MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Γεια σας παιδιά, έχω ένα θέμα με την εθνική τράπεζα και για το λόγο αυτό χρειάζομαι την βοήθεια κάποιου γνώστη των τραπεζικών ή ακόμα καλύτερα και κάποιου εργαζομένου σε αυτήν την τράπεζα αλλά και γενικότερα σε κάποια άλλη τράπεζα. Λοιπόν it's a long story που λένε και στο χωριό, θα προσπαθήσω να μείνω στα βασικά. Ξεκινήσαμε να δεχόμαστε κλήσεις στο σπίτι από τις γνωστές εισπρακτικές όπου ζητούσαν να μιλήσουν με εμένα (φοιτητής) και στην αδερφή μου (μαθήτρια γυμνασίου -ανήλικη) γιατί χρωστούσαμε λέει από 500 ευρώ έκαστος στην Εθνική. Τους εξηγούσα ότι τόσο εγώ και πόσο μάλλον η αδερφή μου δεν έχουμε ουδεμία σχέση με την εθνική τράπεζα και ότι μάλλον πρόκειται για λάθος. Αυτοί επέμεναν, όχι τα έχετε πάρει τα λεφτά έχετε υπογράφει κλπ... (ενώ ούτε που έχω πατήσει πόδι σε κατάστημα εθνικής όντας πελάτης της Eurobank). Πήγα από ένα κατάστημα να δω τι γίνεται καθώς τα τηλεφωνήματα συνεχίζονταν διαρκώς και μάλιστα επέμεναν να μιλήσουν με την 14χρονη αδερφή μου που τους χρωστούσε 500 ευρώ...Τους εξηγούσε και η μητέρα μου πως είμαι ο κηδεμόνας της πείτε μου εμένα αλλά αυτοί τίποτα. Στο κατάστημα μου είπαν ότι αυτά τα δύο 500άρικα είχαν παρθεί από τον πατέρα μου σαν μαθητικό βοήθημα για γονείς που έχουν παιδιά μαθητές και είχε παρθεί πριν 4,5 χρόνια και για τα πρώτα 4 χρόνια ήταν άτοκα και μετά ξεκινούσε να υπάρχει τόκος. Ο πατέρας μου λίγο καιρό αφού τα είχε πάρει είχε φύγει από τη ζωή και δεν μας είχε ενημερώσει για αυτό το βοήθημα που είχε πάρει. Προφανώς και αυτά τα λεφτά είχαν δοθεί χωρίς την συγκατάθεση μου ή της αδερφής μας (ήμασταν μαθητές λυκείου και δημοτικού αντίστοιχα τότε) Ζήτησα από την τράπεζα να μου δώσει τις συμβάσεις για να δω τι ακριβώς είναι αυτό. Μου είπαν πως τα έγγραφα δεν βρίσκονται σε αυτό το κατάστημα (επαρχία) αλλά στην Αθήνα. Είπα οκ θα τα πάρω όταν πάω Αθήνα σε κάποιο κατάστημα εκεί. Μου είπαν όχι δε γίνεται, μόνο από το συγκεκριμένο κατάστημα όπου υπογράφηκε μπορούν να δωθούν (άρα για ποιο λόγο να τα πάνε Αθήνα) και ότι χρειάζεται τρεις εργάσιμες μέρες για να έρθουν. Εγώ επειδή έπρεπε να επιστρέψω Αθήνα τους είπα θα έρθω να τα πάρω σε ένα μήνα. Πήγα μετά από ένα μήνα μου είπαν ότι χρειάζονται 15 εργάσιμες τελικά για να έρθουν (και γενικότερα προσπαθούσαν να το αποφύγουν, το πήγαιναν στο πλήρωνε τώρα εσύ και μην σε νοιάζει λες και είμαι κανένας χαζός) Μου είπαν μάλιστα ότι δε μπορούν να τα δώσουν σε μένα παρα μόνο σε αυτόν που είχε υπογράψει (Ο νεκρός πατέρας μου δλδ). Τους λέω πάμε στο κοιμητήριο τότε. Δλδ να πληρώσω για τα χρεη του πεθαμένου μπορώ αλλά να δω τι είναι αυτό που μου ζητάτε να πληρώσω όχι... Μετά από τον τσακωμό που ακολούθησε, άνοιξαν ένα ντουλάπι και μου έδωσαν τις συμβάσεις ...( Οι οποίες υποτίθεται ήταν στην Αθήνα και θα έπαιρνε 15 εργάσιμες μέρες για να έρθουν εμφανίστηκαν ξαφνικά σε 2 λεπτά μετά τον χαμό) Τα χρήματα είχαν δοθεί με μόνο δικαιολογητικό 2 καρτέλες βαθμολογίας (δικιά μου και της αδερφής μου ) που να αποδεικνύει ότι είμαστε μαθητές. Μάλιστα τον πατέρα μου τον ανέφερε ως αγρότη (ουδεμία σχέση ο πατέρας μου ήταν ελεύθερος επαγγελματίας ιδιοκτήτης καφενείου) Στο σπίτι το τηλέφωνο το έχουμε κόψει και η μητέρα μου με την αδερφή μετακόμισαν μόνιμα στην αγγλία και εγώ συνεχίζω να σπουδάζω στην αθήνα. Καθώς δεν υπάρχει τηλέφωνο δεν έχουν μπορέσει να μας ξαναενοχλήσουν. Το αξιοπερίεργο είναι ότι ουδέποτε ζήτησαν την μητέρα μου (που θα ήταν πιο λογικό ως κληρονόμος του πατέρα μου) αλλά μόνο εμάς τα παιδιά προφανώς γιατί μόνο τα δικά μας ονόματα είχαν από τις καρτέλες βαθμολογίας... Η ερώτηση μου είναι υπάρχει πραγματική υποχρέωση να πληρώσω αυτά τα ποσά ; Μπορούν να μας κάνουν κάτι ; Εγώ έτσι όπως το βλέπω απλά ρίχνουν άδεια μπας και πιάσουν γεμάτα και πέσουν σε κάνα κορόιδο που θα πληρώσει. Θέλω να μου απαντήσει κάποιος που να γνωρίζει αν πρέπει να πληρώσω ή όχι.... Δε μιλάω ηθικά κλπ.... μιλάω ουσιαστικά... Δλδ αν δεν πληρώσω θα έχω κάποιο πρόβλημα (Τειρεσίας ή δικαστήρια) Οι εποχές είναι δύσκολες και 1000 + ευρώ δεν είναι και λίγα για να τα δώσεις ειδικά αν μπορώ να τα αποφύγω... ΥΓ Οι εισπρακτικές είναι για πολλές μπάτσες το τι μπούρδες λένε στο τηλέφωνο δεν λέγεται...Πέρα απ το ότι ζητούσαν την ανήλικη αδερφή μου και επέμεναν ότι εμείς οι ίδιοι ειχαμε υπογράψει και είχαμε πάρει αυτά τα ποσά (κατι που δε ίσχυε) μου είπαν το κορυφαίο : " Δε χρειάζεται να πληρώσετε το κεφάλαιο ποτέ αρκεί να πληρώνετε μόνο τους τόκους κάθε εξάμηνο...." ΩΩΧΧ Θεε μουυ....
