Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κλαησπερα παιδια.Εχω ενα λαμπραντορ θηλυκο 3 ετων περιπου.. Της εχει ερθει περιοδος εδω και 1-2 μερες και σκεφτομαι να την ζευγαρωσω.. Μπορει καποιος που να ξερει να μου πει ποτε ακριβως πρεπει να γινει? Μετα την περιοδο της? κατα την διαρκεια? ειναι κατι που πρεπει να προσεξω? πρεπει να της κανω πρωτα τιποτα εξετασεις?

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πρωτα απολα , έχεις προγραμματίσει την τύχη των κουταβιών ;

Έπειτα , ο σκύλος είναι εκτροφικός και υψηλής γεννητικής αξίας ;

Αποκεί και πέρα με παραπ´ανω λεπτομέρειες και πληροφορίες , μπορείς να συζητήσεις με τον ιατρό που παρακολουθεί το lab σου .

Α , και στα ζώα αυτό λέγεται οίστρος , όχι "περίοδος" ;)

Δημοσ.

Πρωτα απολα , έχεις προγραμματίσει την τύχη των κουταβιών ;

Έπειτα , ο σκύλος είναι εκτροφικός και υψηλής γεννητικής αξίας ;

Αποκεί και πέρα με παραπ´ανω λεπτομέρειες και πληροφορίες , μπορείς να συζητήσεις με τον ιατρό που παρακολουθεί το lab σου .

Α , και στα ζώα αυτό λέγεται οίστρος , όχι "περίοδος" ;)

Ναι το εχω προγραμματισει για τα κουταβια..

Για το δευτερο,δεν καταλαβα τι εννοεις.Μπορεις να το κανεις με απλα λογια?

Δημοσ.

Αν θες να την ζευγαρωσεις βρες καθαρόαιμο σκύλο ωστε να μπορέσεις να τα δώσεις και σχετικά ευκολα. Για τα υπόλοιπα ρώτα τον κτηνίατρο.

edit : - με πρόλαβες , αφου έχεις που να τα δώσεις ok.

sorry για το offtopic αλλα σκεφτείτε σε ενα παράληλο σύμπαν που οι άνθρωποι ειναι τα κατοικίδια και κάποια άλλα όντα τα αφεντικά μας πως θα μας φαινόταν ενα τέτοιο thread μέσα απο την ματιά μας σαν κατοικίδια. :mellow:

Δημοσ.

Κατα την διαρκεια του οιστρου το ζευγαρωνεις. Καλυτερα μετα απο 10-12 μερες μετα την εναρξη του οιστρου. Υπολογισε βεβαια πως ο οιστρος μπορει να αρχισε πιο νωρις και να μην το πηρες χαμπαρι.

Επισης επειδη λες πως εχεις προγραματισει την τυχη των κουταβιων. Ξερεις πως το πιο πιθανον ειναι να κανει πανω απο 10 κουταβια? Εχεις βρει 10-12 ατομα που περιμενουν την γεννα σου για κουταβι???

Επισης αν σκεφτεσαι να βγαλεις κανενα φραγκακι απο την ολη διαδικασια να ξερεις πως αν τα σκυλια σου δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και απο καλα αιματα θα φυγουν πολυ δυσκολα (αν φυγουν...) και σε τιμη που δεν αξιζει τον κοπο. Θα παρακαλας να τα δωσεις...

Δημοσ.

Κατα την διαρκεια του οιστρου το ζευγαρωνεις. Καλυτερα μετα απο 10-12 μερες μετα την εναρξη του οιστρου. Υπολογισε βεβαια πως ο οιστρος μπορει να αρχισε πιο νωρις και να μην το πηρες χαμπαρι.

Επισης επειδη λες πως εχεις προγραματισει την τυχη των κουταβιων. Ξερεις πως το πιο πιθανον ειναι να κανει πανω απο 10 κουταβια? Εχεις βρει 10-12 ατομα που περιμενουν την γεννα σου για κουταβι???

Επισης αν σκεφτεσαι να βγαλεις κανενα φραγκακι απο την ολη διαδικασια να ξερεις πως αν τα σκυλια σου δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο και απο καλα αιματα θα φυγουν πολυ δυσκολα (αν φυγουν...) και σε τιμη που δεν αξιζει τον κοπο. Θα παρακαλας να τα δωσεις...

Αν ήταν η σκύλα του από καλό αίμα δεν θα ρωτούσε σε φόρουμ στο ίντερνετ.

• Like 3
Δημοσ.

Επίσης , εχεις πληροφορίες απο το γενεαλογικό δέντρο της λαμπρατορίνας σχετικές με ιστορικό δυσπλασίας ισχύων ; ( απο τους παππουδες , τους γονείς και τα αδέρφια της εννοώ )

Επιπρόσθετα , έχεις ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα και την συμβολή που εχει στην υγεία του ζώου η στείρωση ;

Και όταν λεω ενημέρωση δεν εννοω απο τυχάρπαστα site ή "ενας φίλος νου που ξέρει" , αλλα απο τον ιατρό που παρακολουθεί το ζώο .

