Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

με ακουει και με καταλαβαινει σαν ανθωπος ,

Δηλαδη αν του πεις να κρατησει τα κακα του θα σε ακουσει ?

Δημοσ.

Φανμπρέηκερ

Πες μου λίγο , εσυ προσωπικά σαν Funbreaker πως ορίζεις / προσδιορίζεις / διαπιστώνεις αυτό που λες :

" τα ζώα βασανίζονται μέσα στα διαμερίσματα στις πόλεις " ;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είπε ότι φροντίζει να τα έχει κάνει από πριν. Οκ στα σκυλιά μπορείς να το ελέγξεις αυτό γιατί συνήθως τρώνε συγκεκριμένες ποσότητες σε συγκεκριμένες ώρες. Δε τους έρχεται όποτε να ναι

• Like 1
Δημοσ.

κοιτα  .. προφανως δε ξερεις απο αυτα  , δεν ειναι κακο ομως ,  θα στο εξηγησω !

εμενα το σκυλακι μου ξερω με ακριβεια λεπτου που λεει ο λογος ποτε θα τα κανει ! τρωει , το βγαζω βολτιτσα , ξερω στο λεπτο ποτε θα τα κανει , τα μαζευω τα πεταω και ολα οκ ! 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ δε το εχει κανει ουτε μια φορα 3 χρονια τωρα ..   ειναι τοσο απλο , δεν ειναι κακο που δεν ξερεις , μπορεις να ρωτησεις κ να μαθεις ..

Δημοσ.

Έχω δύο σκύλους, λαμπραντόρ, τους οποίους πήραμε από μωρά, από τον κολλητό μου. Τα λατρεύω, ξυπνάω από τις 6 για να τα πάω βόλτα αν και ζω σε σπίτι με κήπο, τα πηγαίνω ξανά βόλτα το μεσημέρι, όπως επίσης και το βράδυ. Όλη η οικογένεια παίζει μαζί τους και τα προσέχουμε πολύ. Μια φορά έκανα το λάθος να πάρω το ένα μαζί μου στην παραλία - η οποία δεν είχε πολύ κόσμο- και άρχισαν και έκλαιγαν κάποια παιδάκια, τσίριζαν κάτι κοπέλες κλπ, μέχρι που έφυγα ζητώντας συγνώμη. Κατανοώ το πρόβλημα, το φόβο ή τη σιχαμάρα κάποιων, γιατί κι εμένα με έχει δαγκώσει άσχημα σκύλος όταν ήμουν μικρός, κατεβάζοντάς μου όλη τη γάμπα, χωρίς κατανοητό λόγο.

Όπως έγραψαν και κάποιοι άλλοι, ο σκύλος δεν παύει να είναι σκύλος. Δεν πλένεται όταν κάνει την ανάγκη του, γλύφει τα γεννητικά του όργανα, μυρίζει ακαθαρσίες, κλπ. Εκεί που παίζουν παιδάκια με κουβαδάκια, απλά δεν θεωρώ σωστό να υπάρχουν ζώα. Ειλικρινά σιχαίνομαι που βλέπω κάποιους που για παράδειγμα χαϊδεύουν το σκύλο και μετά πιάνουν την τροφή τους με τα χέρια. Ή κάτι τύπους που φιλάνε το κατοικίδιό τους στο στόμα. Μπορεί να είμαι παράξενος, αλλά με τα δικά μου σκυλιά αυτό απλά δεν παίζει. Όπως δεν τα κοιμίζω και μέσα στο σπίτι. Έχουν το δικό τους σπίτι, κτιστό, με τα κρεβατάκια τους κλπ.

Όμως, θα γράψω και κάτι άλλο που σκέφτομαι κάποιες φορές: κάθε φορά που βλέπω άστεγους να ψάχνουν στα σκουπίδια για να φάνε, αισθάνομαι άσχημα που αντί να δώσω περισσότερα γι' αυτούς (δίνω όσα μπορώ), προτιμώ να πληρώνω τροφές και γιατρούς για δύο κατοικίδια, όσο κι αν τα αγαπώ. Θέλει ψυχανάλυση μάλλον αυτό, ε;

• Like 2
Δημοσ.

