Danbo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Εσύ κατάλαβες ότι αν η σκύλα σου ήταν καθαρόαιμη το μοναδικό ερώτημα που θα είχες θα ήταν ποιος να είναι ο γαμπρός και μετά από 3 χρόνια; Φιλαράκι, απλούστατο. Αναρωτιέται ο άλλος φίλος αν η σκύλα σου είναι καθαρόαιμη, και απαντώ ότι αν ήταν δεν θα ρωτούσες σε φόρουμ. Επειδή αν η σκύλα σου ήταν καθαρόαιμη, τέτοιες ερωτήσεις δεν θα τις είχες, και αν τύχαινε να τις έχεις, δεν θα ρωτούσες αγνώστους σε φόρουμς. Απλή λογική, το σκυλί σου μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, καθαρόαιμο δεν είναι, και αν μια στο άπειρο (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, μην το παίρνεις προσωπικά αυτό που θα πω, γενικά μιλάω) είχες στο μυαλό σου να βγάλεις λεφτά από τα κουτάβια, θα παρακαλάς να τα δώσεις. Όχι μόνο δεν θα βγάλεις, αλλά θα πληρώσεις κιόλας απ'την τσέπη σου σε γιατρούς, φάρμακα και γέννες. Ρε φιλε,δεν εχεις ιδεα γιατι ανοιξα το θεμα ε? Απολυτως καμια.. Το ερωτημα μου ειναι γιατι τωρα μου ηρθε και αποφασισα να την ζευγαρωσω καταρχην.Και κατα δευτερον..Η Σκυλα μου ειναι καθαροαιμη 1000%,αλλα δεν μπορω να καταλαβω,γιατι καποιος που εχει εναν καθαροαιμο σκυλο να μην μπορει να κανει μια ερωτηση να του πει καποιος ποια περιοδο θα πρεπει να την ζευγαρωσω οταν εδω και 3 χρονια ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ κατι τετοιο και για τον λογο αυτο ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ? Υ.Γ Και επισης ρε φιλε,να χαρεις..ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ. Ε Λ Ε Ο Σ δηλαδη
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ρε φιλε,δεν εχεις ιδεα γιατι ανοιξα το θεμα ε? Απολυτως καμια.. Το ερωτημα μου ειναι γιατι τωρα μου ηρθε και αποφασισα να την ζευγαρωσω καταρχην.Και κατα δευτερον..Η Σκυλα μου ειναι καθαροαιμη 1000%,αλλα δεν μπορω να καταλαβω,γιατι καποιος που εχει εναν καθαροαιμο σκυλο να μην μπορει να κανει μια ερωτηση να του πει καποιος ποια περιοδο θα πρεπει να την ζευγαρωσω οταν εδω και 3 χρονια ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ κατι τετοιο και για τον λογο αυτο ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑ ΠΟΤΕ? Υ.Γ Και επισης ρε φιλε,να χαρεις..ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΡΩΤΗΣΑ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΜΠΡΟΣ. Ε Λ Ε Ο Σ δηλαδη Γιατί δεν είναι καθαρόαιμο το σκυλί σου, απλούστατο. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, από την ώρα της αγοράς θα σου είχαν ήδη μιλήσει για αναπαραγωγή της μελλοντικά. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, θα γνώριζες όλο το γενεαλογικό της δέντρο και το ιστορικό των γονιών της, άλλων κουταβιών που είχαν οι γονείς της, κτλ. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, θα είχες πιστοποιητικό pedigree. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, τις απορίες σου εκτός από τον κτηνίατρο θα σου τις έλυνε αυτός που σου πούλησε τη σκύλα. Επίσης, ποτέ δεν είπα ότι η απορία σου ήταν ποιος να είναι ο γαμπρός. Απάντησα απλά σε απορία φίλου για το αν είναι καθαρόαιμη η σκύλα σου, που είναι προφανέστατο ότι δεν είναι.
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 <p>Δεν βρίσκω το λόγο εφόσον έχεις το σκυλί στο σπίτι ,συνεπώς είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, να μπεις στη διαδικασία χειρουργείου και ρίσκου αυτών που αναφέρει η έρευνα. Γιατί μπορεί να μην σου λέει τις προϋποθέσεις που αναφέρεις εσύ,σου παραθέτει όμως κάποιους κινδύνους και μάλιστα όχι αδιάφορους.</p> Και όπως σου ξαναλέω , αυτά πες θεωρητικά τα αποδέχομαι . Ως κριτήριο χρισημοποιεί την ηλικία , το πρώτο έτος . Αυτός σου ξαναλέω είναι και ο λόγος που η επέμβαση διεθνώς συνίσταται απο ολες τις Κτηνιατρικές Σχολές , Ιδρύματα , Κολλέγια και journals να πραγματοποιείται μετά το 1ο ετος της ηλικίας , δηλαδή μετά την εμφάνιση του 1ου οίστρου . Απο αναισθησιολογικής πλευράς , περισσότερο ασφαλές και ακίνδυνο είναι να χειριστής ενα νεαρό ζώο ( υποψιν , δεν λεω για 2 μηνων σκυλο , αλλα πχ για έτους και βάλε ) παρά ενα μεγαλύτερης ηλικίας . Και επίσης , ουαν λες ελεγχόμενο , εννοείς το χευγάρωμα και την αποτροπή αυτού ; Αυτό ναι . Ωστόσο σε καθε οιστρικό κυκλο κυκλοφορουν και δρουν οι γεννητικές ορμόνες οι οποίες με τον καιρό και τα χρόνια , όσο υφίστανται , επηρρεάζουν και ευαισθητοποιουν τον οργανισμο προς εμφάνιση και εκδήλωση ποικίλων παθολογικών καταστάσεων . Κορωνίδα αυτων τα νεοπλάσματα των μαστών .. Μετα εχεις την πυομήτρα , τον σακχαρώδη διαβήτη κλπ κλπ Οπότε σε κάθε περίοτωση κρατάς (ο οποιοσδήποτε) ενα αστείρωτο ζώο για λόγους ιδεολογίας (και λοιπους προσωπικούς λόγους) με κίνδυνο με το πέρας των ετών να έχεις υψηλές πιθανότητες να έχεις το ζώο με κάποια δύσκολη νόσο με οτι αυτο συνεπαγεται σε χρήμα , κόπο και ταλαιπωρία ιδιοκτήτη αλλα και του ίδιου του ζωντανού . Sent from my iPhone using Insomnia 2
CROM271 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Danbo καταρχην αυτο που σου ειπε ο κτηνιατρος ή αυτο που διαβασες καπου (οτι δηλαδη πρεπει να το ζευγαρωσεις μια φορα πριν το στειρωσεις) ειναι λαθος. Απο εκει και περα οσον αφορα το θεμα της στειρωσης εγω ειμαι υπερ της στειρωσης μονο σε αδεσποτα για τον ελεγχο των γεννησεων και σε ειδικες καταστασεις... Και ο λογος ειναι ο εξης. Περα απο τις οποιες ερευνες που λενε πως η στειρωση δημιουργει προβληματα κλπ, το εχω δει με τα ματια μου σε πολλες περιπτωσεις πως η στειρωση επηρεαζει τον σκυλο οσον αφορα το θεμα του χαρακτηρα. Μεγαλη διαφορα το σκυλι που ειχες με αυτο που θα εχεις μετα την στειρωση...
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Και αυτό επίσης εξαρτάται απο πολλούς παράγοντες και κυρίως αφορά συμπεριφορά σχετιζόμενη με την αναπαραγωγική δραστηριότητα και τα γύρω απο αυτήν . Και σαφώς δεν αναφαίρομαι σε περιπτώσεις σκύλων Αστυνομίας κλπ . Εν ολιγοις , και αυτό είναι αμφιλεγόμενο και πολυπαραγοντικό . ΣΥΝ αυτά που έφραψα σε προηγούμενο μήνυμα . Sent from my iPhone using Insomnia
CROM271 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Εγω παντως adon απο προσωπικες εμπειριες εχω δει πως ο χαρακτηρας του σκυλου αλλαζει μετα την στειρωση και οχι μονο σε συμπεριφορες σχετιζομενες με την αναπαραγωγη που ειναι αυτονοητο... Με λιγα λογια εχω δει μετα την στειρωση σκυλια πιο νωχελικα, πιο αδιαφορα, λιγοτερο ενεργητικα και δραστηρια. Με λιγοτερη ορεξη γενικα...
Danbo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Γιατί δεν είναι καθαρόαιμο το σκυλί σου, απλούστατο. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, από την ώρα της αγοράς θα σου είχαν ήδη μιλήσει για αναπαραγωγή της μελλοντικά. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, θα γνώριζες όλο το γενεαλογικό της δέντρο και το ιστορικό των γονιών της, άλλων κουταβιών που είχαν οι γονείς της, κτλ. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, θα είχες πιστοποιητικό pedigree. Γιατί αν ήταν καθαρόαιμο, τις απορίες σου εκτός από τον κτηνίατρο θα σου τις έλυνε αυτός που σου πούλησε τη σκύλα. Επίσης, ποτέ δεν είπα ότι η απορία σου ήταν ποιος να είναι ο γαμπρός. Απάντησα απλά σε απορία φίλου για το αν είναι καθαρόαιμη η σκύλα σου, που είναι προφανέστατο ότι δεν είναι. Το σκυλι ηταν δωρο απο τον παππου μου που τον εχασα πριν 2 χρονια.. Οποτε δεν μου εχει μιλησει για ολα αυτα.. Και ομως το σκυλι ειναι καθαροαιμο οσο και αν εχεις αντιθετη αποψη
Adon1s Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Εμπλέκεται και ο παράγοντας της ατομικότητας σε κάθε περίπτωση . Αντίστοιχα μπορώ να μιλήσω και για την δικιά μου που δεν άλλαξε καθόλου η συμπεριφορά της , όπως και των φίλων και γνωστών . Γενικότερα καταλαβαίνεις πως δεν μιλάμε για κανόνα και απο την στιγμή που υπάρχουν οι μεν και οι δε , ειναι προφανες οτι το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι συνάρτηση παραγόντων ατομικών αλλα κ περιβαλλοντικών . Όπως επίσης ας μη ξεχνάμε και τον χαρακτήρα του ζώου , την εκπαίδευση που έχει και το τι ιδιοκτητη εχει . Το καθε σκυλί είναι όπως και ο ιδιοκτητης του .. Αυτος ειναι που πλάθει το τί και πως θα είναι , προ και μετα ΩΥΕ . Αλλα ενταξει , για να μην τρομάζει ο κόσμος , με εξαίρεση λιγες περιπτώσεις , κανένα ζώο που ηταν λιοντάρι με φίμωτρο μετα της ΩΥΕ δε γίνεται ...κιλίμι . Sent from my iPhone using Insomnia
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Το σκυλι ηταν δωρο απο τον παππου μου που τον εχασα πριν 2 χρονια.. Οποτε δεν μου εχει μιλησει για ολα αυτα.. Και ομως το σκυλι ειναι καθαροαιμο οσο και αν εχεις αντιθετη αποψη Έχει pedigree; Όχι, αν είχε δεν υπήρχε περίπτωση να μην το ξέρεις. Το σκυλί σου δεν είναι καθαρόαιμο, όσο και αν θέλεις να πιστεύεις το αντίθετο. 1
Danbo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Έχει pedigree; Όχι, αν είχε δεν υπήρχε περίπτωση να μην το ξέρεις. Το σκυλί σου δεν είναι καθαρόαιμο, όσο και αν θέλεις να πιστεύεις το αντίθετο. Ναι φιλε μου εχει.. Δεν ειπα εγω οτι δεν ηξερα για την πιστοποιηση,εγω ειπα πως δεν με ειχε ενημερωσει ο παππους μου για τα σχετικα
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Οχι δεν εχω,διοτι την ειχα αγορασει απο petshop και το οποιο δεν ειχα ρωτησει κατι σχετικα με αυτο..Επισης,μπορεις να μου πεις,αν υπαρχει καποιο προβλημα για την γεννα αυτο το ιστορικο που μου λες? Ναι φιλε μου εχει.. Δεν ειπα εγω οτι δεν ηξερα για την πιστοποιηση,εγω ειπα πως δεν με ειχε ενημερωσει ο παππους μου για τα σχετικαΑναιρείς τον εαυτό σου. Τα petshops δεν δίνουν pedigree, και αν είχες pedigree θα γνώριζες τους προγόνους της ποιοι είναι και ποιοι οι ιδιοκτήτες τους, όπως και τυχόν κληρονομικές ασθένειες/αδυναμίες που έχουν τα γονίδιά της. ΔΕΝ είναι καθαρόαιμη.
Pintsie Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Adon1s, είσαι κτηνίατρος; Αν ναι, σε ποια περιοχή, αγαπητέ; Γιατί ψάχνω να αλλάξω μιας και ο δικός μου έχει τέτοιες "ωραίες" απόψεις περί ζευγαρώματος έστω μία φορά και θα του χώσω καμιά ανάποδη καμιά μέρα που θα μου πει ξανά να ζευγαρώσω τον κύριο με το καρότο αριστερά. (στείλε πμ αν δεν επιτρέπεται)
Danbo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Αναιρείς τον εαυτό σου. Τα petshops δεν δίνουν pedigree, και αν είχες pedigree θα γνώριζες τους προγόνους της ποιοι είναι και ποιοι οι ιδιοκτήτες τους, όπως και τυχόν κληρονομικές ασθένειες/αδυναμίες που έχουν τα γονίδιά της. ΔΕΝ είναι καθαρόαιμη. Ρε φιλε,μας εχεις πρηξει εδω και ποσες σελιδες για το αν ειναι καθαροαιμη ή οχι.Φτανει.. Απο Τεταρτη που θα παω στο σπιτι μου θα σου στειλω με pm την πιστοποιηση να μας αφησεις ησυχους.Ελεος δηλαδη
Moderators stormrain Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Οφφτοπικ αλλα επειδή δεν μας νοιαζει αν ειναι καθαρόαιμο ή οχι αλλα μας νοιαζει ποσο γλυκο ειναι, περνα απο το τοπικ των κατοικιδιων και βαλε μια φωτο
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ρε φιλε,μας εχεις πρηξει εδω και ποσες σελιδες για το αν ειναι καθαροαιμη ή οχι.Φτανει.. Απο Τεταρτη που θα παω στο σπιτι μου θα σου στειλω με pm την πιστοποιηση να μας αφησεις ησυχους.Ελεος δηλαδη Την να την κάνω την "πιστοποίηση" του πετσοπά; Έχε την για κορνίζα, αχαχαχα!!! Οφφτοπικ αλλα επειδή δεν μας νοιαζει αν ειναι καθαρόαιμο οχι αλλα μας νοιαζει ποσο γλυκο ειναι, περνα απο το τοπικ των κατοικιδιων και βαλε μια φωτο Αυτό μάλιστα, να το κάνεις, συμφωνώ και επαυξάνω!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα