βέβαια, εξαρτάται από θέση σε θέση, αλλά προσωπικά σχεδόν κάηκα! Δεν ασχολούμουν καν με πράγματα που ήθελα να ξέρω. Δεν υπάρχει κίνητρο για να μάθεις πιο πολλά αφού πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη. Μετά τα 2 χρόνια, πήρα την απόφαση ότι είναι καιρός να πάω αλλού (εξωτερικό). Αν θες βέβαια, πήγαινε στο δημόσιο και μετά έχεις χρόνο ώστε να δεις για άλλες επιλογές στο εξωτερικό αλλά και αυτό έχει άλλο κόστος. Αν είσαι ικανοποιημένος και με τα λίγα και με το ατέλειωτο ξύσιμο (που πίστεψε με, θα κουραστείς μετά από 1 χρόνο - στην αρχή θα έχει πλάκα), τότε πήγαινε δημοσιο. Προσωπικά, επέλεξα την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό (όπου ε νιώθεις πιο πλήρης στα επαγγελματικά εφόσον ασχολείσαι εις βάθος με το αντικείμενο σου, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής). Δεν αποτελεί γενικός κανόνας, αλλά νομίζω τα προσόντα ταιριάζουν για κάτι τέτοιο και είναι κρίμα να καείς στο δημόσιο. Επιλογή σου είναι όμως. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ.</p> Συμφωνώ με τον φίλο . ΠΝ 10 χρόνια και επέλεξα εξωτερικό Μέχρι τώρα δεν το μετάνιωσα ούτε δευτερόλεπτο Sent from my iPhone using Insomnia
zio10 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Για να αποφασίσεις, πρέπεις μόνος σου να απαντήσεις μερικά ερωτήματα. 1) Μετά από κάποια χρόνια, θα μπορείς να ζεις εσύ και η οικογένεια σου με τα χρήματα του Δημοσίου; Σε νοιάζουν δηλαδή τα χρήματα; 2) Είσαι άτομο που θέλει επαγγελματική εξέλιξη; 3) Θέλεις να εμβαθύνεις στο αντικείμενο που ασχολείσαι; 4) Θα ήσουν διαθέσιμος να πας στο εξωτερικό σε περίπτωση απόλυσης; 5) Δουλεύεις λίγες υπερωρίες; Ή σχετικά λίγες υπερωρίες; Ή καθόλου; ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ: Από την στιγμή που η εταιρία, σε έχει "σπουδάσει" - πράγμα σπάνιο για ελληνικά δεδομένα, τότε μείνε εκεί που είσαι! Αν παίρνεις δηλαδή 4000 (που υποθέτω βάσει του 1/5 του μισθού του δημοσίου που ανέφερες), τότε είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ λεφτά. Ήμουν στο ελληνικό δημόσιο για 2 χρόνια, και το τί φραπες και ξύσιμο πέφτει δεν περιγράφεται. Βέβαια, εξαρτάται από θέση σε θέση, αλλά προσωπικά σχεδόν κάηκα! Δεν ασχολούμουν καν με πράγματα που ήθελα να ξέρω. Δεν υπάρχει κίνητρο για να μάθεις πιο πολλά αφού πάρα πολύ δύσκολα θα υπάρξει εξέλιξη. Μετά τα 2 χρόνια, πήρα την απόφαση ότι είναι καιρός να πάω αλλού (εξωτερικό). Αν θες βέβαια, πήγαινε στο δημόσιο και μετά έχεις χρόνο ώστε να δεις για άλλες επιλογές στο εξωτερικό αλλά και αυτό έχει άλλο κόστος. Αν είσαι ικανοποιημένος και με τα λίγα και με το ατέλειωτο ξύσιμο (που πίστεψε με, θα κουραστείς μετά από 1 χρόνο - στην αρχή θα έχει πλάκα), τότε πήγαινε δημοσιο. Προσωπικά, επέλεξα την επαγγελματική εξέλιξη στο εξωτερικό (όπου νιώθεις πιο πλήρης στα επαγγελματικά εφόσον ασχολείσαι εις βάθος με το αντικείμενο σου, αλλά και για μια καλύτερη ποιότητα ζωής). Δεν αποτελεί γενικός κανόνας, αλλά νομίζω τα προσόντα ταιριάζουν για κάτι τέτοιο και είναι κρίμα να καείς στο δημόσιο. Επιλογή σου είναι όμως. Δεν υπάρχει σωστό ή λάθος εδώ. Νομίζω διευκρινίστηκε αρκετές φορές ότι δεν μιλάμε για 5000€ μισθό, απλά για 1/5 (20%) περισσότερα σε σχέση με το δημόσιο Επίσης, η γνώμη μου είναι ότι κανείς δε μπορεί να σε συμβουλεύσει για μια τέτοια απόφαση (πόσο μάλλον άγνωστοι). Ό,τι και να ακούσεις, το δικό σου θα κάνεις στο τέλος
arxaggelos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ήμουν στο ελληνικό δημόσιο για 2 χρόνια, και το τί φραπες και ξύσιμο πέφτει δεν περιγράφεται. ... Μετά τα 2 χρόνια, πήρα την απόφαση ότι είναι καιρός να πάω αλλού (εξωτερικό). Πρέπει όμως να διευκρινήσεις εάν παραιτήθηκες με τη μία ή αν πήρες άνευ αποδοχών για να φύγεις έξω (οπότε ουσιαστικά εξακολουθείς να είσαι ΔΥ).
jpaokx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Νομίζω διευκρινίστηκε αρκετές φορές ότι δεν μιλάμε για 5000€ μισθό, απλά για 1/5 (20%) περισσότερα σε σχέση με το δημόσιο Επίσης, η γνώμη μου είναι ότι κανείς δε μπορεί να σε συμβουλεύσει για μια τέτοια απόφαση (πόσο μάλλον άγνωστοι). Ό,τι και να ακούσεις, το δικό σου θα κάνεις στο τέλος Thanks για την διευκρίνησης. Το διόρθωσα αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό. Δεν του λέω τί να κάνει στο τέλος αλλά τι ερωτήματα να απαντήσει μόνος του (όπως αυτά που δημιουργήθηκαν σε μένα από προσωπική εμπειρία), ώστε να πάρει μόνος του μια απόφαση. Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι άνθρωποι που ρωτάει για συμβουλή! 1
michael92 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μακρυά από δημόσιο. Δεν έχεις να προσφέρεις κάτι εκεί ούτε στον εαυτό σου ούτε στο κράτος.
forgotten Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Thanks για την διευκρίνησης. Το διόρθωσα αλλά και πάλι δεν αλλάζει κάτι στο σκεπτικό. Δεν του λέω τί να κάνει στο τέλος αλλά τι ερωτήματα να απαντήσει μόνος του (όπως αυτά που δημιουργήθηκαν σε μένα από προσωπική εμπειρία), ώστε να πάρει μόνος του μια απόφαση. Σίγουρα δεν είμαστε οι μόνοι άνθρωποι που ρωτάει για συμβουλή! εχω ηδη αποφασισει οτι θα αποδεχτω την θεση το εξετασα απο ολες τις οπτικες,εξωτερικο δεν παιζει λογω του οτι εδω εχω ηδη μια παρεα ,μια περιουσια που κληρονομησα και γενικως αν και ξερω πολυ καλα αγγλικα και ιταλικα δεν θελω να φυγω σε μια χωρα με εντελως διαφορετικη νοοτροπια Μακρυά από δημόσιο. Δεν έχεις να προσφέρεις κάτι εκεί ούτε στον εαυτό σου ούτε στο κράτος. η πραγματικοτητα ειναι οτι ουτε ο ιδιωτικος τομεας μου προσφερε τπτ περισοτερο παρα περισοτερη πιεση και τρεχαματα οποτε θα παρω το ρισκο...
