cpttony Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Καλησπερα, ηθελα να με βοηθησετε με ενα μικροπροβληματακι που αντιμετωπιζω Διατηρω ενα καναλι στο Youtube. Τραβαω βιντεο gameplay το παιρναω μια φορα απο το Movie Maker αλλα δεν μειωνει και αρκετα το μεγεθος του βιντεο.. 1) Λοιπον, ενα προγραμμα που να μειωνει το μεγεθος του βιντεο 2) Ενα προγραμμα επεξεργασιας βιντεο, οπως το Μοvie Maker, δηλαδη απλο, κατανοητο, ευχρηστο ΑΛΛΑ να εχει την δυνατοτητα για παραπανω layers! (Mοvie maker 1 layer) 3)Και τελος, ενα προγραμμα εγγραφης βιντεο για την ακριβεια gameplay!! Moυ ειπαν το Dxtory 2 με ενα langather (καπως ετσι codec) τον οποιο δεν ξερω που να τον βαλω, αλλα υπαρχει αλλο που να βγαζει καλη ποιοτητα σε μικρο μεγεθος??? (οχι fraps, bandicam, camtasia, τα εχω δοκιμασει) Υ.Γ κατα προτιμηση free Ευχαριστω!
TheELF Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 1)handbrake, πρέπει να παίξεις με της ρυθμίσεις bitrate για την εικόνα αλλά και τον ήχο για να βρεις τι σε καλύπτει από ποιότητα και μέγεθος,αν έχεις windows 8 μπορείς να ενεργοποιήσεις και την ενσωματωμένη μαζί με την εξωτερική και να γίνει η δουλειά μέσα από αυτήν πολύ ποιο γρήγορα,ίσως να χάσεις λίγο σε ποιότητα οπότε δοκίμασε το πρώτα να δεις αν είναι οκ για εσένα. . https://mirillis.com/en/products/tutorials/action-tutorial-intel-quick-sync-setup_for_desktops.html 3)Open broadcaster software υποστηρίζει και αυτό quicksync όπως και ο cpu σου οπότε δοκίμασε το να δεις αν σε καλύπτει.
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 3)Και τελος, ενα προγραμμα εγγραφης βιντεο για την ακριβεια gameplay!! Moυ ειπαν το Dxtory 2 με ενα langather (καπως ετσι codec) τον οποιο δεν ξερω που να τον βαλω, αλλα υπαρχει αλλο που να βγαζει καλη ποιοτητα σε μικρο μεγεθος??? (οχι fraps, bandicam, camtasia, τα εχω δοκιμασει) αν και εχω καιρό να ασχοληθώ, ο lagarith ειναι lossless codec που σημαίνει οτι θα σου φτιαχνει αρχεία με την καλύτερη1 καλύτερη2 ποιότητα αλλα όχι και μικρό μέγεθος. αλλα γενικότερα δεν νομίζω να εχεις θέμα ποιότητας και με τον x264 του OBS... (αν και δεν το χω δουλέψει ποτέ) απο περιέργεια, το bandicam γιατι όχι? απο ότι βλέπω υποστηρίζει και x264 και lagarith και quicksync(το οποίο καλύτερα να το αποφύγεις).
cpttony Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 1)handbrake, πρέπει να παίξεις με της ρυθμίσεις bitrate για την εικόνα αλλά και τον ήχο για να βρεις τι σε καλύπτει από ποιότητα και μέγεθος,αν έχεις windows 8 μπορείς να ενεργοποιήσεις και την ενσωματωμένη μαζί με την εξωτερική και να γίνει η δουλειά μέσα από αυτήν πολύ ποιο γρήγορα,ίσως να χάσεις λίγο σε ποιότητα οπότε δοκίμασε το πρώτα να δεις αν είναι οκ για εσένα. . https://mirillis.com/en/products/tutorials/action-tutorial-intel-quick-sync-setup_for_desktops.html 3)Open broadcaster software υποστηρίζει και αυτό quicksync όπως και ο cpu σου οπότε δοκίμασε το να δεις αν σε καλύπτει. οκ το handbrake (μηπως το ξερεις αν υπαρχει σε portable εκσδοση?) Οσο για το open broadcaster δεν μπορω να καταλαβω την λογικη του (δεν μπορω να φτιαξω τις ρυθμισεις και πως δουλευουν οι "Σκηνες" κλπ) αν και εχω καιρό να ασχοληθώ, ο lagarith ειναι lossless codec που σημαίνει οτι θα σου φτιαχνει αρχεία με την καλύτερη1 καλύτερη2 ποιότητα αλλα όχι και μικρό μέγεθος. αλλα γενικότερα δεν νομίζω να εχεις θέμα ποιότητας και με τον x264 του OBS... (αν και δεν το χω δουλέψει ποτέ) απο περιέργεια, το bandicam γιατι όχι? απο ότι βλέπω υποστηρίζει και x264 και lagarith και quicksync(το οποίο καλύτερα να το αποφύγεις). Το bandicam μου βγαζει και αυτο σχετικο μεγαλα σε μεγεθος αρχεια (με δικους του codecs). Αλλιως ως προγραμμα ειναι πολυ ευκολο και ωραιο!
TheELF Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Portable είναι το handbrake από μόνο του απλά το αποσυμπιέζει όπου θες,μπαίνεις στον φάκελο $commonfiles->handbrake κάνεις αποκοπή επικόλληση όλα τα αρχεία που έχει εκεί στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο και δουλεύει. Στο OBS απλά στο sources κάνεις δεξί κλικ add->game capture δίνεις το όνομα που θες και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ έτσι πάνω εκεί που λέει aplication θα μπορείς να το διαλέξεις. Για ότι άλλο υπάρχουν και άφθονα guide στο δίκτυο. 1
Luciddream Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) Το bandicam μου βγαζει και αυτο σχετικο μεγαλα σε μεγεθος αρχεια (με δικους του codecs). Αλλιως ως προγραμμα ειναι πολυ ευκολο και ωραιο! τότε θες αναγκαστικά x264... στο 1ο λινκ του bandicam γράφει πως θα βάλεις x264 στο bandicam. απλά δεν ειναι και πολύ σωστό νομίζω να το κανεις capture συμπιεσμένο και μετα να το συμπιέσεις ξανά. απο ότι βλέπω εδώ όμως έχει επιλογή για να μπορείς να το κάνεις edit απο προγράμματα: επίσης μπορείς να το κάνεις capture σε σχετικά μεγάλα αρχεία (π.χ lagarith ή mjpeg) μετα να τα κάνεις edit με κάποιο πρόγραμμα όπως εσυ θες, και μετά με το handbrake να τα μικρύνεις, τόσο (και περισσότερο) όσο θα στο έκανε απο την αρχή το πρόγραμμα που κάνει capture. όλα τα παραπάνω σε περίπτωση που δεν χρησιμοποιήσεις το OBS, που δεν βλέπω λόγο να μην το χρησιμοποιήσεις. (edit: βασικά μόλις το έβαλα να το δοκιμάσω, ο τρόπος με τον οποίο κανεις το configuration ειναι λίγο κουλός, οπότε ίσως σε βολέψει το bandicam. επίσης το DXtory θα σου κάνει την ίδια δουλειά και συμπιέζει και τον ήχο, οπότε διαλέγεις και παίρνεις) επίσης εχω την εντύπωση οτι το να κανεις capture κατευθειαν με x264 χρησιμοποιεί την CPU περισσότερο απο κάθε άλλο τρόπο. Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2014 από Luciddream 1
cpttony Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Portable είναι το handbrake από μόνο του απλά το αποσυμπιέζει όπου θες,μπαίνεις στον φάκελο $commonfiles->handbrake κάνεις αποκοπή επικόλληση όλα τα αρχεία που έχει εκεί στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο και δουλεύει. Στο OBS απλά στο sources κάνεις δεξί κλικ add->game capture δίνεις το όνομα που θες και ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ έτσι πάνω εκεί που λέει aplication θα μπορείς να το διαλέξεις. Για ότι άλλο υπάρχουν και άφθονα guide στο δίκτυο. Ok, θα το τεκαρω και θα σου πω!
Luciddream Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2014 (επεξεργασμένο) λοιπόν, σε έφτιαξα... !! προσπάθησα να δοκιμάσω όλα αυτα που σου είπα παραπανω (που ηταν στην θεωρία) ... και κατέληξα στα εξής. το lagarith,x264 θα σου φάνε είτε πολύ χώρο, είτε πολύ CPU, οπότε ίσως να έχεις πρόβλημα στο recording... αυτο που μπορούμε να κάνουμε ειναι να εκμεταλευτούμε την CPU μας και το QuickSync ... οπότε κατεβάζουμε το bandicam, πάμε στις ρυθμίσεις του, και στο format settings διαλέγουμε H.264 QuickSync. εκει διαλέγεις την ποιότητα που θέλεις π.χ 50-80% για να δουλέψει όμως αυτό θέλει να πάς στα settings του Desktop και να φτιάξεις μια Virtual Οθόνη. θα πατήσεις Detect να σου βρει την ενσωματωμένη κάρτα γραφικών, θα την διαλέξεις και θα κανεις force on VGA π.χ. θα πατήσεις Apply, και μετά θα πας στην 1η οθονη που χρησιμοποιέις και θα διαλέξεις extend these display. μπορείς να επιβεβαιώσεις οτι δουλεύει και απο το OBS οπου θα σου εχει ενεργοποιημένο το Quick Sync με τον παραπάνω τρόπο εφτιαξα αυτο το βιντεο. το αρχικό αρχείο απο το bandicam με H264 QuickSync ειναι 448MB, και με ενα πέρασμα απο το Handbrake πήγε στα 42MB.. η ποιότητα μου φαίνεται οκ, ενώ τα FPS μου πέσαν απο τα 140 στα 90 περίπου οπότε το gameplay δεν επηρεάστηκε https://www.youtube.com/watch?v=conBfMSJqCY επειδή αργεί το youtube να το πάρει σε HD ανάλυση, στο ανέβασα και εδώ για να δεις οτι δεν επηρεάζεται η ποιότητα: https://www.dropbox.com/s/e6emhju1vvaw49t/test.mp4 περισσότερα tips για να μπορείς να κάνεις και edit το video, εδώ: http://www.bandicam.com/support/tips/h264-fourcc/ Επεξ/σία 1 Ιουλίου 2014 από Luciddream
kanesaxo Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Δημοσ. 20 Απριλίου 2016 Παίδες, υπάρχει κάποιο αξιόλογο πρόγραμμα επεξεργασίας βιντεο που να ναι δωρεάν; Δε θελω τπτ το σοβαρό, 5 τεμάχια *.mov να ενώσω, να βάλω κανα φιλτρο κια τιτλους αρχής ΄τελους. Βρήκα ένα πολυ ευχρηστο, αλλα μη δωρεάν, το Film;ora.
vste Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 Δημοσ. 21 Απριλίου 2016 VSDC Free Video Editor. Οχι απλα καλο, κοντραρει αρκετα επαγγελματικα! http://www.videosoftdev.com/free-video-editor Ειμαι ασχετος με video editing και καταφερα αυτο το αποτελεσμα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα