Star_Light Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 BritGreek ειναι μοναδική ευκαιρια στο στρατο να δεις ολους τους χαρακτηρες μαζεμένους και να μαθεις να τους αντιμετωπιζεις. Επισης παυεις να εισαι μιμου άπτου σε κάποια θέματα. Περα απο τις φιλιες που ειπες επειδη περνάτε καποια πράγματα μαζι ετσι δένουν οι φιλιες οταν περνας πραγματα με τον αλλον οχι ελα να παμε για ενα καφε ή να κανουμε μια συναντηση.
zio10 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Koszyg, αν έχεις όντως πολύ δυνατό βύσμα και έχεις απευθείας επαφή μαζί του, πες του να σε πάει όπου θεωρεί αυτός καλύτερα. Σε δικούς του ανθρώπους που θα σε "προσέξουν". Αν είναι βύσμα από αυτά που υπόσχονται τα πάντα αλλά μεσολαβούν άλλοι 6-7 μέχρι να πάρει το αίτημά σου κράτα μια πισινή μήπως δε σου κάνει τίποτα στο τέλος... 1
panos2171 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Αν σε ενδιαφέρουν τα μόρια, πας ΕΛΔΥΚ, αλλά μόνο πεζικό ως Δόκιμος. Αν πας στην Κύπρο ως ΔΕΑ, πληρώνεσαι πολύ καλά και δουλεύεις σαν δημόσιος υπάλληλος με ρεπό για υπηρεσίες τα ΣΚ (υποχρεωτικό διήμερο), ενώ είσαι και σε μια πολύ ωραία πόλη. Δοκιμασμένο Α, και κάτι βασικό. Ως δόκιμος εκεί, δεν έχεις καμία διαφορά από τους μόνιμους. Θεωρείσαι σε όλα στέλεχος, και δεν κάνεις ποτέ αξιωματικός υπηρεσίας (ΑΥΔΜ). Μόνο βοηθός. Αυτό λέει πολλά και από άποψη ευθυνών. Όλα προβλεπόμενα, κυριλέ εγκαταστάσεις, βολές συνέχεια, και γενικά δεν σπαταλάς το χρόνο σου. Μετά το μεσημέρι, πας σπίτι σου και περνάς ΚΑΛΑ. Εγώ ξαναπήγαινα αύριο το πρωί ευχαρίστως. Τα πιο ωραία χρόνια της ζωής μου, με πολύ δυνατές φιλίες που κρατούν μέχρι και σήμερα. Για πότε μιλάς? Γιατί αν δεν κάνω λάθος Έλληνες ΔΕΑ δεν πάνε πλέον Κύπρο. 1
Backpacker Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Έχει πάνω από 4 χρόνια που δεν πάνε πλέον ΔΕΑ στην Κύπρο
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2014 BritGreek ειναι μοναδική ευκαιρια στο στρατο να δεις ολους τους χαρακτηρες μαζεμένους και να μαθεις να τους αντιμετωπιζεις. Επισης παυεις να εισαι μιμου άπτου σε κάποια θέματα. Περα απο τις φιλιες που ειπες επειδη περνάτε καποια πράγματα μαζι ετσι δένουν οι φιλιες οταν περνας πραγματα με τον αλλον οχι ελα να παμε για ενα καφε ή να κανουμε μια συναντηση. Moναδικη ευκαιρια ο στρατος να δεις και να μαθεις να αντιμετωπιζεις ολους τους χαρακτηρες μαζεμενους; Το σχολειο τι ηταν τοτε; Η τριτοβαθμια; Μπορω να το παω και πιο κατω, αλλα οπως βλεπεις, δεν χρειαζεται. Το μονο που μαθαινει κανεις στο στρατο ειναι το αναποδο: Να μην εχει προσωπικοτητα, γιατι αλλιως παρε 10Φ. Αυτο καποιοι απο σας το μεταφραζουν σε "μαθαινεις να εχεις υπομονη". Ναι, επειδη ο καραβανας παιζει με τη λογικη μου και μου λεει 1+1=3 , εγω παιρνω μαθηματα υπομονης συμφωνοντας υποχρεωτικα μαζι του. Πραγμα που ειναι οχι απλα αχρηστο για την υπολοιπη ζωη, αλλα κι επικινδυνο για οποιον το υιοθετησει σαν τακτικη (πχ εναν αυριανο επαγγελματια που θα φοβαται να πει τη γνωμη του στη δουλεια σε εναν ανωτερο για διαφορα ζητηματα, επειδη ο στρατος τον διδαξε να μην εκφραζει διαφορετικη αποψη απτον ανωτερο). Υποστηριξτε το στρατο για αλλους λογους, αλλα οχι δα οτι ειναι και σχολειο για την ζωη εξω... Και μονο ο τιτλος του θεματος στο οποιο γραφετε αρκει για να καταλαβετε περι τι ειδους σχολειο προκειται. 10 1
pappous_soulis Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δεν μπορω να στο εξηγησω στα πλαισια ενος φορουμ αυτο αμα δεν μπεις στην διαδικασια να το ζησεις και να προσπαθησεις να καταλαβεις γιατι γινεται ολο αυτο. Στρατό πήγες, δεν ταξίδεψες στο διάστημα. Τέσπα, τη πηρα την απάντηση μου. Τίποτα. 5
lepaterious Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Αυτο το πράγμα με τον στρατό που είναι σχολείο είναι μεγάλη μαλακια. Ναι είναι σχολείο για τον τσοπάνη που την μόνη επαφή που είχε ήταν με τους χωριανούς και τα γίδια του για μένα που ζω στην πόλη και έχω δει αρκετο κόσμο απο αυτα τα ζωα που μαζεύει ο στρατός δεν μου κάνει και μεγάλη διαφορά. Φυσικά αν θεωρείτε το γοπινγκ 7 το πρωί σχολείο τότε έχετε θέμα γιατι εμένα δεν μου δίδαξε τίποτα πέρα απο καινούργιους συνδιασμους βρισιών απο μέσα μου. Δεν μπορώ να την καταλάβω αυτη την μαλακια με το σχολείο δεν σου μαθαίνει τίποτα και είναι άχρηστος. Ας μην μιλήσω για τους εποπ και τους πληρώνουμε σαν ελληνες πολίτες και μας διατάζουν, το κάθε τσογλανι που έχει τσιμεντο για μυαλό εγινε εποπ και το παίζει και θιγμένος και θεωρεί ότι κάτι κάνει κιόλας. 6
Timonkaipumpa Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 ΜΗΝ ΠΑΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ. Το μεγαλύτερο λάθος. Σε στρατόπεδο θα περάσεις πολύ καλύτερα. Ειδικά τώρα που υπάρχει λίγος κόσμος. Όσο για το που θα πας, μπορείς να πας εκεί που λέει το μήνυμα που κάνω παράθεση (αρκετά καλή περίπτωση ακούγεται). Αεροπορία άμα έχεις βύσμα...αλλιώς αν πας στρατό ξηράς διάλεξε υγειονομικό...μετά διάλεξε 442 ΠΑΥΥ. Είναι μια πάρα πολύ μικρή μονάδα ΜΕΣΑ στο 424 Στρατιωτικό νοσοκομείο η οποία όμως ΔΕΝ ανήκει στο νοσοκομείο αλλά στην ταξιαρχία στην Άσσυρο...η μαγεία είναι ότι οι 6-7 φαντάροι που παίρνουν μετάθεση για εκεί (εδώ να σαι δω αν είναι όντως δυνατό το βύσμα σου) δεν κάνουν ΠΟΤΕ καμία υπηρεσία ούτε στο 424 ούτε φυσικά στην Άσσυρο. Δημόσιος υπάλληλος 8-2 και άδεια απολύσεως τουλάχιστον 20-25 μέρες. Υ.Γ. Το εντυπωσιακό δεν είναι οι διαφωνίες περί στρατού.... αλλά εδώ ένας άνοιξε νήμα για το πώς θα βάλει βύσμα (η πιο μισητή κατηγορία ανθρώπων στο στρατό) και δεν είπε κανείς τίποτα ενώ εάν κανείς ανοίξει νήμα λέγοντας ότι χρωστάει λεφτά θα πέσουν όλοι πάνω του να αρχίσουν το κήρυγμα. Συμπέρασμα, το τραγούδι της Τζούλιας ήταν πολύ σωστό.
Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 αλλά εδώ ένας άνοιξε νήμα για το πώς θα βάλει βύσμα (η πιο μισητή κατηγορία ανθρώπων στο στρατό) και δεν είπε κανείς τίποτα Ισα μωρη Ντακοτα τα περι πλακας που του ειπα μετα , ηταν γιατι οι αναφορες εδω πεφτουν πιο πολυ και απο οτι στον στρατο ...
CROM271 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Ασε τα βυσματα και πηγαινε οπου σε παρουν. Αυτο το λεω οχι απλα γιατι τα βυσματα ειναι η πιο μισητη και σιχαμερη κατηγορια οπως λεει και ο απο πανω (που οντως ισχυει...) αλλα γιατι οσο πιο πολυ πηξεις στον στρατο τοσο πιο καλα θα περασεις... Και εξηγω... Μπορει να κουραστεις, μπορει να σε πρηζουν, μπορει να σου λειπει υπνος, μπορει να τουρτουριζεις απο το κρυο στη σκοπια κλπ αλλα ακομα και αυτα ειναι εμπειριες που σε καποια χρονια θα τα θυμασαι ακομα και με νοσταλγια... Για τις καλες στιγμες απειρου καλους και χαβαλε δεν μιλαω καν... Οταν οι αλλοι θα μιλανε για εμπειριες στον στρατο και θα πεφτουν κατω απο τα γελια εσυ θα κοιτας σαν χανος... Απο εκει και περα θα κανεις φιλους που μπορει να τους εχεις για μια ζωη. Επισης θα εχεις την ευκαιρια να κανεις πραγματα που δεν θα μπορεσεις να κανεις ποτε ξανα. Αν πας π.χ. αεροπορια θα ριξεις 5 σφαιρες με το G3 σε ολη σου την θητεια, ενω αν εισαι π.χ. πυροβολικο θα ριξεις με καμια 10αρια οπλα απειρες βολες... Και εν τελη 9 μηνες ειναι ελεος! Μεχρι να μπεις εφυγες... Οι αναμνησεις και οι εμπειριες ομως θα σου μεινουν μια ζωη... Εμενα παντως φιλοι μου που την περασαν βολικα ειτε απο βυσμα ειτε απο τυχη μου λενε τωρα πως θα προτιμουσαν να ...εχουν πηξει περισσοτερο. 2
michael92 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 BritGreek ειναι μοναδική ευκαιρια στο στρατο να δεις ολους τους χαρακτηρες μαζεμένους και να μαθεις να τους αντιμετωπιζεις. Επισης παυεις να εισαι μιμου άπτου σε κάποια θέματα. Περα απο τις φιλιες που ειπες επειδη περνάτε καποια πράγματα μαζι ετσι δένουν οι φιλιες οταν περνας πραγματα με τον αλλον οχι ελα να παμε για ενα καφε ή να κανουμε μια συναντηση. Και γιατί να πρέπει να μάθεις όλους τους χαρακτήρες μαζεμένους. Υποτίθεται ότι ζούμε σε οργανωμένες κοινωνίες για να μην εξαρτιώμαστε από τον κάθε ηλίθιο όπως σε υποανάπτυκτες tribal κοινωνίες. Στην τελική δεν γουστάρω να ξέρω τον κάθε βλαμένο συνδυασμό ανθρώπινου χαρακτήρα που κυκλοφορεί, μάλιστα να είμαι αναγκασμένος να κοιμάμαι δίπλα τους, αλλά να τους αγνοώ. Τόσο παράλογο είναι πια; Ας κάνουν τον στρατό 3 μήνες 6ωρη ημερίσια εκπαίδευση στον τόπο διαμονής σου (χωρίς να κοιμάσαι εκεί) και είμαι μέσα. Οταν οι αλλοι θα μιλανε για εμπειριες στον στρατο και θα πεφτουν κατω απο τα γελια εσυ θα κοιτας σαν χανος... Θα διαλέξω το "χάνος". Τα ίδια άκουγα και για το σχολείο, 5 χρόνια μετά δεν μου λείπει καθόλου... 9
Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 ολα αυτα που σου λενε οι αποπανω + το κυριοτερο .. οτι τα βυσματα τα κανουν στην ακρη και τα σιχαινονται οι ιδιοι οι φανταροι ! οι συναδελφοι σου δηλαδη. θελεις να περασεις μια θητεια , καποιους μηνες χωρις κανενα φιλαρακι ? βαλε το βισμα σου να σε στειλει εκει που θελεις (μιας και εισαι ντακοτα ) και μετα μη το χρησιμοποιησεις καθολου ... 1
Backpacker Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 ολα αυτα που σου λενε οι αποπανω + το κυριοτερο .. οτι τα βυσματα τα κανουν στην ακρη και τα σιχαινονται οι ιδιοι οι φανταροι ! οι συναδελφοι σου δηλαδη. θελεις να περασεις μια θητεια , καποιους μηνες χωρις κανενα φιλαρακι ? βαλε το βισμα σου να σε στειλει εκει που θελεις (μιας και εισαι ντακοτα ) και μετα μη το χρησιμοποιησεις καθολου ... Μα άμα πάει σε βυσματομονάδα (όπως αυτή που του πρότεινα εγώ) εκεί όλοι είναι καραβύσματα...ποιος θα κάνει στην άκρη ποιον? ΥΓ. Υγειονομικό είναι με διαφορά το πιο σοφτ σώμα του στρατού ξηράς...και οι αξιωματικοί του με διαφορά οι πιο συνεννοήσιμοι καθώς είναι σπουδαγμένοι οι άνθρωποι...είναι γιατροί που απλά δουλεύουν στον στραό και όχι καραβανάδες με 1000 κόμπλεξ.
Pablo_Hasan Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 μπούρδες, το βύσμα το ανεχεται και υποθαλπτει χρόνια και χρόνια ο ίδιος ο ΕΣ. Αυτα υπήρχαν απο τον καιρο του παππού μου, και ακόμα εκει έχουμε μεινει. Αν το κράτος ήθελε, θα είχε καθαρίσει το θέμα με δυο τρεις πάγιες διαταγές. Για μενα, καλύτερα να μην πάει καθόλου, για να μην τον χώνουν τα βύσματα και να μην χώνει τους κακομοιρηδες. Αλλά αν το έχει αποφασίσει να πάει, καλυτερα να τους χώνει παρα να τον χώνουνε...
Mau-Maus Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 11 Ιουλίου 2014 Μα άμα πάει σε βυσματομονάδα (όπως αυτή που του πρότεινα εγώ) εκεί όλοι είναι καραβύσματα...ποιος θα κάνει στην άκρη ποιον? αα θα ειναι ντακοτες ολες εκει ?? δε το ξερα ! οταν πηγα εγω ειχα βαρβατο βισμα σχεδον οτι πιο χοντο υπηρχε (ταξιαρχος στο ΓΕΣ, ολα απο αυτον περνουσαν) το μονο που εκανα ηταν να μου κανει αποσπαση και αντι για τριπολη πεζικο πηγα μηχανικο ! οχι οτι ηταν λιγο βεβαια αυτο που εκανα, αλλα τελειωσε εκει , εννω μπορουσα δε τον ξαναχρησιμοποιησα ουτε για αδεια ουτε για τιποτε ! εκανα τα 9 απο τα 18 μηνακια μου κανονικα στον εβρο (1 μηνα ασκηση Παρμενίων κοιμονουν στο χωμα καθε μερα διπλα ακριβως στο ποταμι στον εβρο κανονικοτατα) εννω θα μπορουσα να κανω ολη μου την θητεια στην αθηνα και να μη παταω και καθολου μεσα ! δε το μετανιωσα καθολου τιμη μου ηταν , εζησα αυτα τα 2 γαμωαχρηστα χρονακια που μονο παιρνουν την ζωη σου χωρις να σου δινουν τιποτα κ τελειωσε ! τωρα κλαιγονται για 9 μηνακια , οπως σωστα καποιος ειπε , δε προλαβαινεις να πας και εχεις τελειωσει ... Ημαρτον ..
Προτεινόμενες αναρτήσεις