σεβαστα και κατανοητα ολα αυτα ! δυο ερωτησεις σου  εχω ..

1. ειναι το χομπυ σου ? τα βλεπεις σαν χομπυ τα σκυλια ?

2 . το ξερεις οτι υπαρχουν και σκυλια σπιτιου ? που κοιμουντε κανονικα στους καναπεδες η στο κρεβατι ?

οκ τα δικα σου  καλα εκανες και τους εχεις φτιαξει δικο τους σπιτι  , αν εχεις ενα μικροσωμο ομως το ξερεις οτι μετα την βολτα του πλενεις καλα τα ποδαρακια το κωλαρακι το πιπι του κτλ και  το εχεις κανονικα μεσα στο σπιτι σαν μελος της οικογενειας?

ευχαριστω ..

Δημοσ.

Φανμπρέηκερ

Πες μου λίγο , εσυ προσωπικά σαν Funbreaker πως ορίζεις / προσδιορίζεις / διαπιστώνεις αυτό που λες :

" τα ζώα βασανίζονται μέσα στα διαμερίσματα στις πόλεις " ;

Ευχαριστώ

Αναφέρομαι όχι σε χρυσόψαρα αλλά σε μεγαλόσωμα ζώα όπως σκύλους για τους οποίους νομίζω πως πρέπει να έχουν την δυνατότητα να κινουνται ελεύθεροι σε εξωτερικό περιβάλλον και όχι να βρίσκονται κλεισμένοι σε ένα μπαλκόνι 3x1 περιμένοντας τον ιδιοκτήτη να το βγάλει 1-2 φορές την μέρα για κατούρημα. Θεωρώ πως τα διαμερίσματα δεν αποτελούν υγιές περιβάλλον για τέτοια ζώα και πως θα έπρεπε να τα έχει κανείς μόνο σε σπίτια με αυλή.

Ίσως υπάρχουν κάποια είδη μικρόσωμων ζώων που να την παλεύουν στο διαμέρισμα, αλλα βλέπω συχνά κάτι σκύλαρους 2 μέτρα κλεισμένους σε ένα μπαλκόνι και αναρωτιέμαι πόσο ζώα είναι οι ιδιοκτήτες τους.

• Like 1
Δημοσ.

σεβαστα και κατανοητα ολα αυτα ! δυο ερωτησεις σου  εχω ..

1. ειναι το χομπυ σου ? τα βλεπεις σαν χομπυ τα σκυλια ?

2 . το ξερεις οτι υπαρχουν και σκυλια σπιτιου ? που κοιμουντε κανονικα στους καναπεδες η στο κρεβατι ?

οκ τα δικα σου  καλα εκανες και τους εχεις φτιαξει δικο τους σπιτι  , αν εχεις ενα μικροσωμο ομως το ξερεις οτι μετα την βολτα του πλενεις καλα τα ποδαρακια το κωλαρακι το πιπι του κτλ και  το εχεις κανονικα μεσα στο σπιτι σαν μελος της οικογενειας?

ευχαριστω ..

1.Σαφώς δεν είναι χόμπυ τα κατοικίδια. Είναι σύντροφοι.

2.Και βέβαια το ξέρω. Εγώ όμως, δεν θα τα έβαζα να κοιμηθούν στο κρεβάτι μου, ούτε να γεμίσουν τρίχες τους καναπέδες. Το μέλος της οικογένειας ορίζεται από το να είναι μέσα στο σπίτι; Ο καθένας έχει το χώρο του, όπως εγώ έχω το δωμάτιό μου και κοιμάμαι εγώ σ' αυτό. Τα παιδιά μου τα δικά τους, εσύ το δικό σου. Επειδή τους έχω χτίσει σπιτάκι, τα αγαπώ λιγότερο, πιστεύεις;

Δημοσ.

οχι καμμια σχεση , οσα ειπες ειναι δικα σου συμπερασματα , ειπα εγω οτι τα αγαπας λιγοτερο η κατι απο ολα αυτα ?

