Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρον,

βέβαια καθώς η αδερφή μου ήταν και παραμένει ανήλικη φαντάζομαι το ποσοστό (37,5 %) της έστω και μέχρι την ενηλικίωσή της είναι υπό την προστασία της μητέρας μου...άρα η μητέρα μου έχει αθροιστικά 62,5 %

Με ποια λογική άρα κυνηγούν την αδερφή μου και όχι τη μητέρα μου... γι αυτό πιστεύω ότι απλά είδαν τα 2 ονόματα στις βαθμολογίες και είπαν αυτούς ξέρουμε από αυτούς θα προσπαθήσουμε να τα πάρουμε δε πα να είναι και στο δημοτικό.... να κόψουν τις υπέρογκες δαπάνες τους για τετράδια , μολύβια και γομολάστιχες, και να μαζέψουν τα λεφτά να μας πληρώσουν....

Δημοσ.

Τα ονοματα στη βαθμολογια δεν ειναι αποδεικτικο ταυτοτητας ηταν απλα απαιτουμενο εγγραφο για να παρει καποιος τα επιπλεον μπονους του προγραμματος.Το οτι οι εισπρακτική-τραπεζα ψαχνει εσενα και την αδερφη σου 99% εχει να κανει με το γεγονος οτι ειστε συνδικαουχοι στους τραπεζικους λογαριασμους απο τους οποιους εχει γινει η υπεραναληψη.

Τώρα το οτι οι τράπεζες μοιραζανε δανεια και καρτες εχει να κανει με το μπ..... κρατος που ζουμε

Δημοσ.

Ενδιαφέρον,

βέβαια καθώς η αδερφή μου ήταν και παραμένει ανήλικη φαντάζομαι το ποσοστό (37,5 %) της έστω και μέχρι την ενηλικίωσή της είναι υπό την προστασία της μητέρας μου...άρα η μητέρα μου έχει αθροιστικά 62,5 %

Με ποια λογική άρα κυνηγούν την αδερφή μου και όχι τη μητέρα μου... γι αυτό πιστεύω ότι απλά είδαν τα 2 ονόματα στις βαθμολογίες και είπαν αυτούς ξέρουμε από αυτούς θα προσπαθήσουμε να τα πάρουμε δε πα να είναι και στο δημοτικό.... να κόψουν τις υπέρογκες δαπάνες τους για τετράδια , μολύβια και γομολάστιχες, και να μαζέψουν τα λεφτά να μας πληρώσουν....

Χωρίς να είμαι δικηγόρος, νομίζω ότι διαχειριστής μπαίνει σε περίπτωση διαθήκης.

Σε περίπτωση ανηλίκων, έχουν δικαίωμα αποποίησης κληρονομιάς την στιγμή της ενηλικίωσης (ένα χρονικό διάστημα όταν θα ενηλικιωθούν). Η μάνα σου δεν έχει αθροιστικά το 60+%.

Τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για καταθετικό λογαριασμό με 2 συνδικαιούχους, ο ένας αποθανών. Πάλι χωρίς να είμαι απολύτως σίγουρος, νομίζω ότι η μητέρα σου δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής.

Δημοσ.

Με μπέρδεψες λίγο....

Αν η αδερφή μου αποποιηθεί πχ το ποσοστό της στο σπίτι , τι γίνεται δηλαδή, σε ποιον πάει αυτό το 37,5 %  του σπιτιού ;

Στις συμβάσεις υπάρχει μόνο ένας καταθέτης-πιστούχος, ο πατέρας μου, δεν υπάρχει ούτε συνδικαιούχος ούτε εγγυητής. Είναι κενά στη σύμβαση τα στοιχεία αυτά του εγγυητή και των καταθετών-πιστούχων (νούμερο 2 και 3) Υπάρχει μόνο 1....

• Moderators
Δημοσ.

Τώρα, στην συγκεκριμένη περίπτωση μιλάμε για καταθετικό λογαριασμό με 2 συνδικαιούχους, ο ένας αποθανών. 

Δεν νοείται συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να έχει υπογράψει αυτοπροσώπως ο ίδιος.

Με μπέρδεψες λίγο....

Αν η αδερφή μου αποποιηθεί πχ το ποσοστό της στο σπίτι , τι γίνεται δηλαδή, σε ποιον πάει αυτό το 37,5 %  του σπιτιού ;

Πηγαίνει στους εναπομείναντες κληρονόμους, προφανώς.

Δημοσ.

