Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα - Η οθόνη κάνει "κυματάκια"


anashario

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα, έχω το εξής πρόβλημα!

 

Η οθόνη μου (Samsung SynchMaster 2243 - 22" / 1920x1080 / 60hz Refresh Rate) κάνει κάτι σαν "κυματάκια" να τα πω, σαν να παθαίνει ηλεκτροπληξία να το πω, πάντως κάτι δεν πάει καλά.

Θυμίζει κάπως τις παλιές κλασσικές παρεμβολές που είχαν οι οθόνες CRT αλλά πολύ πιο χαλαρό, δηλαδή η κατάσταση είναι ενοχλητική αλλά όχι ανυπόφορη. Να σημειώσω πως δοκίμασα φυσικά να απομακρύνω συσκευές όπως ηχεία, ηλεκτρικά κτλ, να αλλάξω αναλύσεις, refresh rate κτλ, και δεν αλλάζει τίποτα απολύτως. Το θέμα είναι πως το κάνει μόνο στα windows, όταν είμαι στο bios όλα είναι κρυστάλλινα.

Το σύστημά μου είναι αυτό της υπογραφής και έχω συνδέσει την οθόνη με VGA πάνω στη θύρα VGA της motherboard (όχι με αντάπτορα στο DVI).

 

Τι μπορεί να φταίει άραγε;

 

-Δυστυχώς φώτο δε μπορώ να βγάλω γιατί δεν έχω μηχανή που να "πιάσει" τα κυματάκια

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες


  • Moderators

Κατι στην ποιότητα δεν θα αλλάξει αλλα μπορει το καλώδιο το συγκεκριμένο η η σύνδεση που εχεις τώρα να το προκαλεί οποτε πρέπει να το δοκιμάσεις και αυτο αλλα καλύτερα να δοκιμάσεις και καπου αλλου την οθόνη

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν έχω κάποιο άλλο PC κοντά για να δοκίμαζα, αλλά κάτι φταίει στο τωρινό configuration καθώς στο BIOS δεν το κάνει και ξέχασα να αναφέρω πως με το παλιό μου PC (έχει 5 μέρες που άλλαξα tower) πάλι δεν το έκανε. Θα αγοράσω ένα D-sub to DVI adaptor να δοκιμάσω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Παλαιότερα είχα κι εγώ παρόμοιο πρόβλημα.

 

Ανακάλυψα πως έφταιγε καλώδιο μεταφοράς του ηλεκτρικού ρεύματος προς την οθόνη. Το επιβεβαίωσα αφού επιθυμόντας ν' απελευθερώσω μια θέση στο πολύπριζο αποφάσισα να πάρω ένα καινούργιο VDE και να συνδέσω τον ρευματολήπτη της οθόνης στο τροφοδοτικό της ΚΜΕ.

 

Δεν ξαναείδα κυματάκια.

 

Σημειώνω πως εργάζομαι σε οθόνη HP L1740 με σύνδεση DVI με απλό καλώδιο (όχι dual link η Molex) σε κάρτα PCI Express x16.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανέρχομαι στο θέμα, έχοντας δοκιμάσει τα εξής:

  • Άλλαξα τα καλώδια ρεύματος οθόνης και PC
  • Άλλαξα πολύπριζο
  • Δοκίμασα άλλους Drivers
  • Δοκίμασα ΟΛΕΣ τις πιθανές αναλύσεις και refresh rates
  • Έκλεισα όλες τις ηλεκτρικές γειτονικές συσκευές
  • Τράβηξα πιο πέρα την οθόνη

Αποτέλεσμα: Μια τρύπα στο νερό. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να βάλω DVI to VGA adaptor και να συνδέσω την οθόνη με το DVI της μητρικής, αλλά δεν βρήκα ακόμα και αναμένω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

κάτι φταίει στο τωρινό configuration καθώς στο BIOS δεν το κάνει και ξέχασα να αναφέρω πως με το παλιό μου PC (έχει 5 μέρες που άλλαξα tower) πάλι δεν το έκανε.

 

Εγγύηση δεν έχει, αλλά δεν έχει να κάνει με χαλασμένη οθόνη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επανέρχομαι στο θέμα, έχοντας δοκιμάσει τα εξής:

  • Άλλαξα τα καλώδια ρεύματος οθόνης και PC
  • Άλλαξα πολύπριζο
  • Δοκίμασα άλλους Drivers
  • Δοκίμασα ΟΛΕΣ τις πιθανές αναλύσεις και refresh rates
  • Έκλεισα όλες τις ηλεκτρικές γειτονικές συσκευές
  • Τράβηξα πιο πέρα την οθόνη

Αποτέλεσμα: Μια τρύπα στο νερό. Το μόνο που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα είναι να βάλω DVI to VGA adaptor και να συνδέσω την οθόνη με το DVI της μητρικής, αλλά δεν βρήκα ακόμα και αναμένω.

Εχω ενα μονιτορ samsung syncmaster και μου εκανε και μενα νερα ετσι αλλαξα γι αρχη καλωδιο vga και ολα κομπλε,βεβαια μεσ την γκαντεμια μετα μ την εφερε η καρτα γραφικων  :mad:

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά η μητρική μου (η θύρα γραφικών που βγάζει δηλαδή) ΔΕΝ δέχεται αντάπτορα DVI->VGA...

Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αλλάξω καλώδιο, αλλά να βρώ ένα συμβατό απο DVI σε VGA (Ψηφιακό - χωρίς τα 4pins)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά η άκρη βρέθηκε! Η λύση ήταν κάπως παράξενη, και ο νους μου δε πήγαινε εκεί με τίποτα... με το που απενεργοποίησα τις energy saver επιλογές από το BIOS (ErP, C6, Cool & Quiet κτλ), όλα έγιναν τέλεια ως δια μαγείας!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Τελικά η άκρη βρέθηκε! Η λύση ήταν κάπως παράξενη, και ο νους μου δε πήγαινε εκεί με τίποτα... με το που απενεργοποίησα τις energy saver επιλογές από το BIOS (ErP, C6, Cool & Quiet κτλ), όλα έγιναν τέλεια ως δια μαγείας!

 

Απενεργοποίησες κάτι σχετικά με το ACPI η το stepping του επεξεργαστή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μόνο energy saver λειτουργίες και απο stepping μόνο το Cool & Quiet της AMD (που και καλά ρίχνει τη συχνότητα άμα ανεβούν οι θερμοκρασίες). Όχι μόνο η οθόνη έγινε τζάμι, αλλά χάθηκε και ένας περίεργος θόρυβος που έκανε το PSU μου, κάτι σαν ήχο "ρεύματος" κάθε φορά που άνοιγα τον Firefox! Βασικά έτσι και εγώ βρήκα τη λύση, από forum του firefox :-D

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...

Χρησιμοποιούμε  cookies για να απολαμβάνεις το insomnia προσωποποιημένο στις ανάγκες σου αλλά και για την παροχή στοιχείων επισκεψιμότητας για να βελτιώσουμε την ποιότητα των υπηρεσιών μας