Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπροστα στο διλημα:

-Παραγωγικοτητα + καριερα + μεγαλες πιθανοτητες εξελιξης + επαγγελματικη αναγνωριση + υψηλη ανταμοιβη κλπ κλπ

vs

-Καρεκλα, γραφειο, καφε, 0 εξελιξη, ξυσταρχιδισμος, εργασια αναμεσα σε βυσματα που θα σου καπελωνουν την καθε προσπαθεια σου απλα επειδη εχουν τα κονε, μονιμοτητα και 3 και 60 μισθο-συνταξη μεχρι να πεθανεις

Οι πλειστοι προτεινουν/θα επελεγαν την 2η επιλογη με το προσχημα της μονιμοτητας.

Βλεπετε γιατι θα πληρωνουν μνημονια μεχρι και τα εγγονια σας; Γιατι η πλειοψηφια της νεας γενιας χαρακτηριζεται απο μηδενικες φιλοδοξιες, στοχους και κινητρα. Μια θεσουλα στο δημοσιο για τον γιοκα μου, ενα καλο κοριτσι να τον παντρεψουμε, ενα σπιτικο κοντα στο σπιτι μας να του σιδερωνω ρουχα και να προσεχω το εγγονακι και ολα καλα.

Με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις (που απλά πάντα επιβεβαιώνουν τον κανόνα) ο ιδιωτικός τομέας είναι νεκροταφείο φιλοδοξιών.

Παλιά ίσως όχι αλλά τώρα κάθεσαι και τρέμεις τι θα ακούσεις (κάτι σαν την αρχική διαφήμιση του "καλαμαράκι day" αν την είδες).

Όπως είπα και παραπάνω είμαι 30 χρόνια στον ιδιωτικό τομέα (δεν το μετάνιωσα αφού νιωθω ότι δεν μου ταιριάζει το δημόσιο) αλλά ταυτόχρονα αυτό σημαίνει ότι τσίμπισα έλκος στομάχου σε πολύ νεαρή ηλικία.

Και με τις εργασιακές σχέσεις να έχουν πάει πια σε επίπεδο Kunta Kinte (Roots αν θυμάσαι) πως μπορώ να του προτείνω κάτι διαφορετικό

(πάντα για την Ελλάδα του σήμερα μιλάω. αυτή που έχουμε και όχι αυτή που θα θέλαμε ή θα "χτίσουμε" :P )

• Απαντ. 66
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μπροστα στο διλημα:

-Παραγωγικοτητα + καριερα + μεγαλες πιθανοτητες εξελιξης + επαγγελματικη αναγνωριση + υψηλη ανταμοιβη κλπ κλπ

vs

-Καρεκλα, γραφειο, καφε, 0 εξελιξη, ξυσταρχιδισμος, εργασια αναμεσα σε βυσματα που θα σου καπελωνουν την καθε προσπαθεια σου απλα επειδη εχουν τα κονε, μονιμοτητα και 3 και 60 μισθο-συνταξη μεχρι να πεθανεις

Οι πλειστοι προτεινουν/θα επελεγαν την 2η επιλογη με το προσχημα της μονιμοτητας.

Βλεπετε γιατι θα πληρωνουν μνημονια μεχρι και τα εγγονια σας; Γιατι η πλειοψηφια της νεας γενιας χαρακτηριζεται απο μηδενικες φιλοδοξιες, στοχους και κινητρα. Μια θεσουλα στο δημοσιο για τον γιοκα μου, ενα καλο κοριτσι να τον παντρεψουμε, ενα σπιτικο κοντα στο σπιτι μας να του σιδερωνω ρουχα και να προσεχω το εγγονακι και ολα καλα.

Αυτό είναι το greek dream! :-D

Δημοσ.

vs

Eσυ σιγουρα ελλαδα μενεις?

Μαλλον ξεχνας οτι για τον ιδιωτικο τομεα ισχυει το εξης

-Καρεκλα, γραφειο, καφε, 0 εξελιξη, εργασια αναμεσα σε βυσματα που θα σου καπελωνουν την καθε προσπαθεια σου απλα επειδη εχουν τα κονε, αναλλοσιμοτητα και 3 και 60 μισθο-συνταξη δυσκολα, μεχρι να πεθανεις

• Like 4
Δημοσ.

Eσυ σιγουρα ελλαδα μενεις?

Παιρνω αφορμη το παραδειγμα του forgoten και γραφω οτι γραφω. Ο forgoten λοιπον, δεν μενει στην Ελλαδα.

Και να εμενε στην Ελλαδα, σας εγραψε στο πρωτο του ποστ τα περι καριερας, παραγωγικοτητας, εξελιξης, υψηλου μισθου κλπ. Αυτα του προσφερει η θεση, απ'οτι λεει ο ιδιος. Δεν αναφερομαι στο γενικο διλημα "ιδιωτικος vs δημοσιος υπαλληλος" οπου ιδιωτικος = τα σκ@τα του ελληνικου ιδιωτικου τομεα οπως τα ξερουμε. Αναφερομαι καθαρα σε οσα ειπε ο TS.

Παρ'ολα αυτα προτεινετε δημοσιο.

Και Ζιμπαμπουε να εμενα, δεν αλλαζει κατι, για την περιπτωση του TS μιλαμε. Αλλα fyi μενω στην ιδια χωρα με τον TS, αρα προφανως ξερω πολυ καλυτερα απο σενα την πραγματικοτητα οσον αφορα το παρον τοπικ. Next point?

ΥΓ. Ουτε με το edit που εκανες αλλαζει κατι απο οσα ειπα. Η περιπτωση του ts ειναι συγκεκριμενη και ειναι αυτη:

βρισκομαι σε διλλημα η εταιρια στην οποια εργαζομαι με εχει με συμβολαιο εργοδοτησης ,με σπουδασε με δικα της εξοδα το δευτερο πτυχιο το οποιο τελειωνω τωρα ,αν φυγω πληρωνω το κοστος του πτυχιου περι τα 6-8χιλιαδες ,απο την αλλη περασα στο δημοσιο σε μια θεση η οποια αν και προσφερει λιγοτερο μισθο επι της ουσιας ειναι μονιμη ενω στην εταιρια μπορω να φτασω σε πολυ ψηλοτερα χρηματα αλλα με μεγαλυτερο ρισκο σε λαθη και ενδεχομενη απολυση.

Δημοσ.

Ναι αλλά ο TS πέρα από τα "καριέρα vs δημόσιο" σαν απλή επαγγελματική επιλογή έθεσε και τα θέματα της ζωής (του να έχεις ζωή), του stress, κλπ

Καλώς ή κακώς καριέρα και ζωή/οικογένεια (τουλάχιστον με το μοντέλο που έχω στο μυαλό μου ότι δηλαδή θα έχεις χρόνο και ενέργεια για να δώσεις κι εκεί) δεν πορεύονται τις ίδιες ατραπούς.

Απλά όταν κάνεις καριέρα (φράγκα, εξέλιξη, κλπ) την παλεύεις και ξορκίζεις τις ενοχές σου με το "γι' αυτούς τα κάνω όλα"

Δημοσ.

Παιρνω αφορμη το παραδειγμα του forgoten και γραφω οτι γραφω. Ο forgoten λοιπον, δεν μενει στην Ελλαδα.

Και να εμενε στην Ελλαδα, σας εγραψε στο πρωτο του ποστ τα περι καριερας, παραγωγικοτητας, εξελιξης, υψηλου μισθου κλπ. Αυτα του προσφερει η θεση, απ'οτι λεει ο ιδιος. Δεν αναφερομαι στο γενικο διλημα "ιδιωτικος vs δημοσιος υπαλληλος" οπου ιδιωτικος = τα σκ@τα του ελληνικου ιδιωτικου τομεα οπως τα ξερουμε. Αναφερομαι καθαρα σε οσα ειπε ο TS.

Παρ'ολα αυτα προτεινετε δημοσιο.

Και Ζιμπαμπουε να εμενα, δεν αλλαζει κατι, για την περιπτωση του TS μιλαμε. Αλλα fyi μενω στην ιδια χωρα με τον TS, αρα προφανως ξερω πολυ καλυτερα απο σενα την πραγματικοτητα οσον αφορα το παρον τοπικ. Next point?

ΥΓ. Ουτε με το edit που εκανες αλλαζει κατι απο οσα ειπα. Η περιπτωση του ts ειναι συγκεκριμενη και ειναι αυτη:

εκτιμω το ενδιαφερον αλλα ηδη αποφασισα οτι οι προτεραιοτητες μου δεν πρεπει να ειναι μονο τα χρηματα ,επι της ουσιας στο τελος της μερας δεν τους χρωστω και τπτ περισοτερο, την θεση στην εταιριια δεν  μου την εδωσαν χαριστικα και σιγουρα τα οσα εκανα στα πλαισια της εργασιας μου εκειι ηταν εμπειριες,και καποιες καταστασεις ειχαν και το κοστος τους . ωστοσο δεν νιωθω πλεον οτι με κραταειι ο ιδιωτικος τομεας εκει οταν αρχιζω και βλεπω περιπτωσεις αρκετων γνωστων που απο τα ανωγεια βρεθηκαν σεε υπογεια  σε χρονο dt λογω πληθους αληλενδετων καταστασεων .η επιλογη ειναι συνειδητη επειδη εξαντλησαμε το θεμα και την αποφαση μου την πηρα θα θελα να πω ενα μεγαλο ευχαριιστω για τις σκεψεις σας

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...