UpToDate_ Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κατσε φιλε μου, γραφουν οτιΣπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ. Εγω ειχα το πασακι της σχολης μαζι και την ΑΣτυνομικη μ ταυτοτητα. Και να μην ειχα αυτο το κωλοχαρτο που ειναι απλα τυπικο και οταν ειχα ρωτησει σε εκδοτηριο μ ειχαν πει οτι δεν χρειαζεται να το βγαλω, μετα που τους πηγα αποδεικτικα οτι ειμαι φοιτητης Ε.Ε.Σ , ειμαι κατω των 22, τους πηγα φωτοτυπια του τι λενε στο site τους. Ειχα 0.70 λεπτα εισητηριο επικυρωμενο επανω μου....Πρεπει να πληρωσω εγω ενα χιλιαρικο τωρα ειναι δικαιο? ενω ημουν νομιμος? παμε καλα? και δεν υπηρξε καν ενημερωση ενα χρονο που ημουν σε εκεινο το σπιτι. μετα αλλαξα σπιτι. Δεύτερον δεν είχες πάσο, το σάιτ αναφέρει "Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ" υποθέτω το λεγόμενο πάσο εννοεί που ακόμα και να το έχεις πάρει είσαι υποχρεωμένος να το κουβαλάς πάνω σου αλλιώς κόβεις κανονικό εισιτήριο.ΥΑ 385/ΕΓΔΕΚΟ 0012 - ΦΕΚ 2/Β/5.1.2011ε. Σπουδαστές Δημόσιων και Ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. τα οποία λειτουργούν νόμιμα, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, μέχρι την ηλικία των 22 ετών, με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου και βεβαίωσης της Σχολής.Και τρίτον, 13 ως 18 σημαίνει από την ώρα που μπαίνεις στα 13, 12 και μια μέρα δηλαδή, μέχρι την ημέρα που θα κλείσεις τα 18. Εσύ το είχες ξεπεράσει κατά 7 και βάλε μήνες.Δεν διευκρινιζεται πουθενα αυτο που λες. Ειναι αοριστο
ANHLIKOS Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Sorry αλλά έχεις άδικο. Ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον νόμο, σύμφωνα με την νομοθεσία, γιατί αλλιώς ο άλλος πχ θα έκλεβε και θα ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τον νόμο και γενικά η μη γνώση της νομοθεσίας θα ήταν η υπεράσπιση όλων. . Μπορεί η άγνοια νόμου να μην επιτρέπεται, αλλά στη νομική ορολογία υπάρχει και ο όρος νομική πλάνη. Αν αποδειχτεί πως ο " παραβάτης" λειτούργησε χωρίς δόλο, αθωώνεται. (βέβαια αναλόγως τη "παρανομία"). Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πως ο UpToDate έχει δίκιο. Που είσαι Παρεδώσε να με καμαρωσεις! 1
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Κατσε φιλε μου, γραφουν οτιΣπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ. Εγω ειχα το πασακι της σχολης μαζι και την ΑΣτυνομικη μ ταυτοτητα. Και να μην ειχα αυτο το κωλοχαρτο που ειναι απλα τυπικο και οταν ειχα ρωτησει σε εκδοτηριο μ ειχαν πει οτι δεν χρειαζεται να το βγαλω, μετα που τους πηγα αποδεικτικα οτι ειμαι φοιτητης Ε.Ε.Σ , ειμαι κατω των 22, τους πηγα φωτοτυπια του τι λενε στο site τους. Ειχα 0.70 λεπτα εισητηριο επικυρωμενο επανω μου.... Πρεπει να πληρωσω εγω ενα χιλιαρικο τωρα ειναι δικαιο? ενω ημουν νομιμος? παμε καλα? και δεν υπηρξε καν ενημερωση ενα χρονο που ημουν σε εκεινο το σπιτι. μετα αλλαξα σπιτι. Λέει για σπουδαστές ΟΣΩΝ ΕΕΣ λάβουν άδεια, είχε άδεια το δικό σου; Αλλά και να είχε, το λέει ξεκάθαρα ότι πρέπει να δείχνεις την αστυνομική ταυτότητα και το Δελτίο ειδικού εισιτηρίου που θα σου εκδώσει ο ΟΑΣΑ. Είχες εσύ δελτίο από τον ΟΑΣΑ; Όπως λες, όχι. Αν είναι το χαρτί που φαντάζομαι δεν το εκδίδουν τα εκδοτήρια, τα δίνει η σχολή (που τα λαμβάνει από τον ΟΑΣΑ ονομαστικά για τους σπουδαστές της που θα κάνουν αίτηση) και όχι τα εκδοτήρια. Σου είπα, τι έλεγε το σάιτ δεν έχει καμιά σχέση. Δεν είσαι καλυμμένος. Θα πρέπει να πας να ψάξεις το ΦΕΚ με τον νόμο που ίσχυε τον Νοέμβρη του 2011. Ό,τι λέει το ΦΕΚ. Αν λέει μέσα ότι οι σπουδαστές των ΕΕΣ δικαιούνται έκπτωση, έχεις ελπίδες. Αν δεν λέει τίποτα, πρέπει να τα πληρώσεις. Και γρήγορα μάλιστα γιατί οι τόκοι τρέχουν τρελά όπως ήδη είδες. Το μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι να σου μειώσουν από την εφορία το πρόστιμο. Στην καλύτερη των περιπτώσεων την 300άρα θα την πληρώσεις όμως. Το 13 ως 18 σημαίνει αυτό που είπα. Αόριστο καθόλου δεν είναι, απλά ελληνικά είναι. Και άλλο τα ΙΕΚ άλλο τα ΕΕΣ εκτός αν κάνω λάθος. ΕΕΣ εργαστήρι ελευθέρων σπουδών δεν σημαίνει; Καμιά σχέση με ΙΕΚ. Μπορεί η άγνοια νόμου να μην επιτρέπεται, αλλά στη νομική ορολογία υπάρχει και ο όρος νομική πλάνη. Αν αποδειχτεί πως ο " παραβάτης" λειτούργησε χωρίς δόλο, αθωώνεται. (βέβαια αναλόγως τη "παρανομία"). Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πως ο UpToDate έχει δίκιο. Που είσαι Παρεδώσε να με καμαρωσεις! Ο ts δεν μας ανέφερε τι έλεγε ο νόμος αλλά τι έλεγε το τάδε σάιτ. Που την βλέπεις την νομική πλάνη;
Adon1s Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Αρα θεωρητικα ο ΤΣ αν θελει μπορει να κανει και μήνυση ( ;; ) στον ΟΑΣΑ για παραπληροφόρηση , ψευδη πληροφόρηση,παραπλάνηση κ δε ξερωγω τι διοτι παρουσιαζει στην επισημη ιστοσελιδα του κάτι ως νόμιμο , ενω ουσιαστικά δεν ειναι .
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Αρα θεωρητικα ο ΤΣ αν θελει μπορει να κανει και μήνυση ( ;; ) στον ΟΑΣΑ για παραπληροφόρηση , ψευδη πληροφόρηση,παραπλάνηση κ δε ξερωγω τι διοτι παρουσιαζει στην επισημη ιστοσελιδα του κάτι ως νόμιμο , ενω ουσιαστικά δεν ειναι . Θεωρητικά τι μπορεί να κάνει για μηνύσεις και τι ελπίδες έχει, δικηγόρος δεν είμαι.
JohnConstantine Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Λοιπον κατα τον νοεμβριο του 2011 μου κοψανε προστιμο ενω ημουν φοιτητης Ε.Ε.Σ και κατω των 22 ετων και ειχα ενεργο εισητηριο και επικυρωμενο πανω μου των 0.70. Την 20.11.11 που εγινε αυτο στο site του ΟΑΣΑ ελεγε οτι φοιτητες Ε.Ε.Σ κατω των 22 ετων δικαιουνται μειωμενου κομιστρου. Αυτη η καργιολα που μου το εκοψε, μου ειχε πει δεν ξερω αν αναγνωρειζεται η σχολη σου και θα στο κοψω τυπικα. Και να απς στον κεραμεικο να το ακυρωσεις. Ε οσο και αν πηγα με τα αποδεικτικα τοτε, οτι ημουν φοιτητης Ε.Ε.Σ, κατω των 22 ετων, με ενεργο εισητηριο 0.70 ευρω, με φωτοτυπια του site τους την ιδια ημερομηνια που ελεγε οτι το δικαιουμαι .. και με 2 ενστασεις δεν μου το ακυρωσαν. Σημερα ηταν να μπει η επιστροφη κρατησεων απο περσυ 350 ευρω τα οποια μου φαγανε γιατι μολις εμαθα οτι χρωσταω 850 ευρω απο τοτε. Εχω, φωτοτυπια του τοτε εισητηριου, γνησιο αντιγραφο οτι ημουν φοιτητης, την εγγραφη ενσταση που ειχα κανει τοτε. ΜΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΦΩΤΟΤΥΠΙΑ ΤΟΥ SITE κατα την 20.11.2011 Τι κανω;;;;;; Δεν θα δωσω μια οσο και να παει... δικαστικα ποσο θα μου παει? Μηπως να παω συνηγορο του πολιτη? Γαμω, και το να εισαι νομιμος γτπ ειναι με κατι λαμογια στην Ελλαδα..... πειτε καμια γνωμη και θα ψαξω να βρω τι ελεγε το site τους εκεινη την ημερομηνια...το δικαστηριο αν παω ποτε παιζει να γινει? Eγω ειχα παθει το αλλο. Ειμαι metro και γυρνουσα με ενα φιλο σπιτι. Θελαμε 3 στασεις για να φτασουμε. Λεμε ας κοψουμε μειωμενο και ας το παιξουμε φοιτητες αν γινει κατι. (Ο ενας μας ειχε πασο) και λεγαμε θα μας πιστεψουν. Και πετυχαινουμε σε μια σ.... και μας λεει περιμενετε παρακαλω. Λεει ταυτοτητες. Εγω ομως δεν ηξερα τι ρολο βαραγε ειδα και τον αστυνομικο και λεω κανα τρελο θα ψαχνουν. Ελα ομως που ηταν ελεγχτης. Μας κοβει ενα κουστουμακι για αρχη 40 ευρω. Και αν δεν το πληρωναμε εντος 10 ημερων αν θυμαμαι καλα πηγαινε x2. Βριζαμε μετα εμεις @(&$&$ και αλλα διαφορα. Λεω δεν πληρωνω τιποτα. Να πανε να χ.... Κοιταω πισω τις οδηγιες. 40 εντος 10 ημερων 80 αν το παραμελησεις και να το αφησεις παει x10. δηλαδη 800 κατι γιατι ηταν 42 το ποσο αν θυμαμαι καλα. Λεω ααα μαλιστα. Παλι καλα που το πληρωρσα. Και δεν εχω τρεχαματα. Πηρα και την επιστροφη μου 80 ευρω . Αλλα τους εστειλα τα χρηματα αποδειξη ονομα τηλ διευθυνση καi φαξ για σιγουρια. Να εχω το κεφαλι μο ησυχο διοτι λεγανε δεν θελουνε. Ηθικο διδαγμα? Η πας με τα ποδια ακομα και αν δεν εχεις η πληρωνεις το ριμαδι η πληρωνεις κανονικα. Να παθω καμια χαζομαρα παλι δεν το κανω. Και δεν ειναι τα 40 ευρω αλλα ο λογος. Δυστυχως.!!!!
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 η διαφορά είναι ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα είχε την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος, δεν πήγε να γλιτώσει κάτι ή να ξεγελάσει κάποιον 1
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 η διαφορά είναι ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα είχε την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος, δεν πήγε να γλιτώσει κάτι ή να ξεγελάσει κάποιον Ναι αλλά γνώριζε πολύ καλά την περίπτωση και το πρόστιμο που θα έμπαινε στην εφορία. Έκανα μια αναζήτηση στον γούγλη και μου έβγαλε πάνω πάνω θέμα που ο ts είχε ανοίξει το 2011 http://www.insomnia.gr/topic/430955-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF/page-4?do=findComment&comment=4466212 Στο συγκεκριμένο ποστάρισμα ο φίλος μια χαρά του εξηγεί τι έχει γίνει, και μετά ο ts αν συνεχίσετε το διάβασμα κάνει copy paste τα email που αντάλλαξε στα οποία του διευκρινίζουν σαφέστατα ότι δεν είχε το πάσο μαζί του, γιατί δεν είχαν δώσει στα ΙΕΚ και ΕΕΣ σχολές μόνο στους φοιτητές ΑΕΙ-ΤΕΙ (όπως και φέτος, ο ανιψιός μου σε δημόσιο ΙΕΚ δεν του δόθηκε πάσο) και ότι δεν δικαιούταν μειωμένο εισιτήριο και καλά του κόπηκε 60πλάσιο πρόστιμο που θα δεκαπλασιαστεί περνώντας στην εφορία. Ο ts το αμέλησε δεν ξέρω γιατί, κάποιοι κι εδώ τον "συμβούλεψαν" να το φορτώσει στον γάιδαρο και να τα αποτελέσματα. Εγώ αυτήν την στιγμή "συμβουλεύω" (αφού δεν είμαι δικηγόρος) να πάει από την εφορία να εξιστορήσει και να δείξει και με χαρτιά τι έγινε, να μιλήσει όσο το δυνατότερο ευγενικά και διπλωματικά (όχι με το μάγκικο υφάκι των email που αντάλλαξε με τους υπαλλήλους του ΟΑΣΑ) μπας και καταφέρει κάποια μείωση στο πρόστιμο, γιατί του χρόνου θα γίνουν 1000 και του παραχρόνου 1200 και θα φτάσει στα ύψη, χρέη στο δημόσιο τοκίζονται με τρελούς ρυθμούς! Άλλος μπορεί να τον "συμβουλέψει" να μην κάνει τίποτα. Ας διαλέξει πάλι την "συμβουλή" που θέλει. 1
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Το 850 πως προκύπτει ? η διαφορά είναι ότι ο φίλος που άνοιξε το θέμα είχε την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος, δεν πήγε να γλιτώσει κάτι ή να ξεγελάσει κάποιον Την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος την είχε όταν ήταν στο λεωφορείο. Μετά από 2 ενστάσεις και απορρίψης πως είχε ακόμα την ίδια εντύπωση. 1
zio10 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Το 850 πως προκύπτει ? Την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος την είχε όταν ήταν στο λεωφορείο. Μετά από 2 ενστάσεις και απορρίψης πως είχε ακόμα την ίδια εντύπωση. Για την αρχή του γεγονότος λέω κι εγώ, όταν μπήκε να πάρει το ΜΕΤΡΟ, πριν τον γράψουν
Asmodeus21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Επειδη το ελεγαν αυτοι? εγωημουν νομιμος σε οτι και αν ελεγαν. Εγω το σαιτ θα κοιταξω δεν θα ψαξω νομους. Επισημα με ενημερωνουν απο εκει. Επισης λεει εδω(κατω) εγω τοτε ημουν 18 και 7 μηνων.. ειμαι 2.3.93 και το συμβαν ηταν 20.11.11... δεν λεει εως οτου κλεισουν το 18ο ετος.. ουτε εως οτου ενηλικιωθουν. Αρα και απο εκει νομιμος ηλικιακα δεν ειμαι? Νέοι ηλικίας 13 έως 18 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας. Σπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ. Η σχολη σου ανηκε σε αυτο το ΦΕΚ? η οχι?
DrLo Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Για την αρχή του γεγονότος λέω κι εγώ, όταν μπήκε να πάρει το ΜΕΤΡΟ, πριν τον γράψουν ΟΚ, αρχικά καλά έκανε και το "έψαξε" / κυνήγσε παραπάνω λέω για αφού πήρε την αρνητική γνομωδότηση Και τρίτον, 13 ως 18 σημαίνει από την ώρα που μπαίνεις στα 13, 12 και μια μέρα δηλαδή, μέχρι την ημέρα που θα κλείσεις τα 18. Εσύ το είχες ξεπεράσει κατά 7 και βάλε μήνες. Όχι, 12 και μια μέρα είναι 12, όχι 13 Αλλιώς ενα μωρό μιας ημέρας θα ήταν "1 ετους". 1
GreyHorse Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Το 850 πως προκύπτει ? Την εντύπωση ότι ήταν νόμιμος την είχε όταν ήταν στο λεωφορείο. Μετά από 2 ενστάσεις και απορρίψης πως είχε ακόμα την ίδια εντύπωση. Όταν σε πιάνουν χωρίς εισιτήριο ή με μειωμένο όταν δεν το δικαιούσαι, όπως στην περίπτωση του ts, σου επιβάλλεται πρόστιμο το 60πλάσιο της τιμής του κανονικού εισιτηρίου. 1,4 ευρώ επί 60 το πρόστιμο στα 84. Επί 10 όταν πάει στην εφορία, πληρώνεις 840 ευρώ. Το 850 μάλλον σαν στρογγυλοποίηση του ποσού θα βγήκε. Για την αρχή του γεγονότος λέω κι εγώ, όταν μπήκε να πάρει το ΜΕΤΡΟ, πριν τον γράψουνΣόρι, αλλά αν διαβάσεις τα ποσταρίσματα στο παλιό νήμα θα δεις ότι είχε προσπαθήσει να βγάλει μηνιαία μειωμένη κάρτα και του είπαν ότι δεν μπορούσε. Άρα μια χαρά γνώριζε ότι δεν το δικαιούταν το μειωμένο αφού δεν είχε το πάσο. http://www.insomnia.gr/topic/430955-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%B5%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BC%CE%BF-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CF%81%CE%BF/page-5?do=findComment&comment=4469969 Όχι, 12 και μια μέρα είναι 12, όχι 13 Αλλιώς ενα μωρό μιας ημέρας θα ήταν "1 ετους". Και αυτό που λες να ισχύει πάλι δεν είναι καλυμμένος.Αν είναι όπως το περιγράφεις, σημαίνει από 13 χρονών μέχρι να κλείσεις τα 18. Από την στιγμή που τα κλείνεις δεν δικαιούσαι, αλλιώς θα έλεγε "Από 13 ως και 18 ετών". Σπουδαστές όσων Εργαστηρίων Ελευθέρων Σπουδών (Ε.Ε.Σ.), λάβουν άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Παιδείας σύμφωνα με το άρθρο 11 του νόμου 3696/2008 (ΦΕΚ Α’ 177/2008) μέχρι την ηλικία των 22 ετών με την επίδειξη Αστυνομικής ταυτότητας και Δελτίου Ειδικού Εισιτηρίου που εκδίδεται από τον ΟΑΣΑ. Η σχολη σου ανηκε σε αυτο το ΦΕΚ? η οχι? Και να ανήκει η σχολή, πάλι δεν είναι καλυμμένος γιατί δεν κουβαλούσε μαζί του το πάσο (δελτίο ειδικού εισιτηρίου). Όταν ξεχνάς το πάσο σπίτι είσαι υποχρεωμένος να κόψεις ολόκληρο εισιτήριο, είναι ξεκάθαρος ο νόμος. 2
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 ξαναειδα το παλιο θέμα... Δυστυχώς έχουν δικαιο ετσι οπως τίθεται αλλα και εσυ δε φταίς σε κάτι που δεν υπογράφηκε η συμβασου υπουργείου-οασα για τα εες-ιεκ. Για μεγάλο διάστημα μάλιστα (ισως μήνα), τη δεκαετία του 2000 θυμαμαι οτι και ως φοιτητες αει επειδη δεν ειχε πληρωθεί το ποσο απο το υπουργειο στον οασα δεν ειχαμε πασο (ανανεωνόταν τότε καθε σεπτεμβριο-οκτώβριο με την επανεγγραφη). Ε λοιπον για εκεινο το διάστημα πληρώναμε κανονικό εισητηριο, παίζει να ήταν τότε καπου 80 λεπτά το ολοκληρο... Καλως ή κακώς έπρεπε να το εχεις πληρώσει (αν το πληρωνες εντος 10 ημερών θα ήταν μάλιστα τα μισα), τώρα πραγματικά αμφιβάλλω για το αν θα δικαιωθείς... υ.γ. το υφος και ο τροπος που εγραφες προς υπηρεσία ήταν τουλάχιστον μη-αποδεκτά... Στην υπηρεσία μου δε θα το δεχόμουν/δεχομασταν (αν τύχει κανενας παππους ή αγράμματος άνθρωπος θα κατσω να τον βοηθήσω εγώ να εκφράσει το αίτημα του) και θα σου επιστρεφόταν ως μη-κατανοητο/χρηζει επαναδιατύπωση (χαριν ευγενειας)... Ελπίζω να βελτιώθηκες εκτοτε..!
Asmodeus21 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2014 Και να ανήκει η σχολή, πάλι δεν είναι καλυμμένος γιατί δεν κουβαλούσε μαζί του το πάσο (δελτίο ειδικού εισιτηρίου). Όταν ξεχνάς το πάσο σπίτι είσαι υποχρεωμένος να κόψεις ολόκληρο εισιτήριο, είναι ξεκάθαρος ο νόμος. Aν δεν ειχε το πασο μαζι του προς τι το topic?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα