Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το κουταβάκι μιας φίλης μου είχε κάποια προβληματα αυτές τις μέρες και το πήγαμε σε έναν κτηνίατρο σήμερα. Είχε κάποιο θέμα με την καρδιά του μας είπε και του έκανε 2-3 ενέσεις.

Επειδή δεν έχω ξαναπάει σε κτηνίατρο η αμοιβή που μας ζήτησε μου φάνηκε εξωπραγματική: 80 ευρώ για μια επίσκεψη! Ξέρω ότι τόσο δεν ζητάει ούτε καρδιολόγος για να σε κοιτάξει για λίγο στο γραφείο του.

Τόσο παίρνουν κανονικά οι κτηνίατροι ή μας έπιασε κώτσο ο συγκεκριμένος;

• Απαντ. 55
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

δε ξερω τι μπορει να ειχε το κουταβακι σας και τι ενεσεις ηταν αυτες αλλα με την λογικη οτι σημερα δυστυχως σχεδον ολοι ειναι οτι αρπαξε ο κωλος τους μαλλον σας επιασε κωτσους ! εμενα μου φαινεται υπερβολικο το νουμερο ..

οι τιμες απο κτηνιατρο σε κτηνιατρο διαφερουν πολυ ! βρειτε εναν καλο και φθηνο  , που να ενδιαφερεται πρωτα για το σκυλακι σας και μετα για την τσεπη του και να το πηγαινετε παντα εκει  ..

Δημοσ.

Το κουταβάκι μιας φίλης μου είχε κάποια προβληματα αυτές τις μέρες και το πήγαμε σε έναν κτηνίατρο σήμερα. Είχε κάποιο θέμα με την καρδιά του μας είπε και του έκανε 2-3 ενέσεις.

Επειδή δεν έχω ξαναπάει σε κτηνίατρο η αμοιβή που μας ζήτησε μου φάνηκε εξωπραγματική: 80 ευρώ για μια επίσκεψη! Ξέρω ότι τόσο δεν ζητάει ούτε καρδιολόγος για να σε κοιτάξει για λίγο στο γραφείο του.

Τόσο παίρνουν κανονικά οι κτηνίατροι ή μας έπιασε κώτσο ο συγκεκριμένος;

οι τιμες παιζουν συνηθος κανα 20 ειναι μονο η επισκεψη τωρα ποσο εκαναν οι ενεσεις και ποσο σας χρεωσε ειναι αλλο θεμα .

Παντος για να ξερεις η σχολη κτηνιατρικης ειναι πολυ παλουκι και αν θημαμε καλα εχει μεγαλητερη βαση και απο καποιες τις ιατρικης για αυτο και μετα ο αλλος κοπανει του βγηκε ο κωλος για να μπει και να παρει πτυχιο.

Δημοσ.

Για εμένα απο πρόσφατο γεγονός , θα σκεφτόμουν αρκετά να πάρω ζώο για αυτό το λόγο. ΑΝ δυστυχώς συμβεί κάτι στο ζωάκι εύκολα το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ. Οι γιατροί χτυπάνε αλύπητα στις τιμές, σε δύσκολες περιπτώσεις δεν έχουν την εμπειρία και τη γνώση και στην τελική  δεν ενδιαφέρονται παρά μόνο για να βάλλουν χρήματα στο ταμείο δίχως λογική στις προτεινόμενες εξετάσεις, βασιζόμενοι ξεκάθαρα στο συναίσθημα του πελάτη.

Απλά να εύχονται οι ιδιοκτήτες να μην κάτσει στραβή με το ζωάκι τους γιατί θα είναι δύσκολα αρκετά τα πράγματα...

• Like 1
Δημοσ.

Απο την στιγμη που -προς το παρόν τουλάχιστον- δεν υπάρχουν ασφάλειες , στυλ ΙΚΑ , για ζώα , δυστυχώς ο εκάστωτε ιδιοκτήτης είναι αναγκασμένος να αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος νοσηλείας , φαρμακευτικής αγωγής κλπ που πιθανως να εμφανιστούν .

Επίσης μην ξεχνάτε , δεν μιλαμε για Ιατρος VS τσαγγάρης (τυχαιο το παραδειγμα και με καθε σεβασμο ) 

αλλα κτηνίατροι και ιατροί ανθρώπων πρόκειται για ιατρούς  απο την σχολη επιστημών υγείας που εχουν να κανουν με ζωες . 

επίσης αυτό

ΑΝ δυστυχώς συμβεί κάτι στο ζωάκιεύκολα το κόστος μπορεί να ξεπεράσει τις αρκετές χιλιάδες ευρώ

απλούστατα δεν υφίσταται , τουλαχιστον στην Ελλάδα. 

Δημοσ.
Παντος για να ξερεις η σχολη κτηνιατρικης ειναι πολυ παλουκι και αν θημαμε καλα εχει μεγαλητερη βαση και απο καποιες τις ιατρικης για αυτο και μετα ο αλλος κοπανει του βγηκε ο κωλος για να μπει και να παρει πτυχιο.

Τι άλλο θα ακούσουμε...

• Like 3
Δημοσ.

Τί να πω; Και άλλα άτομα που ρώτησα, φιλόζωους, μου είπαν ότι δεν υπάρχουν στάνταρ τιμές στους κτηνιάτρους. Αλλά 80 ευρώ για μια επίσκεψη και 2 ενέσεις σε ένα κουταβάκι τους φάνηκαν πολλά.

Δημοσ.

Έγιναν κι εξετάσεις μαζί; 
Όταν του κάνω εξετάσεις (ερλίχεια/καλαζάρ μπλα μπλα) κάπου 80-100 πληρώνω. 
Για μία επίσκεψη με εμβόλιο πληρώνω 30. 
Έτυχε το καλοκαίρι να έχει πρηστεί ο σκύλος και τον άρπαξα και πήγα από εκεί και του έκανε 2 ενέσεις και πλήρωσα πάλι 30 μόνο. 

Δημοσ.

Οποιος ειναι Αθηνα, και θελει καλο γιατρο (επιστημονα κ με αγαπη σ αυτο που κανει) και καλες τιμες, μπορει να παει στον Αποσολο Κεστη στο Χαλανδρι. Εμεις πινουμε νερο στ ονομα του. Εξαιρετικος.

• Like 1
Δημοσ.

Οποιος ειναι Αθηνα, και θελει καλο γιατρο (επιστημονα κ με αγαπη σ αυτο που κανει) και καλες τιμες, μπορει να παει στον Αποσολο Κεστη στο Χαλανδρι. Εμεις πινουμε νερο στ ονομα του. Εξαιρετικος.

μπραβο μαργαριτα και οποιος εχει προσωπικη αποψη για ΑΝΘΡΩΠΟ  κτηνιατρο ας τον αναφερει εδω με την περιοχη που βρισκεται  , ειναι πολυ χρησιμο !  παρτε και ενα  πινακακι με τις κατωτερες ενδεικτικες τιμες να ξερετε στο περιπου τι παιζει  ..

http://www.adespoto.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=2084:2011-03-18-16-50-46&catid=35:generalnews&Itemid=67

• Like 1
Δημοσ.

Θεωρώ λίγο άστοχο το να σχολιάζουμε κάτι χωρίς να έχουμε όλα τα δεδομένα. Πράγμα βέβαια αρκετά διαδεδομένο τελευταία όπου ΟΛΟΙ έχουμε άποψη για το πόσο πρέπει να χρεώνεται κάθε εργασία, όπως βλέπω στα διάφορα θέματα που αναπτύσονται στο insomnia. Και συνήθως βέβαια αυτή η άποψη (συνήθως αφαιρετική αναφορικά με το κόστος) αφορά τις δουλειές όλων των άλλων εκτός της δικής μας για την οποία γνωρίζουμε τις δυσκολιες και τις ιδιατερότητες που έχει και άρα "και λίγα παίρνω".

Επί του θέματος τώρα. Έχοντας εδώ και χρόνια και σκύλο και γάτες, έχω μια μικρή (αναγκαστική) επαφή με κτηνίατρο. Παρ' όλα αυτά δεν μπορώ να πω αν τα 80 ευρώ είναι πολλά ή λίγα γιατί ο TS δεν μας έδωσε αρκετά στοιχεία.

"Κάποιο θέμα με την καρδιά", "του έκανε 2-3 ενέσεις".

Τί να μας πουν τα παραπάνω και με βάση ποια στοιχεία βγήκε η απόφαση για πολλά ή λίγα χρήματα;

Πρώτα απ' όλα και μόνο το γεγονός ότι μιλάμε για καρδιά (δεν είμαι γιατρός) μου λέει ότι μάλλον δεν του έβαλε ένα απλό φυσιολογικό ορό.

Και πως κάποιος συγκρίνει αυτές τις ενέσεις που έγιναν και για τις οποίες δεν ξέρουμε τίποτα με τα εμβόλια που έκανε στο δικό του ζώο; Επειδή δηλαδή όλα γίνονται με βελόνα είναι όλα τα ίδια;

Αλλά ακόμα και το 2 από το 3 μπορεί να δημιουργήσει διαφορά. Αν πχ έκαστη ένεση έχει 15 ευρώ (λέω, δεν ξέρω) τότε οι 2 έχουν 30 και οι τρεις 45. Που σημαίνει ότι στην μία περίπτωση πήρε για τον εαυτό του 50 ευρώ (80-30) ενώ στην άλλη πήρε 35.

Για να μην μακρυγορώ, ίσως ο κύριος να είναι ο μεγαλύτερος "σφάχτης" που υπάρχει. Ίσως όμως και όχι. Ας έχουμε περισσότερα στοιχεία πριν αποφανθούμε εμείς οι υπόλοιποι.

Ενημερωτικά και στους κτηνίατρους ισχύει ότι και για τα άλλα επαγγέλματα. Υπάρχουν καλοί και κακοί. Ακριβοί και φθηνοί. Επαγγελματίες που θα προσπαθήσουν με την συμπεριφορά και την τιμή τους να σε κάνουν πελάτη και άλλοι που θα θελήσουν από την μία επίσκεψη να βγάλουν το κόστος αλλαγής ελαστικών του αυτοκινήτου τους.

• Like 14
Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος πίνακας δεν ισχύει εδω και χρόνια διότι είναι παράνομος ο προσδιορισμός κατώτατης τιμής σε ενα επάγγελμα , η παράνομη δηλαδή συσταση 'καρτέλ" σε ενα επάγγελμα .

Πριν χρόνια είχε αναρτηθεί , εγινε απλα ενα copy-paste και κακώς διαιωνίζεται .

Δημοσ.

Εμας παντως ο γιατρος μας δε μας χρεωνει ποτε σχεδον "επισκεψη" κι αυτο το εκανε ακομα και τη πρωτη φορα που ειχαμε παει, οχι μονο τωρα που τον ξερουμε χρονια. Και αδεσποτα που του παμε πολλα, αρκετες φορες δε παιρνει καν χρηματα ή παντα κανει εκπτωση.

Maus... Ανθρωπος με το Α κεφαλαιο.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...