tzizzz Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 εσυ τι πιστευεις? εαν ο πατερας σου πηρε δανειο το ποσο που λες για εσενα και την αδερφη σου, δεν εχεις υποχρεωση να το ξεπληρωσεις? [για τις εισπρακτικες δεν ασχολουμαι, ειναι απλα ξεφτιλες]
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ξαναλέω δεν μιλάω για ηθική υποχρέωση ( σιγά μην νοιώθω τέτοια υποχρέωση απέναντι σε τράπεζα ), μιλάω για ουσιαστική υποχρέωση όπου δεν μπορώ να το αποφύγω καθώς θα έχω κάποιο πραγματικό πρόβλημα... Στη τράπεζα επέμεναν ότι δεν είναι δάνειο αλλά βοήθημα. (Υποθήκη δεν έχει μπει κάτι) άρα τι υποχρέωση έχω. Επίσης ο πατέρας μου δεν ήταν αυτό που λέμε τυπικός οικογενειάρχης , (καλές σχέσεις είχαμε αλλά δεν μας ρώτησε ούτε μας ενημέρωσε ποτέ για αυτά τα λεφτά) ΥΓ Και τα λεφτά τα πήρε για τον εαυτό του, όχι για εμάς. απλά το πρόγραμμα αυτό ονομαζόταν Οικονομική Υποστήριξη Γονέων μαθητών. (φέξε μου και γλίστρησα , άλλες εποχές προ μνημονίου μοίραζαν λεφτά οι τράπεζες αβέρτα, ε καλά να πάθουν τώρα) Εγώ εκεί που θέλω να καταλήξω είναι στο εξής (κάτι που προφανώς και δεν θα μου πουν ποτέ στο κατάστημα αλλά ελπίζω κάποιος εργαζόμενος στην εθνική να μου πει εδώ.... ότι δηλαδή ναι μεν αυτά τα λεφτά έχουν παρθεί και πρέπει να πληρωθούν αλλά η τράπεζα δεν έχει κάποιο πραγματικό μέσο άσκησης πίεσης δεδομένου ότι ο πατέρας μου που είχε υπογράψει έχει πεθάνει και στις συμβάσεις τους υπάρχει μόνο το δικό του όνομα και χωρίς κάποια υποθήκη κλπ. 1
solton57010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 1ον σιγουρα πρεπει να βρεις δικηγορο που να ασχολειται με δανεια/τραπεζες κτλπ. 2ον Εαν εισαι στον τειρεσια(το θεωρω απιθανο απο τη στιγμη που φανταζομαι στην συμβαση δεν υπαρχει αριθμος ταυτοτητας/ΑΦΜ) μπορεις να το δεις απλα με μια αιτηση στα γραφεια τους στο Μαρουσι ειναι αν δεν κανω λαθος. 3ον Τα χρεοι μεταβιβαζονται στους κληρονομους εφοσον αυτοι κανουν αποδοχη κληρονομιας φυσικα μπορουν να κανουν αποποιηση κληρονομιας και να τα γλιτωσουν(εαν δεν εχουν υπογραψει σε συμβασεις εως εγγυητες κτλπ). Αποψη μου διαβασε τις συμβασεις εκει φαινεται ποιος ειναι υποχρεος και εαν τυχον εχουν μπει εγγυητες ,εαν δεν βγαλεις ακρη υπαρχει η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή αλλιως σε δικηγορο
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Έχουμε αποδεχτεί την κληρονομιά και φυσικά γνωρίζω ότι αυτό συνεπάγεται ότι αναλαμβάνεις και τα θετικά και τα αρνητικά απλά η συγκεκριμένη περίπτωση είναι λίγο περίεργη γιατί αν ήταν πχ ένα στεγαστικό δάνειο τα πράγματα είναι ξεκάθαρα αποδέχεσαι το σπίτι στο οποίο μένεις αποδέχεσαι και την αποπληρωμή του υπόλοιπου της οφειλής του στεγαστικού.. Ενώ εδώ δεν είναι καν δάνειο (σύμφωνα με αυτούς ) και δεν υπάρχει κάποιος εγγυητής ή υποθήκη κλπ επίσης δεν υπήρχε εκ των προτέρων γνώση και το μάθαμε περίπου 3 χρόνια αφότου πέθανε ο πατέρας μου.... (καλά και αυτοί μια ετήσια ενημέρωση δεν κάνουν).
solton57010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Απο τι στιγμη που εχει γινει αποδοχη κληρονομιας υποθετω οτι ο δικαιουχος εχει πλεον την υποχρεωση να προβει σε εξοφλιση του ποσου εαν ηταν δανειο θα ηταν ξεκαθαρο αλλα αφου ισχυριζεσαι οτι σου ειπαν οτι δεν ειναι δανειο συμβουλεψου καποιον δικηγορο ή ακομα και την ΓΓΚ Βασικα λιγο που εψαξα καθως θυμομουν οτι ο συγκατοικος μου οταν ειμασταν φοιτητες ειχε παρει κατι παρομοιο απο την εθνικη βρηκα οτι ηταν το προγραμμα Σπουδαζω το οποιο σου ανοιγε εναν λογαριασμο και σου εδινε το δικαιωμα υπεραναληψης 500ευρων ατοκα για διαρκεια 4ετων.Οποτε λογικα θα εισαι δικαιουχος και εσυ και η αδερφη σου γιατι μιλαμε για λογαριασμο που ανοιγαν σε φοιτητες και μαθητες.Το προγραμμα υπαρχει ακομα info εδω https://www.nbg.gr/el/retail/deposits/deposit-multiproducts/student-life αλλα δεν φανταζομαι να ισχυουν τα ιδια και σημερα.
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Ναι οι ίδιοι κάθε φορά που τα ανέφερα ως δάνειο φώναζαν "μα δεν είναι δάνειο " , επίσης διακανονισμό είπαν ότι δεν γίνεται γιατί είναι μικρό το ποσό.... Θεωρώ ότι δεν μπορούν να πατήσουν πάνω στο θέμα της αποδοχής κληρονομιάς καθώς αν ήταν να το πάνε έτσι θα απευθύνονταν στην μητέρα μου που είναι η κατεξοχήν κληρονόμος του πατέρα μου. Απλά αυτοί μετά τον θάνατο του πατέρα μου , τα μόνα ονόματα συγγενών του που γνώριζαν ήμασταν εμείς λόγω της βαθμολογίας μας που είχαν και γι αυτό ζητούσαν εμάς και όχι την μητέρα μου (που θα ήταν το λογικό ) Επίσης η μητέρα μου έχει λογαριασμό συνταξιοδοτικό στην Εθνική αλλά δεν της έχουν δημιουργήσει πρόβλημα ποτέ (δέσμευση κάποιου ποσού όπως έχουν κάνει σε άλλες περιπτώσεις που χρωστούσαν οι γονείς και έπαιρναν λεφτά από το λογαριασμό των παιδιών τους) Σε κάθε περίπτωση αν υπάρχει κάποιο άτομο εκ των έσω και γνωρίζει καλύτερα θα του ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να μου απαντήσει το εξής απλό : Αν δεν πληρώσω τι ; Είναι κρίμα να τα πληρώσω αν δεν υπάρχει ουσιαστική υποχρέωση.... ΥΓ Όχι ότι είναι και ο πιο σχετικός αλλά όπως και να έχει είναι άτομο ψαγμένο με εμπειρία (είναι πολλά χρόνια αντιδήμαρχος οικονομικών στην πόλη μου και οικογενειακός φίλος) μου είχε πει ότι δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι ουσιαστικό, ούτε καν να με βάλουν στον Τειρεσία οπότε γιατί να τους πληρώσω ; Στη χειρότερη να μην μπορώ να γίνω μελλοντικά πελάτης τους (και μόνο σε αυτούς αν δε μπορούν να με βάλουν στον Τειρεσία για να με απορρίψουν και οι άλλες τράπεζες) ΥΓ 2 ;Έχω ξάδελφη υπο-διευθύντρια σε κατάστημα άλλης τράπεζας αλλά δυστυχώς είναι λίγο τραπεζό - καυλη (όπως κάποιοι είναι στρατόκαυλοι και έχει τις τράπεζες σαν θρησκεία) και δεν μου δίνει ξεκάθαρη απάντηση, μου τα μασάει κάπως... Θεωρεί ότι πρέπει να πληρώσω (μη τυχόν και μπει μέσα η καημένη η τραπεζούλα για 1000 ευρώ) αλλά δε μου λέει τι θα μου κάνουν αν δε τα δώσω. Λογικά αυτό το πρόγραμμα ήταν απλά όταν πάρθηκε ήμασταν μαθητές και ανήλικοι και τα ονόματά μας δεν αναφέρονται πουθενά στη σύμβαση (παρά μόνο του πατέρα μου) ούτε ως συνδικαιούχοι ούτε τίποτα. Τα ονόματά μας υπάρχουν μόνο στις δικές μας καρτέλες από το σχολείο που περιέχουν τους βαθμούς των τριμήνων και δίνεται ως αποδεικτικό του γονέα ότι έχει αυτά τα παιδιά.
