Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Με αφορμή το άρθρο της καθημερινής για τις διακοπές στην Ελλάδα, έκανα και εγώ μια μικρή ψακτική να δω κατά πόσο οι τιμές από το εξωτερικό έχουν τόσο μεγάλη διαφορά όσο αναφέρει ο αρθρογράφος. Μπήκα λοιπόν σε Ολλανδικό τουριστικό σάιτ και με μια μικρή ψακτική είδα οτι μπορεί 4μελή οικογένεια να κάνει 6 ημέρες διακοπές, με πρωινό και δείπνο, αεροπορικά σε 4στερο ξενοδοχείο στη Κεφαλλονιά, ή στη Ζάκυνθο (γενικά πολύ Επτάνησα έπαιζε) με το ποσό των 300 ευρώ!!!! Είδα και φωτό απ τα ξενοδοχεία, έκανα μια επιβεβαίωση οτι όντως ειναι αυτά. Εν πάση περιπτώσει το άρθρο της καθημερινής δεν υπερβάλει καθόλου. Σκέπτομαι το εξείς. Όλοι αυτοί οι "ξένοι" που έρχονται και διακοπάρουν στην Ελλάδα, με τέτοιες προσφορές, πραγματικά "αφήνουν" χρήμα? Τι κερδίζει ένας ξενοδόχος που θα δωσει ένα ωραίο δωμάτιο με 10-15 ευρω το βράδυ στον Ρώσο λόγου χάρη, τη στιγμη που η τιμή για τον Ελληνα ειναι 100 ευρώ? Αυτοί οι άνθρωποι γενικά αφήνουν τα λεφτά τους στην Ελληνική αγορά, στις ταβέρνες, στα ψώνια κτλ? Πέρσι βρέθηκα σε παραλία ανάμεσα απο Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Η παραλία ηταν τιγκα και μίλαγε όλη Ρώσικα. Μην δινετε βάση στην γλώσσα. Θα μπορουσαν να ηταν Γερμανοι. Φαντάστηκα οτι όλοι εκεί θα τριβουν τα χέρια τους απο ικανοποίηση. Ισχύει τελικά αυτό ή ακόμα και τώρα ο Ελληνας ειναι ο καλύτερος "τουρίστας" ? 1
bluesattack Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Χωρις στοιχεια, νουμερα, δεν μπορει να δοθει στοιχειωδως σοβαρη απαντηση.Και φυσικα παντα θα υπαρχουν αντικρουομενα συμφεροντα .Οι μικροεσαιες επιχειρησεις θα φωναζουν υποθετω για το all inclusive.Bεβαια ειναι και το αλλο, ποσους εργαζομενους απασχολουν αυτες και ποσους τα μεγαλοξενοδοχεια.Το αρθρο δεν το διαβασα ακομα, ξεκινα η εθνικαρα.
paylidis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Link or didn't happen. Αν κ έχω κλείσει τις διακοπές μου για σώσε σελίδα...
panagos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μπήκα λοιπόν σε Ολλανδικό τουριστικό σάιτ και με μια μικρή ψακτική είδα οτι μπορεί 4μελή οικογένεια να κάνει 6 ημέρες διακοπές, με πρωινό και δείπνο, αεροπορικά σε 4στερο ξενοδοχείο στη Κεφαλλονιά, ή στη Ζάκυνθο (γενικά πολύ Επτάνησα έπαιζε) με το ποσό των 300 ευρώ!!!! Είδα και φωτό απ τα ξενοδοχεία, έκανα μια επιβεβαίωση οτι όντως ειναι αυτά. Δώσε link αν θέλεις, αλλά θα ρίξω μια ξήγα για το πως λειτουργούν αυτά. Συνήθως η τιμή που αναφέρεται είναι κατ' άτομο, βασισμένο σε συγκεκριμένο αριθμό ατόμων. Δηλαδή, εκεί που λέει 300ευρώ για 4 άτομα, πιθανόν να εννοεί 300ευρώ το άτομο, εφόσον στο δωμάτιο μείνουν 4 άτομα. 6 μέρες δηλαδή, ένα δωμάτιο, 1200 ευρώ. Εκτός κιαν έπαιζε κάποια τρελή προσφορά. Επίσης, ο ξένος πράκτορας, μπορεί να φέρνει στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο χιλιάδες τουρίστες κάθε χρόνο. Που σημαίνει πως μπορεί να παζαρέψει τις τιμές και εκεί που η τιμή πόρτας να είναι πχ 60 ευρώ, ο πράκτορας να παίρνει τιμή νετ 25 και να έχει περιθώριο να παίζει όπως θέλει. Δώσε ένα link όμως να δούμε.. 2
viper2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Ελλαδα και ελληνικές business. Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε, "ποσα θες = ποσα μου λειπουνε. Απορώ γιατι ξαφνιαζεστε 3
gigisoni Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Και ο Έλληνας αν το κλείσει από Ολλανδία, τα ίδια με τον Ολλανδό θα πληρώσει. Και ο Ολλανδός αν έρθει Ελλάδα ή τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο να κλείσει, ίδια τιμή με τον Έλληνα θα πληρώσει. Πάντα η τιμή χονδρικής είναι καλύτερη της λιανικής, και το ολλανδικό γραφείο δεν θα κλείσει ένα δωμάτιο, αλλά εκατοντάδες όλη την σεζόν. 2
Cossutius. Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Τι λινκ να σας δωσω βρε παιδιά. Σε 10 διαφορετικά μπήκα. Μπείτε σε ένα οποιοδήποτε Βρετανικό. Οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας. Το ερώτημά μου ειναι τι κερδίζουν τα Ελληνικά ξενοδοχεία απο τέτοιες τιμές. Αν η απάντηση ειναι "απ το να μεινουν άδεια, δέχονται και με τόσα" το καταλαβαίνω, αλλά αν έβαζαν τις ιδιες τιμές σε Ελληνες δε θα ηταν γεμάτα? Λέω εγω τωρα. Δε ξέρω.
paylidis Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2014 Τους κλείνουν αρκετά δωμάτια για ολόκληρη τη σεζόν=σίγουρα λεφτα μπει δε μπει πελάτης στο ξενοδοχείο τους. Κοινώς ακομα αν εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης (ακραίο παράδειγμα) και δε παει κανένας τουρίστας αυτόνομος θα έχει πάρει τα λεφτα απο το γραφείο. Παρόλα αυτα δώσε μας μέρους λινκ γιατι κάποιοι δεν έχουμε ιδέα... Οσο για το τελευταίο του να το δώσει φθηνά στον έλληνα το αντιπαρερχομαι. Τον έλληνα μια ζώη για κορόιδο τον εχουν στις τουριστικές περιοχές, για βα βγάλουν τα σπασμένα στα δύσκολα.. Αλλα φταίμε και εμείς που πάμε κ δεν την κάνουμε προς άλλες μεσογειακές παραλίες... 2
gigisoni Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Τι λινκ να σας δωσω βρε παιδιά. Σε 10 διαφορετικά μπήκα. Μπείτε σε ένα οποιοδήποτε Βρετανικό. Οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας. Το ερώτημά μου ειναι τι κερδίζουν τα Ελληνικά ξενοδοχεία απο τέτοιες τιμές. Αν η απάντηση ειναι "απ το να μεινουν άδεια, δέχονται και με τόσα" το καταλαβαίνω, αλλά αν έβαζαν τις ιδιες τιμές σε Ελληνες δε θα ηταν γεμάτα? Λέω εγω τωρα. Δε ξέρω. Λάθος ερώτημα. Το ερώτημα δεν είναι τι κερδίζουν από τέτοιες τιμές, γιατί κερδίζουν. Το ερώτημα είναι πόσο τοις % περισσότερα κερδίζουν όταν πουλάν από πόρτα.
panagos Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Τι λινκ να σας δωσω βρε παιδιά. Σε 10 διαφορετικά μπήκα. Μπείτε σε ένα οποιοδήποτε Βρετανικό. Οι τιμές δεν έχουν καμία σχέση με τις δικές μας. Έγραψες οτι είδες τιμή 300 ευρώ για 4 άτομα, 6 μέρες. Εγώ δεν το βρίσκω πουθενά αυτό. Οφείλεις να αποδείξεις αυτό που είπες. 1
leftermann Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 σιγά να μην οφείλει και ρέστα. Και ο Έλληνας αν το κλείσει από Ολλανδία, τα ίδια με τον Ολλανδό θα πληρώσει.Και ο Ολλανδός αν έρθει Ελλάδα ή τηλεφωνήσει στο ξενοδοχείο να κλείσει, ίδια τιμή με τον Έλληνα θα πληρώσει.Πάντα η τιμή χονδρικής είναι καλύτερη της λιανικής, και το ολλανδικό γραφείο δεν θα κλείσει ένα δωμάτιο, αλλά εκατοντάδες όλη την σεζόν. έτσι ακριβώς. Ένας καλός φίλος έχει ξενοδοχείο στην Θάσο. Καλό ξενοδοχείο, δίπλα στην θάλασσα, πισίνες, τέτοια. Τελευταία φορά που πήγα, πριν 6-7 χρόνια, τιμή πόρτας 80 ευρώ το δίκλινο (δεν θυμάμαι αν ήταν με πρωινό ή χωρίς). Τιμή που έδινε στον τσέχο ( με τσέχικο πρακτορείο δούλευε), 5 ευρώ με πρωινό το κρεβάτι, ας πούμε 10 το δίκλινο. Ηλίθια δικιά μου ερώτηση, "σε συμφέρει;". "Πολύ. Κλείνει 100 κρεβάτια από 1 μαΐου που ανοίγω ως 31 Οκτωβρίου που κλείνω".
gigisoni Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Τα δωμάτια συνήθως είναι ο κράχτης του ξενοδόχου. Τα καλά κέρδη έρχονται από το εστιατόριο, τα μπαρ, τις εκδηλώσεις, εκδρομές κτλ. Γιατί δουλεύουν με πωλήσεις των δωματίων σε χονδρική σε τουριστικά γραφεία και tour operators. Αλλά έχουν το ξενοδοχείο γεμάτο, και όταν το ξενοδοχείο είναι γεμάτο, θα δουλέψουν και τα άλλα τμήματα και θα αποδόσουν κέρδος στον ιδιοκτήτη. 1
Grey Warden Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Αληθινό περιστατικό: Συγγενείς μου από το Βανκούβερ του Καναδά θέλουν να πάνε με φιλικό τους ζευγάρι διακοπές στη Νάξο. Συνεννονούνται στα αγγλικά για δωμάτια σε μια καλή τιμή χωρίς επιβεβαίωση. Ξαναπαίρνουν τηλέφωνο και μιλάνε ελληνικά και το ίδιο δωμάτιο τους το δίνανε σε υψηλότερη τιμή. Εν τέλει τους το δώσανε στην καλή τιμή αφού... λύθηκε η παρεξήγηση. Από τότε σε τέτοιες περιπτώσεις μιλάνε στα αγγλικά και βρίσκουν καλύτερες τιμές. Επίσης περιστατικό στη λίμνη Κερκίνη. Βόλτα με πλοιάριο... 7 ευρώ για τους Βούλγαρους, 7,5 ευρώ για τους Έλληνες. Φυσικά δεν είναι το θέμα τα 50 λεπτά του ευρώ αλλά το πως μας αντιμετωπίζουν.
zio10 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Είναι όπως η χονδρική που αναφέρθηκε πιο πάνω ή όπως τα προϊόντα ετικέτας στα σούπερ μάρκετ. Κλείνουν πολλά εγγυημένα δωμάτια, άρα ζητάνε (και παίρνουν προφανώς) χαμηλή τιμή 1
lary7 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2014 Στην περιοχή μου τα γραφεία απο Σερβία κλείνουν το κάθε δωμάτιο για 2000-2500Ε για ολόκληρη την σεζον, ο ιδιοκτητης πέρνει τα λεφτά με δόσεις και η μόνη του δουλεια είναι να καθαρίζει τα δωμάτια. Το γραφείο μετα αναλαμβάνει να γεμίσει τα δωμάτια με όσους περισσότερους μπορει, δινοντάς τα ακόμα και για 15Ε την χαμηλή περίοδο. Συνήθως οι ξενοδόχοι κράτάνε μερικά δωμάτια για να τα δουλεψουν μόνοι τους οπου εκει βαράνε τις τιμές. Για να μπορέσει κάποιος Έλληνας να πάρει χαμηλές τιμές πρέπει να μιλήσει με γραφείο εξωτερικου που έχει κλεισμένα δωμάτια, εκει αναλόγως την ζήτηση μπορεί να βρει κατι καλύτερο. Ο ξενοδόχος που εχει τα 15 απο τα 20 δωμάτια καβατζωμένα δύσκολα θα κατεβάσει τιμές για να ανταγωνιστεί το γραφείο. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα