Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω την 6850 vapor x της υπογραφής μου,που είχα αγοράσει το 2011.

Κάποια στιγμή το 2013 άρχισε και μου κράσαρε τον υπολογιστή με τέτοιο τρόπο ώστε να χρειάζεται restart.

Την πήγα στο κατάστημα όσο είχα εγγύηση και μου την άλλαξαν με άλλη (είδα το σειριακό αριθμό),και έκανε και η δεύτερη πάλι τα ίδια απ τη πρώτη στιγμή,την πήγα και αυτή στο κατάστημα και περίμενα άλλο 1 μήνα και μετά βρέθηκα εκτός εγγύησης όταν πλέον ήταν έτοιμη για παραλαβή η νέα που έστειλε η Sapphire.

Πάλι τα ίδια. Αφού περνούσα τους official AMD drivers,σε random στιγμές θα κράσαρε ο υπολογιστής μου.

Αυτό που είχα παρατηρήσει όμως ήταν πως αν δεν περνούσα τους drivers και bootαρα σε safe mode, η κάρτα δεν θα κράσαρε.

Ψάχνωντας στο internet ανακάλυψα την πηγή του προβλήματος: Ο μηχανισμός εξοικονόμισης ενέργειας της κάρτας τύπου Cool and Quiet που περιλαμβάνεται στους Catalysts έχει bug,το οποίο αντί να αλλάζει τους χρονισμούς της κάρτας ομαλά το κάνει με τέτοιο ξαφνικό τρόπο και χωρίς να 'μεταφέρει' τη πληροφορία ότι τα ρολόγια άλλαξαν στο λειτουργικό σύστημα,με αποτέλεσμα αυτό να κρασάρει.

Είχα επικοινωνήσει και με Sapphire και με AMD,και η Sapphire μου πε να κάνω RMA (ξανά) ενώ η AMD δεν απάντησε.

Τελικά για να μη μου κρασάρει η κάρτα πήγα στα Program Files του Catalyst,και άνοιξα αρχεία κώδικα για να ρυθμίσω έτσι τη κάρτα μέσω Catalyst Profile ώστε να μη λειτουργεί το σύστημα που έχει το bug,και να τρέχει η κάρτα πάντα με τα full ρολόγια της.

Φυσικά κάτι τέτοιο έχει αρνητικό αντίκτυπο στη θερμοκρασία της κάρτας,που είναι πάντα γύρω στους 60 βαθμούς,αλλά είναι η μόνη λύση για να μη κρασάρει το σύστημα.

Αυτό που πραγματικά δεν καταλαβαίνω είναι πως και γιατί ακόμα και μετά από τόσο καιρό δεν έχουν φτιάξει αυτό το bug του Catalyst. Καταλαβαίνω ότι έχουν μικρή ομάδα software devs,και δεν μπορούν να έχουν μεγαλύτερη για οικονομικούς λόγους,αλλά σοβαρά κάτι τέτοιο πιστεύω πως θα έπρεπε να είχε φτιαχτεί,και να μην είμαι αναγκασμένος να ψάχνω τους φακέλους του Catalyst και να παίζω τον ρυθμιστή των drivers ο ίδιος αφαιρόντας broken features και αλλάζοντας τιμές σε αρχεία κώδικα.

Άσε δε που το μέτρο αυτό είναι ημίμετρο και δεν λύνει το πρόβλημα,γιατί η custom ρύθμιση δεν μένει με μια φορά αλλά πρέπει κάθε φορά που ανοίγω τον υπολογιστή να την εφαρμόζω,και μερικές φορές δεν προλαβαίνω γιατί πρέπει ήδη να τρέχει ο Catalyst,και ο Catalyst συνήθως φορτώνει τελευταίος,μετά την υπηρεσία δικτύου,μετά απ τα updater των flash και java,μετά,μετά,μετά...

Αυτό σημαίνει φυσικά και ότι πρέπει να σβήσω αυτόματες διεργασίες που θα άνοιγαν με το boot των Windows,ώστε να μην σπαταλάται χρόνος για να προλάβει να φορτώσει ο Catalyst εγκαίρως και να εφαρμόσω το .cfg πριν κρασάρει.

Όλα αυτά εξ αιτίας ενός software bug.

:wacko:

Δημοσ.

Βρες λες να έχω το ίδιο πρόβλημα τόσο καιρό?

Όταν λες σου κολλάει, τι κόλλημα ακριβώς?

Εμένα παγώνει o ήχος(το κλασικό σταθερό ηχάκι που επαναλαμβάνεται τύπου "τζζζζζζζζζζζζ") και εικόνα με αποτέλεσμα να τραβάω restart.

Μπορείς να δώσεις link να δοκιμάσω να αλλάξω και εγώ τις τιμές από τα config της ATI?

• Like 1
Δημοσ.

Βρες λες να έχω το ίδιο πρόβλημα τόσο καιρό?

Όταν λες σου κολλάει, τι κόλλημα ακριβώς?

Εμένα παγώνει o ήχος(το κλασικό σταθερό ηχάκι που επαναλαμβάνεται τύπου "τζζζζζζζζζζζζ") και εικόνα με αποτέλεσμα να τραβάω restart.

Μπορείς να δώσεις link να δοκιμάσω να αλλάξω και εγώ τις τιμές από τα config της ATI?

εχω ΑΚΡΙΒΩς το ιδιο προβλημα!! GOD DAMN IT

Εμενα και το ποντικι/πληκτρολογια χανουν τα φωτα τους, παγωνει η οθονη και ακουγεται το τζζζ απο τα ακουστικα. Φυσικα δεν γινεται παντα, αλλα συνηθως γινεται η οταν κλεινω ενα παιχνιδι η οταν καταλαθως ακουμπαω το τραπεζι με δυναμη.

Δημοσ.

Πω, τι μου θύμισες.

Αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη κάρτα μου την 3850, αν δεν έβαζα Catalyst 10.6 και ΜΟΝΟ 10.6.

Λούπαρε ο ήχος κόλλαγαν τα πάντα και έπρεπε να κάνω reset.

Τώρα με την 6870 μου έχουν συμβεί διάφορα κουλά που είναι μάλλον σχετικά με drivers, αλλά τίποτα τόσο δραματικό ή που δεν έστρωσε με τον καιρό.

related

Δημοσ.

Πω, τι μου θύμισες.

Αυτό συνέβαινε με την προηγούμενη κάρτα μου την 3850, αν δεν έβαζα Catalyst 10.6 και ΜΟΝΟ 10.6.

Λούπαρε ο ήχος κόλλαγαν τα πάντα και έπρεπε να κάνω reset.

Τώρα με την 6870 μου έχουν συμβεί διάφορα κουλά που είναι μάλλον σχετικά με drivers, αλλά τίποτα τόσο δραματικό ή που δεν έστρωσε με τον καιρό.

related

Τι λες να κανω, να βαλω παλιοτερη εκδοση οδηγων η απλα να απενεργοποιησω το ULPS?

Δημοσ.

Οταν κρασαρε τι ακριβως γινοταν?

Ξαφνικά η οθόνη αποκτούσε χρώμα περίεργο μερικές φορές με γραμμές,π.χ. σαν αυτό: 

9242-744-140513-MBP_GPU-2-l.png

ο ήχος μερικές φορές σταματάει τελείως,άλλες συνεχίζει να παίζει,και άλλες παραμορφώνεται όπως είπαν και τα παιδιά με το "τζζζζζζ".

Dennisbest,έχω δοκιμάσει καμιά 15αρια εκδόσεις drivers και κάποια στιγμή βαρέθηκα,και έτσι έψαξα για άλλη λύση.

Ο οδηγός για να βρείτε που είναι το αρχείο για να κάνετε edit είναι εδώ:

http://www.techpowerup.com/forums/threads/updated-amd-ati-2d-clock-guide.117633/

Οι ρυθμίσεις που θα πρέπει να κάνετε,είναι να βάλετε τις default τιμές ρολογιών που έχει η κάρτα όταν χρησιμοποιείται 100%.

Υπ' όψιν πως προσθέτουμε 2 επιπλέον μηδενικά στην αναγραφόμενη mhz τιμή,δηλαδή αν το GPU CLOCK της κάρτας μας σε full είναι 850Μhz,τότε στο αρχείο γράφουμε 85000

Σημείωση 1: Κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής θα πρέπει να πατήσετε δεξί κλικ στο εικονίδιο του Catalyst που εμφανίζεται κάτω δεξιά στη taskbar των Windows δίπλα από την ώρα / ημερομηνία,και στη συνέχεια να κάνετε αριστερό κλικ στην επιλογή "invoke preset" και μετά στο όνομα που δώσατε για το αρχείο με το profile που φτιάξατε. Καλύτερο θα ήταν να πατήσετε στο όνομα του preset 2-3 φορές επανελλειλημένα,γιατί δεν πιάνει πάντα με την πρώτη. 

Σημείωση 2: Προσέξτε καλά τις τιμές που θα γράψετε στο preset σας,γιατί άμα βάλετε διαφορετικές ίσως να κάνετε τη κάρτα σας overclock ή downclock.

Δημοσ.

Τι λες να κανω, να βαλω παλιοτερη εκδοση οδηγων η απλα να απενεργοποιησω το ULPS?

Τι να σε πω, εγώ ήμουν τυχερός και το κατάλαβα επειδή μια μέρα πήγα να περάσω πιο καινούριους και μου έκανε τα νούμερα.

Είναι σίγουρα θέμα drivers και όχι τίποτα στο υλικό?

Μήπως έχεις δει να λέει ότι οι drivers κράσαραν στην taskbar ενώ έτρεχες κάτι?

Αν ναι μπορεί να φταίει κάτι άλλο.

Δημοσ.

Εμένα πάντως σε μια 6850 που έχω δεν έχει εμφανίσει ποτέ κάτι παρόμοιο ή κάποιο άλλο θέμα.

χμ απάντησε μου σε αυτές τις ερωτήσεις αν θες:

#1 Τι έκδοση driver έχεις περασμένο ?

#2 Τι λειτουργικό ? Windows ? Τι αριθμό (7,8),πόσα bit,και έχει και service pack ?

#3 Από ποια κατασκευάστρια (Sapphire,Msi..) είναι η κάρτα σου ?

Δημοσ.

Της MSI είναι.Δε ξέρω με τι οδηγούς είναι τώρα γιατί την έχω βάλει σε pc συγγενή μου.Win 7 64bit έχει.Όσο τη χρησιμοποιούσα εγώ με διάφορους οδηγούς δεν είχα θέμα πάντως.

Δημοσ.

Εγώ είχα μια Sapphire 6850 1gb για περίπου 2 χρόνια και όλα ήταν σχετικά καλά μόνο που μερικές φορές κρασαρε ο display driver εν ώρα gaming (Dota2) και έκλεινε το παιχνίδι έβγαζε και αντίστοιχο μήνυμα από το tray icon.

Πολλά προβλήματα διαβάζω τελευταία σχετικά με τα drivers της AMD και δεν μ αρέσει.

Δημοσ.

Της MSI είναι.Δε ξέρω με τι οδηγούς είναι τώρα γιατί την έχω βάλει σε pc συγγενή μου.Win 7 64bit έχει.Όσο τη χρησιμοποιούσα εγώ με διάφορους οδηγούς δεν είχα θέμα πάντως.

χμ. ήθελα να δω αν υπάρχουν πολλά κοινά σημεία σε όσους φαίνεται ότι εντοπίζεται το πρόβλημα. αν μας έλεγαν και άλλοι τα στοιχεία του συστήματός τους,θα ταν ωραία.

Εγώ είχα μια Sapphire 6850 1gb για περίπου 2 χρόνια και όλα ήταν σχετικά καλά μόνο που μερικές φορές κρασαρε ο display driver εν ώρα gaming (Dota2) και έκλεινε το παιχνίδι έβγαζε και αντίστοιχο μήνυμα από το tray icon.

Πολλά προβλήματα διαβάζω τελευταία σχετικά με τα drivers της AMD και δεν μ αρέσει.

Τουλάχιστον άμα κράσαρε σε ένα παιχνίδι,θα μπορούσες να περιμένεις να φτιαχτεί το συγκεκριμένο πρόβλημα ή να παίξεις κάτι άλλο,και τουλάχιστον δεν χρειάζεται να κάνεις τελείως restart ολόκληρο το σύστημα.

Η αλήθεια είναι ότι από θέμα software θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη δουλειά..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...