Silverage Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Πάρε το συμβόλαιο και διάβασε τους όρους. Η ξαδέλφη σου δεν είναι οτι δεν θέλει αλλά οτι δεν ξέρει. Αυτά τα κανονίζει άλλος.
GreyHorse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Θεωρώ ότι δεν μπορούν να πατήσουν πάνω στο θέμα της αποδοχής κληρονομιάς καθώς αν ήταν να το πάνε έτσι θα απευθύνονταν στην μητέρα μου που είναι η κατεξοχήν κληρονόμος του πατέρα μου. Η σύζυγος κληρονομάει το 25% και τα τέκνα το 75%. Δεν είναι η μητέρα σου η κατεξοχήν κληρονόμος, βασικά εσύ κι η αδερφή σου έχετε μεγαλύτερο ποσοστό. Δεν ξέρω τι γίνεται σε περίπτωση ανηλίκων, ίσως ο κηδεμόνας να έχει τη διαχείριση μέχρι την ενηλικίωση.
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Το έχω μπροστά μου , "Σύμβαση Δημιουργίας Χρεωστικού Υπολοίπου σε τρεχούμενο λογαριασμό καταθέσεων σε "Σπουδαζω" Μόνο ο πατέρας μου αναφέρεται (ως αγρότης που δεν ήταν) και το ΑΦΜ του, ο αριθμός ταυτότητας του... ουτε καν η διεύθυνση του σπιτιού και μόνο το "πρώην" σταθερό μας τηλέφωνο. Μέσα στο δισέλιδο αυτό δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι γίνεται σε περίπτωση θανάτου και που μεταβιβάζεται η ευθύνη. Η ξαδέρφη μου έχει αναρριχηθεί μόνη της στη θέση που είναι σήμερα, ασχολείται με τα πάντα μέσα στο κατάστημα και σίγουρα γνωρίζει ή θα μπορούσε να μάθει απλά μου απαντάει σαν τραπεζικός και όχι σαν συγγενής ή γνωστός φίλος. Ξαναλέω ότι δέχομαι ότι το σωστό μπορεί να είναι να πληρώσω αλλά εαν δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι δεν πρόκειται να πληρώσω μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Δεν μιλάμε για έναν καημένο μαγαζάτορα που είχε φεσώσει ο πατέρα μου αλλά την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας που σίγουρα δεν θα κλείσει εάν δε πάρει 500 ευρώ από έναν φοιτητή και από μία ανήλικη μαθήτρια....
GreyHorse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Η ξαδέρφη μου έχει αναρριχηθεί μόνη της στη θέση που είναι σήμερα, ασχολείται με τα πάντα μέσα στο κατάστημα και σίγουρα γνωρίζει ή θα μπορούσε να μάθει απλά μου απαντάει σαν τραπεζικός και όχι σαν συγγενής ή γνωστός φίλος. Ξαναλέω ότι δέχομαι ότι το σωστό μπορεί να είναι να πληρώσω αλλά εαν δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι δεν πρόκειται να πληρώσω μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Δεν μιλάμε για έναν καημένο μαγαζάτορα που είχε φεσώσει ο πατέρα μου αλλά την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας που σίγουρα δεν θα κλείσει εάν δε πάρει 500 ευρώ από έναν φοιτητή και από μία ανήλικη μαθήτρια.... Δεν είναι θέμα "τιμής των όπλων". Από την στιγμή που δεν έκανες αποποίηση κληρονομιάς, πρέπει να τα πληρώσεις. Τώρα μπορεί να μην σου κάνουν τίποτα, και ξαφνικά μετά από 30 χρόνια να σου έρθει ένα υπεραυξημένο ραβασάκι με τόκους στην κορυφή των Ιμαλαίων και στο μεταξύ να έχεις κάνει αγορά ακινήτου και να προβούν σε κατάσχεση.
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αυτό με τα ποσοστά της κληρονομιάς νομίζω δεν ισχύει. Δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω η μητέρα μου πήρε το 66,7 % και εγώ με την αδερφή μου από 16,5 % περίπου. Αλλά δεν θυμάμαι καθόλου μπορεί να λέω βλακείες. Τέλος πάντων θα κοιτάξω να απευθυνθώ σε κάποιον περισσότερο ειδικό στο ζήτημα. (δικηγόρο). Γενικότερα παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας αλλά μπείτε και λίγο στην θέση μου, είναι δύσκολες εποχές , και μιλάμε για μια τεράστια τράπεζα (ιδιωτική πλέον ως επι το πλέιστον) και απέναντι της 2 παιδιά (το ένα όντως παιδί και εγώ φοιτητής) που δεν φταίνε σε κάτι για την όλη υπόθεση οπότε δε πρόκειται να τους χαρίσω το παραμικρό. Αν τελικά δεν μπορώ να το αποφύγω θα πληρώσω, διαφορετικά όχι.
solton57010 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Το έχω μπροστά μου , "Σύμβαση Δημιουργίας Χρεωστικού Υπολοίπου σε τρεχούμενο λογαριασμό καταθέσεων σε "Σπουδαζω" Μόνο ο πατέρας μου αναφέρεται (ως αγρότης που δεν ήταν) και το ΑΦΜ του, ο αριθμός ταυτότητας του... ουτε καν η διεύθυνση του σπιτιού και μόνο το "πρώην" σταθερό μας τηλέφωνο. Μέσα στο δισέλιδο αυτό δεν υπάρχει καμία αναφορά για το τι γίνεται σε περίπτωση θανάτου και που μεταβιβάζεται η ευθύνη. Η ξαδέρφη μου έχει αναρριχηθεί μόνη της στη θέση που είναι σήμερα, ασχολείται με τα πάντα μέσα στο κατάστημα και σίγουρα γνωρίζει ή θα μπορούσε να μάθει απλά μου απαντάει σαν τραπεζικός και όχι σαν συγγενής ή γνωστός φίλος. Ξαναλέω ότι δέχομαι ότι το σωστό μπορεί να είναι να πληρώσω αλλά εαν δεν μπορούν να μου κάνουν κάτι δεν πρόκειται να πληρώσω μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων. Δεν μιλάμε για έναν καημένο μαγαζάτορα που είχε φεσώσει ο πατέρα μου αλλά την μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας που σίγουρα δεν θα κλείσει εάν δε πάρει 500 ευρώ από έναν φοιτητή και από μία ανήλικη μαθήτρια.... Δεν νομιζω να ειναι τοσο απλο τα 500 ευρω ειναι απο υπεραναληψη καταθετικου λογαριασμου για να γινει ανοιγμα αυτου του λογαριασμου επρεπε δικαουχος να ειναι καποιος ενηλικος και φυσικα o 2ος δικαιουχος μαθητης/φοιτητης οποτε στην περιπτωση σου υπαρχει λογαριασμος με εσενα και τον πατερα σου δικαιουχο.Πηγαινε σε μια εθνικη να δεις σε τι κατασταση ειναι ο λογαριασμος.. Αυτο που λες οτι αφου δεν κυνηγησαν την μητερα σου μεχρι τωρα δεν θα το κανουν ποτε δεν πολυ ισχυει μιλαμε για τραπεζα δεν ειναι φιλανθρωπικο ιδρυμα και στην παρουσα συγκηρια δυσκολα θα κατσει η τραπεζα να γραψει 1000ευρω ζημια στα βιβλια της. υ.γ. Γνωστη εταιρεια κινητης μου εστειλε εξωδικο για χρεος 7,23ευρω απο το 2005 μολις τον Μαιο οποτε μην επαναπαυεστε δεν χαριζουν τιποτα.Βεβαια στην περιπτωση μου ειχαν απολυτο δικιο απο δικο μου λαθος εμεινε το χρεος οταν εκανα διακοπη...
MikeJ Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Τι να πω δεν ξέρω , πάντως τα δικά μου στοιχεία ή της αδερφής μου και της μητέρας μου δεν υπάρχουν πουθενά. Μόνο του πατέρα μου. Σίγουρα δεν βγάζεις άκρη με αυτούς αλλά έλεος δεν θα τους λυπηθούμε κιόλας, δε μιλάμε για το μπακάλικο της γειτονιάς. Μια χαρά ήξεραν να μοιράζουν αριστερά δεξιά λεφτά τότε σε όποιον πέρναγε απέξω από το κατάστημά τους. και πολλές φορές και χωρίς να πας καν σου έστελναν πιστωτικές σπίτι χωρίς να τις έχεις ζητήσει. Αλλά έτσι είναι σε αυτή τη χώρα ο τύπος που φέσωσε 250 εκατομμύρια το κράτος με την hellas power είναι στην μύκονο και γλεντάει και 2 παιδιά τρέχουν για 1000 ευρώ που πήρε εν αγνοία τους ο πατέρας τους όταν ήταν μαθητές.
GreyHorse Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 18 Ιουλίου 2014 Αυτό με τα ποσοστά της κληρονομιάς νομίζω δεν ισχύει. Δεν θυμάμαι καλά αλλά νομίζω η μητέρα μου πήρε το 66,7 % και εγώ με την αδερφή μου από 16,5 % περίπου. Αλλά δεν θυμάμαι καθόλου μπορεί να λέω βλακείες. Αν ο κληρονομούμενος αφήνει σύζυγο και τέκνα, ο/η σύζυγος που επιζεί θα είναι απλά συγκληρονόμος μαζί με τα τέκνα. Το ύψος της κληρονομικής μερίδας του/της εξαρτάται επίσης από το καθεστώς περιουσιακών σχέσεων των συζύγων, δηλαδή το καθεστώς που διέπει τις περιουσιακές σχέσεις μεταξύ των συζύγων. Σε περίπτωση που ο κληρονομούμενος αφήνει σύζυγο με τον οποίο/την οποία ζούσε υπό το νόμιμο καθεστώς περιουσιακών σχέσεων συμμετοχής σε αγορές, ο/η σύζυγος που επιζεί λαμβάνει το μισό των κοινών περιουσιακών στοιχείων κατ’ εφαρμογή του καθεστώτος περιουσιακών σχέσεων των συζύγων. Το άλλο μισό των κοινών περιουσιακών στοιχείων περιέρχεται στην κληρονομιαία περιουσία. Από την κληρονομιαία περιουσία, το μισό περιέρχεται στο/στη σύζυγο σε περίπτωση που ο κληρονομούμενος έχει μόνο ένα τέκνο. Αν έχει περισσότερα τέκνα, ο/η σύζυγος λαμβάνει το ένα τέταρτο της κληρονομιάς και το υπόλοιπο περιέρχεται κατ’ ισομοιρία στα τέκνα. Το μερίδιο ενός τέκνου που προαποβίωσε περιέρχεται στους κατιόντες του κατά ρίζες (εκπροσώπηση). Με απλά ελληνικά. Αν πχ ο πατέρας σου είχε ένα ακίνητο στο όνομά του, η μάνα σου κληρονόμησε το 25% και εσύ με την αδερφή σου το υπόλοιπο 75%. Αν είχε ακόμα ένα ακίνητο από κοινού με την μάνα σου, στο όνομα και των δυο δηλαδή, η μάνα σου κρατά το 50% που δικαιούταν και όταν ήταν εν ζωή ο πατέρας σου, και το υπόλοιπο 50% μοιράζεται και η μάνα σου παίρνει επιπλέον το 1/4 και τα 3/4 (του 50% πάντα) στα παιδιά. Αν είχε χρέη, κληρονομεί η μάνα σου το 25% των χρεών και το 75% το κληρονομούν τα παιδιά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα