Mau-Maus Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Tο σωστό νομίζω είναι:μετά το προδοτικο πραξικόπημα της χούντας και τον ακόμα πιο προδοτικο λόγο του μακαριου στον ΟΗΕ κ ενώ εμφοτεροι γνώριζαν ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ τις προθέσεις των Τούρκων. για την ακριβεια , η επιθεση που δεχτηκε η κυπρος το πρωινο της 20ης ιουλιου ειχει ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ τις προηγουμενες μερες απο ολα τα μεγαλα διεθνη ειδησεογραφικα πρακτορια ! φανταστητε μονο πως ο τουρκικος στολος ειχε αναχωρησει απο το λιμνι της μερσινας απο το μεσημερη της προηγουμενης μερας για να καταλαβετε ποσο εγκληματικη ηταν η ανυπαρκτη αντιδραση της αθηνας και της λευκωσιας αν και αυτο ειναι κατι που φαινεται απο τα τραγικα αποτελεσματα ... και αναρωτιεμαι εγω τωρα .. εσκεμενα ολα αυτα ? απο ποιον ? και γιατι ? καλο το οφ περι πολυτεχνιου αλλα σχετικα ασχετο πιστευω
kostas_dr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ήταν απλώς η ελληνική αρχηστεμάρα, σ' όλο της το μεγαλείο.
man of steel Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Κάποιος θα μπορούσε να πει πως ήταν απλώς η ελληνική αρχηστεμάρα, σ' όλο της το μεγαλείο. Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ήταν εσκεμμένη προδοσία 1
lary7 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι ήταν εσκεμμένη προδοσία Η πολυ απλα προδοσια απο ηλιθιοτητα. Ο στοκος ο Ιωαννιδης ειχε πειστει απο τον Σισκο -Αμερικανους οτι δεν θα μπουν οι Τουρκοι, νομιζε οτι επειδη εδιωξε τον "αριστεριζον" Μακαριο θα του επερναν π@π@ς οι αμερικανοι για το κατορθωμα του. Οταν μπηκαν οι Τουρκοι οι υπολοιποι αρχηγοι εκλασαν μεντες γιατι τους ξεκαθαρισαν οι Αμερικανοι οτι δεν μπορει να υπαρξει πολεμος μεταξυ 2 ΝΑΤΟικων χωρων. Οι Τουρκοι επιτεθηκαν στην Κυπρο, οχι στην Ελλαδα αρα δεν υπηρχε αφορμη για να αρχισει πολεμο η Ελλαδα, καπως ετσι πρεπει να ηταν η πιεση των Αμερικανων. Η Τουρκοι ειχαν ετοιμο το σχεδιο εισβολης απο το 1960, μια αφορμη περιμεναν και τους την δωσαμε απλοχερα. Η Ελλαδα ειχε την ισχυ να αντιδρασει αλλα οταν σου λενε οι Αμερικανοι "αυτοσυγκρατηση" σημαινει οτι αμα αντιδρουσαμε, για αντιποινα θα βοηθουσαν την Τουρκια να παει παραπερα απο την Κυπρο. Βοηθησε και οτι λογω χουντας η αριστερα ηταν ανυπαρκτη αρα οτι εθνικη ταπεινωση και αν τρωγαμε δεν υπήρχε περιπτωση "αριστερου κινδυνου". Η χουντα εκανε μια κινηση που μετα δεν της αφηνε κανενα περιθώριο αντίδρασης...
Plug Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 για την ακριβεια , η επιθεση που δεχτηκε η κυπρος το πρωινο της 20ης ιουλιου ειχει ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ τις προηγουμενες μερες απο ολα τα μεγαλα διεθνη ειδησεογραφικα πρακτορια ! φανταστητε μονο πως ο τουρκικος στολος ειχε αναχωρησει απο το λιμνι της μερσινας απο το μεσημερη της προηγουμενης μερας για να καταλαβετε ποσο εγκληματικη ηταν η ανυπαρκτη αντιδραση της αθηνας και της λευκωσιας αν και αυτο ειναι κατι που φαινεται απο τα τραγικα αποτελεσματα ... και αναρωτιεμαι εγω τωρα .. εσκεμενα ολα αυτα ? απο ποιον ? και γιατι ? καλο το οφ περι πολυτεχνιου αλλα σχετικα ασχετο πιστευω Φαντάσου ότι υπήρξε ακριβής ενημέρωση, μέχρι από Άγγλους διπλωμάτες. Πάραυτα δεν έκανε κανείς τπτ. Γνώμη μου, οι προδότες "εθνάρχες" τα είχαν βρει, οπότε άφησαν το πράμα να εξελιχθεί. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τη συμπεριφορά των αρχηγών των όπλων, ακόμα και μετά τις διαταγές του αρχιπρακτορα αόρατου δικτάτορα και την διατήρηση τους, κατά την επιστροφή της.... Δημοκρατίας.... Η πολυ απλα προδοσια απο ηλιθιοτητα. Ο στοκος ο Ιωαννιδης ειχε πειστει απο τον Σισκο -Αμερικανους οτι δεν θα μπουν οι Τουρκοι, νομιζε οτι επειδη εδιωξε τον "αριστεριζον" Μακαριο θα του επερναν π@π@ς οι αμερικανοι για το κατορθωμα του. Οταν μπηκαν οι Τουρκοι οι υπολοιποι αρχηγοι εκλασαν μεντες γιατι τους ξεκαθαρισαν οι Αμερικανοι οτι δεν μπορει να υπαρξει πολεμος μεταξυ 2 ΝΑΤΟικων χωρων. Οι Τουρκοι επιτεθηκαν στην Κυπρο, οχι στην Ελλαδα αρα δεν υπηρχε αφορμη για να αρχισει πολεμο η Ελλαδα, καπως ετσι πρεπει να ηταν η πιεση των Αμερικανων. Η Τουρκοι ειχαν ετοιμο το σχεδιο εισβολης απο το 1960, μια αφορμη περιμεναν και τους την δωσαμε απλοχερα. Η Ελλαδα ειχε την ισχυ να αντιδρασει αλλα οταν σου λενε οι Αμερικανοι "αυτοσυγκρατηση" σημαινει οτι αμα αντιδρουσαμε, για αντιποινα θα βοηθουσαν την Τουρκια να παει παραπερα απο την Κυπρο. Βοηθησε και οτι λογω χουντας η αριστερα ηταν ανυπαρκτη αρα οτι εθνικη ταπεινωση και αν τρωγαμε δεν υπήρχε περιπτωση "αριστερου κινδυνου". Η χουντα εκανε μια κινηση που μετα δεν της αφηνε κανενα περιθώριο αντίδρασης... ο Αττίλας 2 και η.... Απομάκρυνση της Κύπρου, είναι επί "εθνάρχη". 1
kostas_dr Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Γνώμη μου, οι προδότες "εθνάρχες" τα είχαν βρει, οπότε άφησαν το πράμα να εξελιχθεί. Δε μπορώ να εξηγήσω αλλιώς τη συμπεριφορά των αρχηγών των όπλων, ακόμα και μετά τις διαταγές του αρχιπρακτορα αόρατου δικτάτορα Τρόμος, ευθυνοφοβία, γενικά πολύ "μικροί" στην χειρότερη (ιστορικά) δυνατή στιγμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, στην νεώτερη Ιστορία μας.
Plug Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2014 Τρόμος, ευθυνοφοβία, γενικά πολύ "μικροί" στην χειρότερη (ιστορικά) δυνατή στιγμή. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, στην νεώτερη Ιστορία μας. Κάπου ειχα διαβάσει για συναντήσεις αμερικανων με τον "εθνάρχη"στο παρισι,για το πως θα μπορούσε να επιστρέψει στη χωρα. Η κυπρος ηταν μεσα στα σενάρια,δε μιλαω για χειλαδακηδες και πραβδα νετ αλλα απο επίσημα αποχαρακτηρισμενα έγγραφα. εν τω μεταξυ,ειναι τετοια η φυση του νηματος,που δε μπορει να γραψει κάποιος,διχως να πει ονόματα(νομιζω απαγορεύεται απο τους κανονισμούς του φόρουμ),,,
Plug Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Είναι πολύ ενδιαφέρον, όσο και αναμενόμενο το ότι κανείς δεν ασχολείται με την εισβολή της Κύπρου ή ένα ανοικτό εθνικό θέμα. 1
Mau-Maus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 εγω εδω το περιμενα , αναμενομενο οπως λες ηταν .. αυτο που δε περιμενα ομως ειναι την μη συμετοχη του σιλβεραντο μιας και αυτος περνει θεση σε ολες τις παρομοιες συζητησεις ..
Plug Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 εγω εδω το περιμενα , αναμενομενο οπως λες ηταν .. αυτο που δε περιμενα ομως ειναι την μη συμετοχη του σιλβεραντο μιας και αυτος περνει θεση σε ολες τις παρομοιες συζητησεις .. Έλα βρε φίλε, αφού ξέρεις πώς είναι η ευαισθησία ;-) Πάντως προσωπικά σε παραδέχομαι ακόμα πιο πολύ, ένεκα ανοίγματος του νήματος. 1
Mau-Maus Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 δε σου κρυβω οτι το σκεφτηκα πριν το ανοιξω γιατι ειναι δυσκολο να μην αναφερθεις σε ονοματα και συγκεκριμενες καταστασεις οπως πολυ σωστα λες και υπαρχουν και οι κανονισμοι εδω , ομως απο την αλλη λεω τοσο ενδιαφερον για τον πουτιν και την γαζα ας ριξουμε μια ματια και λιγο πιο κοντα , οπου και μας αφορα πολυ περισσοτερο και η πουστια και η αδικια που παιχτηκε ειναι πολυ μεγαλυτερες απο ολες τις αλλες μαζι .. τελος παντων εδω ειμαστε συζητησουμε ανοιχτα τα παντα μεχρι να ξεφυγει η συζητηση και να κλειδωθει .. 1
zio10 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Ωραίο θέμα φίλε, ειδικά τώρα τελευταία που πήξαμε στα τρολοθέματα... Δε νομίζω ότι έχω όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για να πάρω θέση, οπότε θα παρακολουθώ με ενδιαφέρον! Έτσι γενικά πάντως, νομίζω είναι πολύ νωρίς (δεν είναι τίποτα 40 χρόνια) για να μάθουμε την πλήρη αλήθεια και τα ακριβή γεγονότα. Καλή συνέχεια! 1
Plug Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 δε σου κρυβω οτι το σκεφτηκα πριν το ανοιξω γιατι ειναι δυσκολο να μην αναφερθεις σε ονοματα και συγκεκριμενες καταστασεις οπως πολυ σωστα λες και υπαρχουν και οι κανονισμοι εδω , ομως απο την αλλη λεω τοσο ενδιαφερον για τον πουτιν και την γαζα ας ριξουμε μια ματια και λιγο πιο κοντα , οπου και μας αφορα πολυ περισσοτερο και η πουστια και η αδικια που παιχτηκε ειναι πολυ μεγαλυτερες απο ολες τις αλλες μαζι .. τελος παντων εδω ειμαστε συζητησουμε ανοιχτα τα παντα μεχρι να ξεφυγει η συζητηση και να κλειδωθει ..Μα στην Ελλάδα, αν δεν πιστεύεις ότι το πολυτεχνείο έριξε τη χούντα, ο... Είναι εθνάρχης κ υπήρξε μεταπολιτευση, αν ακόμα επιμένεις σε βασικά πράγματα όπως να φύγουν οι έποικοι, να φύγουν τα στρατεύματα κι να υπάρξει ένωση του νησιού, με απλή δημοκρατία και εκλογές. Σε αποκαλούν φασίστα ή συμπαθουντα.. Οπότε λογικά, δε γίνεται να περιμένεις και μεγάλη ανταπόκριση. 2
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 αυτο που δε περιμενα ομως ειναι την μη συμετοχη του σιλβεραντοΑυτην την περιοδο τα ψεκασμενα μπλογκς εχουν να ασχοληθουν με αλλα σοβαροτερα θεματα (ξανθο γενος στην ΝεοΤαξικη Ουκρανια, ξανθο γενος στην Συρια, ΜασωνοΣιωνιστες στην Παλαιστινη, αεροπλανα που καταριπτει η κοινοπραξια Μασωνων-εξωγηινων-ενδογηινων ως προβοκατσια εναντιον του ξανθου γενους κλπ), οποτε δεν τυγχανει πληροφορησης για το ζητημα Κυπρος και προφανως δυσκολευεται να συμμετασχει εδω... Κατα τ'αλλα καλο το θεμα, οχι ομως στο καταλληλο φορουμ, γιαυτο και δεν θα το αναπτυξω περαιτερω (εγω προσωπικα τουλαχιστον). Εχω διαβασει/ακουσει/παρακολουθησει/πληροφορηθει αρκετα πραγματα σχετικα με το θεμα Κυπρος. Τα ακριβη γεγονοτα δεν θα τα μαθουμε ευκολα, ομως