jpaokx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Πρέπει όμως να διευκρινήσεις εάν παραιτήθηκες με τη μία ή αν πήρες άνευ αποδοχών για να φύγεις έξω (οπότε ουσιαστικά εξακολουθείς να είσαι ΔΥ). Όχι βέβαια...Πήρα μια άδεια για να πάω σε συνεντεύξεις και όταν έκατσε η θέση, τότε παραιτήθηκα. εχω ηδη αποφασισει οτι θα αποδεχτω την θεση το εξετασα απο ολες τις οπτικες,εξωτερικο δεν παιζει λογω του οτι εδω εχω ηδη μια παρεα ,μια περιουσια που κληρονομησα και γενικως αν και ξερω πολυ καλα αγγλικα και ιταλικα δεν θελω να φυγω σε μια χωρα με εντελως διαφορετικη νοοτροπια Καλή επιτυχία και εύχομαι να σου πάνε όλα καλά. 1
Peleus17 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Ωριαία, άλλος ένας ΔΥ με την φραπεδουμπα του ξύνοντας τα @ρχιδι@ θα φωνάζει ποιος έχει σειρά και όταν θα έρχεται ο κόσμος με χαρτιά θα το κοιτάει λες και είναι σκατο και θα ρωτάει τι είναι αυτό. Sorry dude μην το παίρνεις προσωπικά αλλά αυτές είναι οι εμπειρίες μου με το δημόσιο.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μπροστα στο διλημα: -Παραγωγικοτητα + καριερα + μεγαλες πιθανοτητες εξελιξης + επαγγελματικη αναγνωριση + υψηλη ανταμοιβη κλπ κλπ vs -Καρεκλα, γραφειο, καφε, 0 εξελιξη, ξυσταρχιδισμος, εργασια αναμεσα σε βυσματα που θα σου καπελωνουν την καθε προσπαθεια σου απλα επειδη εχουν τα κονε, μονιμοτητα και 3 και 60 μισθο-συνταξη μεχρι να πεθανεις Οι πλειστοι προτεινουν/θα επελεγαν την 2η επιλογη με το προσχημα της μονιμοτητας. Βλεπετε γιατι θα πληρωνουν μνημονια μεχρι και τα εγγονια σας; Γιατι η πλειοψηφια της νεας γενιας χαρακτηριζεται απο μηδενικες φιλοδοξιες, στοχους και κινητρα. Μια θεσουλα στο δημοσιο για τον γιοκα μου, ενα καλο κοριτσι να τον παντρεψουμε, ενα σπιτικο κοντα στο σπιτι μας να του σιδερωνω ρουχα και να προσεχω το εγγονακι και ολα καλα. 2
pournaras Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 εχω ηδη αποφασισει οτι θα αποδεχτω την θεση το εξετασα απο ολες τις οπτικες,εξωτερικο δεν παιζει λογω του οτι εδω εχω ηδη μια παρεα ,μια περιουσια που κληρονομησα και γενικως αν και ξερω πολυ καλα αγγλικα και ιταλικα δεν θελω να φυγω σε μια χωρα με εντελως διαφορετικη νοοτροπια η πραγματικοτητα ειναι οτι ουτε ο ιδιωτικος τομεας μου προσφερε τπτ περισοτερο παρα περισοτερη πιεση και τρεχαματα οποτε θα παρω το ρισκο... Αν επιτρεπεται, τι ακριβως θεση θα εχεις στο δημοσιο τομεα;
forgotten Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Αν επιτρεπεται, τι ακριβως θεση θα εχεις στο δημοσιο τομεα; λειτουργος β περιβαλοντος και αειφορου αναπτυξης ,ειμαι κυπρο δεν ειναι το δημοσιο ακριβως οπως στην ελλαδα ωστοσο ιδιαιτερα τωρα
ikaruga24 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2014 Edit: Κυπρο εισαι και εσυ? Σε αυτην την περιπτωση ισως και θα ηταν καλη ιδεα να μεινεις στη θεση που εισαι γιατι τουλαχιστον και προς το παρον το πραγμα δεν εχει ξεφτηλιστει πληρως οπως Ελλαδα ακομα. Απο την αλλη μερα με τη μερα πηγαινει με γοργους ρυθμους προς την ιδια κατευθυνση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις