Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είπαν στον πατέρα μου από τον δήμο ότι θα πληρωθεί για πρώτη φορά μετά την έγκρισή του από τα ΚΕΠΑ στην επόμενη πληρωμή των αναπηρικών επιδομάτων που σήμερα ανακοινώθηκε πως θα γίνει απο 10 έως 15 Ιουλίου.

Επειδή ο παλιός τρόπος ήταν να σου στέλνουν επιταγή στο σπίτι  και να την εξαργυρώνεις και απ όσο έχω ακούσει έχει αλλάξει, ξέρει κανείς να μου πει τον νέο τρόπο? Έχω ακούσει ότι σου τα βάζουν στον λογαριασμό.

Κάποια ειδοποίηση γενικα θα μας αποσταλεί στο σπίτι ή θα πρέπει να ελέγχουμε τον τραπεζικό λογαριασμό?

Δημοσ.

Όταν κάνατε τα χαρτιά δηλώσατε λογαριασμό με πρώτο δικαιούχο τον πατέρα σου. Τελικά το έκριναν;

Δεν θα έρθει καμιά ειδοποίηση.

Δημοσ.

Όταν κάνατε τα χαρτιά δηλώσατε λογαριασμό με πρώτο δικαιούχο τον πατέρα σου. Τελικά το έκριναν;

Ναι πρέπει να δηλώσαμε έναν λογαριασμό τράπεζας.

Τελικά το έκριναν;Δεν θα έρθει καμιά ειδοποίηση.

Ποιό αν έκριναν? Αν ρωτάς αν πέρασε επιτυχώς από τα ΚΕΠΑ, ναι πέρασε με 67%

Ρωτάω αν θα έρθει ειδοποίηση επειδή θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρωθεί.

Οπότε θα πρέπει να παρακολουθεί τον λογαριασμό ε?

Δημοσ.

Θα μπουν κατευθείαν στον τραπεζικό λογαριασμό ναι, χωρίς ειδοποίηση.

Την πρώτη φορά μπαίνει όλο το πόσό? Δηλαδή και αυτά που του χρωστάνε από τους μήνες μέχρι να ξεκινήσει να πληρώνεται ή αυτά μπαίνουν σε άλλη ημερομηνία?

Και από πότε θεωρείται ότι ξεκινάει η 2ετία? Απ την ημερομηνία της αίτησης ή απ την ημερομηνία απόφασης των ΚΕΠΑ?

Δημοσ.

Απ οτι ξερω απ την ημερομηνία απόφασης...

Γι αυτο φωνάζουν ολοι, ότι μεχρι να περασουν επιτροπή και να παρουν απόφαση μενουν ουσιαστικά ανασφάλιστοι και χωρίς επίδομα.. 

Δημοσ.

Την πρώτη φορά μπαίνει όλο το πόσό? Δηλαδή και αυτά που του χρωστάνε από τους μήνες μέχρι να ξεκινήσει να πληρώνεται ή αυτά μπαίνουν σε άλλη ημερομηνία?

Και από πότε θεωρείται ότι ξεκινάει η 2ετία? Απ την ημερομηνία της αίτησης ή απ την ημερομηνία απόφασης των ΚΕΠΑ?

Αν είχες όλα τα δικαιολογητικά και έκαναν δεκτή την αίτηση είσαι οκ. Τα αναδρομικά θα τα πάρεις από την ημερομηνία πρωτοκόλλησης της αίτησης σου στην Πρόνοια φυσικά και όχι με βάση την απόφαση. Αντίστροφα όμως αν περάσει η ημερομηνία της απόφασης χάνεις το επίδομα μέχρι να προσκομίσεις καινούρια και στο ενδιάμεσο διάστημα δεν δικαιούσαι αναδρομικά. 

Γι' αυτό αν περάσει ΚΕΠΑ ξανά να το περάσει νωρίς (τουλάχιστον 3 μήνες πριν την λήξη κάνε αίτηση, ξέρεις πλέον). 

Δημοσ.

Κάνεις αίτηση για να περάσει κάποιος από επιτροπή περίπου ένα δίμηνο πριν περάσει και βγαίνεια απόφαση περίπου ένα μήνα μετά. 

Δημοσ.

Ανάλογα με το επίδομα.. Κάποια τα παίρνεις αναδρομικά

( αυτό γίνεται συνήθως με τις συντάξεις ), δηλαδή από την μέρα που έκανες την αίτηση για να περάσεις επιτροπή και κάποια μετράνε από την μέρα που βγήκε η απόφαση..

Δηλαδή αν βγήκε η απόφαση 20 του μηνός θα πάρει αυτές τις 10 μέρες και όλους τους υπόλοιπους μήνες μέχρι να γίνει η πρώτη πληρωμή.. Κάποια πληρώνονται ανά δίμηνο κάποια ανά μήνα..

Επιδομα κινησης ανά δίμηνο και επίδομα αναπηρίας ( σαν το επίδομα ανεργία ) ανά μήνα!!

ΣΣτον τραπεζικό λογαριασμό τυχαία το πρώτο 10ημερο

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

10-15 ειπαν, οποτε απο μερα σε μερα θα μπουν λογικα..  :)

αν και το προηγουμενο το πηρα στις 19 Μαϊου..

Ναι το 10-15 το ήξερα απλά ρώτησα μήπως βγήκε ακριβης ανακοίνωση για να ενημερώσω τον πατέρα μου γιατί εκεί που βρίσκεται είναι μακριά από τράπεζα ώστε να ξέρει πότε να πάει.

Δημοσ.

αν τους έπαιρνε τηλ δε θα μπορούσαν να τον ενημερώσουν αν γενικά καταβλήθηκε το επίδομα?

winbanking μπα ε?

Δεν το σηκώνουν σχεδόν ποτέ στην Δ/νση πρόνοιας.

Μπα δεν ξέρει απο internet.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...