ολα συνηγορουν στο οτι η εισβολη/κατοχη ηταν καλοστημενη απο Αγλλοαμερικανους/χουντα/τουρκους (η σειρα ειναι ιεραρχικη ως προς τον ρολο στα τετελεσμενα γεγονοτα που επαιξε ο καθενας τους). Για λεπτομερειες απο 'κει και περα η συζητηση ειναι τεραστια, ο φακελος κλειστος, οι πληροφοριες συγκεχυμενες. Οσον αφορα εθναρχες κλπ, ας μην κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας. Η νεα κυβερνηση στην Ελλαδα τοτε, ηταν απλα προ τετελεσμενων γεγονοτων στην Κυπρο. Δεν υπηρχαν περιθωρια για να αποτραπει η εισβολη Β' που σχεδιαζοταν επι σειρα ετων και εφαρμοστηκε μεχρι τελειας. 2
Plug Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2014 Αυτην την περιοδο τα ψεκασμενα μπλογκς εχουν να ασχοληθουν με αλλα σοβαροτερα θεματα (ξανθο γενος στην ΝεοΤαξικη Ουκρανια, ξανθο γενος στην Συρια, ΜασωνοΣιωνιστες στην Παλαιστινη, αεροπλανα που καταριπτει η κοινοπραξια Μασωνων-εξωγηινων-ενδογηινων ως προβοκατσια εναντιον του ξανθου γενους κλπ), οποτε δεν τυγχανει πληροφορησης για το ζητημα Κυπρος και προφανως δυσκολευεται να συμμετασχει εδω... Κατα τ'αλλα καλο το θεμα, οχι ομως στο καταλληλο φορουμ, γιαυτο και δεν θα το αναπτυξω περαιτερω (εγω προσωπικα τουλαχιστον). Εχω διαβασει/ακουσει/παρακολουθησει/πληροφορηθει αρκετα πραγματα σχετικα με το θεμα Κυπρος. Τα ακριβη γεγονοτα δεν θα τα μαθουμε ευκολα, ομως ολα συνηγορουν στο οτι η εισβολη/κατοχη ηταν καλοστημενη απο Αγλλοαμερικανους/χουντα/τουρκους (η σειρα ειναι ιεραρχικη ως προς τον ρολο στα τετελεσμενα γεγονοτα που επαιξε ο καθενας τους). Για λεπτομερειες απο 'κει και περα η συζητηση ειναι τεραστια, ο φακελος κλειστος, οι πληροφοριες συγκεχυμενες. Οσον αφορα εθναρχες κλπ, ας μην κρυβομαστε πισω απ'το δαχτυλο μας. Η νεα κυβερνηση στην Ελλαδα τοτε, ηταν απλα προ τετελεσμενων γεγονοτων στην Κυπρο. Δεν υπηρχαν περιθωρια για να αποτραπει η εισβολη Β' που σχεδιαζοταν επι σειρα ετων και εφαρμοστηκε μεχρι τελειας. Μεγάλη κουβέντα. Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσαμε να κηρυξουμε πόλεμο ξεκινώντας επιθετικές ενέργειες στον Έβρο με παράλληλο βομβαρδισμό των τουρκικών αεροπορικών βάσεων, οι οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία, ήταν στα παράλια. Είχαμε υπεροπλια στο ναυτικό τόσο στην επιφάνεια, όσο και υπό. Η τουρκική οργάνωση ήταν για τα πανηγύρια, η αεροπορία τους για κλωτσιές(αυτά φάνηκαν από τις 2 καταρρίψεις κ τον βομβαρδισμό του τουρκικού στόλου, από τη τουρκική αεροπορία), επίσης ήταν τέρμα φοβισμένοι κ αυτό φάνηκε από τους ελιγμούς χανδρινου στα παράλια και τον απόλυτο πανικό που επικράτησε(άρχισαν εκκενωσεις πόλεων, στα ρ/φ φώναζαν για ελληνική εισβολή). Γενικά το είχαμε το θέμα. ΑΛΛΑ ο Κύπριος εθνάρχης λυσσαξε να φύγει η μεραρχια, οι αρχηγοί των όπλων τα είχαν βρει ήδη με τον εδώ εθνάρχη και τον μετέπειτα υπαμ κ μου φαίνεται, τα είχαν βρει και οι εθναρχες μεταξύ τους, ώστε να επιστρέψουν αμφότεροι. Πώς λοιπόν να ανοίξει ο φάκελος; κ επανάσταση να γίνει αύριο το πρωί, το πρώτο πράγμα που θα κάνουν, θα είναι να τον κάψουν... *υγ. Ο όρος εθνάρχης, χρησιμοποιείται απόλυτα υποτιμητικά. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις