Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τέλος πάντων θα απευθυνθώ υποχρεωτικά σε δικηγόρο αφού δε γίνεται αλλιώς, αν μου πει πρέπει να πληρώσεις γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα οκ θα το καταπιώ το φαρμάκι αλλιώς αν μου πει ότι δεν μπορούν να μου κάνουν τπτ είτε γιατί δεν είμαστε συνδικαιούχοι είτε επειδή μπήκαμε συνδικαιούχοι χωρίς την γνώση και την θέλησή μας (αυτό ενδεχομένως ισχύει μόνο για εμένα ) τότε θα πάρουν τα μισά ή τπτ.... 

Πάντως δε νομίζω ότι πρέπει να τους φοβόμαστε τόσο πολύ, γενικά έχω ακούσει ότι σε θέμα χρεών το κράτος πρέπει να φοβάσαι και να μην μπλέξεις , τους υπόλοιπους όχι και τόσο (εξαιρω τοκογλύφους που σπάνε δάχτυλα κλπ ) 

Εδώ γίνονται δικαστήρια και διαγράφουν το 75 % και βάλε των χρεών ανθρώπων που χρωστάνε 100.000...  άρα οι δικαστές είναι με το μέρος μας....μουάχαχα

Γιατί χιλιάρικο ; 500 υποτίθεται σε κάθε παιδί... αν έκαναν παρατυπία στην περίπτωσή μου για ποιο λόγο να μεταφερθεί το ποσό στην αδερφή μου...

Άσε που αν έχουν κάνει παρατυπία και έχουν δεχτει πχ να υπογράψει ο πατέρας μου αντί για εμένα ενώ δεν έπρεπε, καλό θα ήταν να το βουλώσουν και να μην ζητήσουν τπτ γιατί εκεί αν το πάω δικαστικά δε νομίζω να τους παίρνει και πολύ.....

Μην έχεις τέτοια μυαλά. Τα δικαστήρια το έχουν κάνει σε ελάχιστες περιπτώσεις λόγο αποδεδειγμένης αδυναμίας τους να πληρώσουν και γιατί δεν είχαν απολύτως κανενα περιουσιακό στοιχείο.

Γενικότερα απ'οτι βλέπω την έχεις δει πολύ γαμάουα και θα το φας το κεφάλι σου.Τραπεζικός υπάλληλος είμαι και αν και δεν ασχολούμαι με συναλλαγές έχω δει πολλά. Υπάρχει ολόκληρη Διεύθυνση με δικηγόρους και νομικούς σύμβουλος και νομίζω κάθε μαγαζί έχει απο έναν ή τουλάχιστον τα μεγάλα σίγουρα έχουν.

Τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, δεν πρόκειται να γλυτώσεις τίποτα γιατί το χρέος είναι κληρονομιά. Και με κάτι επιτόκια 16%+  (δεν ξέρω αν παίζουν και τόκοι υπερημερίας) σε 1-2 χρόνια θα σου έρθει το χαρτάκι του δικηγόρου.

Δημοσ.

Τέλος πάντων θα απευθυνθώ υποχρεωτικά σε δικηγόρο αφού δε γίνεται αλλιώς, αν μου πει πρέπει να πληρώσεις γιατί αλλιώς θα έχεις πρόβλημα οκ θα το καταπιώ το φαρμάκι αλλιώς αν μου πει ότι δεν μπορούν να μου κάνουν τπτ είτε γιατί δεν είμαστε συνδικαιούχοι είτε επειδή μπήκαμε συνδικαιούχοι χωρίς την γνώση και την θέλησή μας (αυτό ενδεχομένως ισχύει μόνο για εμένα ) τότε θα πάρουν τα μισά ή τπτ.... 

Πάντως δε νομίζω ότι πρέπει να τους φοβόμαστε τόσο πολύ, γενικά έχω ακούσει ότι σε θέμα χρεών το κράτος πρέπει να φοβάσαι και να μην μπλέξεις , τους υπόλοιπους όχι και τόσο (εξαιρω τοκογλύφους που σπάνε δάχτυλα κλπ ) 

Εδώ γίνονται δικαστήρια και διαγράφουν το 75 % και βάλε των χρεών ανθρώπων που χρωστάνε 100.000...  άρα οι δικαστές είναι με το μέρος μας....μουάχαχα

Γιατί χιλιάρικο ; 500 υποτίθεται σε κάθε παιδί... αν έκαναν παρατυπία στην περίπτωσή μου για ποιο λόγο να μεταφερθεί το ποσό στην αδερφή μου...

Άσε που αν έχουν κάνει παρατυπία και έχουν δεχτει πχ να υπογράψει ο πατέρας μου αντί για εμένα ενώ δεν έπρεπε, καλό θα ήταν να το βουλώσουν και να μην ζητήσουν τπτ γιατί εκεί αν το πάω δικαστικά δε νομίζω να τους παίρνει και πολύ.....

Αμφιβάλλω παρα παρα πολυ οτι στη περιπτωση της αδερφης σου πεφτει στο 500αρικο.. συνδικαιουχος ειναι που σημαινει οτι της ανηκε οτι ειχε μεσα ο λογαριασμος. Επισης δεν ειμαι δικηγορος πιθανο να παραμενεις και εσυ στο θεμα ως κληρονομος...

Αυτο για τις διαγραφες χρεους που λες ειναι παντα σε ατομα με καμια περουσια/ρευστο και  εχουν ηδη εξοφλησει εστω καποιο μερος του κεφαλαιου.. α και εννοειται οι ελαχιστοι που πληρουν τα κριτηρια και το πετυχαίνουν δεν εχουν ποτε ξανα προσβαση σε δανειο πιστωτικες κλπ κλπ κλπ  . Αλλα οπως ειπα μιλαμε για οικογενειες που δεν εχουν κανενα απολυτως περουσιακο στοιχειο που μπορει να πουληθει πια και με μισθο που φτανει ισα ισα να τρωνε

ps : παιζει το ενδεχομενο ο πατερας σου να εκανε υπευθυνη δηλωση οτι εισαι ανηλικος ειτε εισαι ακομα μαθητης ειτε οτι καλυπτεις τους ορους του λογαριασμους ειτε κατι τετοιο παρομοιο που μεταφερει στην ουσια το βαρος απλα στον πατερα σου και να μην εχουν ευθυνη απτην τραπεζα

Δημοσ.

Καλά γιατί δεν το λες τόση ώρα... τέλος πάντων δε παίζει ρόλο αυτό αφού όπως λες δεν είναι αρμοδιότητά σου και δεν γνωρίζεις...

Σε αρκετά που λέω εμπεριέχεται μια δόση μαύρου χιούμορ (εξού και το μουάχαχαχα)

Καθόλου γαμάου δεν την έχω δει.... Απλά προσπαθώ να βρω το δίκιο μου.... 

Καθώς επεξεργάζομαι όλο και περισσότερο το τι είχε γίνει με την άρνηση να μου δώσουν τις συμβάσεις και τα δικαιολογητικά όλο και περισσότερο αρχίζω να πιστεύω ότι  ο λόγος που έγινε αυτό και που τελικά μου τα έδωσαν την επόμενη μέρα ήταν γιατί ήθελαν να βεβαιωθούν πρώτα το τι μπορούν να μου δώσουν όπου δεν φαίνεται ξεκάθαρα κάποια δικιά τους πατατιά.... και καθώς όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε μεγάλο κατάστημα μεν αλλά σε μικρή πόλη της επαρχίας δε, όπου λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν θεωρώ πια καθόλου απίθανο ο πατέρας μου ως άνθρωπος της πιάτσας να τους είπε : " Έλα μωρέ υπογράφω εγώ και για τον γιο μου έχει πανελλήνιες τώρα που να τρέχει, στο ίδιο σπίτι μένουμε " σίγουρα δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους του πατέρα μου να το ζητήσει αυτό αλλά την ευθύνη δεν την έχει ο πατέρας μου αλλά ο υπάλληλος που ενδεχομένως να το δέχτηκε αυτό ενώ όφειλε  να αρνηθεί και να ζητήσει την φυσική μου παρουσία.

Άρα αν κάποιος "συνάδελφός" σου έδωσε στον πατέρα μου παράτυπα αυτά τα λεφτά και εις βάρος μου συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχω υποχρέωση πληρωμής ; Θεωρώ ότι είναι βαρύ παράπτωμα αυτό που ενδεχομένως έγινε...δεν είναι έτσι ;

Υπάρχουν 2 συμβάσεις υπογεγραμμένες (ίδιες) και 2 λογαριασμοί ένας για κάθε παιδί φαντάζομαι. Το ένα 500ρικο το πήρε για μένα και το άλλο για την αδερφή μου. Είναι ξεχωριστά αυτά τα δύο όχι σε ένα. Για αυτό και σκέφτηκα ότι αν το ένα έχει παρθεί παράτυπα και το άλλο νόμιμα θα έπρεπε να ισχύσει μόνο το νόμιμο...αλλά και πάλι είναι αυτό που λέω, είναι δυνατόν να έχει παιχτεί τέτοιο παράπτωμα και να μου πουν απλά  Α οκ λάθος μας το ένα πλήρωσε μόνο το άλλο της αδερφής σου... πιο λογικο δε θα ήταν να πουν Συγνώμη για τη κοτσάνα που κάναμε και σε ένδειξη καλής θελήσεως (για να μην μας πάτε δικαστικώς) ας ξεχάσουμε και το άλλο ποσό. Είναι σαν να πας σε εστιατόριο και στο ένα πιάτο να βρούμε κατσαρίδα και να μας πουν " Μην ανησυχείτε αυτό το πιάτο με την κατσαρίδα δε θα σας το χρεώσουμε αλλά θα πληρώσετε τα υπόλοιπα κανονικά" ενώ στην πραγματικότητα μάλλον θα σου έλεγε " Το μαγαζί είναι δικό σας για απόψε μην φέρετε το υγειονομικό..."

Δημοσ.

Καλά γιατί δεν το λες τόση ώρα... τέλος πάντων δε παίζει ρόλο αυτό αφού όπως λες δεν είναι αρμοδιότητά σου και δεν γνωρίζεις...

Σε αρκετά που λέω εμπεριέχεται μια δόση μαύρου χιούμορ (εξού και το μουάχαχαχα)

Καθόλου γαμάου δεν την έχω δει.... Απλά προσπαθώ να βρω το δίκιο μου.... 

Καθώς επεξεργάζομαι όλο και περισσότερο το τι είχε γίνει με την άρνηση να μου δώσουν τις συμβάσεις και τα δικαιολογητικά όλο και περισσότερο αρχίζω να πιστεύω ότι  ο λόγος που έγινε αυτό και που τελικά μου τα έδωσαν την επόμενη μέρα ήταν γιατί ήθελαν να βεβαιωθούν πρώτα το τι μπορούν να μου δώσουν όπου δεν φαίνεται ξεκάθαρα κάποια δικιά τους πατατιά.... και καθώς όλα αυτά διαδραματίστηκαν σε μεγάλο κατάστημα μεν αλλά σε μικρή πόλη της επαρχίας δε, όπου λίγο πολύ όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους, δεν θεωρώ πια καθόλου απίθανο ο πατέρας μου ως άνθρωπος της πιάτσας να τους είπε : " Έλα μωρέ υπογράφω εγώ και για τον γιο μου έχει πανελλήνιες τώρα που να τρέχει, στο ίδιο σπίτι μένουμε " σίγουρα δεν θα ήταν σωστό εκ μέρους του πατέρα μου να το ζητήσει αυτό αλλά την ευθύνη δεν την έχει ο πατέρας μου αλλά ο υπάλληλος που ενδεχομένως να το δέχτηκε αυτό ενώ όφειλε  να αρνηθεί και να ζητήσει την φυσική μου παρουσία.

Άρα αν κάποιος "συνάδελφός" σου έδωσε στον πατέρα μου παράτυπα αυτά τα λεφτά και εις βάρος μου συνεχίζεις να πιστεύεις ότι έχω υποχρέωση πληρωμής ; Θεωρώ ότι είναι βαρύ παράπτωμα αυτό που ενδεχομένως έγινε...δεν είναι έτσι ;

Υπάρχουν 2 συμβάσεις υπογεγραμμένες (ίδιες) και 2 λογαριασμοί ένας για κάθε παιδί φαντάζομαι. Το ένα 500ρικο το πήρε για μένα και το άλλο για την αδερφή μου. Είναι ξεχωριστά αυτά τα δύο όχι σε ένα. Για αυτό και σκέφτηκα ότι αν το ένα έχει παρθεί παράτυπα και το άλλο νόμιμα θα έπρεπε να ισχύσει μόνο το νόμιμο...αλλά και πάλι είναι αυτό που λέω, είναι δυνατόν να έχει παιχτεί τέτοιο παράπτωμα και να μου πουν απλά  Α οκ λάθος μας το ένα πλήρωσε μόνο το άλλο της αδερφής σου... πιο λογικο δε θα ήταν να πουν Συγνώμη για τη κοτσάνα που κάναμε και σε ένδειξη καλής θελήσεως (για να μην μας πάτε δικαστικώς) ας ξεχάσουμε και το άλλο ποσό. Είναι σαν να πας σε εστιατόριο και στο ένα πιάτο να βρούμε κατσαρίδα και να μας πουν " Μην ανησυχείτε αυτό το πιάτο με την κατσαρίδα δε θα σας το χρεώσουμε αλλά θα πληρώσετε τα υπόλοιπα κανονικά" ενώ στην πραγματικότητα μάλλον θα σου έλεγε " Το μαγαζί είναι δικό σας για απόψε μην φέρετε το υγειονομικό..."

Τι ηλικία έχεις; Γιατί τα όσα γράφεις περί εστιατορίου, απλά δεν ισχύουν. Δεν μιλάς για μαγαζάκι της γειτονιάς, μιλάς για τράπεζα. Δεν θα της στοιχίσει τίποτα να σε πάει δικαστικά, ούτε πληρωμή δικηγόρων, ούτε δικαστικά έξοδα, αντίθετα εσύ θα πρέπει να βάλεις το χέρι στην τσέπη να πληρώνεις δικηγόρους. Επίσης, δεν μπορεί ο κάθε υπάλληλος να πάρει απόφαση να σου χαρίσει 500 ευρώ γιατί δεν είναι δικά του.

Δεν ξέρω τους όρους για τον συγκεκριμένο καταθετικό λογαριασμό. Ίσως να υπήρχε μέσα όρος που να καλύπτει την τράπεζα σε περίπτωση ενήλικου σπουδαστή ή φοιτητή. Ή όπως είπαν μπορεί ο πατέρας σου να υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση ή να πλαστογράφησε υπογραφή σου ακόμα. Να κυνηγήσουν τον πεθαμένο λιγάκι δύσκολο, μπορούν όμως πανεύκολα να κυνηγήσουν τους κληρονόμους. Αν ο πατέρας σου ζούσε, το πιθανότερο θα κυνηγούσε και τους δυο σας και εσύ με την σειρά σου να κινιόσουν νομικά εναντίον της τράπεζας αλλά και του πατέρα σου. Ο πατέρας δεν ζει, αν έχει κάνει την μαλακία αυτός η τράπεζα θα κινηθεί εναντίον των νόμιμων κληρονόμων.

Τράβα μίλησε με την τράπεζα και κάνε κανά διακανονισμό να δίνεις 100 τον μήνα να ξεμπερδέψεις, γιατί αν μπλεχτείς μαζί τους να είσαι έτοιμος να χώσεις βαθιά το χέρι στην τσέπη και αν δικαιωθείς. Να ήταν μεγάλο το ποσό να σου έλεγα κυνήγα το μπας και κερδίσεις, για 500 εσύ και 500 η αδερφή σου δεν αξίζει τον κόπο να μπλέξεις.

Δημοσ.

Μόνο που η τράπεζα δεν είναι εστιατόριο. Ειδικά όταν βλέπουν οτι ζορίζεσαι για τα 1000 ευρώ ξέρουν οτι είναι σχεδόν αδύνατο να τους πας δικαστικα που και να τους πας πάλι δεν θα γίνει τίποτα.

Δημοσ.

Δηλαδη οταν εγινε το ανοιγμα του λογαριασμού ήσουν ενηλικος? Γιατι εαν ισχυει αυτο θα πρέπει η τραπεζα να εχει αντιγραφο της ταυτότητας σου και την υπογραφή σου για το ανοιγμα του λογαριασμου.Αλλα δυστυχώς για εσενα δεν ειναι δανειο αλλα υπεραναληψη προεγκεκριμενου ποσου οποτε δεν χρειαζοταν να υπογραψεις καπου και εσυ για να παρει ο πατέρας σου τα λεφτα. Επισης ψαξτο λιγο γρήγορα το θεμα γιατι τα επιτοκια που τρεχουν στην υπεραναληψη ειναι τρελά

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας αλλά δεν νομίζω ότι αξίζει να το κουράζουμε άλλο το θέμα γιατί πολλά από αυτά που λέμε τόσο εγώ όσο και εσείς είναι υποθετικά. Πρέπει να το ψάξω παραπάνω το ζήτημα σε περισσότερο αρμόδιους ανθρώπους. Ίσως ήταν λάθος που απευθύνθηκα σε ένα φόρουμ και για να πω την αλήθεια δεν περίμενα να μου απαντήσουν τόσα άτομα (και είμαι όντως ευγνώμων γιατί φάγατε αρκετό χρόνο από τη μέρα σας) . Απλά θεώρησα ότι μπορεί να υπάρχει κάποιος που έχει δει ή αντιμετωπίσει μια παρόμοια κατάσταση και γνώριζε να μου πει άμεσα ότι πχ τράβα αύριο κιόλας να πληρώσεις γιατί θα σου πάρουν και το σκαλπ ή μην πληρώνεις και το χειρότερο που μπορούν να σου κάνουν να σε μαυρίσουν από πελάτη τους. Αλλά προφανώς όπως κατάλαβα αυτό είναι απλούστευση και δεν γίνεται χωρίς κάποιος να έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια του

Δεν είμαι ούτε παράλογος ούτε χαζός, δεν συγκρίνω την τράπεζα με εστιατόριο, συγκρίνω την κατάσταση του να βρεθεί κάποιος σε περίπτωση όπου έχει σφάλει και όπου είναι προς όφελός του να το αποδεχτεί αυτό και να κάνει μια παραχώρηση προκειμένου να γλυτώσει καταστάσεις χειρότερες. Δεν είπα ότι ο υπάλληλος θα μου χαρίσει το ποσό αλλά ενδεχομένως αν προκύψει ότι έχουν λερωμένη τη φωλιά τους μη τηρώντας τον νόμο, και εγώ μιλήσω με δικηγόρο που τους κάνει μία αρχική όχληση θεωρώ ότι προκειμένου να μπλέξουν σε μια κατάσταση που πέρα από τα 1000 ευρώ που θα χάσουν θα χρειαστεί να πληρώσουν και κάποια αποζημίωση (υποτυπώδης, έστω τα δικαστικά έξοδά μου)αλλά θα προτιμήσουν να προτείνουν να ξεχάσουμε το ζήτημα. 

Αναφέρθηκε σε αρχικό ποστ από κάποιον συνομιλητή ότι είχε γίνει κάτι αντίστοιχο όπου μόλις μπλέχτηκε δικηγόρος η τράπεζα αναδιπλώθηκε.(Παρόλο που είναι πανίσχυρη όπως λέτε και όπως ισχύει φυσικά) 

Το ότι η τράπεζα μπορεί με μεγαλύτερη ευχέρεια να πάει δικαστικά είναι σαφές, δεν το αμφισβητώ προς Θεού αλλά δεν νομίζω ότι στο νομικό τμήμα είναι τίποτα βλάκες. Είναι άτομα έξυπνα και πονηρεμένα που γνωρίζουν πότε μπορούν και πρέπει να το τραβήξουν και πότε όχι (ασχέτως αν αρχικά δείχνουν πάντα άγριες διαθέσεις με σκοπό να τρομάξουν και να εξαναγκάσουν σε υποχώρηση). Αν δουν ότι ο υπάλληλος έχει κάνει βλακεία που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο δικηγόρος μου δε νομίζω ότι θα μπουν καν στον κόπο να πάμε σε δικαστική αίθουσα και θα ζητήσουν εξωδικαστικό συμβιβασμό

Η Εθνική παλαιότερα λειτουργούσε σαν δημόσια υπηρεσία και ακόμα υπάρχουν κατάλοιπα αυτής της νοοτροπίας (ειδικά εδώ στην επαρχία) καθώς υπάρχουν ακόμα εργαζόμενοι που μπήκαν όπως έμπαινε παλιά ο κόσμος, από το παράθυρο και δεν θα μου φανεί παράξενο ο συγκεκριμένος υπάλληλος που είναι μεγάλης ηλικίας (άρα είχε μπει τότε) να εξυπηρέτησε τον πατέρα μου κάνοντας τα στραβά μάτια στην έλλειψη δικής μου συγκατάθεσης, αλλά αυτό είναι δικό του πρόβλημα όχι δικό μου. (αν φυσικά έχει γίνει αυτό..δεν τον καταδικάζω έχει το τεκμήριο της αθωότητας) Εμένα πάντως η στάση του μου φάνηκε περίεργη, (όποιος έχει τη  μύγα που λέμε) Πήγα ωραία και απλά και τον ρώτησα τι είναι αυτό που μου ζητάτε να πληρώσω και αν μπορείτε να μου δείξετε τα έγγραφα και αυτός μόνο που δεν με πέταξε έξω....  και πολλές αντιφάσεις σε αυτά που έλεγαν... δεν μπορείς να δεις τα χαρτιά αλλά μπορείς ( έχεις υποχρέωση να πληρώσεις), δεν είναι δάνειο... είναι απλά κάτι λεφτά που σου δώσαμε και τώρα τα θέλουμε πίσω με τόκο (μεγάλη διαφορά με το δάνειο) 

Ας μην δώσουμε άλλη έκταση και ας μην χαλάσουμε τις καρδιές μας (νομίζω σε κάποια μηνύματα υπήρξε μια ένταση την οποία προσπερνούσα για να μην ανέβουν οι τόνοι) γιατί δε υπάρχει λόγος, δεν έχετε να κερδίσετε κάτι εσείς ούτε από μια θετική αλλά ούτε και από μία αρνητική έκβαση της υπόθεσης προς το πρόσωπό μου (εκτός αν είστε ισχυροί μέτοχοι στην εθνική λολ )  

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω οτι αν η τράπεζα διεκδικήσει τα λεφτά της απο τους κληρονόμους σίγουρα θα δικαιωθεί..

Το οτι τα ζητάνε απο σένα μου φαίνεται εντελώς άσχετο,και δε νομίζω οτι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω έτσι.

Απο κεί και πέρα εγώ δε θα άφηνα σε καμία περίπτωση 1000 ευρώ να τοκίζονται και μια μέρα να γίνουν ένα τεράστιο ποσό..

Τέλος θεωρώ οτι προσπαθείτε οικογενειακώς να κλέψετε τα λεφτά απο την τράπεζα.

Δικαιολογίες τύπου είναι τράπεζα σιγά μην την λυπηθώ αρμόζουν μόνο σε παιδάκια,κανένας σοβαρός άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθήνες του δε θα έλεγε τέτοια πράγματα και πόσο μάλλον σε ένα δημόσιο φόρουμ.Με αυτό τον ανεύθηνο τρόπο σκέψης χρεοκώπησε η χώρα.

Καμία τράπεζα δε δάνειζε με το ζόρι.Όλοι οι όροι είναι εκεί,τα επιτόκια είναι εκεί, τα ξέρεις και τα δέχεσαι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το οτι τα ζητάνε απο σένα μου φαίνεται εντελώς άσχετο,και δε νομίζω οτι μπορούν να κάνουν κάτι παραπάνω έτσι.

Δεν κατάλαβα αυτό

Επίσης σε αυτό εδώ το φόρουμ καμιά 27αρια άτομα πήγαν δικαστικά τον Κωτσοβολο επειδή έβαλε από λάθος κάτι τηλεοράσεις 114 ευρώ από 500-600, παρά το γεγονός ότι οκ ακόμα και αν δεχτώ ότι είναι κοροϊδία από τον Κωτσοβολο οι ίδιοι δεν ζημιώθηκαν κάπως.

Στην περίπτωσή μου η πιθανή παράλειψη του υπαλλήλου να ζητήσει την συγκατάθεσή μου είναι παράνομη και με ζημιώνει προσωπικά και με το παραπάνω.

Όταν λες προσπαθούμε να κλέψουμε οικογενειακώς την τράπεζα, φαντάζεσαι εμένα και την ανήλικη αδερφή και την χήρα 50άρα μητέρα μου με καλσόν στο κεφάλι και καραμπίνες στα χέρια ;

Δεν προσπαθώ να κλέψω, ούτε κάνω κάποια λαμογιά απέναντι σε δημόσιο χρήμα. Σε αυτή την κατάσταση φτάσαμε λόγω της διαφθοράς και του πελατειακού κράτους και οι τράπεζες δεν είναι άμοιρες ευθυνών.

Προσπαθώ να βρω αν πρέπει να πληρώσω ή όχι τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας ένα σχετικά μικρό ποσό ( αλλά όχι για ένα φοιτητή και μια μαθήτρια λυκείου)  που είχε πάρει ο πατέρας  μου πριν κανά 5άρι χρόνια και που ουδεμία γνώση είχαμε γι αυτό και που ενδεχομένως να έχει δοθεί τουλάχιστον στην περίπτωσή μου παρανόμως.

Αν ο πατέρας μου ζούσε θα το πλήρωνε ο ίδιος,

Επίσης μετά τον θάνατο του πατέρα μου και παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν ο μοναδικός bread-winner στο σπίτι αποπληρώσαμε τόσο ένα δάνειο που είχαμε και γνωρίζαμε όσο και κάποιες οφειλές στο ασφαλιστικό ταμείο του πατέρα μου.

Δεν είμαστε μπαταχτσήδες λοιπόν εκεί που έπρεπε πληρώσαμε, αλλά λεφτά δεν θα χαρίσω σε κανέναν, αν ο υπάλληλος έχει κάνει την κουτσουκέλα του ας αναλάβει και η τράπεζα τις ευθύνες τις. Ο νόμος υπάρχει για να προστατεύει τους πολίτες από τέτοιες καταστάσεις.

Επεξ/σία από MikeJ
Δημοσ.

Εννοώ οτι θεωρώ αδύνατο να διεκδικήσουν τα λεφτά απο εσένα απευθείας.

Με τον πατέρα σου δεν έχεις καμία σχέση ,αν κατάλαβα σωστά κληρονόμος του είναι η μητέρα σου.

Οπότε απο αυτή πρέπει να τα ζητήσουνε και όχι απο σένα.Η υποχρέωση του δανείου κληροδοτείται σε αυτή.

Τώρα αν έχουν κάνει κάποια απατεωνιά και βάλανε ψεύτικη υπογραφή σου είναι άλλο θέμα.

Όσο για τα υπόλοιπα που λες,αν όντως έχει γίνει κάποια λαδιά απο μέρους της τράπεζας σαφώς και δεν πρέπει να πληρώσεις,αλλά η εντύπωση που μου έδωσες είναι οτι πήρε το δάνειο ο πατέρας σου και τώρα εσείς ψάχνετε παραθυράκια για να μην εκπληρώσετε τις υποχρεώσεις σας ώς κληρονόμοι.

Αν κάνω λάθος ζητώ συγνώμη και ανακαλώ.

Δημοσ.

Κληρονόμοι είναι κυρίως τα παιδιά και μετά η σύζηγος.

Απ'οτι κοίταξα λίγο στο σημερινό πρόγραμμα "Σπουδάζω" (που πρέπει να είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που πήρε ο πατέρας σας τότε), είναι δάνειο το οποίο δικαιούνται να πάρουν είτε κάτοχοι συγκεκριμένου τύπου λογαριασμού είτε γονείς μαθητών. Αρά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα.

https://www.nbg.gr/el/retail/deposits/deposit-multiproducts/student-life

https://www.nbg.gr/el/retail/consumer-loans/special-personal/student-life

Α και κάτι άλλο που θυμήθικα όταν ξαναδιάβασα το πρώτο σου μήνυμα. Οι φάκελοι των δανείων / λογαριασμών κλπ. βρίσκονται πάντα στο κατάστημα στο οποίο έγινε η αίτηση. Άρα σου λέγανε βλακείες.

Δημοσ.

Αν ξεκινας με την λογικη: "σιγουρα καποιος υπαλληλος τους εκανε μια μαμακια και θα ειναι 100% ακαλυπτος,
οποτε μετα για να κλεισει αναιμακτα η υποθεση, ε και πιπες θα μου κανουν, αρκει να το παιξω εγω σωστα! ;)"

και ετσι να ειναι ακομη -βρε και πλαστογραφια να εχει κανει!- αργοπηγαινεις στον γκρεμο, και δεν το βλεπεις....

Κυριως, οταν δεν εχεις να πληρωσεις χοντρα* για νομικη υποστηριξη -και μαλιστα μεχρι το τελος/τελεσιδικισει.
Ασε που δυστυχως, το οτι ειναι αποθανων ο πατερας σου δεν βοηθαει καθολου εσενα/εσας τωρα, το αντιθετο...
:shifty:

(*αν εχεις δικηγορο που εμπιστευεστε, ρωτησε τον: ποσο θα κοστισει κ' ποσα χρονια θα τραβουσε η υποθεση)

Δημοσ.

Προσπαθώ να βρω αν πρέπει να πληρώσω ή όχι τη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της χώρας ένα σχετικά μικρό ποσό ( αλλά όχι για ένα φοιτητή και μια μαθήτρια λυκείου) που είχε πάρει ο πατέρας μου πριν κανά 5άρι χρόνια και που ουδεμία γνώση είχαμε γι αυτό και που ενδεχομένως να έχει δοθεί τουλάχιστον στην περίπτωσή μου παρανόμως.

Το βλέπεις τελείως λάθος. Από την στιγμή που έχεις αποδεχτεί την κληρονομιά, ναι, πρέπει να τα πληρώσεις. Χρωστούμενα του πατέρα σου είναι, άσχετα τις συνθήκες που του τα έδωσαν, αυτός τα έφαγε όχι ο υπάλληλος ή η τράπεζα.

Δημοσ.

Το συμπέρασμά μου είναι ...Better call Saul... 

Ότι αναφέρω παραπάνω είναι καθαρό υποθετικό, ο υπάλληλος μπορεί και να έχει κάνει άψογα την δουλειά του και εγώ να πρέπει να πληρώσω.

Η συμπεριφορά του ήταν αυτή που προσωπικά μου κίνησε την υποψία. Όπως αναφέρει και Silverage παραπάνω τα έγγραφα βρίσκονται πάντα στο κατάστημα. Τότε γιατί υπήρχε αυτός ο εμπαιγμός ; Γιατί μου έλεγαν ψέματα κατάμουτρα ότι είναι στην Αθήνα ( αλλά δε μπορώ να τα πάρω από κατάστημα της Αθήνας) και χρειάζονται 3 ή 15 εργάσιμες για να τα φέρουν, ενώ βρίσκονταν στο ντουλάπι πίσω τους. Πιστεύω ότι αν μου είχαν μιλήσει λογικά και μου είχαν εξηγήσει ακριβώς τι συμβαίνει και μου έδειχναν άμεσα τα έγγραφα κλπ μπορεί και να είχα ξεκινήσει πληρωμές ήδη αλλά η γενικότερη στάση τους ήταν παράξενη. Επίσης είχα ζητήσει να δω τους όρους για να δοθούν αυτά τα ποσά (δηλαδή το τι πρέπει ο υπάλληλος να ζητήσει από τον αιτούντα πχ ταυτότητα , εκκαθαριστικό κλπ) προκείμενου να δω αν είχαν απαιτηθεί όπως θα πρεπε όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά αλλά η απάντηση του υπαλλήλου ήταν πως δεν γίνεται καθώς αυτό είναι έγγραφο εσωτερικό της τράπεζας (τρίχες κατσαρές). Το μόνο που είχαν στη κατοχή τους ήταν 2 συμβάσεις και 2 καρτέλες βαθμολογίας (ή μόνο αυτά μου έδειξαν εμένα και μου τα έδωσαν σε φωτοτυπία).... αν αυτό αρκεί για να σου δώσουν 1000 ευρώ τι να πω, είναι πολύ large... ούτε εκκαθαριστικά, ούτε διευθύνσεις σπιτιού, ούτε ταυτότητες, ούτε υπογραφές δικές μου παρά μόνο του πατέρα μου...τον πατέρα μου τον ανέφεραν ως αγρότη που δεν ήταν (για ποιο λόγο να γίνει αυτό ; )

Αν ο υπάλληλος ήταν σωστός, θα πληρώσω, διαφορετικά αν ο υπάλληλος όφειλε να ζητήσει περαιτέρω δικαιολογητικά και τη συγκατάθεσή μου (καθώς ήμουν ενήλικας) θεωρώ δίκαιο να διεκδικήσω την απαλλαγή μου από το βάρος πληρωμής. Οι νόμοι και οι διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται υπάρχουν ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για να προστατεύουν τους αθώους από καταστάσεις στις οποίες δεν φέρουν ευθύνη. 

Δημοσ.

Κοίτα αυτό που λες οτι γράφει τον πατέρα σου σαν αγρότη μπορεί να είναι επειδή το δήλωσε ο ίδιος έτσι. Αν διαβάσεις το υπόδειγμα της σύμβασης στην δεύτερη παράγραφο γράφει "Το δάνειο χορηγείται ύστερα απο την .............. σχετική αίτηση του Δανειολήπτη προς την Τράπεζα, την πληρότητα και ακρίβεια των στοιχείων της οποίας αυτός ανεπιφύλακτα βεβαιώνει."

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...