Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

2GB Ram, άγνωστο επεξεργαστή και προτείνουν SSD...

Τη μεγαλύτερη βελτίωση ζητάει, χαλαρά ssd και άλλα 2 γίγα ραμ και είναι άρχοντας. Παραπάνω λευτα δεν αξίζει μην επιμένετε

Δημοσ.

2GB Ram, άγνωστο επεξεργαστή και προτείνουν SSD...

ο,τι μηχανημα και να εχεις, ακομα και NETBOOK, με τον SSD βλεπεις σοβαρη διαφορα.  μην σε παραξενευει..!   

η επικοινωνια του συστηματος με τον δισκο, παντα ηταν (και θεωρω ειναι ακομα...!) το πιο αργο κομματι του πισι..!!  

αρα οταν βαζεις εναν πιο γρηγορο δισκο, οφελος εχεις..!!

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα με τον ssd θα έχει όφελος αλλά αναλόγως τι υλικό έχει τώρα ίσως αξίζει ποιο πολύ με τα λεφτά που θέλει για ssd+2gb μνήμη( ~100€) να στίσει ένα γρήγορο σύγχρονο σύστημα και ας μην έχει ssd,εξαρτάτε και από το τι χρήση θα κάνει αλλά γενικά αξίζει ποιο πολύ να πάει σε νέο σύστημα παρά να πάει μόνο σε ssd.

Δημοσ.

Απο CrystalDisk Mark που εχω τρεξει σε ssd raid 0 sata 3 vs sata 2 δεν εχω διαφορα πανω απο 1 MB/s . Sata 3 και Sata 2 ειναι απλα εμπορικες ονομασιες για εμπορικους σκοπους. Τουλαχιστον ετσι εχω προσεξει σε ολα τα τεστ με διαφορετικους δισκους που εχω τρεξει 2x OCS Vertex 3 , 2x Samsung 840 Pro , 2x OCZ Vertex 4 και 2x SanDisk Ultra . Ολοι ηταν 120αριδες σε raid 0 240.

Οπως ειπαν ολοι, με εναν ssd θα δεις σιγουρη διαφορα, και απο κει και περα αναλογα με το τι επιθυμεις να σου προσφερει ο υπολογιστης αναβαθμησε καρτα γραφικων/RAM . Βασικα αν σηκωνει το budget σου εγω θα ελεγα να προχωραγες στο να βαλεις ενα πιο φρεσκο MoBo/CPU με DDR3 και 1155 socket , μπορεις να βρεις ανετα ενα upgrade pack και σε συνηθισμενα μαγαζια οπως το Πλαισιο και σε τιμες λογικες.

Δημοσ.

ρε παιδια, γραφει πουθενα ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ και δεν τον ειδα.....?

Γιατί, γράφει τι windows έχει; Αν έχει xp, μια χαρά είναι και τα 2GB.

• Like 1
Δημοσ.

Απο CrystalDisk Mark που εχω τρεξει σε ssd raid 0 sata 3 vs sata 2 δεν εχω διαφορα πανω απο 1 MB/s . Sata 3 και Sata 2 ειναι απλα εμπορικες ονομασιες για εμπορικους σκοπους. Τουλαχιστον ετσι εχω προσεξει σε ολα τα τεστ με διαφορετικους δισκους που εχω τρεξει 2x OCS Vertex 3 , 2x Samsung 840 Pro , 2x OCZ Vertex 4 και 2x SanDisk Ultra . Ολοι ηταν 120αριδες σε raid 0 240.

Οπως ειπαν ολοι, με εναν ssd θα δεις σιγουρη διαφορα, και απο κει και περα αναλογα με το τι επιθυμεις να σου προσφερει ο υπολογιστης αναβαθμησε καρτα γραφικων/RAM . Βασικα αν σηκωνει το budget σου εγω θα ελεγα να προχωραγες στο να βαλεις ενα πιο φρεσκο MoBo/CPU με DDR3 και 1155 socket , μπορεις να βρεις ανετα ενα upgrade pack και σε συνηθισμενα μαγαζια οπως το Πλαισιο και σε τιμες λογικες.

δεν ειναι ονομασιες για εμπορικους σκοπους.  πως το λες αυτο ?

δεν παιζουν ρολο μονο οι δισκοι που θα τεσταρεις, αλλα και σε τι ΜΟΒΟ τις τεσταρεις. αλλο ΜΟΒΟ με SATA2 θυρες, και αλλο ΜΟΒΟ με SATA 3 θυρες..!   εχουν σχεδον διπλασια διαφορα..!!  

επισης, διευκρινιζω.., οτι η χαοτικη διαφορα των SSD εναντι των HDD, δεν ειναι τοσο το seq read/write, οσο το access time...!!!

• Like 1
Δημοσ.

θα το ξαναλέω μέχρι να βγάλω μαλλιά. Η διαφορά σατα 2 -3 σε πραγματική χρήση είναι μηδαμινή. Ακόμα και σε απaιτητική χρήση. Το σατα 2 δεν επηρεάζει access times και IOPS που είναι το φόρτε των ssd!!!!

• Like 2
Δημοσ.

Ρε παιδια εγινε πολυ φασαρια χωρις λογο, συζητηση κανουμε. Οντως ξεχασα να γραωψω το μοντελο του επεξεργαστη το οποιο ειναι¨

intel core 2 duo@ 2,66ghz 

αλλα δεν υπαρχει λογως να τρελενομαστε!!

Επισης θελω να ρωτησω αν για να γυρησω σε 64xbit windows πρεπει να κανω παλι format η υπαρχει αλλος τροπος μιας και  πριν 2 βδομαδες τα εκανα ολα απο την αρχη!! 

http://www.e-shop.gr/gskill-f2-6400cl4d-2gbpk-ddr2-2gb-2x1gb-cl4-pc6400-800mhz-dual-channel-kit-p-PER.554814 

http://www.e-shop.gr/intel-520-series-ssdsc2cw120a310-120gb-ssd-25-sata-3-brown-box-p-PER.305139 

Εχω τσεκαρει αυτα τα 2, πως τα βλεπετε??

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι ονομασιες για εμπορικους σκοπους. πως το λες αυτο ?

δεν παιζουν ρολο μονο οι δισκοι που θα τεσταρεις, αλλα και σε τι ΜΟΒΟ τις τεσταρεις. αλλο ΜΟΒΟ με SATA2 θυρες, και αλλο ΜΟΒΟ με SATA 3 θυρες..! εχουν σχεδον διπλασια διαφορα..!!

επισης, διευκρινιζω.., οτι η χαοτικη διαφορα των SSD εναντι των HDD, δεν ειναι τοσο το seq read/write, οσο το access time...!!!

Εχω τρεξει τεστ σε ΜοΒο z77 σε sata 2 ports και στα sata 3 ports, αλλά και σε έξωτερικη καρτα PCIe με sata 3 και σε καρτα με sata 2. Μπορεί να ειμουν ολιγον υπερβολικος ως αναφορα την διαφορα 1 ΜΒ/s σίγουρα πάντως πανω απο 10 ΜΒ/s διάφορα δεν βλέπεις ανάμεσα σε sata 2 και sata 3. Αν μου δείξεις benchmark που να δείχνουν το αντίθετο παω πασο, εγω μιλαω απλα απο εμπειρία και διάφορα reviews που είχα διαβάσει.

ΥΓ

Το sata 2 εχει max speed cap στα 3gbit δηλαδή 300MB/s θεωρητικά. Το sata 3 στα 6gbit δηλαδή 600MB/s θεωρητικά παλι. Ένας HDD 5400RPM ειτε 7200RPM δεν μαξαρει πανω απο 130, οπότε σίγουρα εκει διαφορα δεν θα δεις, μπορεί μια ελάχιστη, αμελητέα. Και μια ακομα σημείωση πως εχω τρεξει με διαφορετικά controller, μιας και τα κλασικά marvel sata controllers δεν μαξαρουν τοσο υψηλα οσο αλλα internal σε PCIe, τουλάχιστον οχι σε raid 0 arrays.

Επεξ/σία από DeejayTelis
Δημοσ.

Εδώ οντως παω πασο, στα δικα μου benchmarks δεν ειχα δει τοσο μεγαλη διαφορα. Σε αυτην την περίπτωση μπορεί και υπάρχει μεγαλη πιθανότητα, η διαφορά αυτη να ωφέιλεται στον sata controller. Παρόλα αυτα αν δεις τα Real World tests, ειναι αρκετά closer.

Δημοσ.

θα το ξαναλέω μέχρι να βγάλω μαλλιά. Η διαφορά σατα 2 -3 σε πραγματική χρήση είναι μηδαμινή. Ακόμα και σε απaιτητική χρήση. Το σατα 2 δεν επηρεάζει access times και IOPS που είναι το φόρτε των ssd!!!!

Εχω τρεξει τεστ σε ΜοΒο z77 σε sata 2 ports και στα sata 3 ports, αλλά και σε έξωτερικη καρτα PCIe με sata 3 και σε καρτα με sata 2. Μπορεί να ειμουν ολιγον υπερβολικος ως αναφορα την διαφορα 1 ΜΒ/s σίγουρα πάντως πανω απο 10 ΜΒ/s διάφορα δεν βλέπεις ανάμεσα σε sata 2 και sata 3. Αν μου δείξεις benchmark που να δείχνουν το αντίθετο παω πασο, εγω μιλαω απλα απο εμπειρία και διάφορα reviews που είχα διαβάσει.

Εγώ από ότι κατάλαβα από τα λεγόμενά σας, το ίδιο πράγμα λέτε.

Πως δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά στις επιδόσεις σε sata 2 και sata 3.

Οπότε τσάμπα τσακώνεστε.

Εγώ θα πρότεινα να ξεκινήσει με μια μικρή αναβάθμιση στις μνήμες, γιατί με 2GB είναι λίγο οριακά.

αν το PC το έχεις για απλές εφαρμογές (office, internet), δεν χρειάζεσαι τον Ssd, εκτός και αν πας σύντομα σε καινούργια μελλοντική σύνθεση και θες να τον κρατήσεις.

Ίσως και να χρειαστεί να κάνεις και ένα format, αν έχεις πολύ καιρό να κάνεις μπορεί να έχει γεμίσει ο υπολογιστής με άχρηστα προγράμματα (πιθανόν και ιους).

Τέλος, τσέκαρε και την κατάσταση του σκληρού δίσκου μήπως είναι στα τελευταία του(σε αυτή την περίπτωση πήγαινε για ssd :P)

Δημοσ.

Ελπίζω με τα λεγόμενα μου να μην έδωσα την εντύπωση τσακωμού. Προς Θεού δεν θέλω να τσακωθω παρα να μοιραστώ με ολους σας τις απόψεις μου και τις εμπειρίες μου με τα benchmarkings. Όλες οι απόψεις σας, και οι τεκμηριωμένες αποδείξεις είναι πλήρως αποδεκτες από εμένα.

Δημοσ.

Εδώ οντως παω πασο,

Μην μασάς και στο review τα ίδια με εσένα λένε

«Crucial's m4 doesn't take the same sort of dive in PCMark 7. The benchmark puts more emphasis on random transfers, and that's where a narrower pipe really wouldn't constrain overall throughput. »

Στο πρώτο μετράνε sequential για αυτό και η μεγάλες διαφορές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...