Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αυτό που λες να ισχύει πάλι δεν είναι καλυμμένος.

Αν είναι όπως το περιγράφεις, σημαίνει από 13 χρονών μέχρι να κλείσεις τα 18. Από την στιγμή που τα κλείνεις δεν δικαιούσαι, αλλιώς θα έλεγε

αυτο που έγραψα είχε να κάνει μόνο με το πως "διαβάζονται" οι ηλικίες και μόνο.

Δε με απασχόλησε το τι σημαίνει αυτό για τη περίπτωση αυτή.

Μπορεί να είναι έτσι όπως τα λες ... 

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ο ts δεν μας ανέφερε τι έλεγε ο νόμος αλλά τι έλεγε το τάδε σάιτ. Που την βλέπεις την νομική πλάνη;

Φαντάζομαι πως αν εξαρχής γνώριζε το νομο δεν θα μιλούσαμε για αυτο... 

Ο TS ΔΕΝ ήξερε τον νόμο, βασίστηκε στο ΕΠΊΣΗΜΟ σάιτ της εταιρίας και λειτούργησε ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ. 

(με βάζεις και ψάχνω τι είναι νομική πλάνη: 

Νομική πλάνη είναι η άγνοια του αξιοποίνου της πράξεως από εκείνον που την τελεί. Με άλλα λόγια, νομική πλάνη υφίσταται όταν ο δράστης αγνοεί τον αξιόποινο χαρακτήρα της πράξεως την οποία τελεί.

Κατά το άρθρο 31 παράγραφος 2 του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα, η άδικη πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη αν αυτός πίστεψε λόγω πλάνης ότι είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν "συγγνωστή" (δηλαδή συγχωρήσιμη). Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις δηλαδή α)να πίστεψε ο δράστης ότι είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη , β)η πλάνη του να ήταν συγγνωστή, η νομική πλάνη ανάγεται σε λόγο άρσεως του καταλογισμού της πράξεως, οπότε θεωρείται ότι ο δράστης δεν ενέργησε έχοντας δόλο ή αμέλεια και απαλλάσσεται από την κατηγορία.)

Δεν ξέρω αν το παραπάνω πιάνει τον ΤS και δεν μπαίνω καν στο διάλογο για τα πως και γιατί. Εγώ απλά αναφέρθηκα στο "δεν δικαιολογεισαι να μην ξέρεις τον νομο". Και όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δικαιολογείσαι και παραδικαιολογείσαι.  Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω, το τονίζω, νομίζω πως ο ΤS έχει ένα αλφα δίκαιο.  Και μένω εκεί. 

Τα πως, τι, γιατι, δεν ειναι δική μου δουλειά να τα βρω. Αλλά των δύο πλευρών. 

Δημοσ.

Φαντάζομαι πως αν εξαρχής γνώριζε το νομο δεν θα μιλούσαμε για αυτο... 

Ο TS ΔΕΝ ήξερε τον νόμο, βασίστηκε στο ΕΠΊΣΗΜΟ σάιτ της εταιρίας και λειτούργησε ΧΩΡΙΣ ΔΟΛΟ. 

(με βάζεις και ψάχνω τι είναι νομική πλάνη: 

Νομική πλάνη είναι η άγνοια του αξιοποίνου της πράξεως από εκείνον που την τελεί. Με άλλα λόγια, νομική πλάνη υφίσταται όταν ο δράστης αγνοεί τον αξιόποινο χαρακτήρα της πράξεως την οποία τελεί.

Κατά το άρθρο 31 παράγραφος 2 του ισχύοντος Ποινικού Κώδικα, η άδικη πράξη δεν καταλογίζεται στον δράστη αν αυτός πίστεψε λόγω πλάνης ότι είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη και η πλάνη του αυτή ήταν "συγγνωστή" (δηλαδή συγχωρήσιμη). Υπό αυτές τις δύο προϋποθέσεις δηλαδή α)να πίστεψε ο δράστης ότι είχε δικαίωμα να τελέσει την πράξη , β)η πλάνη του να ήταν συγγνωστή, η νομική πλάνη ανάγεται σε λόγο άρσεως του καταλογισμού της πράξεως, οπότε θεωρείται ότι ο δράστης δεν ενέργησε έχοντας δόλο ή αμέλεια και απαλλάσσεται από την κατηγορία.)

Δεν ξέρω αν το παραπάνω πιάνει τον ΤS και δεν μπαίνω καν στο διάλογο για τα πως και γιατί. Εγώ απλά αναφέρθηκα στο "δεν δικαιολογεισαι να μην ξέρεις τον νομο". Και όμως υπάρχουν περιπτώσεις που δικαιολογείσαι και παραδικαιολογείσαι.  Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω, το τονίζω, νομίζω πως ο ΤS έχει ένα αλφα δίκαιο.  Και μένω εκεί. 

Τα πως, τι, γιατι, δεν ειναι δική μου δουλειά να τα βρω. Αλλά των δύο πλευρών.

Και το επίσημο σάιτ πάλι λέει επίδειξη της ταυτότητας και του πάσου, που δεν είχε ο ts.

Πού είναι η νομική πλάνη;

Δημοσ.

Να φανταστώ πως αστειεύεσαι και πηδάς απο το ένα θέμα στο άλλο.
Καταλήξαμε πως δικαιολογούμαστε κάποιες φορές να μην γνωρίζουμε τον νόμο;

Ξαναδιάβασε άλλη μια τι έχω γράψει εγω και τι απαντάς εσυ.

Αν θες τη γνώμη μου, όπως μαλλιασαν τα νύχια μου να γράφω συνεχώς, ΝΟΜΙΖΩ πως ο TS  εχει δίκιο, διοτι ακόμα και στη περίπτωσή σου, τους τα πήγε την επόμενη μέρα, οπου θα "έπρεπε;" (δεν ξέρω, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΩΣ ΠΟΥ ΚΛΠ!) να του σβήσουν το πρόστιμο.

Αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο οτι δεν ειναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλους τους νόμους!   

Sorry αλλά έχεις άδικο. Ο πολίτης είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον νόμο, σύμφωνα με την νομοθεσία, γιατί αλλιώς ο άλλος πχ θα έκλεβε και θα ισχυριζόταν ότι δεν γνώριζε τον νόμο και γενικά η μη γνώση της νομοθεσίας θα ήταν η υπεράσπιση όλων.

Μπορεί η άγνοια νόμου να μην επιτρέπεται, αλλά στη νομική ορολογία υπάρχει και ο όρος νομική πλάνη. Αν αποδειχτεί πως ο " παραβάτης" λειτούργησε χωρίς δόλο, αθωώνεται. (βέβαια αναλόγως τη "παρανομία"). Σε αυτή τη περίπτωση νομίζω πως ο UpToDate έχει δίκιο.

Που είσαι Παρεδώσε να με καμαρωσεις! :P

Να σου θυμίσω πως άρχισε η συζήτησή μας.

Δημοσ.

GreyHorse relax λιγο, ποσοστα παιρνεις απο το να την μπαινεις και να χωνεις χωρις λογο σε ακυρο θεμα;

Τοτε, μηνιαια καρτα δεν δικαιουμουν γιατι δεν ειχαν υπογραψει σε κατι,
στο site τους ομως ελεγαν οτι δικαιουμαι μειωμενου κομιστρου. Ημουν 18. Ειχα επικυρωμενο εισητηριο 0.70. Ηθελαν των 1.40 δηλαδη 0.70 διαφορα. Τους πηγα την βεβαιωση οτι φοιτουσα στο ταδε Ε.Ε.Σ οπου υπαγοταν στο ΦΕΚ τους. Μπορει να ειχα μιλησει οπως ειχα μιλησει, αλλα ενιωθα αδικια. Ειχα κανει και 3η ενσταση στην οποια δεν ελαβα απαντηση καμια.
Πανω μου τοτε ειχα το επικυρωμενο εισητηριο των 0.70 , την ταυτοτητα μου, το πασακι της σχολης(οχι του γαμωΟΑΣΑ)
Τους πηγα την επομενη τα χαρτια. Και αυτοι μου αρνουντουσαν να το ακυρωσουν, γιατι γιατι γιατι. 

Που κολλας να πουμε;

Ανηλικε χαρα στο κουραγιο σου.

Εγω τωρα να παω απο την Εφορια για διακανωνισμο; Ή απο τον ΟΑΣΑ; Ηδη θα μπουν 350 στην εφορια και θα μου τα τσιμπησουν με το ετσι θελω. Αν εριχνα το προστιμο στα μισα κατι γινοταν. Αδικα μεν και παλι. Λαμογια παντου 

• Like 1
Δημοσ.

Συγγνώμη φίλε μου αλλά αν ημουν εγω στα πρόστιμα και έβλεπα τέτοιο γράμμα θα το πέταγα στα σκουπίδια. Αν είναι δυνατόν, τί τους έγραφες;

Πέρυσι που είχα πάει με το μετρό στη σχολή να γραφτώ, με έγραψε ελεγκτής γιατί είχα μειωμένο εισιτήριο παράνομα. Ήταν βλακεία μου και κανονικά έπρεπε να το πληρώσω αφού δεν είχα καν γραφτεί στη σχολή και το πάσο το πήρα μετά απο 2 μήνες. Αφού γράφτηκα και πήρα μια βεβαίωση πήγα κατευθείαν στον Κεραμεικό και έκανα αίτηση ακύρωσης.

Τί έγραψα στην αίτηση; "Αίτηση για τυχόν ακύρωση προστίμου λόγο φοίτησής μου στο ΤΕΙ Αθήνας." και επισύναψα τη βεβαίωση απο πίσω.

Αποτέλεσμα: Μου το ακύρωσαν.

Οι υπάλληλοι εκεί δεν θέλουν επιστολές - βιβλία (και τους καταλαβαίνω γιατί και εγώ όταν βλέπω κάτι κείμενα "τέρατα" βαριέμαι και να τα διαβάσω), απλά να τους γράψεις σε δυο γραμμές το λόγο που ζητάς ακύρωση. Αν τώρα τους λες βολεμένους, εεεε προκαλέις την τύχη σου!

Δημοσ.

Να φανταστώ πως αστειεύεσαι και πηδάς απο το ένα θέμα στο άλλο.

Καταλήξαμε πως δικαιολογούμαστε κάποιες φορές να μην γνωρίζουμε τον νόμο;

Ξαναδιάβασε άλλη μια τι έχω γράψει εγω και τι απαντάς εσυ.

Αν θες τη γνώμη μου, όπως μαλλιασαν τα νύχια μου να γράφω συνεχώς, ΝΟΜΙΖΩ πως ο TS  εχει δίκιο, διοτι ακόμα και στη περίπτωσή σου, τους τα πήγε την επόμενη μέρα, οπου θα "έπρεπε;" (δεν ξέρω, ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΩΣ ΠΟΥ ΚΛΠ!) να του σβήσουν το πρόστιμο.

Αναφέρομαι ΜΟΝΟ στο οτι δεν ειναι απαραίτητο να γνωρίζουμε όλους τους νόμους!   

Να σου θυμίσω πως άρχισε η συζήτησή μας.

Βρε καλά κάνεις και μου θυμίζεις, αλλά όχι και μάλλιασαν τα νύχια σου να γράφεις συνεχώς, μια φορά είπες την γνώμη σου και μια την επανέλαβες, εκτός αν έχεις διπλό λογαριασμό ή μιλά και σε άλλο σάιτ για το ίδιο θέμα ο ts στο οποίο συμμετέχεις και εσύ και μπερδεύτηκες. Αν ήταν να γεμίζουν μαλλιά τα χέρια με δυο φορές, τι να πουν και άλλοι δηλαδή.

Και όχι δεν δικαιολογούμαστε να μην γνωρίζουμε τον νόμο, η ποινική πλάνη υφίσταται όχι όταν δεν γνωρίζεις τον νόμο, αλλά όταν δεν γνωρίζεις το αξιόποινο της πράξης. Υπάρχει διαφορά.

Όσον αφορά την γνώμη σου, αν διαβάσεις τα emails του παλιού νήματος, αλλά και το τι λέει το σάιτ του ΟΑΣΑ, ο ts δεν είχε πάσο οπότε δεν τους πήγε όλα τα απαραίτητα χαρτιά, εξ ου και η διπλή απόρριψη των ενστάσεών του.

GreyHorse relax λιγο, ποσοστα παιρνεις απο το να την μπαινεις και να χωνεις χωρις λογο σε ακυρο θεμα;

στο site τους ομως ελεγαν οτι δικαιουμαι μειωμενου κομιστρου. Ημουν 18. Ειχα επικυρωμενο εισητηριο 0.70. Ηθελαν των 1.40 δηλαδη 0.70 διαφορα. Τους πηγα την βεβαιωση οτι φοιτουσα στο ταδε Ε.Ε.Σ οπου υπαγοταν στο ΦΕΚ τους. Μπορει να ειχα μιλησει οπως ειχα μιλησει, αλλα ενιωθα αδικια. Ειχα κανει και 3η ενσταση στην οποια δεν ελαβα απαντηση καμια.

Πανω μου τοτε ειχα το επικυρωμενο εισητηριο των 0.70 , την ταυτοτητα μου, το πασακι της σχολης(οχι του γαμωΟΑΣΑ)

Τους πηγα την επομενη τα χαρτια. Και αυτοι μου αρνουντουσαν να το ακυρωσουν, γιατι γιατι γιατι. 

Που κολλας να πουμε;

Ανηλικε χαρα στο κουραγιο σου.

Εγω τωρα να παω απο την Εφορια για διακανωνισμο; Ή απο τον ΟΑΣΑ; Ηδη θα μπουν 350 στην εφορια και θα μου τα τσιμπησουν με το ετσι θελω. Αν εριχνα το προστιμο στα μισα κατι γινοταν. Αδικα μεν και παλι. Λαμογια παντου

Φιλαράκι, ούτε ποσοστά έχω ούτε και στα χώνω. Λέω τα πράγματα ως έχουν.

Και τότε στο σάιτ τους έλεγαν ότι οι σπουδαστές ΕΕΣ δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο με την επίδειξη της ταυτότητας και του πάσου.. Εσύ πάσο δεν είχες, οπότε ήσουν υποχρεωμένος να κόψεις ολόκληρο εισιτήριο.

Το ΦΕΚ γιατί μάλλον δεν ξέρεις, είναι η εφημερίδα της κυβερνήσεως πάνω στο οποίο τυπώνονται οι νόμοι. Στο Εθνικό Τυπογραφείο το βρίσκεις, δεν είναι του ΟΑΣΑ.

Ο λόγος που δύο φορές δεν έκαναν δεκτή την ένστασή σου ήταν γιατί δεν είχες πάσο, και μόνο όταν έχεις πάσο έχεις δικαίωμα να κόψεις μειωμένο εισιτήριο.

Και από την στιγμή που το πρόστιμο πέρασε στην εφορία, διακανονισμό μόνο στην εφορία μπορείς να κάνεις μόνο. Από εκεί και πέρα, αν έχεις υπομονή και λεφτά έξτρα για ξόδεμα (γιατί μπορεί και πάλι να μην δικαιωθείς) μπορείς να απευθυνθείς σε δικηγόρο να το πας δικαστικά το θέμα ζητώντας πίσω τα λεφτά που θα δώσεις στην εφορία και όσα ξοδέψεις. Προετοιμάσου όμως για πολύχρονη διαμάχη, και αν βρεις το δίκιο σου.

• Like 1
Δημοσ.

Ασχετο:

14 μηνες και συνηθιζω να κυκλοφορω στην Αθηνα με μηνιαια καρτα λεωφορειων μονο (20 ευρω).  Ζητημα να με εχουν πιασει 5 φορες ελεγκτες ολους αυτους τους μηνες. Θυμαμαι ειχα περασει 3 μηνες συνεχομενα που δεν ετυχε να με ελενξει κανεις αν εχω εισητηριο. Δηλαδη ειναι να αναρωτιεσαι.. τι θελω και τη βγαζω την καρτα, αφου δεν ελενχουν σχεδον ποτε( ; ) ! Και μιλαμε να περνω λεοφορεια οχι μονο στην περιοχη μου αλλα και Συνταγμα και Ομονοια κτλ.

Σηνηθως στα κεντρικα μετρο υπαρχουν ελεγκτες και στα λεωφορεια που εχουν αφετηρια τα Κτελ της Αθηνας και τα πανεπιστημια και τει. Εκει να προσεχετε. Αλλα εχω τυχει και σε ελεγκτες που δεν εγραψαν ατομα επειδη ειχαν καρτα ανεργιας. 

Σχετικα με το θεμα σου τωρα, τα 800 ευρω ειναι εξωφρενικο ποσο. Δεν μπορουσαν οι βλ@κες να σε ειδοποιουν τουλαχιστον καθε μηνα οτι το ποσο ανεβαινει οσο παιρναει ο χρονος; Και σου κρατησαν και 300 ευρω απο αλλου λες. Ειναι να μη σου τυχει. Απιστευτα πραγματα..

Δημοσ.

Ασχετο:

14 μηνες και συνηθιζω να κυκλοφορω στην Αθηνα με μηνιαια καρτα λεωφορειων μονο (20 ευρω).  Ζητημα να με εχουν πιασει 5 φορες ελεγκτες ολους αυτους τους μηνες. Θυμαμαι ειχα περασει 3 μηνες συνεχομενα που δεν ετυχε να με ελενξει κανεις αν εχω εισητηριο. Δηλαδη ειναι να αναρωτιεσαι.. τι θελω και τη βγαζω την καρτα, αφου δεν ελενχουν σχεδον ποτε( ; ) ! Και μιλαμε να περνω λεοφορεια οχι μονο στην περιοχη μου αλλα και Συνταγμα και Ομονοια κτλ.

Σηνηθως στα κεντρικα μετρο υπαρχουν ελεγκτες και στα λεωφορεια που εχουν αφετηρια τα Κτελ της Αθηνας και τα πανεπιστημια και τει. Εκει να προσεχετε. Αλλα εχω τυχει και σε ελεγκτες που δεν εγραψαν ατομα επειδη ειχαν καρτα ανεργιας. 

Σχετικα με το θεμα σου τωρα, τα 800 ευρω ειναι εξωφρενικο ποσο. Δεν μπορουσαν οι βλ@κες να σε ειδοποιουν τουλαχιστον καθε μηνα οτι το ποσο ανεβαινει οσο παιρναει ο χρονος; Και σου κρατησαν και 300 ευρω απο αλλου λες. Ειναι να μη σου τυχει. Απιστευτα πραγματα..

Αρχές του μήνα: σε 3 λεωφορεία (1 ανοδο και 2 κάθοδο κηφισίας) 3 ΦΟΡΕΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ και μάλιστα διαφορετικοί... Στην επιστροφή μάλιστα μια κοπέλα φοιτήτρια ειχε ξεχασει να ανανεώσει την καρτα της επειδη δε πηγαινε πλεον σχολή και του λεει ευγενικά ξεχασα γραψτε με και επειδη δεν ειχε ουτε ταυτότητα ουτε τιποτα τη γραφει και πληρώνει εκεινη την ώρα 20€ (αποδειξη κλπ). Κατεβαίνουν οι τύποι και 2 στασεις μετα μπαινουν οι επομενοι και της το παιζανε τρελιτσα σε φάση σε εγραψαν επρεπε να κατεβεις να βρεις εισητηριο κλπ. τους τραβαμε οι τριγυρω εναν διαολο και ηρεμουν...

Ισως ειναι οι περιοχές που γυρνας ή και οι ώρες...

Εγω οταν χρησιμοποιούσα ΜΜΜ ως φοιτητής πετύχαινα μεσημερι στα τρόλλευ μια φορα το μήνα και συχνα πυκνά 1-2 φορές τη βδομάδα στο μετρό (και μεσα στα βαγόνια)!

Πλεον μπαινω σε ΜΜΜ μια φορά το μήνα και αν οποτε δεν εχω αποψη περαν της ανωτερω...

• Like 2
Δημοσ.

Ναι αλλά μια φορά να σε πιάσει θα λες μετά γιατί δεν είχα βγάλει κάρτα. Το πρόστιμο πήγε 850 ευρώ κατευθείαν, δεν αυξάνοταν σιγά σιγα.

• Like 1
Δημοσ.

Το πρόστιμο (84 ευρώ) αν δεν το πληρώσεις μέσα σε ένα χρονικό διάστημα (νομίζω 20ήμερο) φεύγει από τον ΟΑΣΑ και πάει στην εφορία, δεκαπλάσιο όμως. Αυτόματα γίνεται 840 ευρώ, δεν έχει πια καμιά σχέση με ΟΑΣΑ.

Από εκεί και πέρα, χρωστάς 840 στο δημόσιο (χώρια οι τόκοι). Αν θέλεις να πάρεις φορολογική ενημερότητα, πρέπει να ξεχρεώσεις τα χρέη στο δημόσιο. Αν έχεις επιστροφή φόρου (όπως στην προκειμένη περίπτωση) δεν στην δίνουν και την αφαιρούν από τα χρωστούμενα. Έχω την εντύπωση ότι πια ούτε ταμείο ανεργίας δεν σου δίνουν αν χρωστάς στο δημόσιο, αφαιρούν από τα χρωστούμενα, αν περισσέψει κάτι θα πάρεις μόνο αυτό το κάτι.

Με χρέη στο δημόσιο δεν πρέπει να αστειεύεται κανείς.

Ασχετο:

14 μήνες από 20 ευρώ, σύνολο 280.

5 έλεγχοι από 84 ευρώ πρόστιμο, σύνολο 420 ευρώ.

Κερδισμένος είσαι και δεν ξέρω αν αυξάνεται το πρόστιμο όταν σε πιάνουν επανειλημμένα.

• Like 2
Δημοσ.

Που κολλας να πουμε;

ησουν 19 !! οταν κλεισεις τα 18 γι αυτους πιανεσαι 19 , αφου δε δειχνεις να καταλαβαινεις αυτο  που ειναι το πιο απλο απο ολα ,  τοτε πως να καταλαβεις οτι ο ανθρωπος  δε τα βαζει μαζι σου, δε παιρνει ποσοστα , δε θελει το κακο σου και απλα προσπαθει να επισημανει τα λαθη σου ! οπως και να ΄χει , δυσκολοι οι καιροι , σου ευχομαι αληθεια να την γλυτωσεις οσο γινεται πιο ανωδυνα..

• Like 1
Δημοσ.

Καλά που τους βρήκατε τους 5 ελεγκτές; Τα τελευταία 2 χρόνια δεν έχω πετύχει ούτε έναν έλεγχο εισιτηρίων και κυκλοφορώ συχνά με ΜΜΜ. 

Δημοσ.

Σχετικά με την ηλικία, να αναφέρω πως ο αδερφός μου στις 9 Ιουλίου είχε γενέθλια,έκλεινε τα 23, πήγε λοιπόν στις 12 Ιουλίου, 3 μέρες μετά να βγάλει εισιτήριο με το κτελ και του λένε πως επειδή έκλεισε τα 23 δεν ισχύει πλέον το εισιτήριο για πολυτέκνους. Συνεπώς,γενικά όταν περνάς ένα όριο,στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 18 την επόμενη μέρα θεωρείσαι αυτομάτως 19. Δεν ισχύει το 18 και 7 μήνες, είσαι 19.

Και μια απορία,έκανες ένσταση,απορρίφθηκε, ξαναέκανες και απορρίφθηκε ξανά. Στη συνέχεια τι έκανες? Απλά είπες "σιγά μη το πληρώσω" και το ξέχασες? Δε λέω,παράλογο το ποσο που ζητάνε τώρα, αλλά λογικό δεν είναι κάποια στιγμή να έπρεπε να το πληρώσεις αφού δε σου έκαναν δεκτες τις ενστάσεις? Η πρόταση μου εμένα είναι να δεις αν γίνεται να το πληρώσεις με κάποια μείωση γιατί είναι δύσκολοι καιροί αλλά δε πιστεύω πως μπορείς να το γλιτώσεις.

Υ.Γ. Απορώ με κάποιους που τότε σου έλεγαν να μη το πληρώσεις.

Δημοσ.

Σχετικά με την ηλικία, να αναφέρω πως ο αδερφός μου στις 9 Ιουλίου είχε γενέθλια,έκλεινε τα 23, πήγε λοιπόν στις 12 Ιουλίου, 3 μέρες μετά να βγάλει εισιτήριο με το κτελ και του λένε πως επειδή έκλεισε τα 23 δεν ισχύει πλέον το εισιτήριο για πολυτέκνους. Συνεπώς,γενικά όταν περνάς ένα όριο,στην συγκεκριμένη περίπτωση τα 18 την επόμενη μέρα θεωρείσαι αυτομάτως 19. Δεν ισχύει το 18 και 7 μήνες, είσαι 19.

Και μια απορία,έκανες ένσταση,απορρίφθηκε, ξαναέκανες και απορρίφθηκε ξανά. Στη συνέχεια τι έκανες? Απλά είπες "σιγά μη το πληρώσω" και το ξέχασες? Δε λέω,παράλογο το ποσο που ζητάνε τώρα, αλλά λογικό δεν είναι κάποια στιγμή να έπρεπε να το πληρώσεις αφού δε σου έκαναν δεκτες τις ενστάσεις? Η πρόταση μου εμένα είναι να δεις αν γίνεται να το πληρώσεις με κάποια μείωση γιατί είναι δύσκολοι καιροί αλλά δε πιστεύω πως μπορείς να το γλιτώσεις.

Υ.Γ. Απορώ με κάποιους που τότε σου έλεγαν να μη το πληρώσεις.

Ε πως, είναι ωραία να κάνεις τον επαναστάτη! Ειδικά όταν δεν έχεις καμιά συνέπεια ο ίδιος! :P

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...