Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια λενε οτι θα βγει νομος οτι θα μπορουμε να παρουμε τα κατοικιδια μας στη παραλια. Αυτο το θεμα ειναι καπως ομως πολυ λεπτο. Εξαρταται απο το σκυλακι μικρο μεγαλο.

Χωρια για τα εμβολια και οτι πρεπει να εχει και καποιο φιμοτρο. Αλλα ομως και παλι πρεπει να ειναι καθαρο. Χωρις ψυλους και τσιμπουρια. Διοτι μπορει να παει κανενα μικρο παιδακι και να το αγγιξει. Δυσκολη αποφαση μου φαινεται εδω.Οχι οτι η θαλασσα απευθινεται μονο στους ανθρωπους αλλα μου φαινεται οτι ειναι και θεμα υγειας

Γνωμη μου ειναι ναι να τα παιρνουμε αλλα καθαριοτητα και πιστοποιητικα απο κτηνιατρο και εννοειται μικρο μεγαλο με φιμοτρο και να ειναι καποιος εκει κοντα και να το προσεχει. Τουλαχιστον 1 ατομο. Για ανηλικο δεν ακουω κουβεντα.

Δημοσ.

Θα ταλαιπωρηθει ο ιδιοκτητης και το ζωντανο απο τις αντιδρασεις του κοσμου. Συνεβη σε φιλο, που αν και ηταν σε αποσταση 50 μετρων απο τους αλλους, επεσαν να τον φανε.

Δημοσ.

εμένα δε με νοιάζει αν έχει τσιμπούρια αρκεί να μη γαβγίζει και μου χαλάει την ηρεμία. το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά.

• Like 7
Δημοσ.

Όλα είναι θέμα του συνδυασμού σοβαρού/υπεύθυνου ιδιοκτήτη και οχι μαλάκα λουώμενου που χωρίς λόγο απλά και μόνο γιατί έτσι θα πάει να κάνει μια γελοία φασαρία .

Χωρια για τα εμβολια

εξυπακούεται πως ο μέσος ιδιοκτήτης που εχει σκύλο για κατοικίδιο , δεν έχει μη εμβολιασμένο σκύλο . Εξαίρεση αποτελούν οι χίπιδες ιδιοκτήτες που δεν εμβολιάζουν απο άποψη ούτε τα παιδιά τους , και οι κτηνοτρόφοι ( τουλάχιστον το 90% αυτών , αν οχι όλοι ) που γενικότερα είναι άλλου μορφωτικού επιπέδου .

πρεπει να εχει και καποιο φιμοτρο

εξυπακούεται πως ενας σοβαρός ιδιοκτήτης δεν θα έχει έναν κακό , φοβικό και γενικά κακώς εκπαιδευμένο σκύλο φάτσα φόρα ανάμεσα στον κόσμο αλλά θα έχει προνοήσει να πάει πιο πέρα στην παραλία .

Ίσως σε αυτο το ζώο το φίμωτρο είναι καλή λύση υπο προϋποθέσεις .

Αποκεί και πέρα σε άλλα ζώα πιο μικρόσωμα , αυτό είναι πρακτικά αδύνατο να εφαρμοστεί , τόσο λόγω πιθανής ανατομικής κατασκευής του κρανίου που είτε δεν επιδέχεται κάν (πχ βραχυκεφαλικές φυλές ) είτε δεν είναι δυνατή η εφαρμογή τους για μακρό χρονικό διάστημα  σε περιβάλλον πέραν Ιατρείου την ώρα της εξέτασης .

Επίσης είναι ενας άκρως στρεσσογόνος παράγοντας που σε συνδυασμό με την υψηλή θερμοκρασία που επικρατεί στην παραλία , συν του οτι τα ζώα γενικότερα αναπνεουν πιο γρήγορα και μεταξυ άλλων η θερμορύθμισή τους στηρίζεται και στον μηχανισμό της εξάτμισης , ήτοι γρήγορες αναπνοές με ανοικτό το στόμα 

καταλαβαίνεις πως η θερμοπληξία είναι ζήτημα χρόνου .

Σαν να ζεστένεσαι εσυ στην παραλία και επειδή δεν είναι ωραίο θέαμα να σε δει κάποιος να ιδρώνεις , να σε αναγκάζουν να φοράς μαύρο φούτερ .

Χωρις ψυλους και τσιμπουρια

Επίσης εξυπακούεται πως ο σωστός ιδιοκτήτης έχει προνοήσει για αυτά .

Διοτι μπορει να παει κανενα μικρο παιδακι και να το αγγιξει

Όπως επίσης μπορεί να το αγγίξει και η σερβιτόρα ,  ο λουώμενος στην διπλανή ξαπλώστρα , ο μπάρμαν στο μπητσομπαρο , η φοιτητρια με το μπραζίλ και ο 60ρης .

Δεν καταλαβαίνω αυτό σαν επιχείρημα .

Τα νοσήματα που μεταδίδονται απο τα ζώα συντροφιάς στον άνθρωπο είναι μετρημένα στα δάχτυλα των χεριών και μεταδίδονται υπο προϋποθέσεις .

Για να φτάσει σε σημείο να ειναι "πηγή μολυνσης" το ζωο ( κάτι το οποίο είναι αστείο να υποθεί , το γράφω για λόγους κατανόησης ) πρέπει να είναι με κάποια απο τις μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών ασθένειες σε υπερβολικά προχωρημένο στάδιο .

Κανένας ιδιοκτήτης δεν θα φέρει στην παραλία ένα τέτοιο ζώο ... όπως αν κάποιος εχει 40 πυρετό και ίωση δεν θα πάει στην παραλία ... πολυ απλά γιατί είναι με φαρμακευτική αγωγή και περίθαλψη/νοσηλεία .

Επίσης ο δεύτερος παράγοντας είναι ο άνθρωπος να είναι

α) είτε νεογέννητο εβδομάδων  που θα το βάλουν κατω απο εναν άρρωστο ανεμβολίαστο σκύλο αγκαλιά,να το γλείφει κλπ 

β) να είναι πάνω απο 90 ετών υπερήλικος

γ) να είναι ανοσοκατεσταλμένος , ήτοι καρκινοπαθής υπο χημειοθεραπευτική αγωγή , με AIDS κλπ παρεμφερείς καταστάσεις .

• Like 4
Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι ότι πρέπει το σκυλί να είναι εκπαιδευμένο και φιλικό σε περιβάλλον πολυκοσμίας. 

Επίσης το θεωρώ δύσκολο να αντέξει σε θερμοκρασία 35 βαθμών επί 6-7 ώρες που είναι το σύνηθες ωράριο για τον μέσο λουόμενο.

Ούτε πιστεύω ότι μπορεί να είναι υπό επιτήρηση για τόσες ώρες από τον ιδιοκτήτη.

• Like 3
Δημοσ.

Υπάρχουν τόσα ενοχλητικά πράγματα που μπορεί να συναντήσεις σε μια ελληνική παραλία, που δε θα με ένοιαζε καθόλου αν κάποιος έφερνε το σκυλί του. Αρκεί φυσικά να μην επρόκειτο για τον επιδειξία κάγκουρα, που θα φροντίσει όλη η παραλία να ασχολείται με το σκυλί-αρκούδα του.

Δημοσ.

Γιατί τα σκυλιά έχουν ανάγκη από θάλασσα, ηλιοθεραπεία και παιχνίδια στην καυτή άμμο. Δεν είμαι κατά του νόμου βέβαια. 

• Like 1
Δημοσ.

Καλύτερα μακρυά και αγαπημένοι,όταν βλέπω σκύλους σε παραλία μακρυά.

Φασαρία και ενοχλήσεις από ένα,σε μεγάλο ποσοστό,ανεκπαίδευτο ζώο είναι δεδομένες.

Δημοσ.

Σκυλιά και παιδιά όπως τα μάθεις έλεγε η Σοφία... αυτή του λαού. 

Οπότε, όσο ενοχλούν τα ενοχλητικά σκυλιά ακριβώς τόσο ενοχλούν και τα ενοχλητικά παιδιά. 

Επίσης, όσο ηλίθιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός ενοχλητικού σκυλιού τόσο και ο γονέας ενός ενοχλητικού παιδιού. 

• Like 4
Δημοσ.

Γενικά στα σκυλιά αρέσει η θάλασσα;

Το μετα το σκεφτήκατε; το καλό πλύσιμο να φύγει το αλάτι και η άμμος από το τρίχωμα;

Τα σκυλιά μου πάντως στο κτήμα με το που αγγίζω το λάστιχο γίνονται καπνός.

Δημοσ.

Θα ταλαιπωρηθει ο ιδιοκτητης και το ζωντανο απο τις αντιδρασεις του κοσμου. Συνεβη σε φιλο, που αν και ηταν σε αποσταση 50 μετρων απο τους αλλους, επεσαν να τον φανε.

ναι μέχρι να μάθει ο Ελληνας για τον νόμο πρέπει να κάνεις διάλεξη στον καθένα που θα σου κάνει παρατήρηση ή να είσαι με το ΦΕΚ στην παραλία..

• Like 1
Δημοσ.

Εγω δε καταλαβαινω πως καποιους τους ενοχλει ο σκυλακος που καθεται ηρεμα διπλα στ αφεντικο του κι οχι τα παιδια που κατουρανε μεσα στη θαλασσα, φωναζουν τρεχουν γυρω σου , οι ρακετες, τα σκουπιδια..

Ποτε δε παω με το σκυλο μου για μπανιο σε παραλιες με κοσμο γτ τελικα κανεις μας δε θα ευχαριστηθει.

Ο σκυλος μου παντως ειναι πιο καθαρις απο αρκετους που βλεπω.....

• Like 3
Δημοσ.

εγω θα πω την προσωπικη μου εμπειρια επι του θεματος   ..

εχω ενα πολυ μικρο σκυλακι 3 κιλακια πεντακαθαρο με τα εμβολια του με τις πιστοποιησεις   με τα ολα του !

περισυ το πηγα δειλα (μιας και του αρεσει πολυ η θαλασσα)  πολυ λιγες φορες σε απομερες παραλιες που να μην εχει κοσμο και μαλιστα μου κανε παρατηρηση μια φορα ενας περιεργος ξεμοραμενος γερος κ σηκωθηκα κ εφυγα χωρις να πω κουβεντα ! φετος -γνωριζοντας  γι αυτον τον νομο- βαζω  το βιβιαρακι  της με τα εμβολια μεσα την  τσαντα μου , την παω  επιτηδες στις παραλιες με την μεγαλυτερη κοσμοσυρροη  και αν θελει ας μιλησει κανενας ....

παρακαλαω ..

Επίσης, όσο ηλίθιος είναι ο ιδιοκτήτης ενός ενοχλητικού σκυλιού τόσο και ο γονέας ενός ενοχλητικού παιδιού. 

περισσοτερο ηλιθιος ειναι για μενα αυτος που τον ενοχλει ενα σκλυλακι στην παραλια  ..

επισης ουτε ιδιοκτητης ειναι κανεις ουτε αφεντικο ουτε τιποτα απο ολα αυτα , μπαμπας ενος σκυλου ειναι ετσι απλα !

ιδιοκτητης εισαι στο αμαξι , στο σπιτι  και στο σωβρακο που φορας αν δεν ειναι δανικο ..

κανουν  μπαμ τα ατομα που δεν εχουν ιδεα επι του θεματος αλλα μπαινουν ετσι απλα για να γραψουν την αμπελοφιλο-σοφια τους .. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...