Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Βρε παιδιά όταν βάφει κανείς κάγκελα ποιά είναι η σωστή διαδικακασία; Μάλλον να σας πω τα πρώτα βήματα που κάνω γιατί προς τον καθασιρμό στομώνω!  :-D

Λοιπόν:

1. Αγορά νέφτη, μπογιάς, πινέλων, μίνιου, ψιλού γυαλόχαρτου και μικρού σκαφακίου/ρολακίου  :-D

2. Ένα μικρό τρίψιμο με το γυαλόχαρτο πάνω στο χρώμα ή στις σκουριές

3. Καθάρισμα με νέφτη με ένα πανί, σε όλα τα κάγκελα ότι έχει μείνει από το τρίψιμο

4. Ρίχνω στο μίνιο λίγο νέφτη να αραιώσει

5. Πέρασμα με μίνιο στις σκουριές ή τις τυχών νέες ηλεκτροκολήσεις/προσθήκες

6. Την επόμενη μέρα, ανακινώ καλά τη μπογιά και τη ρίχνω στο σκαφάκι με λίγο νέφτη να αραιώσει.

7. Πέρασμα τα κάγκελα με μπογιά, πρώτα με πινέλο στης ενώσεις των καγκέλων (το βάζω σε δοχειάκι με νέφτη να μην κολήσει) και μετά με ρολάκι τις μεγάλες επιφάνειες

8. Εάν κάποιες ενώσεις δεν έχουν κλυφθεί καλά τις περνάω μια με το πινέλο και μετά πάλι το πινέλο και ρολάκι στο δοχείο με το νέφτη

Τελείωσα αλλά μέχρι εδώ μάλλον καλά είμαι (τι λέτε ;) στον καθαρισμό των πινέλων και σκαφακίου έχω τις απορίες μου! Μπορεί κανείς να συνεχίσει και να με διορθώσει;  :-D

Δημοσ.

Παιρνεις hammerite και τελειωνεις.. Ουτε τριψιματα, ουτε ανακατεματα..

Sent from my iPhone using Insomnia

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν κατάλαβα... αφενώς τι κάνει αυτό, αφαιτέρου με το καθάρισμα των εργαλείων τι κάνεις;  :-)

Επεξ/σία από zoranb
Δημοσ.

Τρίψιμο καθάρισμα επιβάλετε, απο χρώματα τώρα υπάρχουν τα λεγόμενα νιτρου τα οποία δεν θέλουν ουτε μινιο ουτε τίποτα, τα περνάς και τέλος

• Like 1
Δημοσ.

Βρε παιδιά όταν βάφει κανείς κάγκελα ποιά είναι η σωστή διαδικακασία; 

Τα πάντα είναι στο καρπό ...

πάνω - κάτω, πάνω - κάτω, πάνω - κάτω

Μακριές πινελιές

μη ξεχνάς να ανασαίνεις ....

...

μικρά κάγκελα με το αριστερό, μεγάλα με το δεξί

• Like 3
Δημοσ.

Βρε παιδιά όταν βάφει κανείς κάγκελα ποιά είναι η σωστή διαδικακασία; Μάλλον να σας πω τα πρώτα βήματα που κάνω γιατί προς τον καθασιρμό στομώνω!  :-D

Λοιπόν:

1. Αγορά νέφτη, μπογιάς, πινέλων, μίνιου, ψιλού γυαλόχαρτου και μικρού σκαφακίου/ρολακίου  :-D

3. Καθάρισμα με νέφτη με ένα πανί, σε όλα τα κάγκελα ότι έχει μείνει από το τρίψιμο

6. Την επόμενη μέρα, ανακινώ καλά τη μπογιά και τη ρίχνω στο σκαφάκι με λίγο νέφτη να αραιώσει.

7. Πέρασμα τα κάγκελα με μπογιά, πρώτα με πινέλο στης ενώσεις των καγκέλων (το βάζω σε δοχειάκι με νέφτη να μην κολήσει) και μετά με ρολάκι τις μεγάλες επιφάνειες

8. Εάν κάποιες ενώσεις δεν έχουν κλυφθεί καλά τις περνάω μια με το πινέλο και μετά πάλι το πινέλο και ρολάκι στο δοχείο με το νέφτη

Τελείωσα αλλά μέχρι εδώ μάλλον καλά είμαι (τι λέτε ;) στον καθαρισμό των πινέλων και σκαφακίου έχω τις απορίες μου! Μπορεί κανείς να συνεχίσει και να με διορθώσει;  :-D

Εφαγες τον γαιδαρο , στην ουρα κολλησες ? Ξεπλυνε λιγο με νερο...Βαλτα σε καμμια λεκανη με νερο και νεφτι/διαλυτικο και μετα τριψτα και λιγο.Μετα αφου τα καθαρισεις αστα και λιγο σε νερο + ava να μαλακωσουν  τα τα φιλαρακια σου 

• Like 1
Δημοσ.

Τα πάντα είναι στο καρπό ...

Μακριές πινελιές

μη ξεχνάς να ανασαίνεις ....

...

μικρά κάγκελα με το αριστερό, μεγάλα με το δεξί

Δεν βάφεις έτσι τα κάγκελα. Χτυπάς το κάγκελο με πινέλο κάπως κάθετα με τις τρίχες του πινέλου.

Α, και ο Ζόραν οφείλει να μας πει τι φτιάχνει εκεί πέρα... Τουλάχιστον μια φωτογραφία επιβάλλεται μετά από όλες τις συμβουλές που βρήκε εδώ μέσα :-)

• Like 1
Δημοσ.

Ξεπλυνε λιγο με νερο...Βαλτα σε καμμια λεκανη με νερο και νεφτι/διαλυτικο και μετα τριψτα και λιγο.Μετα αφου τα καθαρισεις αστα και λιγο σε νερο + ava να μαλακωσουν  τα τα φιλαρακια σου 

Λεκάνη με νερό και νέφτι/διαλύτικό; Iσχύει αυτό ή το έγραψες έτσι στα γρήγορα;

Δημοσ.

Λοιπόν:

Μια χαρά είσαι.

Τα hammerite άστα.

Τα εργαλεία τα καθαρίζεις με ότι διαλυτικό χρησιμοποιείς στη μπογιά.

/sc

Δημοσ.

Μια χαρά είσαι.

Τα hammerite άστα.

Τα εργαλεία τα καθαρίζεις με ότι διαλυτικό χρησιμοποιείς στη μπογιά.

Εντάξει με διαλυτικό αλλά πως; Γεμίζω ένα τενεκεδάκι με νέφτι όσο ύψος έχουν οι τρίχες του πινέλου και το βάζω μέσα; Αμέσως χρωματίζεται αυτό και δεν καθαρίζει! Πολύ νέφτι χαλάω έτσι, μήπως να τα πετάω τα πινέλα να τα κάνω μιας χρήσεως;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...