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Αν ήταν η σκύλα του από καλό αίμα δεν θα ρωτούσε σε φόρουμ στο ίντερνετ.

Αληθεια? Δηλαδη δικαιωμα να ρωτανε σε φορουμ εχουν μονο οσοι δεν εχουν καλο αιμα σκυλιων? Θελετε ρε και τα λετε?

Επίσης , εχεις πληροφορίες απο το γενεαλογικό δέντρο της λαμπρατορίνας σχετικές με ιστορικό δυσπλασίας ισχύων ; ( απο τους παππουδες , τους γονείς και τα αδέρφια της εννοώ )

Επιπρόσθετα , έχεις ενημερωθεί για τα πλεονεκτήματα και την συμβολή που εχει στην υγεία του ζώου η στείρωση ;

Και όταν λεω ενημέρωση δεν εννοω απο τυχάρπαστα site ή "ενας φίλος νου που ξέρει" , αλλα απο τον ιατρό που παρακολουθεί το ζώο .

Οχι δεν εχω,διοτι την ειχα αγορασει απο petshop και το οποιο δεν ειχα ρωτησει κατι σχετικα με αυτο..Επισης,μπορεις να μου πεις,αν υπαρχει καποιο προβλημα για την γεννα αυτο το ιστορικο που μου λες?

Οσο για την στειρωση,θελω απλα να την ζευγαρωσω μια φορα ωστε να κρατησω 2 κουταβια εγω και μετα θα την στειρωσω. (Επισης ο κτηνιατρος μου,μου ειχε πει οτι ειναι καλο εστω και μια φορα να γεννησει ο σκυλος..

Δημοσ.

Αληθεια? Δηλαδη δικαιωμα να ρωτανε σε φορουμ εχουν μονο οσοι δεν εχουν καλο αιμα σκυλιων? Θελετε ρε και τα λετε?

Ε, όχι, απλούστατα γιατί αν η σκύλα σου είχε καλό αίμα, θα γνώριζες από την ώρα που την αγόρασες ήδη τους υποψήφιους "γαμπρούς" και θα είχες σχεδόν από τότε αποφασίσει με ποιον θα την ζευγάρωνες, δεν θα χρειαζόταν να ρωτάς σε φόρουμ.

Δημοσ.

Οχι δεν εχω,διοτι την ειχα αγορασει απο petshop και το οποιο δεν ειχα ρωτησει κατι σχετικα με αυτο..Επισης,μπορεις να μου πεις,αν υπαρχει καποιο προβλημα για την γεννα αυτο το ιστορικο που μου λες?

Οσο για την στειρωση,θελω απλα να την ζευγαρωσω μια φορα ωστε να κρατησω 2 κουταβια εγω και μετα θα την στειρωσω. (Επισης ο κτηνιατρος μου,μου ειχε πει οτι ειναι καλο εστω και μια φορα να γεννησει ο σκυλος..

Υπάρχει ακομα Ιατρος το 2014 που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο ;

Ειλικρινά λυπάμαι

Διότι αυτό απλά ΔΕΝ υφίσταται σαν έννοια . Δεν έχει βιολογική σημασία . Αυτό ΔΕΝ αποτελεί αρχή , επιχείρημα , προϋπόθεση , κλπ καλής υγείας του ζώου που να το έχει διδαξει κάποιος καθηγητής σε Κτηνιατρική Σχολή .

Είναι αυθαίρετη προσωπικη άποψη αυτού που σου το είπε , και μάλιστα αποτελεί μεταφορά των ανθρώπινων αναγκών για αναπαραγωγή στα ζωα .

Ο άνθρωπος σαν άνθρωπος , καταλαβαίνεις οτι καποια στιγμή θέλει να κάνει παιδί . Κατανοητό φαντάζομαι .

Στα ζωα δεν υφίσταται αυτή η "λαχτάρα" και ο "πόθος" . 

Ανα 6 μηνο τους έρχεται ο οίστρος , που αποτελεί την μοναδική στιγμή και "σεζόν" του έτους στην οποία θα αποδεχτούν την επίβαση ( "ζευγάρωμα") απο τα αρσενικά προκειμένου να αναπαραχθούν .

Αν δεν γινει αυτό , ούτε κατάθλιψη θα πάθουν , ούτε ψυχολογικά , ούτε δεν θα αναπτυχθουν σωστά , ούτε τίποτα .

Είναι κρίμα να διαιωνίζονται αυτές οι αποψάρες οι οποίες μάλιστα αποτελούν αίτιο για γέλια , στην κτηνιατρική επιστήμη διεθνώς .

Και για να το πω περισσότερο ευγενικά ....

Πάρε αν θέλεις και μια 2η ( ή και 3η ) γνωμη και απο άλλους Κτηνιάτρους , σχετικές με το θεμα αναπαργωγής .

Δημοσ.

Ε, όχι, απλούστατα γιατί αν η σκύλα σου είχε καλό αίμα, θα γνώριζες από την ώρα που την αγόρασες ήδη τους υποψήφιους "γαμπρούς" και θα είχες σχεδόν από τότε αποφασίσει με ποιον θα την ζευγάρωνες, δεν θα χρειαζόταν να ρωτάς σε φόρουμ.

Εσυ καταλαβες οτι το ερωτημα μου στο φορουμ ηταν με ποιον σκυλο να την ζευγαρωσω? really?

Δημοσ.

Οι απόψεις διίστανται περί της στείρωσης. Υπάρχουν οι φανατικοί υπέρ και οι πολέμιοι. Προσωπικά είμαι κατά,καθώς πάμπολλες φορές έχω διαβάσει δημοσιεύματα σαν αυτό 

Υπάρχουν όμως και έρευνες που μιλούν για αρνητικές επιπτώσεις της στείρωσης. Δεν είναι κακό να τις έχεις υπόψιν σου ακόμη και αν δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο του επιστημονικού κόσμου.

Σύμφωνα με έρευνα του Cornell University's College of Veterinary Medicine που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Veterinary Medical Association, οι αρσενικοί και θηλυκοί σκύλοι που στειρώνονται σε μικρή ηλικία είναι πιθανόν να αναπτύξουν δυσπλασίες.

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1982 έως το 1995 από το Veterinary Medical Database έδειξε πως οι σκύλοι που στειρώνονται, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στην καρδιά (hemangiosarcoma) από εκείνα που δεν έχουν στειρωθεί.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2000 στο Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism υποστηρίζει πως οι σκύλοι που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ηλικίας τους μπορεί να αναπτύξουν μη φυσιολογική σκελετική δομή.

Τέλος έρευνες έχουν δείξει πως τα σκυλιά που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ζωής τους είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο στα οστά (osteosarcoma)

Πηγή: www.livingwithdogs.gr

Στην τελική ο άνθρωπος δεν άνοιξε poll να ρωτήσει τη γνώμη μας αλλά πότε να την βάλει να ζευγαρώσει.-άλλο το ότι με ένα τηλέφωνο στο γιατρό λύνεις την απορία σε μισό λεπτό-.

Δημοσ.

Εσυ καταλαβες οτι το ερωτημα μου στο φορουμ ηταν με ποιον σκυλο να την ζευγαρωσω? really?

Εσύ κατάλαβες ότι αν η σκύλα σου ήταν καθαρόαιμη το μοναδικό ερώτημα που θα είχες θα ήταν ποιος να είναι ο γαμπρός και μετά από 3 χρόνια;

Φιλαράκι, απλούστατο. Αναρωτιέται ο άλλος φίλος αν η σκύλα σου είναι καθαρόαιμη, και απαντώ ότι αν ήταν δεν θα ρωτούσες σε φόρουμ. Επειδή αν η σκύλα σου ήταν καθαρόαιμη, τέτοιες ερωτήσεις δεν θα τις είχες, και αν τύχαινε να τις έχεις, δεν θα ρωτούσες αγνώστους σε φόρουμς. Απλή λογική, το σκυλί σου μπορεί να είναι το καλύτερο του κόσμου, καθαρόαιμο δεν είναι, και αν μια στο άπειρο (γιατί υπάρχουν και τέτοιοι, μην το παίρνεις προσωπικά αυτό που θα πω, γενικά μιλάω) είχες στο μυαλό σου να βγάλεις λεφτά από τα κουτάβια, θα παρακαλάς να τα δώσεις. Όχι μόνο δεν θα βγάλεις, αλλά θα πληρώσεις κιόλας απ'την τσέπη σου σε γιατρούς, φάρμακα και γέννες.

Δημοσ.

<p>Οι απόψεις διίστανται περί της στείρωσης. Υπάρχουν οι φανατικοί υπέρ και οι πολέμιοι. Προσωπικά είμαι κατά,καθώς πάμπολλες φορές έχω διαβάσει δημοσιεύματα σαν αυτό </p> <p> </p> <p style="text-align:justify;"><em><strong>Υπάρχουν όμως και έρευνες που μιλούν για αρνητικές επιπτώσεις της στείρωσης. Δεν είναι κακό να τις έχεις υπόψιν σου ακόμη και αν δεν είναι αποδεκτές από το σύνολο του επιστημονικού κόσμου.</strong></em></p> <p style="text-align:justify;"><em>Σύμφωνα με έρευνα του <strong>Cornell University's College of Veterinary Medicine</strong> που δημοσιεύτηκε στο <strong>Journal of the American Veterinary Medical Association</strong>, οι αρσενικοί και θηλυκοί σκύλοι που στειρώνονται σε μικρή ηλικία είναι πιθανόν να αναπτύξουν δυσπλασίες.</em></p> <p style="text-align:justify;"><em>Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το 1982 έως το 1995 από το <strong>Veterinary Medical Database</strong> έδειξε πως οι σκύλοι που στειρώνονται, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο στην καρδιά (hemangiosarcoma) από εκείνα που δεν έχουν στειρωθεί.</em></p> <p style="text-align:justify;"><em>Έρευνα που δημοσιεύτηκε το 2000 στο <strong>Journal of Pediatric Endocrinology and Metabolism</strong> υποστηρίζει πως οι σκύλοι που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ηλικίας τους μπορεί να αναπτύξουν μη φυσιολογική σκελετική δομή.</em></p> <p style="text-align:justify;"><em>Τέλος έρευνες έχουν δείξει πως τα σκυλιά που στειρώνονται πριν το πρώτο έτος της ζωής τους είναι πιθανό να αναπτύξουν καρκίνο στα οστά (osteosarcoma)</em></p> <p> </p> <p>Πηγή: <a data-ipb='nomediaparse' href='http://www.livingwithdogs.gr/'>www.livingwithdogs.gr</a></p> <p>Στην τελική ο άνθρωπος δεν άνοιξε poll να ρωτήσει τη γνώμη μας αλλά πότε να την βάλει να ζευγαρώσει.-άλλο το ότι με ένα τηλέφωνο στο γιατρό λύνεις την απορία σε μισό λεπτό-.</p>

Είναι γνωστό οτι οταν γίνεται η επέμβαση σε νεαρά ζώα υπάρχουν επιπτώσεις , μια απαυτή είναι η ακράτεια ούρων και η δεύτερη είναι η καθυστερημένη ολοκλήρωση ανάπτυξης του μυοσκελετικού . (Οχι αναστολή , καθυστέρηση ολοκλήρωσης ).

Αυτός είναι και ο λόγος που διεθνως η στείρωση συνίσταται να γίνεται μετά το πέρας του 1ου οίστρου , όταν δηλαδή και θα έχει κουτσα ατραβά περάσει το πρώτο έτος .

Αν δει καποιος το παραπανω απόσπασμα θα καταλάβει οτι δεν πρέπει να στειρώνονται , ενω το θέμα που πραγματεύεται είναι το κριτήριο της ηλικίας πραγματοποίησης της ωοθηκυστερεκτομής . Δηλαδή το νεαρό , που όπως είπα παραπάνω ειναι ο λογος που συνίσταται να γινεται μετα τον 1ο οίστρο .

Σχετικά με το αιμαγγειοσάρκωμα , μπάζει το θέμα απλά και μονο με μια παράθεση είδησης "προκαλει αιμαγγειοσάρκωμα" δεδομένου οτι η συγκεκριμένη νεοπλαςματική εξεργαςία εν αντιθέσει με νεοπλάσματα του μαστού και του γεννητικού συστήματος , δεν είναι ορμονοεξαρτώμενα . Αντιθέτως υπεισέρχονται κληρονομικοί , περιβαλλοντικοί και λοιποί άλλοι παράγοντες στην εμφάνισή τους.

Απο την στιγμή που δεν παρατίθεται η έρευνα ωστε να δει καποιος τις αυνθηκες και το περιβαλλον στο οποιο ζουσαν τα ζωα ( απο το μέρος , την υγρασία , το τι ετρωγαν , το αν εμβολιάζοβταν , το οικογενειακό ιστορικό των ζώων , τις ασθένειες και λοιπες παθολογικές καταστάσεις που πέρασε το ζωο μεχρι την ατιγμή της διάγνωσης της νεοπλασίας , και πολλα πολλά άλλα κριτήρια ) καταλαβαίνει εύκιλα κανείς τόσο το πόσο φτωχή είναι σαν επιχειρηματολογία και είδηση , όσο και τον σκοπό παράθεσής της (ετσι φτωχης και ξερής) απο τον συντάξτη της , η δαιμονοποίηση φηλαδή της επέμβασης .

Δημοσ.

Δεν βρίσκω το λόγο εφόσον έχεις το σκυλί στο σπίτι ,συνεπώς είναι ελεγχόμενη η κατάσταση, να μπεις στη διαδικασία χειρουργείου και ρίσκου αυτών που αναφέρει η έρευνα. Γιατί μπορεί να μην σου λέει τις προϋποθέσεις που αναφέρεις εσύ,σου παραθέτει όμως κάποιους κινδύνους και μάλιστα όχι αδιάφορους.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...