ειπα οτι καλα εκανες κ τους εφτιαξες το σπιτακι τους , σου διεφυγε μαλλον ε ?

με καλυψες για το χομπυ , το θεωρω αδιανοητο να υπαρχει σαν αποψη και μονο ...

επισης υπαρχουν σκυλια που δε μαδανε καθολου , δεν γεμιζουν το σπιτι τριχες , και αυτα τα μικροσωμα ξερεις δε μπορεις να τα αφησεις μονα τους εξω απο το σπιτι ουτε να τους φτιαξεις σπιτακι δικο  τους ..

αυτα πρεπει να ειναι μεσα μαζι μας , αν οχι σε καναπεδες τοτε σε κρεβατακια δικα τους , κοντα μας ομως οχι εξω ..

Δημοσ.

Μην εκτροχιάζετε το θέμα στο κομμάτι της φιλοζωίας .

Επειδή ο πυρήνας των αμφιβολιών και των συζητήσεων είναι ο υγειονομικός , ανατρέξτε στο μήνυμα #5 όπου αναφέρομαι στο τί παίζει .

Αποκεί και πέρα , το όποιο κώλυμα , δυσαρέσκεια και αμφιβολία έγγυται στις προσωπικές απόψεις του καθενός , τα βιώματα , την αντιπάθειά του στα ζώα και στην κακή συμπεριφορά των ιδιοκτητών με πλημμελή μέριμνα και ανάληψη ευθυνών και υποχρεώσεων έναντι των ζώων τους , οπότε και κακώς τσουβαλιάζεται η παρουσία των κατοικιδίων στην παραλία , στο σύνολό της . 

Δημοσ.

με καλυψες για το χομπυ , το θεωρω αδιανοητο να υπαρχει σαν αποψη και μονο ...

Μιας και με αφορά, συνεχίζω να μην καταλαβαίνω που είναι το πρόβλημα με τον χαρακτηρισμό αυτό έτσι ακριβώς όπως τον στοιχειοθέτησα, αλλά επειδή το ζήτημα αυτό δεν σχετίζεται με την συζήτηση,

θέλω να πω πως είτε hobby το πεις είτε σύντροφο, η ουσία δεν αλλάζει. Ο σκύλος δεν έρχεται από μόνος του στο διαμέρισμα ή στην παραλία, τον φέρνει ο άνθρωπος, άρα την ενόχληση δεν μου την προκαλεί το ζώο αλλά ο άνθρωπος που δεν περιορίζει τον μη αυτόβουλο σύντροφο ή hobby του ή ότι θες και δεν σέβεται τις ελευθερίες μου.

Δημοσ.

Σήμερα βρήκα μια κουραδα στη θάλασσα. ναι σωστά διαβάσατε.

Ανθρώπινη και περήφανη περιπλανιοταν.

Πείτε εσείς για τα σκυλιά τώρα.

• Like 3
Δημοσ.

απλα θεωρω αδιανοητο να θεωρησω χομπυ μια σχεση αληθινης  αγαπης ..

βαλερια εχω βρει κ γω , στο τσακ την απεφυγα μιλαμε , σαν πετρα σκληρη ηταν επεπλεε και ταξιδευε ακυβερνητη  ....

• Like 1
Δημοσ.

κοιτα  .. προφανως δε ξερεις απο αυτα  , δεν ειναι κακο ομως ,  θα στο εξηγησω !

εμενα το σκυλακι μου ξερω με ακριβεια λεπτου που λεει ο λογος ποτε θα τα κανει ! τρωει , το βγαζω βολτιτσα , ξερω στο λεπτο ποτε θα τα κανει , τα μαζευω τα πεταω και ολα οκ ! 

ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΑΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΣΤΟ ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΟ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ δε το εχει κανει ουτε μια φορα 3 χρονια τωρα ..   ειναι τοσο απλο , δεν ειναι κακο που δεν ξερεις , μπορεις να ρωτησεις κ να μαθεις ..

Ενταξει, το σκυλι ειναι αξιοπιστο οπως φαινεται.Εσυ που το ειχες χωρις λουρι ? Αρα βλεπεις ποιος χαλαει την πιατσα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...