Εγώ πάντως και η αδερφή μου δεν έχουμε υπογράψει τίποτα. Η αδερφή μου φαντάζομαι ως ανήλικη δε θα μπορούσε κιόλας

. Δε ξέρω αν ισχύει πάντως αυτό με τους ανηλίκους και την αποδοχή ή αποποίηση, φαντάζομαι αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα μετά τον θάνατο. Αν το παιδί πχ είναι 2 χρονών θα πρέπει να περάσουν 16 χρόνια για να ληφθεί απόφαση ; Και αν ο συγχωρεμένος είχε χρέη τι γίνεται, παγώνουν τα χρέη μέχρι να είναι σε ηλικία να αποφασίσει ο κληρονόμος. Νομίζω ότι μέχρι την ενηλικίωση ο κηδεμόνας αποφασίζει για το ανήλικο τέκνο και ανάλογα με την περίπτωση χρειάζεται η συνδρομή δικαστηρίου.

Όταν πχ αποφασίσαμε να πουλήσουμε ένα μικρό μερίδιο που είχε ο πατέρας μου σε ένα κατάστημα (που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια) εγώ και η μητέρα μου απλά υπογράψαμε ενώ για την αδερφή μου έπρεπε να γίνει δικαστήριο που να αποφανθεί αν η επιλογή αυτή είναι προς όφελος ή όχι του ανηλίκου κληρονόμου.. τρίχες κατσαρές εν ολίγοις απλά για να μας τσιμπήσουν ενα 500 αρικο (τόσο έπρεπε να πληρώσουμε θυμάμαι τότε για να γινει το δικαστήριο και να πάρουμε το οκ) γίνεται τ δικαστήριο που τελικά δίνει το δικαίωμα στον κηδεμόνα να πουλήσει και το μερίδιο του ανήλικου τέκνου του.

Δημοσ.

Με μπέρδεψες λίγο....

Αν η αδερφή μου αποποιηθεί πχ το ποσοστό της στο σπίτι , τι γίνεται δηλαδή, σε ποιον πάει αυτό το 37,5 % του σπιτιού ;

Στις συμβάσεις υπάρχει μόνο ένας καταθέτης-πιστούχος, ο πατέρας μου, δεν υπάρχει ούτε συνδικαιούχος ούτε εγγυητής. Είναι κενά στη σύμβαση τα στοιχεία αυτά του εγγυητή και των καταθετών-πιστούχων (νούμερο 2 και 3) Υπάρχει μόνο 1....

Πρώτα να ξεκαθαρίζουμε ότι δεν γίνεται κάποιος να αποποιηθεί μέρος της κληρονομιάς. Ή αρνείται τα πάντα, ή δέχεται τα πάντα (κινητά, ακίνητα, χρέη). Αν κάποιος κληρονόμος αποποιηθεί, το δικαίωμά του περνά στους υπόλοιπους κληρονόμους. Αν όλοι αποποιηθούν, τα παίρνει το κράτος.

Τώρα για εγγυητές και συμβάσεις με μπερδεύεις. Εγώ κατάλαβα ότι έχει ανοίξει καταθετικός λογαριασμός στο όνομα του πατέρα σου και στο δικό σου, και ακόμη ένας στο όνομα του πατέρα σου και στης αδερφής σου. Σε αυτούς τους λογαριασμούς έχεις δικαίωμα να τους κάνεις αρνητικούς κατά 500 ευρώ, άτοκα για 4 χρόνια, μετά έντοκα. Αν ο πατέρας σου αντί να πάρει τα λεφτά κατέθετε, τώρα θα μπορούσες εσύ σαν ενήλικος να τραβήξεις όλο το ποσό. Δεν το έκανε όμως. Αν είχες κάνει αποποίηση κληρονομιάς, ίσως να μπορούσες να την σκαπουλάρεις. Από την στιγμή που δεν έκανες όμως, δεν το νομίζω.

Δεν νοείται συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό χωρίς να έχει υπογράψει αυτοπροσώπως ο ίδιος.

Σε ανήλικα γίνεται, υπογράφει ο κηδεμόνας, στην προκειμένη ο πατέρας. Απλά το ανήλικο δεν μπορεί να τραβήξει χρήματα μέχρι να ενηλικιωθεί.

Εγώ πάντως και η αδερφή μου δεν έχουμε υπογράψει τίποτα. Η αδερφή μου φαντάζομαι ως ανήλικη δε θα μπορούσε κιόλας

. Δε ξέρω αν ισχύει πάντως αυτό με τους ανηλίκους και την αποδοχή ή αποποίηση, φαντάζομαι αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα μετά τον θάνατο. Αν το παιδί πχ είναι 2 χρονών θα πρέπει να περάσουν 16 χρόνια για να ληφθεί απόφαση ; Και αν ο συγχωρεμένος είχε χρέη τι γίνεται, παγώνουν τα χρέη μέχρι να είναι σε ηλικία να αποφασίσει ο κληρονόμος. Νομίζω ότι μέχρι την ενηλικίωση ο κηδεμόνας αποφασίζει για το ανήλικο τέκνο και ανάλογα με την περίπτωση χρειάζεται η συνδρομή δικαστηρίου.

Όταν πχ αποφασίσαμε να πουλήσουμε ένα μικρό μερίδιο που είχε ο πατέρας μου σε ένα κατάστημα (που ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια) εγώ και η μητέρα μου απλά υπογράψαμε ενώ για την αδερφή μου έπρεπε να γίνει δικαστήριο που να αποφανθεί αν η επιλογή αυτή είναι προς όφελος ή όχι του ανηλίκου κληρονόμου.. τρίχες κατσαρές εν ολίγοις απλά για να μας τσιμπήσουν ενα 500 αρικο (τόσο έπρεπε να πληρώσουμε θυμάμαι τότε για να γινει το δικαστήριο και να πάρουμε το οκ) γίνεται τ δικαστήριο που τελικά δίνει το δικαίωμα στον κηδεμόνα να πουλήσει και το μερίδιο του ανήλικου τέκνου του.

Ναι, τα πάντα παγώνουν μέχρι την ενηλικίωση. Ή δικαστικά όπως στο παράδειγμά σου, πάντα εις όφελος του ανήλικου.

Οι υπόλοιποι δικαιούχοι παίρνουν τα ποσοστά τους. Το ανήλικο αποφασίζει όταν ενηλικιωθεί.

Δημοσ.

Ακριβώς όπως είπε ο Greyhorse, μπορεί να μπει ανήλικος συνδικαιούχος, υπογράφει ο κηδεμόνας γι'αυτούς και το ξέρω απο πρώτο χέρι.

Όσο για την ξαδέλφη σου, έπεσε ζμπρώξιμο για να γίνει διευθύντρια απο άλλη υπηρεσία. Γενικά δηλαδή έτσι γίνεται.

Δημοσ.

Sorry, Εννοούσα αν η αδερφή μου αποποιηθεί γενικά ότι της αναλογεί τι θα γίνει και όχι μόνο το σπίτι...

Εγώ πάντως ήμουν ενήλικος όταν έγινε ότι έγινε (και δεν υπέγραψα κάτι, και ούτε μπορούσε ο πατέρας μου να υπογράψει αντί εμού) αλλά και πάλι το αναφέρω αρκετές φορές ότι πουθενά στη σύμβαση δεν υπάρχει αναφορά σε κανέναν άλλον πλην του πατέρα μου και των 2 υπαλλήλων της εθνικής που εκπροσωπούσαν την τράπεζα. Ούτε συνδικαιούχοι υπάρχουν ουτε τίποτα... 

Εγώ απλά ευελπιστώ ότι ακριβώς αυτές τους οι παραλείψεις ενδεχομένως να μας γλυτώνουν από την υποχρέωση της πληρωμής.

Sorry , αυτό με την ξαδέλφη μου δεν το κατάλαβα

Δημοσ.

Οι συνδικαιούχοι είναι στο λογαριασμό, όχι στη σύμβαση. Η τράπεζα έχει απαίτηση για το αρνητικό υπόλοιπο του λογαριασμού.

Δημοσ.

Εγώ όντας ενήλικος πως ακριβώς έγινα συνδικαιούχος χωρίς την θέληση μου ; Δεν θα έπρεπε να δώσω την συγκατάθεσή μου ;  'Εχω και ένα έγγραφο που αποτύπωνε την εικόνα του λογαριασμου. ( το -500 δλδ) και νομίζω ότι ούτε σε αυτό  υπάρχει αναφορά στα ονόματά μας παρα μόνο στον πατέρα μου αλλά δεν το έχω μαζί μου αυτό για να το κοιτάξω.

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ πάντως ήμουν ενήλικος όταν έγινε ότι έγινε (και δεν υπέγραψα κάτι, και ούτε μπορούσε ο πατέρας μου να υπογράψει αντί εμού)

Πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα αντίγραφο του λογαριασμού, μαζί με τα στοιχεία του λογαριασμού και δες αν συμπεριλαμβάνεσαι. Αν ήσουν ενήλικος και σε έχουν βάλει συνδικαιούχο χωρίς να έχεις υπογράψει, θα έχει πλάκα.

Ξέχνα τι γράφει η σύμβαση, λίγη σημασία έχει.

Δημοσ.

Αν η αδερφή σου αποποιηθεί την κληρονομιά της, χάνει τα πάντα. Το δικαίωμα της κληρονομιάς περνά μετά σε εσένα και στην μάνα σου, που έχετε κάνει ήδη αποδοχή. Δηλαδή, δεν μπορεί να αρνηθεί η αδερφή σου και να αρνηθείς και εσύ μετά το δικό της μερτικό, γιατί εσύ έχεις ήδη αποδεχτεί την κληρονομιά. Θα περνούσε στο κράτος, αν εσύ και η μητέρα σου είχατε κάνει αποποίηση, και το ίδιο έκανε και η αδερφή σου μετά.

Πήγαινε στην τράπεζα και ζήτα αντίγραφο του λογαριασμού, μαζί με τα στοιχεία του λογαριασμού και δες αν συμπεριλαμβάνεσαι. Αν ήσουν ενήλικος και σε έχουν βάλει συνδικαιούχο χωρίς να έχεις υπογράψει, θα έχει πλάκα.

Ξέχνα τι γράφει η σύμβαση, λίγη σημασία έχει.

Δεν το θεωρώ αδύνατο να το έχουν κάνει.

Γνωρίζω περίπτωση που η αδερφή με το όνομα του λογαριασμού απλώς έδωσε εντολή πώλησης των μετοχών της αδερφής της. Τότε ένα pin χρειαζόταν να γνωρίζεις το οποίο δεν ζητήθηκε από την υπάλληλο. Εντάξει τα λεφτά μπήκαν στο σωστό λογαριασμό, αλλά η δικαιούχος έχασε πάρα πολλά γιατί ήταν νεοεισερχόμενη στο χρηματιστήριο μετοχή κλειδωμένη για 5 συνεχόμενες μέρες. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδωσε η δικαιούχος την εντολή γιατί κοιμόταν σπίτι μου. Άκρη με την eurobank τελικά δεν βρέθηκε.

• Moderators
Δημοσ.

Δεν το θεωρώ αδύνατο να το έχουν κάνει.

Γνωρίζω περίπτωση που η αδερφή με το όνομα του λογαριασμού απλώς έδωσε εντολή πώλησης των μετοχών της αδερφής της. Τότε ένα pin χρειαζόταν να γνωρίζεις το οποίο δεν ζητήθηκε από την υπάλληλο. Εντάξει τα λεφτά μπήκαν στο σωστό λογαριασμό, αλλά η δικαιούχος έχασε πάρα πολλά γιατί ήταν νεοεισερχόμενη στο χρηματιστήριο μετοχή κλειδωμένη για 5 συνεχόμενες μέρες. Είμαι σίγουρος ότι δεν έδωσε η δικαιούχος την εντολή γιατί κοιμόταν σπίτι μου. Άκρη με την eurobank τελικά δεν βρέθηκε.

Αν είχε δικηγόρο και όρεξη να κυνηγήσει την αδερφή της και την υπάλληλο μια χάρα άκρη θα βρισκόταν. Η πλαστογραφία είναι κακούργημα. Έχω παρόμοια υπόθεση με πλαστοϋπογραφή για αγορά αυτοκινήτου, που με το που ξεκίνησε να ασχολείται δικηγόρος ούτε η τράπεζα με ξαναενόχλησε, ούτε εισπρακτικές, τίποτα. Το θέμα απλά ξεχάστηκε.

Δημοσ.

Εγώ όντας ενήλικος πως ακριβώς έγινα συνδικαιούχος χωρίς την θέληση μου ; Δεν θα έπρεπε να δώσω την συγκατάθεσή μου ;  'Εχω και ένα έγγραφο που αποτύπωνε την εικόνα του λογαριασμου. ( το -500 δλδ) και νομίζω ότι ούτε σε αυτό  υπάρχει αναφορά στα ονόματά μας παρα μόνο στον πατέρα μου αλλά δεν το έχω μαζί μου αυτό για να το κοιτάξω.

Μήπως είναι συνδικαιούχος η αδερφή σου; Έτσι μπορεί να εξηγείτε γιατί επέμεναν να μιλήσουν με αυτή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...