Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το πσ μου δουλευε κανονικα.Ανοιξα να το καθαρισω και να αλλαξω παστα μετα απο 5-6 χρονια.Προσπαθησα να αλλαξω και στην καρτα γραφικων αλλα δν μπορεσα να την ανοιξω :(

Τελειωσα με το καθαρισμα και την παστα και παω να ανοιξω το πσ με κανονικη εκκινηση δν μπαινει δειχνει το logo των windows και μετα ανοιξα με ασφαλη λειτουργεια και δουλευει κανονικα απο κει σας γραφω.

Βοηθεια τι μπορει να φτεει;Παω για φορματ;

Δημοσ.

Δε κατάλαβα τι κάνει στην κανονική λειτουργία πάντως. Δείχνει το logo των windows; Πιο logo? Φτάνει στην boot screen? στην logon screen? Κάνει επανεκκίνηση μόνο του μετά? Απλά κολλάει εκεί? 

Σιγουρέψου ότι σύνδεσες ο,τι καλώδια αποσύνδεσες ή μπορεί να κουνήθηκαν και να μην πατάει καλά τίποτα.

Πάντως κάτι σε τροφοδοσία της κάρτας γραφικών μου ήρθε στο μυαλό για κάποιο λόγο μόλις διάβασα το μήνυμα σου :P Αν παίρνει τροφοδοσία από το τροφοδοτικό, την έχεις συνδέσει;

Στην κάρτα τι έκανες ακριβώς στην προσπάθεια σου να αλλάξεις πάστα; 

Δημοσ.

Δε κατάλαβα τι κάνει στην κανονική λειτουργία πάντως. Δείχνει το logo των windows; Πιο logo? Φτάνει στην boot screen? στην logon screen? Κάνει επανεκκίνηση μόνο του μετά? Απλά κολλάει εκεί? 

Σιγουρέψου ότι σύνδεσες ο,τι καλώδια αποσύνδεσες ή μπορεί να κουνήθηκαν και να μην πατάει καλά τίποτα.

Πάντως κάτι σε τροφοδοσία της κάρτας γραφικών μου ήρθε στο μυαλό για κάποιο λόγο μόλις διάβασα το μήνυμα σου :P Αν παίρνει τροφοδοσία από το τροφοδοτικό, την έχεις συνδέσει;

Στην κάρτα τι έκανες ακριβώς στην προσπάθεια σου να αλλάξεις πάστα; 

Οτι ναναι λες ετσι?Τι να μην παιρνει τροφοδοσια η καρτα γραφικων αφου ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ! Πριν ποσταρετε σκεφτητε λιγο...

Ενα logo των windows υπαρχει στην εκκινηση, τι πιο?!?!!!!!......

Το πσ μου δουλευε κανονικα.Ανοιξα να το καθαρισω και να αλλαξω παστα μετα απο 5-6 χρονια.Προσπαθησα να αλλαξω και στην καρτα γραφικων αλλα δν μπορεσα να την ανοιξω :(

Τελειωσα με το καθαρισμα και την παστα και παω να ανοιξω το πσ με κανονικη εκκινηση δν μπαινει δειχνει το logo των windows και μετα ανοιξα με ασφαλη λειτουργεια και δουλευει κανονικα απο κει σας γραφω.

Βοηθεια τι μπορει να φτεει;Παω για φορματ;

Κανε εκκινηση και πατα F8 και αντι να μπεις σε safe mode πατα "repair my computer", θα σου βγαλει ενα loading και μετα θα εμφανιστει ενα παραθυρο που θα λεει να βαλεις την γλωσσα, πατα next, μετα ενα user name και pass (βαλτα και αυτα) και μετα θα σου βγει ενα menu που θα εχει "startup repair"  και αλλες επιλογες... Εσυ πατα "startup repair".... 

Aν δεν βγει το menu για καποιο λογο και εχει ενα κουμπι που να λεει "install now" απο κατω αριστερα παλι θα εχει επιλογη "repair my computer" οποτε πατα το και μετα τα ιδια... (αν και νομιζω αυτο βγαινει μονο οταν βαλεις το cd αλλα τεςπα)

Aν δεν δουλεψει το repair στο ιδιο menu εχει μια επιλογη (ακριβως επομενη) που λεει  "system restore" σε previous point οποτε δοκιμασε αυτο, αλλα πρωτα δοκιμασε το startup repair.

Δημοσ.

Οτι ναναι λες ετσι?Τι να μην παιρνει τροφοδοσια η καρτα γραφικων αφου ΔΕΙΧΝΕΙ ΣΤΗΝ ΟΘΟΝΗ! Πριν ποσταρετε σκεφτητε λιγο...

Ενα logo των windows υπαρχει στην εκκινηση, τι πιο?!?!!!!!......

Αν η κάρτα έχει θέλει 2 καλώδια τροφοδοσίας εχεις δοκιμάσει να μη συνδέσεις το ένα να δεις τι συμβαίνει, ή απλά υποθέτεις ότι είναι υποχρεωτική για να δείξει στην οθόνη κάτι; 

Εσύ δηλαδή υποθέτεις πως διέλυσε το PC, έκανε πειράματα να αλλάξει πάστα στην κάρτα, αλλά κατα τα άλλα χτύπησαν τα windows. 

οκ καλή επιτυχία στην επίλυση άσε που ακόμα δεν έχουμε πλήρη περιγραφή του προβλήματος.

Δημοσ.

Αν η κάρτα έχει θέλει 2 καλώδια τροφοδοσίας εχεις δοκιμάσει να μη συνδέσεις το ένα να δεις τι συμβαίνει, ή απλά υποθέτεις ότι είναι υποχρεωτική για να δείξει στην οθόνη κάτι; 

Εσύ δηλαδή υποθέτεις πως διέλυσε το PC, έκανε πειράματα να αλλάξει πάστα στην κάρτα, αλλά κατα τα άλλα χτύπησαν τα windows. 

οκ καλή επιτυχία στην επίλυση άσε που ακόμα δεν έχουμε πλήρη περιγραφή του προβλήματος.

Αν απλα δεν βαλεις το ενα καλωδιο απλα δεν δουλευει η καρτα. Ειναι σαν να βαλεις στο τηλεκοντρολ 1 μπαταρια απο τις 2. Πραγματικα σκεψου λιγο πριν ποσταρεις :P

Δημοσ.

Αν απλα δεν βαλεις το ενα καλωδιο απλα δεν δουλευει η καρτα. Ειναι σαν να βαλεις στο τηλεκοντρολ 1 μπαταρια απο τις 2. Πραγματικα σκεψου λιγο πριν ποσταρεις :P

Και σε ξαναρωτάω το έχεις δοκιμάσει ή απλά το υποθέτεις; Αν το δοκίμασες ίσως έτυχε στη συγκεκριμένη κάρτα.

Δημοσ.

Και σε ξαναρωτάω το έχεις δοκιμάσει ή απλά το υποθέτεις; Αν το δοκίμασες ίσως έτυχε στη συγκεκριμένη κάρτα.

Πωπω... Απαραδεχτος

Δημοσ.

Άρα κι εγώ υποθέτω ότι το υπέθεσες αφού δεν θες να απαντήσεις. Δίκαιο; 

Παρεμπιπτόντως βάζοντας την μία μπαταρία στο τηλεκοντρόλ δε λειτουργεί γιατί δε κλείνει το κύκλωμα. Αν κλείσεις το κύκλωμα και με μία μπαταρία ίσως να υπάρχει μία περίπτωση να υπολειτουργεί. Δεν έχει καμία σχέση με την τροφοδοσία της κάρτας το παράδειγμα σου. 

Αντιθέτως το παρακάτω παράδειγμα σχετικά με την λογικη σου νομίζω ταιριάζει (έκαψε φλάτζα το αμάξι μου αλλά τελικά έφταιγε η βενζίνη. Ήταν νοθευμένη) :P

Δεν αντιλέγω στο να υπάρχει software πρόβλημα, αλλά μάλλον θα ήταν τυχαίο που παρουσιάστηκε μετά από διάλυση του hardware. Και έχεις δίκιο που του λες να δοκιμάσει τα απλά πράγματα πρώτα πριν πέσει στα βαθιά νερά.

Δημοσ.

Άρα κι εγώ υποθέτω ότι το υπέθεσες αφού δεν θες να απαντήσεις. Δίκαιο; 

Παρεμπιπτόντως βάζοντας την μία μπαταρία στο τηλεκοντρόλ δε λειτουργεί γιατί δε κλείνει το κύκλωμα. Αν κλείσεις το κύκλωμα και με μία μπαταρία ίσως να υπάρχει μία περίπτωση να υπολειτουργεί. Δεν έχει καμία σχέση με την τροφοδοσία της κάρτας το παράδειγμα σου. 

Αντιθέτως το παρακάτω παράδειγμα σχετικά με την λογικη σου νομίζω ταιριάζει (έκαψε φλάτζα το αμάξι μου αλλά τελικά έφταιγε η βενζίνη. Ήταν νοθευμένη) :P

Δεν αντιλέγω στο να υπάρχει software πρόβλημα, αλλά μάλλον θα ήταν τυχαίο που παρουσιάστηκε μετά από διάλυση του hardware. Και έχεις δίκιο που του λες να δοκιμάσει τα απλά πράγματα πρώτα πριν πέσει στα βαθιά νερά.

Θα το δοκιμαζα τωρα γιατι επιμενεις πολυ, αλλα η καρτα μου κανει 320 ευρω.....

Ειναι παρα πολυ πιθανο να εχει κανει καποια πατατα στην συνδεσμολογια γιατι δεν αλλαξε τιποτα απο software αλλα ποτε δεν ξερεις. Γενικοτερα αυτα τα κολληματα στο startup λυνονται με το startup repair. Τωρα αμα εχει κανει χαζομαρα και σε καποια συνδεσμολογια τι να πω...Καλυτερα ας τα ξανακοιταξει μια.

Δημοσ.

Δοκιμασα και τα δυο π ειπατε κουμπωσα ολα τα βισματα ξανα καλα και προσεκτικα εκανα και σταρτ υπ ρεπαιρ και τωρα ολα λειτουργουν ρολόι ευχαριστω πλυ για την βοηθεια σας :)

Δημοσ.

Δοκιμασα και τα δυο π ειπατε κουμπωσα ολα τα βισματα ξανα καλα και προσεκτικα εκανα και σταρτ υπ ρεπαιρ και τωρα ολα λειτουργουν ρολόι ευχαριστω πλυ για την βοηθεια σας :)

;)

• Like 1
Δημοσ.

Πως θα λειτουργήσει η κάρτα γραφικών εάν αφαιρέσεις ένα από τα καλώδια τροφοδοσίας?

Ειλικρινά θέλω να μάθω.

Δημοσ.

Αφου ειστε τοσο περιεργοι γιατι δε το δοκιμαζετε; :P Σε κάρτα με δυο καλώδια τροφοδοσίας που έχω δοκιμάσει δουλεύει άλλα όχι πλήρως. Και μάλιστα πέταγε μήνυμα οτι η τροφοδοσία δεν ηταν επαρκής για τις μέγιστες επιδόσεις. Σε κάρτα με ενα καλώδιο δεν δούλευε καν προφανώς...

Με βαση το πρώτο που λέω η λογική σε αυτό που ανέφερα βασίζεται στο να μην δούλευε η κάρτα όπως θα πρεπε μολίς πήγαινε να φορτώσει drivers άλλα σε safe mode που δε τρέχουν οι drivers της και δεν έχει απαιτήσεις άντεχε να δουλέψει οπώς ηταν συνδεδεμένη. Υποθετικό ηταν αλλά μήπως τώρα makes sense η σκέψη που πέρασε στις 2μιση το βράδυ;

• Like 2
Δημοσ.

@HadesGR

Και χωρίς καλώδιο τροφοδοσίας δουλεύει,απλώς αν την ζορίσεις και δεν μπορεί ν'αρκεστεί στα 75W της pci-e θύρας τότε θα πετάξει blue screen η θα'χει πολύ throttling.

Και hades,στο τηλεκοντρόλ οι μπαταρίες δεν είναι συνδεδεμένες παράλληλα (= διπλάσια mAh) αλλά στη σειρά (= διπλάσια volt). Αν δεν μπει η μια μπαταρία δεν λειτουργεί όχι μόνο γιατί όταν έχεις μια μπαταρία τότε η μια άκρη της (πχ θετικό) συνδέεται στο τηλεκοντρόλ ενώ η άλλη άκρη (πχ αρνητικό) ακουμπά σε ένα σιδεράκι που χρησιμεύει για την σύνδεση των μπαταριών σε σειρά,δλδ να ενωθούν οι 2 μπαταρίες. το αρνητικό της 1ης ενώνεται με το θετικό της 2ης και το αρνητικό της 2ης συνδέεται με το τηλεκοντρόλ.,αλλά και γιατί τα volt δεν είναι αρκετά (θελει 3V).
με λίγα λόγια χωρίς να μπει δεύτερη το αρνητικό/θετικό παραμένει αποσυνδεμένο,κι ακόμη και να δούλευε το τηλεκοντρόλ με τα μισά volt (1,5) είναι σαν να μην έχεις βάλει μπαταρία (0).

Στις κάρτες γραφικών η ενέργεια χρησιμοποιείται παράλληλα. Όχι σε σειρά (36V 75W) αλλά παράλληλα (12V 3x75W). 
Άρα,εφ'όσον η ενεργειακές ανάγκες της κάρτες δεν ξεπεράσουν τα 75W τότε δεν θα υπάρξει ούτε αστάθεια ούτε τπτ.

ΟΚ :) ?

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...