Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπέρα! Αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει άμεσα καθώς χρειάζεται να κλείσω αυτοκίνητο μέσω του rentalcars με την εταιρεία Locauto. Με ενημέρωσαν ότι χρειάζεται πιστωτική κάρτα για την ενοικίαση του αυτοκινήτου όπου και θα δεσμευτεί το ποσό της εγγύησης, ωστόσο εγώ έχω χρεωστική κάρτα από την Πειραιώς η οποία είναι συνδεδεμένη με τον τραπεζικό μου λογαριασμό και θα έχει μέσα το ποσό της εγγύησης που χρειάζεται για να δεσμευτεί. 

Θέλω να ρωτήσω αν θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα επειδή δεν είναι χρεωστική ή όχι? 

Έχει νοικιάσει κανείς άλλος με χρεωστική και όχι με κανονική πιστωτική? 

Βοήθεια αν μπορείτε οι γνώστες :)

Δημοσ.

Οσες φορες εχω νοικιασει ζητουσαν πιστωτικη και αυτο γιατι στην χρεωστικη εσυ μπορεις να εχεις το ποσο της εγγυησης, αλλα αμα το στουκαρεις δεν μπορουν να χρεωσουν παραπανω. Ενω στην πιστωτικη θεωρητικα δεν εχουν ταβανι, αν κανεις ζημια μπορουν να σε χρεωνουν καθε μηνα μεχρι να εξοφλησεις. Νομιζω πως δεν γινεται λοιπον, αλλα παρε ενα τηλεφωνο για σιγουρια.

• Like 1
Δημοσ.
Ερώτηση επειδή δεν έχω χρεωστική και δεν προλαβαίνω να βγάλω:

Εάν χρησιμοποιήσω πιστωτική συγγενή μου με ακριβώς το ίδιο όνομα με το δικό μου (Θα αναγράφεται και το ίδιο πάνω στη κάρτα) θα τη δεχτούν για το ποσό της εγγύησης στην εταιρεία ενοικιάσεων ή όχι? Διασταυρώνουν κάπως αλλιώς, πέρα από το να δουν το όνομα που γράφει πάνω η κάρτα αν είναι ίδιο με αυτό του οδηγού, ότι η κάρτα ανήκει σε μένα? (κανουν δηλαδη διασταύρωση των στοιχείων (ημερομηνία γεννησης) αναλυτικά που έχει βγει η πιστωτική κάρτα με τα στοιχεία της ταυτότητας μου?)

Δημοσ.

Αυτο θα πιασει, μονο ταυτοτητα τσεκαρουν να ειναι ιδιο το ονομα. Θεωρητικα ειναι παρανομο βεβαια αλλα εφοσον υπαρχει η συγκαταθεση του ιδιοκτητη δεν προκειται να το καταλαβουν ή να εχεις προβλημα.

Βγαλε κι εσυ μια πιστωτικη ομως για τετοιες περιπτωσεις, υπαρχουν ενα σωρο χωρις συνδρομη.

Δημοσ.

Τους ρώτησα πάντως ανώνυμα αν απαγορεύεται αυτό και μου είπαν ναι και όταν ρώτησα πως το διασταυρώνουν είπαν: 

"Hello, this is done automatically by our system. If the credit card owner and the driver's details don't coincide, the rental agreement is blocked."

Γίνεται από το σύστημα που χρεώνουν τη κάρτα να δουν και άλλα στοιχεία που έχει εκδοθεί η κάρτα όπως πχ ημερομηνία γέννησης που θα είναι διαφορετική και να το απορίψουν???

Δημοσ.

Μπααα, έτσι λένε και διάφορα ιντερνετομάγαζα όταν κάνω αγορές με την κάρτα μου για φίλο, οτι και καλά πρέπει να είναι ίδια η διεύθυνση στο λογαριασμό και στην κάρτα αλλά μέχρι τώρα πάντα τη δέχονται.

Δημοσ.

Το πρόβλημα είναι μην το ρισκάρω και ενώ έχω πληρώσει το αυτοκίνητο από πριν πάω εκεί και στη διασταύρωση της πιστωτικής με τη ταυτότητα το δουν ότι δεν είναι ολα τα στοιχεια ιδια και χάσω τα αρχικά χρήματα.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει περίπτωση να ξέρουν ότι η πιστωτική δεν είναι δική σου, αλλά του συγγενή σου με το ίδιο όνομα. Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος εξακρίβωσης, καμία τράπεζα δεν δίνει τέτοια στοιχεία στο έμπορο.

Επίσης αν η κάρτα είναι καινούργιου τύπου με pin συνήθως δεν ενδιαφέρει τον έμπορο ούτε καν το όνομα. Είναι διασφαλισμένος για τη συναλλαγή αν χρησιμοποιηθεί pin. Έχω κάνει πολλαπλές φορές αγορές με κάρτα τρίτου σε φυσικά καταστήματα.

Γενικά πάντως όλες οι εταιρείες ενοικίασης λειτουργούν μόνο με πιστωτική για να έχουν τη ευχέρεια να σου χρεώσουν σε μελλοντικό χρόνο επιπλέον ποσό αν χρειαστεί π.χ. για κλήσεις κτλ.

Δημοσ.

ΔΕΝ μπορουν να δουν αλλα στοιχεια περα απο αυτα που γραφει η καρτα.

Πως τους ρωτησες, με mail? Αν ναι, τωρα πλεον ξερουν οτι θα πας να κανεις κατι τετοιο και μπορει να μην πιασει γιατι θα ειναι υποψιασμενοι.

Επισης αμα εχει πιν ειναι χρεωστικη και οχι πιστωτικη.

Δημοσ.

Επισης αμα εχει πιν ειναι χρεωστικη και οχι πιστωτικη.

Όλες οι τελευταίες πιστωτικές έχουν pin ποια.

Δημοσ.

Τι εννοεις, οτι την χρησιμοποιεις και σε ΑΤΜ για να τραβηξεις λεφτα? Μπορει να ειναι πιστωτικη με δυνατοτητα αναληψης, στις αγορες ομως δεν βαζεις pin, απλα υπογραφεις. Πρωτη φορα το ακουω αυτο που λες...

Δημοσ.

Τι εννοεις, οτι την χρησιμοποιεις και σε ΑΤΜ για να τραβηξεις λεφτα? Μπορει να ειναι πιστωτικη με δυνατοτητα αναληψης, στις αγορες ομως δεν βαζεις pin, απλα υπογραφεις. Πρωτη φορα το ακουω αυτο που λες...

πλέον σε πολλές πιστωτικές βάζεις pin (νομίζω ότι δεν χρειάζεται καν υπογραφή μετά)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...