mairooniii Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Καλησπερα!Συγγνωμη αν εχει ξαναερωτηθει αυτο το πραγμα,απλα τον τελευταιο καιρο οταν συνδεω τον σκληρο μου δισκο με το λαπτοπ,ενω αναβοσηνει το φωτακι του και μου τον εμφανιζει στο disk utility,δε μπορω να τον ανοιξω...και το ιδιο συμβαινει και με οποιοδηποτε αλλο σκληρο δισκο,επομενως μαλλον φταιει το λαπτοπ.Απο τα λιγα που διαβασα στο ιντερνετ και αλλοι το εχουν παθει αυτο ομως δεν βρηκα καποια λυση.Μηπως μπορει καποιος να βοηθησει?Ευχαριστω
CheOnWeb Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Όταν κάνεις δεξί κλικ και mount στο αριστερό panel του disk utility, βγάζει κάποιο μήνυμα;
atheatos Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 2 Ιουλίου 2014 Καλησπερα!Συγγνωμη αν εχει ξαναερωτηθει αυτο το πραγμα,απλα τον τελευταιο καιρο οταν συνδεω τον σκληρο μου δισκο με το λαπτοπ,ενω αναβοσηνει το φωτακι του και μου τον εμφανιζει στο disk utility,δε μπορω να τον ανοιξω...και το ιδιο συμβαινει και με οποιοδηποτε αλλο σκληρο δισκο,επομενως μαλλον φταιει το λαπτοπ.Απο τα λιγα που διαβασα στο ιντερνετ και αλλοι το εχουν παθει αυτο ομως δεν βρηκα καποια λυση.Μηπως μπορει καποιος να βοηθησει? Ευχαριστω Δεν στο κάνει mount ή δεν στον εμφανίζει στο finder?
mairooniii Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δε μου το εμφανιζει στο finder...οταν πηγαινω στο disk utility,αμα κανω δεξι κλικ πανω στον δισκο μου βγαζει μονο σαν επιλογες help και eject,και επισης το mount μου το εχει θολο,δε με αφηνει δηλαδη να το επιλεξω....η εικονα ειναι αυτη
atheatos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δε μου το εμφανιζει στο finder...οταν πηγαινω στο disk utility,αμα κανω δεξι κλικ πανω στον δισκο μου βγαζει μονο σαν επιλογες help και eject,και επισης το mount μου το εχει θολο,δε με αφηνει δηλαδη να το επιλεξω....η εικονα ειναι αυτη Επέλεξε το partition κάτω από τον δίσκο ,το LG External HDD στην εικόνα που δείχνεις και δοκίμασε να κάνεις mount. Καλό είναι να κατεβάσεις το paragon ntfs ωστε να έχεις καλυτερη πρόσβαση σε ntfs σκληρούς.
basilis5 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Αυτο που ειπε ο φιλος απο πανω, μαλλον δν στον κανει mount λογω ntfs.
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δεν έχω ξαναδεί να μην κάνει mount δίσκο λόγω NTFS. Εξ άλλου ο φίλος λέει ότι το κάνει σε όλους τους δίσκους. Μοιάζει πιο ζόρικο το πρόβλημα.
basilis5 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 εγω ειχα το ιδιο προβλημα και εστρωσε παντως με paragon ntfs. κι επαθα πλακα γιατι νομιζα πως κλαταρε ο seagate, τους εστειλα email και μου ειπαν το ιδιο πραγμα, και μου εδωσαν κι ενα λινκ με ενα δικο τους εργαλειο για ntfs read/write (δεν το δοκιμασα ομως). ισως ειναι αυτο, δεν εχω προχειρο το Link και το google-αρα http://www.seagate.com/support/downloads/item/ntfs-driver-for-mac-os-master-dl/
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μακάρι να είναι αυτό. Υπό νορμάλ συνθήκες πάντως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει. Σαν να έχουν πάθει κάτι οι ntfs drivers του OS μοιάζει.
mairooniii Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Λοιπον πατησα πανω στο LG External HDD και δοκιμασα να κανω mount παρ'ολα αυτα μου εβγαλε αυτο το μηνυμα : Error: Disk Utility can’t repair this disk. Back up as many of your files as possible, reformat the disk, and restore your backed-up files. Επειδη τον εχω χρησιμοποιησει ομως τον σκληρο δισκο σε αλλο λαπτοπ και επισης ειχα προβλημα και με αλλους σκληρους που ειχα δοκιμασει να συνδεσω στο λαπτοπ μου δε πιστευω πως φταιει το οτι χρειαζεται format ο δισκος....τι πιστευετε εσεις?
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Βάλ´ τον σε άλλον υπολογιστή, πάρε ένα backup, καν' του φορμάτ και θα δεις. Αν βάλεις άλλον δίσκο στο Mac, το ίδιο μήνυμα σου βγάζει;
mairooniii Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Με αφηνει να κανω mount αλλα δε μου τον εμφανιζει ουτε αυτον στο finder....μαλλον θα δοκιμασω αυτο που μου ειπατε... Ευχαριστω πολυ!
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Αν τον κάνει mount δες τα preferences του finder μήπως είναι απλώς ατσεκάριστο το checkbox των εξωτερικών δίσκων.
mairooniii Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Συγγνωμη,μπερδευτηκα πριν,οταν παω να κανω mount μου εμφανιζει αυτο το μηνυμα Try running First Aid on the disk and then retry mounting. δειχνουν να ειναι ολα οκ,σε αντιθεση με τον αλλον δισκο που μου πετουσε αυτο το error,κανω repair disk και μετα,οταν ξαναπαταω το mount μου ξαναεμφανιζει το ιδιο ακριβως μηνυμα,πως πρεπει δηλαδη να τρεξω πρωτα το first aid
CheOnWeb Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Πριν συνεχίσεις το βάλε-βγάλε πάρε ένα backup των δίσκων που δοκιμάζεις εφ´ όσων δουλέυουν σε άλλο PC. -Κάνε smc reset http://support.apple.com/kb/ht3964 -Τρέξε ένα verify/repair disk permission στο δίσκο του συστήματος. -Βρες (ανάλογα με το μοντέλο σου) το πλήκτρο για να κάνεις hardware test.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα