kamposgiwrgos Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Γεια σας παιδιά, Έχω ένα MacBook Pro late 2011. Πρόσφατα του έκανα μία αναβάθμιση. Έβγαλα τον hdd κ τον αντικατέστησα με τον samsung 840 pro ssd 250GB. Τον hdd τον έκανα εξωτερικό. Σε λίγο καιρό θα πάω κ για αναβάθμιση RAM, στα 16GB [αναμένω να ενισχυθώ οικονομικά]. Για τον λογο πως χρειάζομαι να δουλεύω σε linux, θέλω να bootαρω τα Xubuntu μέσω VMware. Θα έχω θέμα με drivers ??? Τι προτείνεται ? ? Τι πρέπει να προσέξω ? ? Νομίζω πως χρειάζομαι το VMware fusion, σωστά ? ? Ευχαριστώ Εκ των προτέρων
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 1.Με ποιους drivers να εχεις θεμα? Εαν εννοεις στη VM, οχι. 2.Σχετικα με τι συγκεκριμενα? 3. Δωσε 2 gb ram μια και εχεις αρκετη (ή και περισσοτερα εαν τα χρειαζεσαι στη VM) και τον χωρο στο σκληρο που κρινεις οτι απαιτειται για τη δουλεια που τη θελεις. 4. Υeap 1
TheELF Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το fusion δεν είναι επί πληρωμής;;; Το virtualbox βγαίνει ελεύθερο και για osx και δεν νομίζω να υπάρξει κάποιο θέμα στην χρίση του.
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Το fusion δεν είναι επί πληρωμής;;;Yeap. Απο τη στιγμη που εθεσε αυτο θέλω να bootαρω τα Xubuntu μέσω VMware.fusion it is.
TheELF Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μπορεί ο άνθρωπος να ξέρει μόνο το Vmware γιατί μόνο αυτό έχει ακουστά, οπότε αν τον ενδιαφέρει να ξέρει ότι υπάρχει και ελεύθερος τρόπος. 1
Moderators Gi0 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Moderators Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μπορεί ο άνθρωπος να ξέρει μόνο το Vmware γιατί μόνο αυτό έχει ακουστά, οπότε αν τον ενδιαφέρει να ξέρει ότι υπάρχει και ελεύθερος τρόπος.Δεν νομιζω πως ειπα πουθενα το αντιθετο, απανταω καθαρα με βαση τα κριτηρια που εθεσε ο ιδιος.
TheELF Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Μα δεν είπα τίποτα για εσένα,απλά ρώτησα αν το πληρώνεις το fusion και αναφέρω ότι υπάρχει και ελεύθερος τρόπος.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 VMWare και Parallels είναι επί πληρωμή, αν θες τσάμπα υπάρχει το VirtualBox https://www.virtualbox.org που είναι αξιοπρεπέστατο. 1
mistr4l Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 3 Ιουλίου 2014 Ίσως λίγο άκυρο μιας και δεν το αναφέρεις, αλλά γιατί δεν το κάνεις με partition και θες να χρησιμοποιήσεις vmware klp?? Δεν το έχω κάνει εγώ προσωπικά αλλά ένας κολλητός που ήταν στην ίδια θέση με σένα το είχε με partition απ'ότι μου λεγε.
kamposgiwrgos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 VMWare και Parallels είναι επί πληρωμή, αν θες τσάμπα υπάρχει το VirtualBox https://www.virtualbox.org που είναι αξιοπρεπέστατο. 1.Με ποιους drivers να εχεις θεμα? Εαν εννοεις στη VM, οχι. 2.Σχετικα με τι συγκεκριμενα? 3. Δωσε 2 gb ram μια και εχεις αρκετη (ή και περισσοτερα εαν τα χρειαζεσαι στη VM) και τον χωρο στο σκληρο που κρινεις οτι απαιτειται για τη δουλεια που τη θελεις. 4. Υeap Ευχαριστω για τις απαντήσεις Για το vmware fusion, κάτι βρήκα σε torrents !!! Δεν το δοκίμασα ακόμα αλλά θα το ψάξω. Μία μικρή έρευνα που έκανα, αυτό βρήκα σαν καταλληλότερο για την δουλειά που θέλω να κάνω !! Μπορεί κ να κάνω λάθος !! Με λίγα λόγια εγώ θέλω να δουλεύω linux στο mac. Μπορεί να τα χρησιμοποιήσω 2 φορές τον μήνα. Με βαση αυτής της λογικής και απαίτησης, τι προτείνεται ? ? Να το παίξω μέσω VMware fusion από torrent [που έχει αρκετά θετικά σχόλια], να πάω κλασσικά μέσω vmware κ να "δώσω" τις λίγες απαιτήσεις που ζητάει το VMware ή κάτι σαν virtual box [που δεν το έχω ακουστά ή γενικά κάτι τέτοιο δεν γνωρίζω] ??
IKARIWTHS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 καλημερα παιδια,σκεφτομαι το virtualbox επειδη ειναι σε επαγγελματικο χωρο ο μακ.εχω λοιπον windows σε ενα partition,αραγε το virtualbox μπορει να δει το partition και να μου το ανοιξει?η πρεπει να κανω εγκατασταση απο την αρχη των windows και των προγραμματων?
atheatos Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 καλημερα παιδια,σκεφτομαι το virtualbox επειδη ειναι σε επαγγελματικο χωρο ο μακ.εχω λοιπον windows σε ενα partition,αραγε το virtualbox μπορει να δει το partition και να μου το ανοιξει?η πρεπει να κανω εγκατασταση απο την αρχη των windows και των προγραμματων? http://blog.plee.me/2009/06/how-to-migrate-your-live-windows-system-to-virtualbox/Θα πρέπει να ξανά φτιάξεις ξεχωριστό virtual disk. Δεν νομίζω ότι έχει λειτουργία να μπουταρει virtual το physical partition όπως τα άλλα δυο(fusion ,parallels).
IKARIWTHS Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 καταλαβα και σε ευχαριστω,το εχει καποιος να μας πει σιγουρα?
TheELF Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Γενικά πάντως έχει καλή πιθανότητα να τρέξει χωρίς να κάνεις κάτι, μιας και τα driver για το εικονικό υλικό που έχει το virtual είναι πολύ απλά,αλλά όπως πάντα να υπάρχει ένα καλό backup αφού θα έχει πρόσβαση στον πραγματικό δίσκο ένα πλήρες διαφορετικό σύστημα.
Dr.Fuzzy Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 4 Ιουλίου 2014 Γίνετε να κάνεις boot physical partiiton με το VirtualBox (αλλά θέλει προσοχή), δες εδώ https://forums.virtualbox.org/viewtopic.php?f=1&t=50601 (το είχα κάνει πριν 3-4 χρόνια, από Ubuntu έκανα boot WinXP). 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα